11 AI-regnearkverktøy som fungerer som magi [2023]

Regneark er verktøyene for flere team, organisasjoner og byråer. De er mye brukt til å lagre, visualisere, organisere, analysere og administrere forretningsdata. Rett fra dataanalyse til enkel beregning, kan regneark hjelpe deg med mange dagligdagse oppgaver.

Spørsmålet er imidlertid om de er de beste og mest effektive verktøyene for alle?

Svaret er nei, spesielt hvis du er en ikke-ekspert. Regneark byr på mange vanskeligheter når de håndterer store datamengder, noe som gjør dem ikke-brukervennlige og vanskelige å innta og visualisere dataene.

Dessuten er regneark mer utsatt for datainntastingsfeil, som formelfeil og feil formatering, noe som kan bli utfordrende å oppdage feilene og føre til inkonsekvenser, spesielt for ikke-eksperter. Faktisk, ifølge statistikken, består rundt 88 % av alle regneark av minst én feil.

Andre regnearkproblemer inkluderer mangelen på prosesssynlighet i sanntid, dårlig organisatorisk skalerbarhet, redusert produktivitet, kompromittert datasikkerhet og et svakt samsvarsrammeverk.

Det er her AI-regnearkverktøy spiller en stor rolle.

I denne artikkelen skal vi utforske hva et AI-regnearkverktøy er, dets fordeler i forhold til tradisjonelle regneark, og de forskjellige AI-regnearkverktøyene du kan bruke for å maksimere produktiviteten og hastigheten. La oss gå!

Hva er et AI-regnearkverktøy?

AI-regnearkverktøy bruker Artificial Intelligence (AI)-algoritmer for å analysere, administrere og visualisere data raskt og nøyaktig. De bruker funksjoner som Natural Language Processing (NLP), Machine Learning (ML) algoritmer, prediktiv analyse og datavisualisering for å automatisere dataanalyse.

Du kan bruke disse verktøyene til å sortere, oppsummere og filtrere data fra flere kilder for å identifisere trender og mønstre i dataene, lage grafer og diagrammer, behandle finansiell informasjon og formulere anbefalinger.

I motsetning til tradisjonelle regneark, automatiserer AI-regnearkverktøy:

 • Feildeteksjon for å sikre høy datanøyaktighet
 • Dataanalyse for å gjøre datadrevne beslutninger tilgjengelige og gi verdifull innsikt
 • Prognoser for å forutsi utfall og fremtidige trender basert på historiske data og bedre beslutningstaking

Du kan bruke disse AI-regnearkverktøyene som utvidelser for regnearkapplikasjoner, som Microsoft Excel og Google Sheets, eller som frittstående regnearkapplikasjoner.

Fordeler med AI-regnearkverktøy fremfor tradisjonelle regneark

I følge en Oreilly-undersøkelse bruker 48 % av respondentene AI-verktøy, ML og dataanalyse for å løse problemer med datakvalitet.

Å bruke AI-regnearkverktøy er et slikt initiativ for å adressere og forbedre dataanalyse, visualisering og prediksjon.

Her er noen kritiske fordeler med AI-regneark fremfor tradisjonelle regnearkverktøy:

 • Økt nøyaktighet: Siden AI-regnearkverktøy bruker ML-algoritmer for å analysere data, reduserer det sjansene for unøyaktigheter og feil i dataanalyseprosessen.
 • Raskere dataanalyse: AI-regnearkverktøy øker dataanalysehastigheten. Den sorterer, analyserer og filtrerer data mye raskere, noe som sparer tid og krefter.
 • Enklere dataanalyse: Du kan enkelt få tilgang til data og vanskelig å finne dataanalyse fra et stort datavolum ved hjelp av AI-regnearkverktøy. Brukere kan utnytte dypere innsikt i datasettene ved å bruke NLP-funksjoner og ML-algoritmer.
 • Dataanalyseautomatisering: AI-regnearkverktøy automatiserer overflødige oppgaver, som å lage pivottabeller, datarensing, datavisualisering, grafisk representasjon og dataklassifisering, noe som gjør kompleks dataanalyse mye enklere.
 • Forbedret beslutningstaking: Med tidsriktig og relevant datainnsikt lar AI-regnearkverktøy deg ta bedre og raskere beslutninger ved å avdekke skjulte datamønstre som ellers ville vært vanskelig å få øye på.
 • Forbedret sikkerhet: AI-regnearkverktøy sikrer datasikkerhet og forhindrer manipulasjon og uautorisert tilgang med deres innebygde sikkerhetsprotokoller. Dette lar deg bruke verktøyet uten å måtte miste viktige forretningsdata, noe som gjør viktige forretningsbeslutninger enklere.
  3 smarte måter å endre Netflix faktureringsdato

Så hvis du vil utnytte disse fordelene når du jobber med regneark og dataanalyse, her er de beste AI-regnearkverktøyene.

Ajelix

Ajelix er et AI-regnearkverktøy som hjelper deg enkelt å skrive og forklare Excel-formler med mye raskere hastighet. Ved hjelp av kunstig intelligens hjelper dette verktøyet med å automatisere regnearkoppgaver 10 ganger raskere, som å oversette regneark og generere maler.

Den er kompatibel med Excel og Google Sheets og gjenkjenner nøkkelord for å generere søkeordbaserte Excel-formler.

Ajelix lar deg utnytte flere AI-baserte verktøy for å lette regnearkoppgaver og produktivitet, inkludert:

 • Google Apps Script Explainer
 • Google Apps Script Generator
 • Formelforklaring for Google Sheets
 • Formelgenerator for Google Sheets
 • Excel VBA Script Generator
 • Excel VBA Script Explainer

Så hvis du ønsker å øke produktiviteten og få arbeidet gjort mye raskere ved å bruke verktøyene nevnt ovenfor, er Ajelix den rette løsningen.

Zoho ark

Zoho lar deg lage samarbeidende regneark med en AI-integrert dataanalytiker, automatisert databehandler og 1000+ integrasjonsmuligheter. Dette gjør at Zoho Sheet muliggjør mye enklere og mer effektiv datahåndtering.

Det gir kraftige verktøy, som

 • En dynamisk pivottabell eller dataoppsummerer.
 • 40 forskjellige livlige diagrammer for bedre visualisering.
 • En innebygd AI-drevet dataanalytiker, Zia automatiserer dataanalyse.
 • Betinget formatering for å gjøre presenterbare data.
 • Tilpassbar glitring hjelper deg med å visualisere datarader bedre.

Dens automatiserte databehandling og datarensing fjerner menneskelige feil eller inkonsekvenser, som å fjerne dupliserte feil og behandle dataene dine uten problemer.

Du kan gjøre endringer, kommentere og diskutere med sanntidssamarbeid på regnearket ditt. Med verktøyets Android- og iOS-applikasjoner kan du redigere og få tilgang til regnearket ditt fra hvilken som helst nettleser og samarbeide mens du er på farten.

Dermed er Zoho Sheets et raskt, enkelt, effektivt og smart AI-regneark som gjør dataanalyse til en lek.

Botsheets

Botsheets er et AI-regnearkverktøy som fokuserer mer på samtalene dine, slik at AI automatisk identifiserer dataene du trenger for å utvide virksomheten din.

For eksempel lar den deg håndtere kundedata ved å bruke AI på følgende måter:

 • Først kobler du bruker- eller kundemeldingskanalene dine til et Google-ark.
 • Legg til arkkolonneoverskrifter for å samle inn ønsket kundedata, som kundenavn, kjønn, e-post, budsjett og kjøpshistorikk.
 • Administrer og analyser data for å oppdage muligheter for å hjelpe deg med å utvide virksomheten din.

Dermed lar Botsheets deg automatisere chatbot-flytene for å samle inn kundedata effektivt med noen få klikk i løpet av sekunder. Dette gjør det til et utmerket og raskere AI-verktøy for e-handelsbedrifter som arbeider med mange kunder.

Andre brukstilfeller av Botsheets inkluderer automatisert leadgenerering, trendidentifikasjon og strømlinjeformet kundestøtte.

ArkAI

SheetAI bruker kraften til kunstig intelligens til å tilby en rekke AI-funksjoner som hjelper deg med å automatisere oppgaver og generere dypere innsikt.

Alt du trenger å gjøre er å beskrive hva du vil ha i én celle i et Google Sheet og bruke SheetAIs funksjoner for å få ønsket utgang i en annen celle i arket. De forskjellige funksjonene du kan bruke er SHEETAI, SHEETAI_LIST, SHEETAI_TABLE, SHEETAI_IMAGE, SHEETAI_EDIT, SHEETAI_FILL og SHEETAI_EXTRACT.

Hvis du for eksempel ønsker å generere en tabell over de ti beste grønnsakene med høyest næringsverdi, som mest jern, magnesium, kalsium og vitamin D. I så fall kan du beskrive dette kravet og bruke =SHEETAI_TABLE-funksjonen til verktøyet for å generere tabellen etter behov.

  Slik fikser du CE-34788-0 PS4-feilkoden

Dessuten gjør SHEETAI_BRAIN-funksjonen copywriting effektiv, slik at du raskt kan lage innhold og slagord ved sterk og hente viktig informasjon.

Tallrike AI

Hvis du ønsker å bruke kraften ved å bruke ChatGPT i Google Sheets, er Tallrike AI det riktige verktøyet.

Ved å bruke dette verktøyet kan du bruke =AI-funksjonen til å spørre ChatGPT for å få de ønskede resultatene. ChatGPT-forespørsler kan for eksempel hjelpe med å gjøre intellektuelle og utdannede gjetninger, trekke ut spesifikke deler av en tekst, oppsummere tekst til fornuftige punktpunkter, analysere sentimentanalyse og mer.

Her er noen mer effektive brukstilfeller av Tallrike AI:

 • Bruk =INFER()-funksjonen for å lære verktøyet å utføre repeterende oppgaver.
 • Bruk =WRITE()-funksjonen til å få ChatGPT til å skrive tekst fra bunnen av, automatisere generering av markedsføringskopier, svar på kundemeldinger, SEO-metakoder og mer.
 • Generer komplikasjonsformler og funksjoner som VLOOKUP, REGEX og QUERY ved ganske enkelt å beskrive formelen du ønsker.
 • Få en forklaring på de komplekse formlene for bedre forståelse.

Du kan bruke Tallrike AI for både Google Sheets og Excel og la AI automatisere overflødige oppgaver slik at du kan få arbeidet gjort raskt og mer effektivt.

Arcwise AI

Arcwise AI er et kraftig AI-regnearkverktøy som er klarert av over 5000+ brukere og selskaper, som Netflix, Bumble og Databricks.

Den fungerer som din andrepilot for Google Sheets, og forstår umiddelbart, inntar og renser data i Google Sheets med ChatGPT.

Du kan bruke Arcwise til å få sammendrag av regnearkene, beskrivelser av beregningens gjensidige avhengigheter og kontekstbevisste formelforslag, noe som sparer deg for mye tid og krefter.

Dessuten kan den også skrape data fra nettleseren, rense data, sikre riktig formatering, trekke ut data og mer. Arcwise AI planlegger også snart å lansere tilgang til GPT-4-drevne forslag for å gi 10 ganger bedre arkforklaringer og formelforslag.

Sheetplus AI

Sheetplus AI er et tidseffektivt og raskere verktøy som lar deg skrive Excel- og Google Sheets-formler 10 ganger raskere enn den tradisjonelle manuelle prosessen.

Du kan enkelt transformere hvilken som helst tekst til nøyaktige Excel- eller Google Sheets-formler i løpet av sekunder, noe som fjerner bryet med å huske komplekse Excel-formler.

Den genererer også umiddelbare forklaringer om en spesifikk formel, med en trinnvis oversikt over hver formels komponenter, funksjon og hvordan den fungerer.

Derfor er Spreadsheet AI et effektivt verktøy for å forbedre dine regnearkferdigheter, enten du er nybegynner eller en erfaren bruker, og gi teamet ditt mulighet til å fokusere på andre prosjekter og oppgaver.

PromptLoop

PromptLoop gir enkle regnearkformler for å automatisere Google Sheets- og Excel-oppgavene dine. I tillegg lar den deg bygge modeller som trekker ut, transformerer, genererer og oppsummerer all tekst med AI-modellene.

Dens brukstilfeller og kritiske funksjoner inkluderer:

 • Analyser salgslister og bedriftsdata for å fokusere på kvalifiserte potensielle kunder.
 • Lag kraftige kundemeldinger i stor skala for e-handelsoppføringene dine.
 • Utfør utvidet forskning ved å bruke spesialtrente modeller for å analysere tusenvis av rader med data.
 • Lag utkast til personlig tilpassede e-postmeldinger og rekkevidde i stor skala.
 • Forstå og analyser tusenvis av undersøkelsessvar med én enkelt formel i samme ark.
 • Forvandle rotete tekst ved å trekke ut viktig informasjon.
  Beste 7 STL-filredigerere for å reparere eller redigere 3D-modellfilen din

Dermed er PromptLoop et personlig tilpasset AI-regnearkverktøy som lar deg lage tilpassede arbeidsflyter for å akselerere arbeidet ditt og trene tilpassede AI-modeller til å utføre utfordrende oppgaver.

Lumelixr AI

Lumelixr AI reduserer tiden til å finne ut den riktige Excel-formelen og forbedrer produktiviteten ved å bruke verktøyet til å generere formler på en enkel måte. Bare still et spørsmål, og Lumelixr vil generere AI-genererte formler for svaret ditt.

Dette verktøyet fungerer som en Excel-ekspert ved siden av deg, klar til å løse dine Excel-relaterte tvil og lar deg fokusere mer på dataanalyse enn datamanipulasjon.

Lumelixr AI er ideell for nybegynnere og nybegynnere av Excel-brukere med grunnleggende grunnleggende kunnskap som trenger enkle og raske svar på spørsmålene sine.

Luminal

Luminal effektiviserer dataanalysen, og fjerner kompleksiteten ved å analysere et stort datavolum. Du kan analysere, rense og transformere et stort datavolum ved å bruke enkelt naturlig språk.

Luminal er drevet og støttet av Python, noe som gjør det enklere å svare på sofistikerte spørsmål, utføre kraftige rengjøringsoperasjoner og lage vakre visualiseringer på kort tid.

Den håndterer effektivt millioner av radregneark, og sparer timer brukt på manuell databehandling. Dessuten sikrer den høy datasikkerhet ved å tilby datakryptering, null datautholdenhet og sikker hosting.

SheetGod

Boloforms» SheetGod er et AI-verktøy som genererer enkelt vanlig engelsk til komplekse Excel-formler på sekunder. Den lar deg lage vanlige uttrykk, makroer, viktige oppgaver og Google Appscript-kodebiter for å akselerere og automatisere det daglige arbeidet ditt.

Slik fungerer SheetGod:

 • Velg en passende spørsmålskategori, som formler, regulært uttrykk, VBA eller Appscript.
 • Still spørsmålet ditt i nøyaktig detalj ved å bruke vanlig engelsk.
 • Få en AI-generert utgang fra SheetGod til bruk for dine behov.

Den gir også trinnvise veiledninger for grunnleggende Google Regneark- og Excel-oppgaver, noe som gjør det enklere å forstå og lære hvordan du bruker verktøyene effektivt. Du kan også bruke den til å generere bulk-PDF-er og sende markedsførings-e-poster, slik at du kan bruke dataene til å lage rapporter og kommunisere med kunder.

Du kan også utvide regnearkets funksjoner og automatisere flere oppgaver ved å bruke SheetGods tillegg for Microsoft Excel og Google Workspace.

Dermed er SheetGod et omfattende og svært kraftig AI-regnearkverktøy som er klarert av over 50 000+ selskaper og tilbyr også en 1-1 Zoom og WhatsApp onboarding og en 30 dagers pengene-tilbake-garanti.

Siste ord

AI transformerer alle forretningsaspekter, inkludert dataadministrasjon og analyse.

Bedrifter er sterkt avhengige av verktøy som Google Sheets og Microsoft Excel for å lagre, administrere og analysere data. Og håndtering av tungvinte og store datamengder er ikke bare tidkrevende, men også utsatt for mange datafeil og feil.

AI-regnearkverktøy eliminerer disse risikoene, øker produktiviteten og effektiviserer dataanalyse og -administrasjon. Dessuten reduserer det sjansene for feil og feil betraktelig ved å generere nøyaktige resultater og formler, noe som gjør dem svært pålitelige og tidseffektive.

Så, enten du er en forretningsmann, student, markedsfører, SEO-ekspert eller finansanalytiker, få mest mulig ut av AI-regnearkverktøyene nevnt ovenfor for å forbedre produktiviteten og effektiviteten og fjerne timer brukt på manuelle operasjoner.

Deretter kan du sjekke ut MS Excel-formler for å mestre dataanalyse.

x