12 beste JavaScript (JS)-rammeverk du bør kjenne til

Komme i gang med JavaScript-utvikling? Finn ut noen av de beste rammeverkene for å bygge en moderne applikasjon på kortere tid.

JavaScript (JS)-rammeverk er foretrukne plattformer for å bygge en dynamisk moderne applikasjon, sanntidschat, e-handel, inventar, prosessering og mye mer.

Små eller bedrifter, front-end eller backend – JS er godt egnet for alt. Du har kanskje hørt om følgende nettsteder som bruker JavaScript.

  • Hulu
  • Flickr
  • Paytm
  • WSJ
  • Ordbok

La oss utforske noen av de beste JS-rammeverkene som er tilgjengelige i markedene for utvikling av nettapplikasjoner.

AngularJS

Angular.js er et populært rammeverk for frontend-utvikling med åpen kildekode som hovedsakelig brukes til å utvikle dynamiske enkeltside-nettapplikasjoner (SPA).

AngularJS overfører alt innholdet fra serveren til nettleseren og laster alle nettsidene samtidig. Når innholdet er lastet inn, vil ikke hele sidens innhold lastes inn på nytt ved å klikke på en kobling på siden. i stedet oppdaterer den ganske enkelt seksjonene på siden.

Store organisasjoner som PayPal, Freelancer, LinkedIn, Lego, Hopscotch og flere andre driver brukergrensesnittene sine av AngularJS.

Den viktigste forskjellen mellom tradisjonelle og Angular-drevne nettsteder er at Angular forventer at nettleseren bygger siden. Dette legger ikke mye belastning på serveren og resulterer følgelig i raskere sidelasting.

Angular har et NativeScript for native apper under et ionisk rammeverk for hybridapper. Angular gjør det mulig å legge til if-forhold, løkker og lokale variabler direkte i en mal sammen med sporing, prosessering og visning av endringer fra brukeren ved hjelp av databinding. Angular gjør det enklere å jobbe med dynamisk gjengivelse med sine JSON-baserte prosesserings- og gjengivelsesmuligheter. Enhver utvikler med bakgrunn i de essensielle front-end-teknologiene, nemlig HTML5 og Javascript, kan lær Angular JS ganske enkelt.

Angular var opprinnelig avhengig av TypeScript, noe som gjør at det kan være mer konsistent i åpen kildekode-prosjekter. Men med den nyeste Angular-versjonen er det mye mer enn det.

Den har en ruter og støtter skjemavalideringer iboende. Den fullfører brukeropplevelsen ved å kontrollere navigeringen mellom sider og administrere brukeratferd og handlinger.

Angular er utviklet med visjonen om å gjøre den modulær, testbar og vedlikeholdbar. Dermed oppsummerer det å være et utmerket rammeverk for frontend-utvikling.

Funksjoner

  • Databinding – Toveis databindingsfunksjonen sparer utviklere fra å skrive mye kode. Det er den automatiske synkroniseringen av data mellom modell- og visningskomponenter.
  • Maler – HTML-malene analyseres av nettleseren direkte inn i DOM.
  • Dependency Injection – js har innebygd avhengighetsinjeksjon (DI) som hjelper naturlig utvikling, forståelse og testing.
  • Direktiv – Med denne funksjonen blir det enkelt å lage egendefinerte HTML-tagger som fungerer som nye egendefinerte widgets. Den kan også brukes til å manipulere DOM-attributter.
  • Utvikling er raskere sammenlignet med konvensjonell HTML+Javascript-utvikling hvis du har en god kommando over Angular.js
  • Den kan konfigureres i MVC så vel som MVW arkitektur

AngularJS er et rammeverk på tvers av plattformer. Koden er ren, behagelig å forstå, og inneholder færre feil på grunn av kontroller og databasert gjengivelse.

Sencha Ext JS

Sencha Ext JS er et omfattende premium JavaScript-rammeverk som hjelper deg med å lage mobil- og webapplikasjoner på tvers av plattformer sammen med dataintensive applikasjoner for moderne enheter.

Den inkluderer 140+ testede og forhåndsintegrerte høyytende UI-komponenter som rutenett, D3-adaptere, lister, paneler, verktøylinjer, vinduer, pivotrutenett, trær, menyer, skjemaer, HTML-kalender og mer.

Få fart på utviklingen av nettapplikasjoner med rammeverket, verktøyene og komponentene som er laget for å hjelpe deg med å jobbe sømløst. I tillegg kan du bruke verktøy som Stencils, Themer, Sencha Cmd, Sencha Fiddle, IDE, koderedigeringsplugin, Stencils og Sencha Architect for å forbedre designprosessen.

Sencha Test hjelper ingeniører og utviklere med å forbedre appenes kvalitet, utnytte funksjons- og enhetstesting for Ext JS-apper og lage robuste tester. Videre er Inspector et feilsøkingsverktøy som lar deg få tilgang til klassene, objektene, komponentene og mer.

Datapakken er protokollagnostisk som kan konsumere data fra back-end-kildene. Den tillater datainnsamlinger på klientsiden ved hjelp av funksjonelle modeller og inkluderer administrasjonsmuligheter for å minimere rundturer og tillate serverdrift på klientsiden.

Reagere

Reagere er et bibliotek som brukes til å utvikle UI-applikasjoner. Den ble utgitt i 2013 og har vært det raskest voksende JS-rammeverket i dagens verden.

React.js er mest foretrukket når en bedriftsapplikasjon med høy ytelse må leveres til brukerne. Brukergrensesnitt som Instagram og Facebook driver det.

Det har vært en konstant krig mellom å velge Angular og React. React er mer fleksibel sammenlignet med Angular siden utviklere må jobbe med uavhengige biblioteker med en relativt bedre responstid. React er utmerket når det gjelder å håndtere små og statsløse funksjoner som mottar input- og returelementer som utgang. Den fokuserer på JS ES6, og Flow kan brukes til å aktivere typesjekking i React.

Hvert prosjekt i React har en annen arkitektur og begrenset veiledning, og derfor er det lett å gå galt. React brukes hovedsakelig for V (visning) i MVC-modellen siden brukergrensesnittet kan oppdateres uten å nå ut til serveren og hente en ny visning.

Kilde: Medium

Når det er flere visninger for en applikasjon, er ReactJS det beste valget siden det trengs en annen widget for hver visning. Ulike komponenter eller widgets kan deretter dumpes på visningene. Å bruke Angular for Views er ikke en god idé siden det kan føre til mange komplikasjoner og uønskede problemer. Derfor er ReactJS best brukt til å bygge widget-baserte visninger.

Funksjoner

  • Komponenter: React er deklarativ og komponentbasert. Nettsidene er delt inn i små komponenter for å lage brukergrensesnitt. Komponentfunksjonen kommer godt med når det handler om å vedlikeholde kode mens du jobber med store prosjekter.
  • JSX: JSX er en javascript-utvidelse som indikerer at skriptet må behandles og konverteres til faktisk javascript. JSX brukte kortere og enklere syntakser for å forenkle koding sammenlignet med Javascript.
  • Databinding: Enveis databinding sammen med en applikasjonsinfrastruktur kalt Flux-kontroller. Enveis dataflyt gjør det enkelt å resonnere om en applikasjon, og Flux er et mønster som holder data ensrettet.
  • En React.JS-basert side består av en virtuell DOM. For hvert DOM-objekt er det en representasjon (kopi) av det DOM-objektet.
  • Du kan bruke React med andre rammeverk som Angular.js, Backbone.js ganske enkelt.
  • Å vedlikeholde React er enkelt på grunn av dens komponentbaserte arkitektur og gjenbrukbarhet av de definerte komponentene.
  • React kan brukes på serversiden og klientsiden, og gjør det dermed mulig å fordele gjengivelsesbelastningen fra server til klient om nødvendig.

React er SEO-vennlig og raskt for frontend-utvikling. Lær deg komplett guide her.

Ember.js

Glør er også et åpen kildekode-rammeverk som lar utviklere lage en enkelt side og store nettapplikasjoner. Ember har vært et sterkt oppfattet rammeverk som ble bygget for å være veldig fleksibelt.

Mens Angular og React er fleksible og mindre selvstendige, gjør Ember mange antagelser om applikasjonen og får en utvikler til å samsvare med forventningene.

  Slik sorterer du verdier i Microsoft Excel

En komplett utviklingsstabel kan dannes ved å bruke Ember og andre viktige verktøy. Ember har en widget-basert tilnærming kalt Ember-komponenter. Styrelayout og Embers backend-arkitektur lar skriveutviklere eie applikasjonsspesifikke HTML-tagger.

Styrets integrerte maler oppdateres automatisk når de underliggende dataene endres sammen med betydelig mindre koding. Nettsteder som LinkedIn, Vine og Live bruker Ember. Den brukes også til å bygge desktop- og mobilapplikasjoner.

En av de mest bemerkelsesverdige bruksområdene til Ember er i Apple Music, skrivebordsapplikasjonen. Ember har et kraftig rutingsystem sammenlignet med React eller Angular.

I tilfelle oppdateringer er Ember foran mange rammeverk, med nye funksjoner som ofte legges til.

Ember stjeler showet når det kommer til enkel admin og kvaliteten på støtte sammenlignet med Meteor, men mangler brukervennlighet og oppsett. Ember slår Polymer og Mithril når det gjelder det beste JavaScript MV-rammeverket på klientsiden.

Funksjoner

  • Ember jobber på Model-view-view model (MVVM) mønsteret og følger konvensjonen over konfigurasjon (CoC)
  • Ember-CLI: Ember’sCLI gir en standard applikasjonsstruktur og bygger rørledninger. Det er et kommandolinjeverktøy som følger med Ember-rammeverkets programvarestabel.
  • Ember-maler: Maler er innebygd i brukergrensesnittet, som er skrevet med malspråk for håndtak.
  • Ember Inspector-verktøyet er nyttig for feilsøking av programmer.
  • HTML og CSS utgjør kjernen i utviklingsmodellen i Ember
  • Ember-databiblioteket er utmerket.
  • Mange Ember-tillegg er gitt, som kan legges til en applikasjon.
  • Testverktøy er innebygd, og brukergrensesnitt er nestet.
  • Gjengivelse på klientsiden og URL-støtte er tilgjengelig
  • Minimerer DOM

En flott ting som Ember-brukere foretrekker fremfor andre rammeverk er dens vennlige API, som er lett å forstå og jobbe med. Det gjør det mulig å utnytte kompliserte funksjoner på en lettfattelig måte. Med konvensjonen over konfigurasjon er alt klart og konfigurert for en utvikler å starte et prosjekt med en gang.

Vue.js

Vue.js ble utgitt i 2014 og er det raskest voksende rammeverket tatt i bruk av utviklere. Det er et lett progressivt JS-rammeverk som får mange av konseptene sine fra ReactJS og AngularJS.

Den har en malstil som ligner på Angular og har komponentbaserte rekvisitter, akkurat som ReactJS. Vue gir en enkel og rask løsning for applikasjoner, brukergrensesnitt og utvikling av interaktivt webgrensesnitt. Den kan drive avanserte enkeltsides webapplikasjoner.

Den viktigste fordelen med å velge Vue fremfor React er at i Vue spores komponentens avhengigheter automatisk under gjengivelsen. Dermed vet systemet hvilken komponent som må gjengis på nytt når en tilstand endres.

Dette forhindrer ekstra arbeid som trengs for optimalisering og lar utvikleren fokusere mer på å bygge appen.

Vue tilbyr gjengivelsesfunksjoner, støtter JSX, og en gyldig HTML kan også være en gyldig Vue-mal. Metoden for styling i Vue er gjennom stilkoder i enkeltfilkomponenter. Enkeltfilkomponenter gir full tilgang til CSS i samme fil som den andre komponentkoden.

Vue bruker gjennomsiktig avhengighetssporingsobservasjon sammen med asynkron kø. I motsetning til Ember, grupperer Vue automatisk oppdateringene. Vue har moden verktøystøtte for Browserify og nettpakke. Vi kan si at alle de små ideene samlet fra hvert JavaScript-rammeverk har blitt satt inn i Vue for å gjøre det til en allrounder.

Funksjoner

  • Maler: Vue bruker HTML-basert malsyntaks. Alle malene i Vue er gyldig HTML som analyseres ved hjelp av HTML-parsere og spesifikasjonskompatible nettlesere. Å skrive gjengivelsesfunksjoner kan gjøres ved hjelp av JSX.
  • Overganger: Vue tillater bruk av overgangseffekter når elementer settes inn, fjernes eller oppdateres fra DOM.
  • Komponenter: Dette anses å være en av de kraftigste funksjonene. Komponenter utvider de grunnleggende HTML-elementene til å omslutte gjenbrukbar kode.
  • Reaktivitet: Vue har et robust reaktivitetssystem. Når modeller, som er JavaScript-objekter, endres, oppdateres visningen automatisk.
  • Den har et lite fotavtrykk.
  • Lett å forstå og utvikle
  • Fleksibel og enkel å integrere

Vue viser seg å være et mer fleksibelt og modulært front-end utviklingsrammeverk sammenlignet med Angular. Den består av et klart skille mellom komponentene og direktivene.

Få det ultimate VueJS utviklingskurs i dag.

Backbone.js

Backbone.js er et lett JavaScript-bibliotek som opprinnelig ble utgitt i 2010 og har vært et fleksibelt rammeverk for strukturert kode siden den gang. Den lar utviklere utvikle enkeltsides nettapplikasjoner og klientsideapplikasjoner som kjører i en nettleser.

Den tilbyr MVP-nettverket, abstraherer dataene til modeller, Document Object Model (DOM) til visninger, og binder disse to ved hjelp av hendelser.

I motsetning til andre rammeverk, setter Backbone utvikleren ansvarlig for å velge riktig verktøy som fungerer best for et gitt prosjekt. En egen malmotor finnes ikke i Backbone.

Selskaper som Sony Entertainment Network, Airbnb og SoundCloud bruker Backbone.js til sine prosjekter. Bedrifter og utviklere bruker Backbone på grunn av dens evne til å bruke hvilken som helst kode som sin kontroller samtidig som kontrolleren er valgfri.

Den utmerkede støtten for RESTful APIer tillater kartlegging av modeller til RESTful-endepunkter. Det er også viktig å merke seg at toveis databinding unngås i Backbone siden det ikke er veldig nyttig for apper i den virkelige verden. Både Backbone og Angular er flinke til å håndtere mindre sider, men etter hvert som siden vokser, begynner toveis databindingsfunksjonen i AngularJS å vise redusert ytelse.

I Backbone, derimot, må utviklere skrive bindingen på egenhånd. Dette kan øke mengden kode, men gir fordelen ved å fokusere på å forbedre ytelsen uten å måtte ta vare på det underliggende rammeverket og viser seg derfor å være bedre enn Angular i et slikt scenario.

Funksjoner

  • RESTful JSON-grensesnitt: Backbone er et rammeverk/bibliotek som har et RESTful JSON-grensesnitt basert på applikasjonsmodellen Model-view-presenter (MVP). JSON er et lettvektsformat og utfører dataserialisering, mens RESTful-grensesnittet består av egenskapene til REST-arkitekturen.
  • Synkronisering med back-end: Modeller i Backbone.js kan knyttes til en back-end siden Backbone gir utmerket støtte for RESTful APIer.
  • Hendelsesdrevet: Hendelsesdrevet kommunikasjon mellom visninger og modeller forhindrer at koden blir vanskelig å lese.
  • Backbone bruker en imperativ programmeringsstil ved håndtering av DOM.
  • Backbone har en hard avhengighet av Underscore.js og en myk avhengighet av jQuery.
  • Ved eventuelle endringer i en modell, oppdateres HTML-koden automatisk.
  • Det er et enkelt bibliotek som skiller brukergrensesnitt og forretningslogikk.
  • Den består av over 100 utvidelser. Det hjelper med å organisere koder og fungerer som en ryggrad for ethvert prosjekt.

Backbone anses også for å være den beste «modellen» og «kontrolleren» for ReactJS for å fullføre MVC-mønsteret. Mens Angular tilbyr maler gjennom dynamiske HTML-attributter lagt til dokumenter, bygger Backbone av Underscore-maler, som gir det et format som ligner på Ember.

Mithril.js

Mithrilet mindre kjent JS-bibliotek, er det moderne JavaScript-rammeverket som brukes til å lage enkeltsideapplikasjoner på klientsiden.

Den er liten (mindre enn 8KB gzip), rask, gir ruting og XHR-verktøy. Den støtter alle nettlesere som IE9 uten krav om polyfills.

Mithril brukes for tiden av selskaper som Nike og Fitbit og andre åpen kildekode-plattformer som Lichess. Mithril bruker en sofistikert og optimalisert virtuell DOM-algoritme for å minimere mengden DOM-oppdateringer.

Den oppretter også vnode-datastrukturer som er kompilert ved hjelp av JavaScript-motorer for ytelse til datastrukturtilgang.

  Hvordan laste opp filer til Microsoft Teams

Mithril støtter en gjengivelsesmodell som gjenskaper hele det virtuelle DOM-treet for å gi en deklarativ API, som gjør det enklere å administrere brukergrensesnittets kompleksitet. Mithril er kjent for å være pragmatisk siden det er enkelt å lære komponenter, ruting og XHR på mindre enn 15 minutter for å begynne å bygge applikasjoner.

Mithril har innebygde moduler for XHR og ruting, mens React trenger tredjeparter for det samme sammen med mye minnebruk. Bibliotekets lastetid og oppdateringsytelsen til Mithril er også rask sammenlignet med React eller Angular, eller til og med Vue! Vue.js sin størrelse, som også er liten og kompakt, er fortsatt større enn Mithril. I motsetning til Vue, har Mithril mindre konsepter og organiserer apper angående datalag og komponenter.

Funksjoner

  • Kjernefunksjon: Mithril gir hierarkiske MVC-komponenter, URL-ruting, safe-by-default-maler, tilpassbar databinding.
  • Testbarhet: Mithril-maler er bare JavaScript, slik at utviklere kan teste dem i hvilken som helst JavaScript-motor uten byggetrinn.
  • Komponenter: I Mithril.js opprettes komponenter med en valgfri kontroller og en nødvendig visningsegenskap.
  • Ytelse: Mithril laster på under 5ms sammenlignet med andre rammeverk. Det er det raskeste MVC-biblioteket i TodoMVC-referansen.
  • Det er ortogonalt til modulsystemet og kompilerte syntakser, så utviklere kan fritt bruke ES3. ES5. ES6, asynkrone moduldefinisjoner (AMD). Den inkluderer også en TypeScript-definisjon.
  • Mithril har en veldig aktiv utvikling og skikkelig dokumentasjon.
  • Den har et intelligent automatisk tegningssystem
  • Den er Flux-kompatibel, robust og meningsløs
  • Det er et rent JavaScript som består av virtuell DOM

Sammenlignet med Angular tillater Mithrils lille kodebase-størrelse enkel revisjon, noe som gjør den raskere enn Angular. I motsetning til Angular, tilbyr Mithril introduksjonsveiledninger og en omfattende API-referanseseksjon, som inkluderer alt en utvikler trenger å vite mens han bygger apper.

Selv om Mithril ikke er mye anerkjent, har den ofte en konkurranse med andre JavaScript-rammeverk.

Polymer.js

Polymer er nok et JavaScript-bibliotek med åpen kildekode for å bygge webapplikasjoner ved hjelp av webkomponenter. Dette biblioteket er utviklet av Google-utviklere og har bidragsytere på GitHub. I motsetning til alle andre JavaScript-rammeverk, er Polymer bygget for å utnytte funksjonene som finnes i nettplattformen for å la utviklere bygge komponenter. Det var det aller første biblioteket som tillot interaktive byggeapplikasjoner ved å komponere komponenter.

Polymer brukes av mange Google-tjenester og nettsteder. YouTube, Google Play Musikk bruker det, og Netflix, for å nevne noen. Polymeren har begynt å få anerkjennelse i markedet, med mye oppmerksomhet til dens strukturerte designprosess. Siden komponenter er den største styrken til Polymer, har den bedre støtte for webkomponenter og har bedre offline-moduler sammenlignet med React.

Kraften til React og Polymer kan brukes til å ha en mer komponentorientert fremtid for webutvikling. Polymers komponenter og Angulars direktiver viser en viss likhet, men har forskjellige tilnærminger til å lage tilpassede HTML-elementer.

I Polymer er komponenter beskrevet i én HTML-fil, mens i Angular kan komponenter deles opp i mange filer. Polymer regnes også som en av de beste for å jobbe med Spring Boot REST-ressurser sammenlignet med andre JS-rammeverk.

Funksjoner

  • Webkomponenter: Webkomponentstandardene er nyttige for å lage brukbare widgets i nettdokumentasjon og -applikasjoner. Disse komponentene er gjenbrukbare webkomponenter. Komponentene kan også brukes til å dele opp en app i biter i riktig størrelse for å gjøre kodingen renere og rimeligere.
  • Databinding: Både enveis og toveis databinding er mulig med dette biblioteket.
  • Polyfills: Den bruker de nyeste API-ene for nettplattformer og gir polyfills for nettlesere. Polyfills er spesifikasjoner for nettkomponenter som brukes til å lage sine egne tilpassede og gjenbrukbare elementer.
  • Polymer er bygget på toppen av webstandards API, som gjør det mulig å bygge tilpassede HTML-elementer.
  • Gir gesthendelser sammen med betingede og gjentatte maler.
  • Polymer gir muligheten til å komponere innkapslet JS, CSS og HTML som tilpassede elementer.
  • Hastighet: Det er tre ganger raskere i Chrome og fire ganger raskere på Safari.
  • Polymerelementer består av design og temaer, noe som betyr at det hindrer utviklere i å endre en kompleks nettsidekildekode for å matche designerens behov.

Når alt er sagt, vil Google snart gi ut neste generasjons produkter, som inkluderer LitElement, en ultralett, tilpasset elementbaseklasse med en uttrykksfull og enkel API. Siden Chrome-teamet har Polymers rygg, kan vi forvente at webkomponenter er fremtiden for å bygge progressive nettapper (PWA).

Node.js

Node.js er et av de mest nedlastede, åpen kildekode-, kjøretidsmiljøene på tvers av plattformer for å kjøre JavaScript-kode utenfor en nettleser. Den brukes til å bygge back-end-tjenester eller APIer og utvikle server-side- og nettverksapplikasjoner. Det er en plattform som er bygget på Google Chromes JavaScript Engine (V8 Engine).

Applikasjonene som er bygget på Node er skrevet i JavaScript, som kan kjøres innenfor Node.js kjøretid på OS som Microsoft Windows, Linux og macOS. Sjekk ut noen av de beste Node.JS administrerte vertsplattformene også.

Kilde: StackOverflow

Node håndterer flere forespørsler asynkront med en ikke-blokkerende enkelt-tråds hendelsesløkke, som er godt egnet for distribuerte systemer som gjør mange nettverksforespørsler. Det brukes av selskaper som Uber, PayPal og Walmart, som er et speil av dens globale aksept som et back-end-språk.

Nevner et praktisk faktum – Hos PayPal, mens de brukte Node.JS for applikasjonen, fant de ut at appen ble bygget dobbelt så raskt med færre filer og kode. Den doblet også forespørslene per sekund og hadde 35 % raskere responstid. Sammenlignet med andre rammeverk er Node.JS nyttig for å generere databasespørringer siden JS brukes til å skrive spørringer for databaser som MongoDB og CouchDB.

En annen grunn til å velge Node.JS kan være at den kan være ideell for sanntids samarbeids- eller redigeringsapper der brukeren ser at dokumentet blir endret live av en annen bruker som i Google Docs eller Dropbox. I tillegg til det har Node.JS det største økosystemet av åpen kildekode-biblioteker, npm-pakkeøkosystemet. Med den siste oppdateringen av Node.js har den bedre støtte for ESM.

Funksjoner

  • Proxy-server: Nodeteknologi hjelper til med å strømme data fra forskjellige kilder og kan brukes til å proxy-tjene enkelte servere.
  • Ingen bufring: Applikasjonene i Node bufre aldri noen data. Dette er fordi applikasjonene sender ut dataene i biter.
  • Asynkron og hendelsesdrevet: API-ene til Nodes bibliotek er asynkrone, noe som betyr at serveren ikke venter på at en API skal returnere data, og dermed gjengi dataene asynkront, noe som gir en raskere respons på hver forespørsel.
  • Skalerbar og entrådet: Node bruker entrådede modeller, som består av hendelsessløyfe. Denne hendelsesmekanismen hjelper servere til å svare på en asynkron måte som gjør serverne svært skalerbare. Det entrådede programmet som det bruker kan tilby tjenester til et stort antall forespørsler sammenlignet med Apache HTTP-serveren.
  • God integrasjon ved hjelp av JavaScript-stabler
  • Samme kode for klientsiden og serversiden
  • NPM-pakken er veldig nyttig siden den inneholder alle filene som trengs for en modul.
  • Node er veldig rask siden Googles V8-motor driver den.

Den er nå uavhengig av JS-runtime og lar utviklere skrive C/C++-tillegg uten å ha en dyp forståelse av hvordan V8 fungerer på grunn av dens bedre abstraksjon. Node.js» kraft er vanskelig å ignorere siden den har blitt brukt til å skrive mange andre JavaScripts, Meteor JS er en av de beste.

  Hvordan falske anmeldelser manipulerer deg på nettet

Svelte

Svelte er et nytt medlem av JavaScript(FrontEnd) Frameworks-familien. Det er forskjellig fra de tradisjonelle og velkjente rammene som vi har diskutert i denne artikkelen.

Hva skiller den fra de andre rammene?

Svelte slippes for tre år siden. Den har blitt populær i nyere tid på grunn av sin enkelhet.

Svelte er et komponentbasert frontend-rammeverk som React og Vue. Det er en stor forskjell mellom disse rammene. Svelte bruker ikke Virtual DOM som React, Vue, etc.., Det kjører på byggetidspunktet og konverterer komponentene dine til kode som kjører i nettleserne, mens andre gjør operasjonene i selve nettleseren.

Noen punkter å vite om Svelte.

  • Så rent JavaScript manipulerer DOM i appen din.
  • Det kalles også et Disappearing-rammeverk, da det ikke er noe rammeverk i nettleseren.
  • Svelte-filer har filtypen .svelte.
  • Vi kan skrive CSS i selve svelte-filene innenfor stiltaggene.
  • Den bruker Rollup som en bunter.
  • Syntaksen til svelte er noe annerledes og enkel å lære.

La oss se fordelene med Svelte.

  • Ytelse, den konkurrerer med topprammeverk som React, Vue og Angular i hastighet og størrelse.
  • Svelte-apper er raske ettersom det ikke er noe rammeverk i nettleseren og kode kompilert til Vanilla JavaScript på byggetidspunktet.
  • Svært liten buntstørrelse sammenlignet med andre rammer.
  • Vi kan skrive alle stilene for komponentene i samme fil innenfor stiltaggene.
  • Den kommer med et statlig styringssystem.
  • Vi finner ingen svelte-relatert filer i nettleseren.
  • Du kan raskt begynne å jobbe med Svelte hvis du er kjent med JavaScript.

Svelte er flott for små prosjekter. Og hvis du trenger å bygge en app i løpet av kort tid, så gå med Svelte. Det er et nybegynnervennlig rammeverk.

Meteor.js

MeteorJS er et åpen kildekode, fullstack og gratis JavaScript-rammeverk som er skrevet ved hjelp av Node.js. Den tillater rask prototyping og lager koder på tvers av plattformer. Det er raskt å utvikle mindre og reaktive applikasjoner på Node.js-plattformen. Meteor bruker en front-end JavaScript som kjører på nettleseren og back-end på meteorserveren i Node.js.

Meteor integreres med andre JavaScript-rammeverk som React, Express og Angular. Den integreres også med MongoDB- og Cordova-teknologi for å bygge hybridapplikasjoner ved hjelp av HTML, CSS og JS, som kjører på WebView.

Med Meteor kan applikasjoner for enhver enhet utvikles med en mindre mengde koding på bare ett språk som er JavaScript. Dette er den typen brukergrensesnitt de fleste bedrifter ser etter. Selskaper som Mazda, Honeywell og Qualcomm bruker Meteor. Den bruker data på ledningen, noe som betyr at serveren sender data og ikke HTML mens klienten gjengir dem.

Kilde: http://joshowens.me/content/images/2014/Dec/infographic.png

Meteor er også skrevet i C eller C++ og støtter operativsystemer som Windows og Linux. Den kommer med npm-pakken slik at utviklere bare kan skrive «meteor npm» uten at de trenger å installere det selv.

Meteor.js støtter de tre viktigste UI-gjengivelsesbibliotekene, Angular, React og Blaze (Blaze ble opprettet som en del av Meteor). Et fint UX-mønster i Meteor er Optimistic UI. Optimistisk brukergrensesnitt forhindrer server-rundturer, og dermed er brukeropplevelsen rask sammenlignet med React.js eller Angular.

Funksjoner

  • Isomorf JavaScript-kode: Den gjør det mulig å bruke den samme koden på front-end så vel som back-end for mobil- og nettapplikasjoner. Utviklere trenger ikke konfigurere og installere forskjellige biblioteker, APIer, drivere og moduladministratorer med denne funksjonen.
  • Reloading av live-nettleser: Når endringer gjøres på front-end, laster Meteor automatisk inn live-nettsidene på nytt. Integrert live-innlasting lar deg bare oppdatere de nødvendige DOM-elementene uten å laste hele siden på nytt.
  • Full-stack-løsning: Meteor tilbyr en full-stack-løsning for utvikling og bruk av webapplikasjoner.
  • Utviklingen er svært forenklet, med front-end, back-end og database rullet inn i JavaScript-språket.
  • Enkelt å sette opp og begynne å lage prosjekter.
  • Svært skalerbar og nybegynnervennlig.

Faktisk, hvis vi ser nøye etter, er Meteor en kombinasjon av NodeJS, Blaze, Angular, React, Cordova og MongoDB og kalles derfor en «One for all-pakke.»

Aurelia

Aurelia er en samling av moderne JavaScript-moduler med åpen kildekode og kalles «neste generasjons UI-rammeverket» skrevet i ECMAScript. Sponset av Blue Spire, fungerer den som en robust plattform for å bygge nettlesere, stasjonære datamaskiner og ulike mobilapplikasjoner. Aurelia har fått mye anerkjennelse helt siden lanseringen. Selskaper som Freska, Ordami og BTEK Software bruker Aurelia i sine prosjekter.

For ikke å glemme, Aurelia er det eneste rammeverket som lar utviklere bygge komponenter med vanlig, Vanilla TypeScript eller JavaScript. Aurelia har blitt sagt å ha gått forbi Angular når det gjelder modularitet.

Siden Angular har alle komponentene samlet i én stor pakke, blir det vanskelig å fjerne eller endre komponenter i denne arkitekturen. På den annen side består Aurelia av en enorm samling av biblioteker som jobber sammen ved hjelp av veldefinerte grensesnitt slik at det viser seg å være helt modulært.

Den har en MV*-tilnærming som ingen andre rammeverk siden det ikke er behov for å spesifisere bestemte kontrollere for visningsmodeller. Det er mer elegant og mye enklere å forstå sammenlignet med React og Angular2. Mens Aurelia tar i bruk en moderne og reaktiv-basert tilnærming i sitt bindingssystem, bruker Vue en virtuell DOM, akkurat som React.

Funksjoner og fordeler med Aurelia.io

  • Fremoverlent: Fokuserer på neste generasjons JavaScript. Den er skrevet med ECMAScript. Aurelia integreres med webkomponenter uten eksterne avhengigheter.
  • Toveis databinding: Danner en effektiv måte å observere hver egenskap i en modul og automatisk synkronisere den til et brukergrensesnitt, med den beste ytelsen.
  • Utvidbar HTML: Denne funksjonen til Aurelia lar utviklerne lage tilpassede HTML-elementer sammen med å legge til tilpassede attributter til eksisterende elementer med full støtte for dynamisk lasting, databinding og batch-gjengivelse.
  • Ruting og UI-sammensetning: Hjelper med å bruke en avansert ruter på klientsiden med pluggbare rørledninger, underrutere og asynkron skjermaktivering.
  • Bred språkstøtte: Aurelia støtter ES5, ES2015, ES2016 og TypeScript. API-ene er utformet på en slik måte at de er kompatible med dagens og morgendagens populære webprogrammeringsspråk.
  • Testing: Testbar for ES2015 ved bruk av DI-beholder. Enhetskodetesting er veldig forenklet.
  • Det er enkelt og raskt å konfigurere og sette det opp for bruk.
  • Den har en enkel struktur som gjør rammeverket raskere og enklere å lære.
  • Den er veldig effektiv og modulær.

Aurelia gir også en god koding og et godt designet system for å bygge SPA-er uten å måtte bruke tredjepartsbiblioteker. Sammenlignet med Mithril.js har Aurelia en flott CLI for raskere utvikling av prosjekter som består av hot reloads og generatorer. Utviklere som leter etter et godt alternativ til React eller Angular kan vurdere Aurelia som et godt alternativ.

Konklusjon

Jeg håper ovenstående gir deg en idé om JS-rammeverket for ditt neste prosjekt. Hvis du ønsker å lære JS, vil jeg foreslå å ta dette mellomliggende JavaScript-kurs.

Utforsk deretter noen av de beste IDE-ene for å fremskynde utviklingen.