12 ting ut av esken Mac-er kan gjøre som PC-er ikke kan

Før vi begynner, en ansvarsfraskrivelse. Selv om jeg skriver mest om Mac-er og tittelen på dette innlegget er iboende antagonistisk, vær så snill å vite at innholdet er laget for å sammenligne. Vi lever ikke i en fanboy-vrangforestilling om emnet Mac vs PC. Vi vet godt at uansett hva vi prøver, stables ikke Mac-er opp til PC-er når det kommer til spilling. Vi vet også at selv etter nedgangen i salget, har PC-er fortsatt nesten 90 % av datamarkedet. Ingen av denne informasjonen er fremmed for oss. Med det i tankene nærmer vi oss temaet ting Mac-er kan og PC-er ikke kan, objektivt og med null harme.

MultiGesture styreflate/Magic Mouse

Bevegelser på en Mac går utover klypezooming og rotering. Du kan konfigurere Mac-en din, uten noen eksterne apper, til å gjøre om hva som helst med bruk av multi-touch-bevegelser, for eksempel rulling med to fingre for å bla gjennom faner, dra med tre fingre for å velge tekst, klem med fire fingre for å kjøre Launchpad, osv. alt for å være i stand til å navigere på Mac-en din. Det er så intuitivt at det faktisk føles arkaisk å peke med musen. Det samme gjelder den magiske musen, det er som å ha en styreflate på toppen av en mus, også med støtte for gester. Det finnes gestbaserte løsninger for PC-er, men de er ikke på langt nær like glatte.

  Musens venstreklikk-knapp fungerer ikke? Slik fikser du det

Høyoppløselige skjermbilder

Med PC-er er det mange alternativer for å samle inn skjermbilder, du kan lagre dem direkte i en fil, du kan kopiere dem til utklippstavlen for å bruke dem med et bilderedigeringsprogram, osv. Mac sparer deg for alle problemer og gir deg en liste over alternativer for hvordan du vil at skjermbildet skal tas uten å stole på andre apper for å administrere kvaliteten. Sluttresultatet av skjermbildet er et veldig skarpt og tydelig bilde, klikk på skjermbildet nedenfor og se selv.

Retina skjerm

Retina Display-administrasjon på en Mac er veldig intrikat, du får ikke følelsen av å bruke Retina Display slik alt har blitt skalert. Selv apper som ikke er klar for netthinneskjerm har en tendens til å flette seg jevnt inn i dette miljøet (med aliasing i skrifttypen, men det er forventet). Med Windows, i høyere oppløsninger, skaleres alt ganske enkelt opp, men dette påvirker ikke app-oppførselen, noe som fører til uforholdsmessige bokstaver og visninger. Dette er ikke merkbart på en Mac, du må installere Windows på en MBPr for å se den faktiske forskjellen.

Forhåndsvis PSD-filer

For å se .psd (photoshop-dokument)-filer på en PC, må man installere en programvarepakke av noe slag. Men på en Mac trykker du ganske enkelt mellomromstasten på .psd-filen og du vil se en forhåndsvisning av innholdet, ingen installasjon nødvendig.

Pakk ut et 7zip-arkiv

Igjen, samme som med .psd-filer, PC-er krever tredjepartsløsninger for å samhandle med 7zip-filer. Denne begrensningen eksisterer ikke på en Mac, du kan ganske enkelt trekke ut en 7zip-fil ut av esken.

  (LØST) Videoeksport sitter fast i Microsoft Photos-appen

Del filer direkte

Hvis du høyreklikker/ctrl + klikker på visse dokumenter på en Mac, gir det deg muligheten til å dele dem via Facebook, Twitter, LinkedIn eller andre tjenester du har synkronisert til, inkludert e-post, flickr og iMessages, og sparer deg problemer med å måtte finne innhold fra apper for sosiale medier.

Ta opp en skjermcast

Hvis du starter standard Quicktime-spilleren og åpner «Fil»-fanen i menylinjen og velger «Nytt skjermopptak», vil du kunne ta opp en skjermcast rett fra datamaskinen komplett med voice-over, ingen tredjepartsløsninger nødvendig.

Hold deg sikker

På grunn av at Mac OS X er et UNIX-bygg, er det færre sårbarheter, auto-run starter hver pakke som et eget bilde og kan ikke installere noe før du personlig gjør det. Dette, kombinert med det tidligere faktum at Mac-er deler en liten prosentandel av markedsandelen, er det ikke mange utnyttelser der ute som kan skade Mac-en din. Noe som fører oss til en annen ting den kan gjøre…

Lag krypterte mapper på en Mac

Du kan faktisk gjøre en hvilken som helst mappe du ønsker å sikre til en passordbeskyttet .dmg, som bare passordbæreren kan starte. Åpne Diskverktøy – Fil (menylinje) > Ny > Blank diskbilde. Tilordne en størrelse, navn og plassering. Velg en krypteringstype (enten er solid), la de andre alternativene være som de er, klikk på opprett og du har selv en sikker mappe.

Samlet økosystem

Apple har jobbet mot et enhetlig økosystem mellom alle enheter, slik at alle Apples mobil- og dataenheter til slutt kan bli en forlengelse av hverandre. I det lyset fungerer iOS-enheter sømløst med Mac-er, du kan foreta Facetime-anrop til iOS-enhetene dine, du kan AirDrop filer direkte til aktiverte mottakere (dra og slippe filer over WiFi) og til og med motta iMessage direkte til skrivebordet ditt. Alt det ovennevnte er mulig på en PC, men det krever massevis av tredjepartsløsninger for å bygge bro over hullene.

  HTTPS er nesten overalt. Så hvorfor er ikke Internett sikkert nå?

Lag PDF-filer umiddelbart på en Mac

Åpne den tiltenkte filen, eller nettstedet, trykk ⌘ + P. endre «destinasjon» fra standardskriveren til «Lagre som PDF». Dette vil lagre økten din i én PDF-fil. Hvis du har lagret arbeidet ditt i en PDF-fil, men ønsker å beholde skrifttypevalget, kan du bare åpne pdf-en på din egen Mac og trykke på lagre, den vil bygge inn skriftene i filen, og frigjøre deg fra designproblemer.

Hent gamle versjoner av en fil

Uansett hvilket verktøy du brukte til å opprette en fil, hvis du kan se den i TexEdit-appen eller forhåndsvisningen, kan du gå tilbake til en eldre versjon av den: Fil> Gå tilbake til > Bla gjennom alle versjoner, og du vil se en kosmisk skjerm i hvilken fortid versjoner av arbeidet ditt vises. Du kan gjenopprette filen til en tilstand du en gang ønsket. Så enkelt som det.

Alt det ovennevnte kombinert med unike aspekter ved Mac-er som vi har dekket tidligere, som AppNap, Spotlight Search og kraftige terminalkommandoer, alt uten behov for tredjepartsapper, viser oss hvor fleksibel og kraftig Mac OS X er. Hvis vi tillater tredjepartsapper, kan vi revolusjonere hele operativsystemet. Det som er enda mer er at det nyeste OS X, Mavericks, var helt gratis. Klart det er ulemper med å eie en Mac også, men det er et tema for en annen dag. Ser du noe vi gikk glipp av? Vennligst del din kjærlighet, hat og respektfulle uenigheter i kommentarene nedenfor.