11 beste verktøy for kontinuerlig integrasjon (CI) i 2022

Utviklere elsker å skrive stykker kode som ser ut som kunstverk og fungerer vakkert og feilfritt – i hvert fall i deres eget utviklingsmiljø.

Men til slutt må de integrere det kunstverket med andre kunstverk, skrevet av andre kodere. Og resultatet blir kanskje ikke like vakkert. Hvis bare integreringsdelen kunne vært andres ansvar … ikke sant?

Vel, det viser seg at det kan være det. Hele formålet med kontinuerlig integrasjon (CI) og dets sett med automatiserte verktøy er å frigjøre programmeringsressursene dine fra hindringene med å teste, bygge, distribuere og levere.

Etter hvert som et prosjekt vokser, vokser antallet ting som må integreres raskere, og tilbakesporingsoppgavene – de som må utføres for å finne feilkilden – begynner å bruke mer tid enn selve kodingen. CI har til hensikt å hjelpe utviklere med å overvinne integreringsvansker og holde fokus på det de elsker å gjøre: å skrive kode.

I utgangspunktet er CI en utviklingspraksis som krever at kodere integrerer de jobber i et delt depot – noe som kalles innsjekking – flere ganger om dagen. CI automatiserte verktøy verifiserer og tester hver innsjekking og gjenoppbygger den integrerte løsningen hver gang, rapporterer feil og lar teammedlemmene løse dem raskt.

Hva skal du se etter i et CI-automatiseringsverktøy?

Det er ganske mange slike verktøy på markedet, og det er mange forskjeller mellom dem, så det er ikke en lett oppgave å velge det rette for et utviklingsteam. Likevel er det noen ønskelige funksjoner du bør sjekke når du vurderer noen av dem:

  • Enkelt oppsett: teammedlemmene dine er utviklere, ikke IT-proffer. Så CI-verktøyet skal tillate enkel installasjon og oppsett, slik at teamet ditt kan begynne å nyte fordelene med en gang.
  • Brukervennlighet: jo minst teammedlemmene trenger å vite om verktøyet, jo bedre. Ideelt sett bør det fungere helt i bakgrunnen, og kodere skal bare trenge å lære hvordan de sjekker inn og hvordan de kan se bygningen og distribuere resultatene.
  • IDE-integrasjon: dette elementet er relatert til brukervennligheten, med fokus på å hjelpe utviklere med å gjøre alt arbeidet sitt uten å forlate IDE-en de velger – uansett hva det er. Det samme gjelder språket: CI-verktøyet skal være språkagnostisk, så teamet ditt trenger ikke å lære noe nytt for å bruke det.
  • Integrasjon med skyplattformer, som Microsoft Azure, Google Cloud eller AWS: denne typen integrasjon er viktig for å øke hastigheten på opplastingstiden til programvaren til skyen.
  • Utvidbar arkitektur: tillegg og plugins er en fin måte å legge til funksjonalitet til et automatisert CI-verktøy som ikke kommer ut av esken.

Med disse aspektene i tankene, la oss ta en titt på de beste CI-automatiseringsverktøyene som er laget for å gjøre utviklernes liv lykkeligere.

Jenkins

Jenkins er en populær, åpen kildekode-automatiseringsserver for kontinuerlig integrasjon, med hundrevis av plugins og et vennlig brukergrensesnitt. Den er ment å automatisere alle bygge- og distribusjonsoppgaver for programvareutviklingsprosjekter av alle størrelser.

Jenkins-serveren er tilgjengelig for Windows, Mac-OS, Linux og andre Unix-varianter. Den gir enkle installasjons- og oppdateringsprosedyrer, og den kan enkelt konfigureres gjennom et grafisk brukergrensesnitt. Den er designet som en utvidbar automatiseringsserver, slik at den kan brukes bare som en CI-server eller gjøres om til en fullverdig kontinuerlig leveringshub.

En master-slave-arkitektur lar Jenkins støtte distribuerte bygg og bygge tidsplaner basert på uttrykk. Den tilbyr varsler om byggestatus og støtter kommandoutførelse i forhåndsbyggetrinn, for å la utviklere finjustere byggepipeline.

  Hvordan gjøre en Raspbery Pi om til en Plex-server

Hvis du ikke vil installere og administrere Jenkins selv, kan du gå for en pålitelig Jenkins-vertsplattform.

Det er enkelt å lære Jenkins, du kan sjekke ut dette null til heltekurs.

Bambus

Laget av Atlassian – utviklerne av mye populær teamarbeidsprogramvare, som Jira og Trello – Bambus er kontinuerlig integrasjon, distribusjon og leveringsløsning som lar deg sette sammen og automatisere bygg, tester og utgivelser i én enkelt arbeidsflyt.

Bamboo skiller seg ut for å gi ende-til-ende synlighet av utgivelser, kvalitetsmålinger og status.

Bamboo tillater prosjekter av alle størrelser, og lar deg skalere byggekapasiteten din ved å koble til servere på nettverket ditt gjennom Amazon Elastic Compute Cloud (EC2). En Agent Matrix-funksjon lar deg enkelt tilordne bygg til de riktige agentene, og visualisere systemkravene for hver bygg.

Innebygd Git- og Mercurial-grening lar Bamboo automatisere prosessen med å slå sammen grener fra begge versjonskontrollsystemene. Bamboo tar seg av filialdeteksjon, bygging, testing og sammenslåingsoppgaver, for å distribuere kode kontinuerlig til produksjons- eller oppsamlingsmiljøer, utelukkende basert på filialnavnet.

En grunnleggende Bamboo-lisens på stedet, med kapasitet for ubegrensede lokale agenter og null eksterne agenter, koster $ 10 og inkluderer en 12 måneders støtteperiode hvis du trenger eksterne agenter, prisen skalerer i henhold til antallet av dem.

CircleCI

Som en skybasert CI-løsning, CircleCI er naturlig multi-plattform og egnet for distribuerte team, med mange tilpasningsmuligheter. Den støtter mange forskjellige språk, inkludert Java, Python, JS, Haskell, Ruby on Rails og Scala, selv om det eneste alternativet for versjonskontroll er Github.

CircleCI er mer enn et CI-verktøy.

Det beskrives bedre som et sentralt knutepunkt hvor kode går hele veien fra idé til levering. Den har en stor brukerbase, som er et av de mest brukte DevOps-verktøyene, og behandler mer enn en million bygg per dag. Brukere av CircleCI setter pris på dets unike dashboards med statistikk og data om hvordan teamene fungerer og hvordan koden deres kjører, og hjelper dem med å forbedre produktiviteten og redusere time-to-market.

Selv om det ikke er et gratis verktøy, har det et gratis nivå som lar deg komme ganske langt før du betaler. Når dine behov overstiger det gratisnivået tilbyr, trer en intelligent prisordning i kraft, som starter på $ 30 per måned og skaleres i henhold til arbeidsvolumet.

Kompis

Kanskje en av de beste måtene å oppsummere Buddys funksjoner som et CI-verktøy er å nevne dens 12 sekunders gjennomsnittlige distribusjonstid, eller dens 15-minutters konfigurasjonsprosedyre, gjort gjennom et klart og forståelig brukergrensesnitt.

Buddy bruker pipelines til å bygge, teste og distribuere programvare. Teamledere kan lage disse pipelines ved å velge fra over 100 klare til bruk handlinger som kan arrangeres på alle måter. Resultatene vises i hyppigere distribusjoner og betydelig lavere feilfrekvenser etter utrulling.

Buddy er et smart CI-verktøy, designet for å senke utviklerens inngangsterskel til DevOps. Den støtter alle populære språk, rammeverk og oppgavebehandlere, og den integreres med AWS, Azure, DigitalOcean, Google Cloud og mer.

Den tilbyr også muligheten til å bruke den på nettskyen eller på stedet. Skyalternativet gir mulighet for en gratis konto, med en grense på 5 prosjekter og 120 utførelsesgrense per måned. Når arbeidsvolumet ditt overskrider disse grensene, er det en månedlig avgift på $ 75 eller $ 200, avhengig av antall prosjekter eller ressurser som trengs. Prisene på stedet varierer i henhold til antall brukere og starter på rundt $ 25 per bruker.

GoCD

Selv om navnet antyder at denne er mer et CD-verktøy (kontinuerlig levering), GoCD er faktisk en åpen kildekode CI-server, som brukes til å enkelt visualisere og modellere komplekse arbeidsflyter. Det gir et intuitivt grensesnitt for å bygge CD-pipelines og få programvare distribuert til produksjon på en sikker måte.

  9 leveringstjenester for måltidssett for å lage dine egne måltider i 2022

Rørledninger kan behandles som vanlig kode som sjekkes inn i kildekontroll, som muliggjør pipelineversjon og tilbakesporing.

GoCD støtter JSON- og YAML-formater for å gi deg muligheten til å hoppe over brukergrensesnittet når du administrerer konfigurasjonen din. Den støtter også parallell og sekvensiell utførelse, slik at teamledere enkelt kan konfigurere avhengigheter. Arbeidsflyter kan visualiseres i sanntid og fra ende til annen, takket være GoCDs verdistrømkartleggingsfunksjon, som lar deg spore en forpliktelse hele veien fra innsjekking til utrulling.

GoCD-fellesskapet og plugin-økosystemet utvider server- og agentfunksjonaliteten i form av mer elastiske agenter, artefakter, varsler og mer.

GitLab

GitLab gir kontinuerlig integrasjon som en del av versjonskontrolltilbudet. CI-verktøyet er inkludert som en nettapp med en åpen API som administrerer prosjekter gjennom et vennlig brukergrensesnitt, integrert med alle GitLab-funksjoner. Gjennom denne APIen kan utviklere lage enda dypere integrasjoner med produktet.

GitLab CI hjelper utviklere å gjøre ideer til produksjon ved å finne potensielle forbedringer i utviklingsprosessene deres. Rørledningene bygger, tester, distribuerer og overvåker kode som en del av en enkelt integrert arbeidsflyt. Utviklere deler hvert nytt kodestykke i en sammenslåingsforespørsel, som utløser rørledningen som utfører alle valideringsoppgavene før sammenslåing av endringene i kildekodelageret.

GitLab CI hjelper utviklere med å fange opp og redusere feil tidlig i utviklingssyklusen, mens kontinuerlig levering flytter verifisert kode raskere til brukere og interessenter. Den tilbyr en gratis plan med alle stadier av DevOps-livssyklusen og opptil 2000 CI/CD-minutter. Betalte planer starter på $ 4 per bruker/måned og gir mer kontroll over kildekoden, bedre støtte, flere CI/CD-minutter, blant andre premiumfunksjoner.

Interessert i å lære GitLab CI/CD? Sjekk ut dette Udemy kurs.

CodeShip

Et enkelt og fleksibelt CI-verktøy, designet for å hjelpe små og voksende team med en rask kontinuerlig integrasjonsløsning. CodeShip tilpasser seg utviklernes preferanser, og lar dem velge mellom å få alt satt opp for dem umiddelbart, eller tilpasse miljøet og arbeidsflyten for å maksimere produktiviteten.

CodeShip integreres med praktisk talt alle verktøy, tjenester eller skyer, og lar teamledere legge til funksjonene de trenger – distribusjoner, varslinger, kodedekning, sikkerhetsskanning, versjonskontroll osv. – for å designe den perfekte arbeidsflyten for organisasjonene deres. Dens sentraliserte teamadministrasjonsverktøy og dashbord gir tilgang til feilsøkingsbygg og tillater feilsøking uten å forlate CI-miljøet.

CodeShip tilbyr en evig-fri versjon som tillater opptil 100 bygg per måned, med ubegrensede prosjekter og teammedlemmer. Hvis 100 bygg per måned ikke er nok, kan du skalere til den betalte versjonen ($ 49 per måned) og få ubegrensede månedlige bygg. Det er også alternativer for å betale for flere samtidige bygg og flere parallelle rørledninger, eller store forekomststørrelser.

Koder aldri

En helautomatisert, skybasert CI- og leveringstjeneste som eliminerer alle behov for menneskelig interaksjon. Koder aldri bygger automatisk prosjektet for hver commit og kjører alle tester på et emulert miljø eller på den virkelige maskinvaren. Den har et brukervennlig grensesnitt og god, forståelig dokumentasjon, som gir mulighet for rask adopsjon, uten bratte læringskurver.

Nevercode automatiserer hele utviklingsprosessen, fra idé til levering, og integreres med en rekke verktøy for å forme omfattende arbeidsflyter. Blant funksjonene er de samtidige byggene enestående for å la deg automatisere flere bygg samtidig. Hvert prosjekt gjenoppbygges med hvert kodepush til GitHub, Bitbucket eller GitLab, og gir umiddelbar tilbakemelding.

Det automatiske oppsettet for iOS, Android, Cordova, Ionic, React Native og Flutter-prosjekter er også en bemerkelsesverdig funksjon, og utgivelsesautomatisering, som muliggjør integrasjon med Google Play, iTunes Connect, TestFairy, HockeyApp og Crashlytics, gir prikken over i-en til oppskrift.

  Hvor stor er for stor for et Microsoft Word-dokument?

Nevercode har forskjellige prisplaner, med start på $ 99 per måned, noe som gir rom for to apper, to samtidige bygg, en 45-minutters byggetidsavbrudd og ubegrensede bygg.

AppVeyor

AppVeyor tilbyr CI/CD-tjeneste for mac OS, Linux og Windows for å bygge, teste og distribuere applikasjoner raskt på alle plattformer.

Begynn å bruke CI-tjenesten på få minutter og arbeid med hvilken som helst kildekontroll, for eksempel GitHub og GitHub Enterprise, Azure Repos, Gitea, Kiln, Bitbucket, GitLab eller tilpassede reposer. Bygg VM-er raskere med sudo/admin-tilgang og få fordelen av flertrinns-distribusjoner.

I tillegg kan du konfigurere det innebygde brukergrensesnittet eller YAML og få et rent og isolert byggemiljø i hver bygg. AppVeyor tilbyr PR-bygg og filial som støtter utviklingsarbeidsflyten. Det bidrar til å strømlinjeforme utviklingsprosesser med et levende fellesskap og profesjonell støtte. Den har en innebygd NuGet-server og distribusjon.

Det er gratis for åpen kildekode-prosjekter. Betal hvis du vil ha private prosjekter og ta en 14-dagers gratis prøveperiode. Registrer deg nå og få et av de beste CI-verktøyene.

Seletøy

Seletøy er en container-native og intelligent CI-løsning sammen med standardiserte utvidelser og isolerte bygg for å gjøre byggeartefakter raskere og smartere.

La utviklerne dine fokusere på å skrive koden ved å strømlinjeforme byggeprosessen. Harness sin ML-modell lar testsyklusen løpe raskere uten at det går på bekostning av kvaliteten. Utviklere har rett til å velge den infrastrukturen de vil bruke for å kjøre bygget på en effektiv måte.

Harness fungerer med alle språk du velger, slik at du kan bruke løsningen for ethvert rammeverk. Det reduserer manuelle trinn for å hjelpe team å bevege seg raskere uten å lære ulike produkter. Bygg pipelinen slik du vil, kjør trinn sekvensielt eller parallelt, grupper hvert trinn sammen, legg til utførelse på hvert nivå, og definer feilstrategien.

Prøv nå med det ubegrensede bygget, avansert sikkerhet og mye mer.

Kraken

Kraken legger vekt på testing for å gi de samme funksjonene og fordelene som andre CI-plattformer. Den leverer et åpen kildekode, lokalt og moderne CI-system som er skalerbart og pålitelig. Se oppførselen til hvert testtilfelle på diagrammer. Sammenlign tidligere resultater, se etter endringer og identifiser ustabile tester automatisk.

I tillegg støtter den statistisk analyse og flere iterasjoner for ytelsestesting med automatisk regresjonsdeteksjon. Kraken tillater kjøring i virtuelle maskiner som AWS EC2 eller containere som LXD eller Docker.

Det er ikke behov for dyre benktestmiljøer for testing av produktvalidering; du kan bruke samme testkode for å redusere risikoen for regresjoner. Det tilbyr fordeler som det brede spekteret av miljøer og operasjoner i skyen.

Velg verktøyet som gjør koderne dine lykkeligere.

Det er et faktum at glade programmerere lager bedre programvare. Derfor vil ethvert verktøy som fremmer et godt arbeidsmiljø for teamet ditt uten tvil forbedre kvaliteten på det endelige programvareproduktet. Ha det i bakhodet når du velger et kontinuerlig integreringsverktøy, og du vil ha et team med glade programmerere som stolt lager programvareprodukter av høy kvalitet.

x