12 plattformer for brukerautentisering [Auth0, Firebase Alternatives]

Brukerautentisering er nødvendigheten av enhver nettbedrift. La oss sjekke noen av de beste verktøyene og Firebase-alternativene.

Brukerautentisering er en effektiv måte å gi rettmessig tilgang til dine digitale eiendommer som nettstedet eller applikasjonen din. Og det øker selvsagt sikkerheten og en tilpasset brukeropplevelse.

Når du implementerer dette, møter en typisk bedriftseier ofte denne veisperringen:

Hvorfor tredjeparts brukerautentisering?

Hvis du er et stort selskap med den nødvendige infrastrukturen for å sikre datasikkerhet og samsvar, trenger du sannsynligvis ikke en tredjepartsløsning.

Men det er helt motsatt hvis:

  • Dette er ikke ditt ekspertisedomene.
  • Du er en nybegynner eller rett og slett ikke orker de økonomiske kostnadene.
  • Du kan ikke sikre riktig databehandling og sikkerhet.
  • Et datainnbrudd kan ødelegge organisasjonen din.

Så, ikke lag pizza hvis du ikke er Dominos. Sjansen er stor for at du ødelegger det.

Men siden brukerdata er mye mer alvorlig enn å kaste bort en pepperoni-pizza, la oss sjekke ut noen brukerautentiseringsplattformer. Og mens en gjennomsnittlig forretningsperson umiddelbart vil løpe mot Auth0 eller Firebase, er det andre også.

STYKK

STYKK er en trofast tilhenger av passordfri autentisering. Det er fokusert på å forbedre brukeropplevelsen og redusere utviklerhodepine ved å gjøre nettopp det.

Passordløs autentisering ligner veldig på å bruke Slack. De tillater pålogging fra tredjeparter eller sender en e-postlenke for autentisering, men bruker aldri passord. STYTCH kaller dem magiske lenker.

Du kan bruke SDK-ene deres for rask distribusjon eller direkte API for å bruke autentiseringsmetoden du ønsker. Det er flere tilgjengelige måter, for eksempel sosiale pålogginger, SMS/WhatsApp/E-postkoder, magiske lenker for e-post, TOTP-apper, etc.

STYTCH har fleksible priser som justeres i henhold til din aktive brukerbase. Og det er en gratis kreditt verdt 100 USD som velkomstpakke.

Ory

Ory gir fullstendig kontroll over brukeropplevelsen med sin hodeløse brukerautentiseringsadministrasjon.

Det er et gratis nivå og en sky hvis du har tenkt å bruke et tilpasset domene. Dessuten lar Ory deg lage tilpassede identitetsskjemaer for å bygge personlig tilpassede brukerautentiserings-/registreringsfora.

Den støtter også bygging av enkeltsideapplikasjoner ved å bruke React, Next.js, Gatsby og AngularJS. Med Ory kan utviklere teste og validere systemet uten å måtte kode.

Ory presenterer seg selv som en komplett autentiserings- og autorisasjonsplattform med identitets- og tillatelsesadministrasjon. Det er et null-tillit-nettverk som er kompatibelt med OAuth2 og OpenID Connect.

  Supercharge Google Sheets med disse 10 interessante verktøyene

Ory kommer også med FIDO 2-kompatibel tofaktorautentisering (2FA) og et kommandolinje-utviklervennlig grensesnitt. Til slutt kan du starte med en gratis-for alltid-plan og oppgradere om nødvendig.

Supabase

Supabase kaller seg et Firebase-alternativ med åpen kildekode.

I likhet med STYTCH har Supabase flere måter å ta inn brukerne dine på. Du kan bruke den vanlige e-posten og passordet, magiske lenker, sosiale eller telefonpålogginger. I tillegg kan du integrere tredjeparts autentiseringsprotokoller som OAuth med noen få klikk.

Drevet med react-biblioteker kan du raskt starte med Supabase sine forhåndsbyggede autentiseringswidgeter. Dessuten kan du integrere Supabase med REST og sanntids-APIer med støtte for GraphQL som kommer i fremtidige oppdateringer.

Supabase har også brukeradministrasjon og autorisasjonsmekanismer for å implementere detaljerte tilgangsregler.

Og til syvende og sist har Supabase en gratis, betalt og betal-som-du-gå-abonnementsplan som matcher alle mulige brukstilfeller.

Okta

Okta er igjen en flaggbærer av passordfri sikkerhet. Du kan imidlertid be om de sterkeste passordene med Okta også.

I tillegg til å justere passordkravene, kan du også aktivere multifaktorautentisering (MFA). Dessuten kan man sette opp Oktas sky-autentisering og la brukerne logge på via biometri eller push-varslinger.

Dessuten får du en sanntids Syslog med avanserte søk for å identifisere problemer for umiddelbar feilsøking.

Okta legger vekt på progressiv profilering, som betyr minimum forhåndsinformasjon ved registreringer. Målet er å minimere brukerulemper, øke registreringene og gradvis fullføre brukerprofilen.

Okta tillater utmerket API-sikkerhet ved å integrere identitetsprotokoller som OAuth. Og du vil ha ett enkelt punkt for alle API-autorisasjonspolicyer for å integrere sikkerhet og utvikling.

Og til slutt tillater den enkle B2B-integrasjoner med sikkerhetsrammeverk som OpenID Connect og SAML i tillegg til eldre støtte for nøkkelferdige Active Directory- og LDAP-integrasjon.

PingIdentity

PingIdentity er formet som en intelligent sentral autentiseringsmodul for alle dine sky-, in-house- og SaaS-implementeringer.

Dette lar deg distribuere adaptiv autentisering basert på brukeratferd og risikovurdering.

Den drar nytte av flere autentiseringskilder samtidig for å justere for spesifikke sikkerhetspolicyer i henhold til applikasjonen.

Dette har også støtte for MFA og diverse autentiseringsregler. I tillegg tillater PingIdentity for IdP- og SP-initiert SSO. Dessuten kan du aktivere SSO for APIer, Mobiler og SaaS-applikasjoner.

Og du kan enkelt integrere den med tredjepartsapplikasjoner som Office 365, G Suite, Atlassian-verktøy, etc.

Nøkkelkappe

Nøkkelkappe er en åpen kildekode-plattform for brukeridentitet og tilgangsadministrasjon.

Du kan integrere Keycloak med applikasjonene dine for å få en opplevelse med enkeltpålogging og enkeltpålogging. Dessuten kan man aktivere sosiale pålogginger uten endringer i koden. I tillegg tillater den brukerautentisering via eksisterende OpenID Connect eller SAML 2.0

  Sveip til venstre, høyre eller fra bunnen for å få tilgang til apper og kontakter Snype

Keycloak støtter tilkobling til eksisterende LDAP- eller Active Directory-servere og bruker dem som en sentral brukerdatabase. Kontoadministrasjonskonsollen lar brukere administrere profilen deres, oppdatere passord, angi 2FA osv.

Admin Console gir deg kontroll over alle funksjonene, inkludert identitetsmegling, opprettelse av applikasjoner, definering av granulær tilgangskontroll, etc.

Til slutt, siden Keycloak er åpen kildekode, kan du endre koden og dele ut eller bytte når som helst uten problemer, for eksempel en leverandørlås.

Frontegg

I motsetning til det morsomme navnet, Frontegg er en utviklervennlig brukerautentiserings- og administrasjonsløsning for omtrent enhver organisasjon.

Du kan distribuere SSO for å integrere bedrifts-IDP-er via SAML og OpenID-tilkobling. Frontegg kommer også utstyrt med sosiale pålogginger og multifaktorautentisering.

I tillegg støtter den avanserte funksjoner som Google Captcha og passordfri autentisering med magiske lenker. Dessuten kan brukere administrere sine egne team ved å opprette profiler og tillatelser. Brukerprofilen har også revisjonslogger som kundene kan kontrollere og kontrollere påloggingsaktivitetene deres.

Du kan også gi brukerne mulighet til å aktivere webhooks-varsler for å generere og administrere API-autentiseringstokener.

Forntegg har også noen bransjeledende attributter som tvungen MFA, brukersperring, passordendringshistorikk, IP-blokkering osv. I tillegg kan du søke Frontegg for maskin-til-maskin-autorisasjon. Og til slutt er det en funksjon for å aktivere tilpassede domener for autentisering på tvers av nettsteder.

Frontegg har en imponerende evig-fri plan. Noen avanserte funksjoner er imidlertid reservert for betalte kunder.

Forfatter

Med sin lange liste over funksjoner, Forfatter virker en strålende brukerautentisering og et Firebase-alternativ.

Authress satser tungt på sin autorisasjons-API og integrasjon med dine eksisterende identitetsløsninger. Du kan definere detaljerte tilgangskontroller og gruppere dem deretter etter brukerroller.

I tillegg har Authress også maskin-til-maskin-autentisering og ubegrensede bedriftsintegrasjoner. På samme måte kan du bruke SSO og et hvilket som helst antall sosiale pålogginger for appautentiseringen din.

Det gir deg omfattende brukslogger og ubegrenset antall brukere med støtte for import/eksport. Du kan også bruke merkevarebyggingen din med et tilpasset domene.

Selv om det ikke er noe gratis-for alltid-abonnement, er dine første 1000 API-anrop gratis med standard- og bedriftsplaner.

Auth0

Auth0 er den beste brukerautentiseringsplattformen og et Firebase-alternativ av gode grunner.

Den har en universell pålogging for alle applikasjonene dine for å legge til brukervennlighet. Dette er som å ha SSO mellom flere apper. Så brukeren vil ikke bli irritert av å logge på separat på andre apper; i stedet blir automatisk pålogget via SSO.

  Hvordan avinstallere Chromium og bli kvitt det fra datamaskinen

Det er et sentralt funksjonskontrolldashbord for sosiale pålogginger, problemdeteksjon og MFA. Man kan også bruke tilpassede domener for sømløs merkevarebygging.

Dessuten er det magiske lenker uten passord for en enda bedre brukeropplevelse. Auth0 har fleksible abonnementer for mange brukstilfeller, inkludert et gratis nivå.

Firebase

Firebase er Googles utvalg av produkter, inkludert brukerautentiseringsplattformen.

Du kan bruke Firebase-autentisering via passord, telefonnumre eller sosiale pålogginger. De har forhåndsbygde maler og SDK-er for å komme i gang uten mye innsats. Og det er en gratis plan for å starte med applikasjonsautentisering med sjenerøse grenser, hvoretter pay-as-you-go starter.

Amazon Cognito

Kognito er Amazons autentiseringsløsning for skyapplikasjoner for massene. Det er en lav kodedistribusjon som kan brukes med konvensjonelle passord eller tredjepartspålogginger som Google eller Facebook.

Den kommer med et fleksibelt brukergrensesnitt som kan endres i henhold til brukstilfellet. Dette har også avanserte brukerautentiseringsfunksjoner som risikobasert adaptiv modus.

Det er et utmerket gratisnivå, og deretter oppgraderes det til et betal-som-du-gå-abonnement etter forbruk av gratis kreditter.

OneLogin

OneLogin av OneIdentity er nok et Firebase-alternativ med bemerkelsesverdige avanserte funksjoner.

OneLogin har adaptiv MFA, SSO og Vigilance AI, som angivelig bruker maskinlæring for å beskytte mot avanserte trusler.

Du kan også bruke OneLogins enkle API-er for en personlig brukeropplevelse. Man kan også distribuere sin smartfaktor-autentisering for å autorisere brukere via SMS-koder eller automatiserte telefonsamtaler.

Til slutt kan du begynne med OneLogin med en gratis prøveversjon for å få en smak av deres støtte og service.

Konklusjon

Tredjeparts brukerautentiseringsplattformer er en enkel sak for oppstarts- og mellomnivåorganisasjoner.

Å bygge og bruke dine interne løsninger er rett og slett ikke verdt innsatsen og risikoen. Selv for premiumselskapene er det best å gi oppgaven til ekspertene i stedet for å mishandle den.

Mens du velger en plan, prøv å styre unna eventuelle leverandørlåser. Avslutningsvis kan det være givende på lang sikt å velge en åpen kildekode-programautentisering, selv om det virker lite på enkelte funksjoner.

På en sidenotat, sjekk ut hvordan du setter opp passordfri autentisering til GitHub private repository.

x