12 beste tekniske SEO-verktøy for å tenke utover søkeord og innhold

Teknisk SEO er like viktig som SEO på siden, og ignorerer som kan få SEO-strategien din til å falle til bakken. Teknisk SEO refererer til nettsideoptimaliseringsprosessen som øker søkemotorrangeringer. Det påvirker de tekniske aspektene ved nettsidene for å gjøre det raskere og enklere å forstå for leserne.

Målet med optimaliseringene er å forbedre rangeringen. Teknisk søkemotoroptimalisering gjør et nettsted mer brukervennlig ved å identifisere tekniske problemer og forbedre nettstedets funksjonalitet.

Fordeler med tekniske SEO-verktøy

Tekniske søkemotoroptimaliseringsverktøy tilbyr ulike fordeler for nettadministratorer og markedsførere. Verktøy optimaliserer nettstedet ved å identifisere tekniske problemer som kan påvirke nettstedets synlighet og ytelse på søkemotorresultatsider (SERP).

 • Teknisk SEO forbedrer nettstedets rangering på søkesiden for målgruppen din, og øker trafikken på landingssiden. Et strukturert nettsted, indeks og effektivt innhold tiltrekker seg det potensielle publikummet. Googles algoritme favoriserer et veldefinert nettsted foran alle andre.
 • SEO-verktøy påvirker sidehastigheten, som er nøkkelen til en god rangering. Et raskt lastet nettsted har høy konverteringsrate og rangerer øverst i søkerangeringer.
 • Det hjelper å eliminere duplisert innhold fra nettstedet. Tekniske SEO-revisjoner sparer nettsiden fra Googles straffer da Googles algoritme reduserer trafikken og rangeringen av nettsteder som har plagiatinnhold.
 • Strukturerte data på en nettside øker besøkstiden for publikum, og SEO-verktøy setter opp nettstedets innhold effektivt. Det hjelper også bedre med å indeksere nettstedet og gir relevante resultater for publikum.
 • Rike utdrag er nøkkelen for ethvert nettsted, da det øker klikkfrekvensen på nettstedet. SEO-verktøy analyserer de rike resultatene og organiserer dataene som vil få oppmerksomheten i søkeresultatene.

Her er noen av de beste tekniske SEO-verktøyene:

Skrikende frosk

Screaming Frog SEO er et raskt og avansert SEO-nettstedrevisjonsverktøy. Den sjekker manuelt de arbeidskrevende, metaoppdaterings- og dupliserte sideproblemene. Gjennomgangsverktøyet er vennlig for både små og lange nettsteder. Det hjelper å se, analysere og filtrere gjennomsøkingsdataene når de samles og oppdateres kontinuerlig i programmets brukergrensesnitt.

Nøkkelegenskaper:

 • SEO-verktøyet reviderer nettsiden som identifiserer omdirigeringskjeder og løkker eller laster opp en liste over nettadresser som skal revideres i en nettstedmigrering.
 • Brukere kan gjennomsøke nettstedet hvis de finner ødelagte koblinger og serverfeil. Verktøyet optimerer også sidetittelen og metabeskrivelsen.

Dette SEO-verktøyet tillater eksport av nøkkelrapporter på stedet av SEO-elementer til et regneark, slik at det enkelt kan brukes som en base for SEO-anbefalinger.

Semrush

Semrush er et populært SEO-verktøy for å utføre søkeordundersøkelser, konkurrentanalyser, nettstedsrevisjoner, koblingsbygging og mer. Programvaren passer for alle bransjer og inneholder ulike SEO-verktøy. Markedsførere og utgivere kan optimalisere nettsidene sine for å gjøre den populær i søkemotorer.

Nøkkelegenskaper:

 • Det er mange funksjoner under SEO-verktøy, for eksempel søkeordundersøkelser, SEO på siden, lokal SEO, Rangeringssporing og koblingsbygging.
 • Nettadministratoren kan analysere nettsidene deres med konkurrenter. Det hjelper dem å få informasjon om deres forskjell fra andre,
 • Markedsforskeren kan analysere markedet og konkurrenter. Det lar dem ligge i forkant av konkurrentene.
  9 måter å få Spotify Premium gratis for alltid

SEO-verktøyet sporer søkeordmålet til konkurrentene dine og tilbyr mye mer for å toppe konkurrentene.

Google Search Console

Google Search Console er et gratis verktøy som tilbys av Google som overvåker, vedlikeholder og feilsøker nettstedets tilstedeværelse i Googles søkeresultater. Den lar nettadministratorer sjekke indekseringsstatus, søk og gjennomsøkingsfeil og optimalisere synligheten til nettstedet deres.

Nøkkelegenskaper:

 • Søkekonsollverktøyet måler nettstedets trafikk og ytelse; rapporten hjelper til med å finne nettstedsproblemer slik at den kan rangeres på søkesiden.
 • Den sender e-postvarsler når Google finner problemer på nettsteder.
 • URL-inspeksjonsverktøyet til søkekonsollen gir detaljert gjennomsøking, indeksering og visningsinformasjon om nettsidene ved å vise hvordan de vises i Googles søkeresultater.

Google tilbyr en pakke med SEO-verktøy som er avgjørende for teknisk SEO: en test for rike resultater og en mobilvennlig test.

Test for rike resultater

Strukturerte data driver det rike resultatet og går utover den standard blå lenken. Rike resultater tester fokusert mer på brukervennlig opplevelse enn standard hyperkoblinger, inkludert karuseller, bilder eller andre ikke-tekstuelle elementer.

Nøkkelegenskaper:

 • Verktøyet viser viktig informasjon for søk på SERP, og innholdet stemmer overens med søket.
 • Verktøyet for rike resultater gjennomsøker nettstedet for å sjekke de strukturerte dataene.
 • Dette SEO-verktøyet optimaliserer nettsiden for Google-rike utdrag, og det hjelper webmasteren med å få potensiell trafikk.

Mobilvennlig test

De mobilvennlig test bestemmer nettstedets poengsum, noe som gjør det kompatibelt med mobil. Antall brukere øker for Google Søk på mobil; verktøyet scorer nettstedet når det gjelder mobilrespons.

Nøkkelegenskaper:

 • Programvaren lar deg teste et nettsted med tanke på mobilrespons.
 • Brukere kan sjekke mobilresponsen til konkurrentene for å ligge foran dem.

Ahrefs

Ahrefs gir en av de beste tekniske SEO-løsningene til brukere, enten de ønsker å øke trafikken til nettstedet, optimalisere nettsiden eller forenkle grensesnittet. Plattformen er et one-stop-verktøy for konkurrentanalyse, søkeordundersøkelser, nettstedsrevisjon, innholdsundersøkelser, rangeringssporing, etc.

Nøkkelegenskaper:

 • Ahrefs hjelper til med å sammenligne gjeldende og historiske data på nettstedet. En bruker kan sammenligne svingningene i nettsiderangeringen på en bestemt dato.
 • Det tillater konkurrentanalyse, og hjelper brukere med å finne søkeord, strategier for tilbakekoblinger og PPC-søkeord konkurrenten bruker.
 • Brukere kan søke etter populært innhold på alle søkeord eller emner og finne ideer.
 • Den sender e-postvarsler til brukere hver gang deres merke nevnes på nettet.

Plattformen har et bibliotek med omfattende søkeord (8 milliarder) og indekserte sider (421 milliarder).

THE HOTH

HOTH tilbyr tekniske SEO-tjenester til brukere med den stadig skiftende Google-algoritmen. Verktøyet tilbyr løsningen for å overvinne og takle de nye oppdateringene. Til å begynne med startet de med fordeler for lokale bedrifter, men utvidet produktutvalget til å bli komplette produkter.

Nøkkelegenskaper:

 • Det gratisverktøyet gir detaljerte SEO-rapporter, og nettadministratorer kan analysere kritiske SEO-beregninger som desktop- eller mobiloptimalisering, navigering på nettstedet og ytelse på sosiale medier.
 • HOTHs konkurrents organiske søkekontroll lar deg sjekke nettsidens konkurrenter. Brukere kan legge inn siden sin URL; verktøyet finner lignende domener med samsvarende søkeord.
 • Motorrangeringsverktøyet til The HOTH hjelper deg med å finne ut rangeringen av søkeordene. Nettsider kan forbli i konkurranse med de rangerte søkeordene.
  11 beste AI-drevne tittelgeneratorer for å krydre innholdet ditt

Programvaren gir skalerbare tjenestepriser, noe som gjør den egnet for alle virksomheter.

Site Checker

Site Checker ble introdusert i 2016 som en SEO-spesialist med et enkelt grensesnitt for SEO-sjekker på siden. Opprinnelig fokuserte verktøyet på å sjekke nettsidens tekniske feil, men etter noen positive tilbakemeldinger redesignet de grensesnittet og la til flere SEO-verktøy. Videre lanserte selskapet Chrome-utvidelsen og la til Rank Tracker, Backlink Tracker og SERP Checker Tools.

Nøkkelegenskaper:

 • Den scorer nettstedet basert på dens tekniske helse. Det hjelper med å finne ut problemene på nettstednivå og sidenivå.
 • Verktøyet sender en e-post hver gang det oppdager et kritisk problem eller advarsel i prosjekter. Brukere kan ta umiddelbare tiltak for å holde seg unna fremtidige straffer.
 • Nettstedrangering er den overordnede løsningen for hvert verktøy; Nettstedsjekkere rangerer nettstedet basert på de riktige søkeordene.

Site Checker tilbyr en nettskybasert nettsøkerobot i sanntid for å hjelpe bedrifter med teknisk SEO-analyse.

Page Speed ​​Insights

Googles sidehastighetsinnsikt er et gratis verktøy for å analysere hastighetspoengene til en nettside. Den gir brukere data om nettsidens lastehastighet, ressursene og nei. av forespørsler under lasting. Den gir forslag for å forbedre lastehastigheten og forbedre nettsiden.

Nøkkelegenskaper:

 • Innsikt om sidehastighet indikerer ytelsen og standarden til en nettside på Google. Verktøyet viser sammenhengen mellom søkeord og rangering.
 • Konverteringsfrekvensen fra en nettside avhenger av lastehastigheten til den siden. Googles PSI er det beste verktøyet for å finne ut nettstedets hastighet og måter å forbedre den på.
 • Det tekniske verktøyet til Google gir en detaljert rapport om Core Web Vitals-vurdering, Lighthouse-labdata, muligheter, diagnostikk og beståtte revisjoner. PSI-rapporten veileder webmaster om de trenger forbedringer på nettstedet.

PSI ble lansert tidlig i 2018 og er et av mange revisjonsverktøy for sidehastighet for nettstedeiere. Det er best for å forbedre hastigheten på nettsiden.

GTMetrix

GTMetrix er et testhastighetsverktøy introdusert i 2009. Verktøyet skiller ytelsesproblemet for kunden og forteller om det er en server eller et frontend-problem. Verktøyet fokuserer på å gjøre nettsiden konstant rask.

Nøkkelegenskaper:

 • Siden den oppdaterte Google-algoritmen ikke rangerer nettsiden ved søk, optimaliserer verktøyet nettsidens ytelse.
 • GT Metrix utarbeidet en detaljert rapport om hvorfor nettstedets ytelse ble påvirket. Prosessen består av hastighetsvisualisering, ytelsesoptimalisering og nedbryting av sidekonkurranse.
 • Brukere kan se sideytelsen i opptil 7 land i gratisplanen, og den betalte planen tillater testing på 15 førsteklasses steder.

Sidens ytelse avhenger av lasting, visuell stabilitet og interaktivitet, og GtMetrix vurderer nettsiden fra besøkendes syn.

Botify

Botify er et SEO-programvareselskap som hjelper bedrifter med å utnytte organisk søk ​​og sikre at nett- og mobilnettsteder er optimalisert for søk. Verktøyets grensesnitt forbinder det komplekse nettstedet med søkemotorer for å drive trafikk. Verktøyet fungerer på full-traktmetodikk og bruker en maskinlæringsalgoritme; det eliminerer den tidkrevende SEO-prosessen.

  Slik fikser du feilen "Kunne ikke åpne Stream No Such File or Directory" i WordPress

Nøkkelegenskaper:

 • Botify sikrer jevn nettstedmigrering der nettadministratorer gjennomsøker QA-en til nettstedet og overvåker logger etter migrering for å oppdage problemer med smidighet.
 • Verktøyet strukturerer automatisk datatyper og fokuserer på å opprettholde rike resultater.
 • Botify gir en daglig rapport om hvordan søkemotoren gjennomsøker JavaScript og sammenligner sidene som er gjengitt på søkemotoren.

Botfly løser problemet med spredningen av innhold som nettadministratorer står overfor i veksten av det tekniske nettet.

TametheBots

TametheBots, utviklet av den britiske-baserte tekniske SEO-konsulenten Dave Smart. Programvaren gir den beste tekniske SEO-rådgivningen og reviderer nettstedet for å øke ytelsen på søkemotorer.

Nøkkelegenskaper:

 • Det primære arbeidet under vedlikehold er å identifisere gjennomsøkingsproblemet gjennom en revisjon. Det sikrer at seerne ikke ignorerer innhold.
 • Økningen av trafikken på nettstedet avhenger av gjengivelsespoengsummen. Den fremhever revisjonsområdene slik at innholdet blir raskt lesbart.
 • Verktøyet kan gjenvinne trafikken til nettstedet. Den finner problemet med å miste posisjon i søkerangeringen.

Nettsteder i større skala, e-handel og JavaScript-rammebaserte nettsteder er de beste nisjene til programvaren, og den er dedikert til å løse problemene med nettsider.

W3C

De W3C er et valideringsverktøy for å lage en strukturert rapport over tilgjengelighetsevalueringsfunn. Verktøyet setter standardregler for å skrive koder for webutviklere. W3C kjører på en lokal nettleser uten internettforbindelse, og alle inngangskodene registreres som JSON-data i bakgrunnen. Nettsidekoden påvirker ikke rangeringen, men øker gjengivelseshastigheten.

Nøkkelegenskaper:

 • W3C-verktøyet sjekker HTML-kodene og ødelagte lenker for nettsidene. Problemene som kan senke rangeringen av nettsiden.
 • Bortsett fra HTML-ressurser, evalueres annen nettilgjengelighet som CSS-stilark eller JavaScript-skript av verktøyet.
 • Verktøyet analyserte innholdet som påvirker gjengivelseshastigheten til nettsiden. Noen komponenter som forespørsels- og svarhoder, øktinformasjon, informasjonskapsler og autentiseringsinformasjon krever validering på nettsider.

W3C hjelper bedrifter med å forbedre søkerangeringen ved å sjekke HTML- og CSS-kodefeil.

Barracuda

Barracuda er et digitalt markedsbyrå og et gratis verktøy for nettstedoptimalisering. Plattformen er utviklet for å sikre klarheten til Googles algoritmer. Barracuda utviklet Penguin SEO-verktøyet, som optimerer nettstedets ytelse og reduserer sjansene for straffer fra Google. Nettadministratorer og markedsførere kan importere Google Analytics-dataene sine for å finne ut rapporten om trafikken deres.

Nøkkelegenskaper:

 • Panguin-verktøyet gir en idé om den organiske rangeringen på søkemotorer. Brukere kan sammenligne tidligere og nåværende rangering av nettsider; det hjelper å bestemme ytelsen og årsakene til nedgradering eller oppgradering.
 • Dette verktøyets betalte synlighetsfunksjon hjelper til med å beregne avkastningen på investeringen; den viser den oppnådde trafikken fra den betalte referansen.
 • Penguin lar oss koble sammen sidene på nettsteder. Brukere kan sammenligne rangeringen av sidene sine og øke besøkstiden.

Verktøyet lar lokale bedriftseiere spore deres rangering på den lokale søkesiden. De mobilvennlige nettsidene øker synligheten til nettsidene.

Konklusjon

Tekniske SEO-verktøy er nødvendige for nettstedoptimalisering. Listen nevnt i artikkelen er noen av de beste verktøyene for å utføre en grundig teknisk SEO-revisjon. Fra å gi forslag for å optimalisere nettstedet for generell ytelse til en detaljert SEO-analyserapport, vil disse verktøyene sørge for at SEO-strategien din fungerer feilfritt. Gå gjennom listen og finn ut hvilken som passer best for din bedrift.

Du kan også utforske noen av de beste AI SEO-verktøyene for å forlate konkurrentene dine.