14 beste pakkevertsrepo for dine DevOps-prosjekter

Få et pålitelig og sikkert pakkevertslager for effektivt og produktivt DevOps-teamsamarbeid.

Programvarepakker for vertstjenester hjelper utviklere med å lage, spore og vedlikeholde programvarepakker. En koderepo har et lagringsadministrasjonsverktøy som gjør det mulig for utviklere å få tilgang til apppakker, integrere pakken med et versjonskontrollerende system og spore distribusjonsstatusen til pakkene.

Du har kanskje hørt mye om de populære koderegistrene som Python-repository, npm-repository og Maven-repository for henholdsvis Python, Node.js og Java-prosjekter. Nedenfor finner du en liste over populære pakkevertsreposer for bekymringsfri programvareutvikling.

Hva er et programvarepakkelager?

Hvis du er en del av et DevOps-team, må du ha hørt mye om programvarepakker som Maven-depot eller Python-depot. Du vil stort sett oppdage at programvareutviklerne ofte bruker dette begrepet. Hvis du er ny i bransjen eller en applikasjonsutviklingsentusiast, må du vite mer om det.

Et programvarekodelager ligner på et datasenter hvor mange programvarepakker er tilgjengelige for distribusjon eller videreutvikling. Gjennom pakkevertsreposer kan utviklere samarbeide mer om ethvert delt prosjekt. Fra sluttbrukerens synspunkt kan brukere enkelt få tilgang til all oppdatert eller gammel programvare de trenger.

Programvarelager lar også Linux-datamaskiner få tilgang til applikasjonen de trenger gjennom en sikker kanal. Dermed er Linux mindre sårbar for datavirus siden appene ikke er lett tilgjengelige hvor som helst på internett. Vanligvis publiserer utviklerne Linux-kompatible apper gjennom pakkevertsrepositorier.

Det er mange bransjebegreper for programvarelager som «kodelager» eller ganske enkelt «repo.» Utviklere lagrer alt om programvarepakken i en repo som metadata og en innholdsfortegnelse.

Kodelager som npm-depot, Maven-depot eller Python-depot kommer med et depotadministrasjonsverktøy eller kildekontroll for pakkeoppdatering og kontroll av alle opplastede pakkeversjoner.

Hvordan fungerer et programvarepakkelager?

En pakkevertsrepo kan være gratis eller abonnementsbasert. Det finnes ulike programvareutgivere som opprettholder robuste kodelagre for offentlig eller privat bruk. Finn ut mer om hvordan et pakkevertsdepot fungerer:

1. Streng tilgangskontroll

De anerkjente programvarelagrene jobber tett sammen med det digitale datasikkerhetssystemet for å holde plattformen fri for skadelig programvare. Derfor har lagerleverandørene utviklet et topp moderne tilgangskontrollsystem.

Utpekte noder eller datamaskiner på klientsiden leveres med forhåndsdefinerte tillatelseskontrollsystemer. Programvarelagerene har også unike digitale signaturer. Når et tillatelseskontrollsystem finner en passende digital signatur for et depot, lar serveren datamaskinen få tilgang til sine lagrede kildekoder eller distribuerbare pakker.

2. Handlinger på klientsiden

Du kan få tilgang til et kodelager fra en klientenhet som en Linux-datamaskin. Den vil inneholde en pakkebehandling. Pakkeadministratorer lar deg installere en programvarepakke fra depotet eller oppdatere pakken fra arbeidsstasjonen.

3. Aktiviteter på serversiden

En repository manager eller kildekontroll administrerer vanligvis koderepoen. Lagringsadministratorer tilbyr også en hurtigbufferproxy når de samler andre depotplasseringer til en enkelt URL.

Repository manager kan også slette irrelevante DevOps-artefakter når du ikke slipper dem.

  9 Open Source Intelligence (OSINT)-verktøy for penetrasjonstesting

4. Primære elementer

En bagasjerom, tagger og brunsjer er hovedelementene i et pakkelager.

Bagasjerommet har vanligvis den nyeste versjonen av et utviklingsprosjekt for dataapplikasjoner. Disse filene er tilleggsressursene og kildekoden til programvaren.

En utvikler kan opprette en filial hvis de gjør betydelige endringer i programvarekoden. Dermed lagrer grener vanligvis den nye utviklingsvinkelen til enhver programvare i utviklingspipelinen. Hvis grenen er effektiv, slår utvikleren den sammen med stammen. En utvikler kan også avbryte filialen hvis de gjør uønskede endringer.

Utviklere bruker forskjellige tagger for å lagre forskjellige versjoner av programvaren. For eksempel produserer DevOps-teamet en «release-tag» hver gang de publiserer en ny versjon av applikasjonen.

Fordeler med Hosting Repositories for programvarepakke

Programvareutviklingsprosjektet ditt vil nyte godt av flere fordeler når du bruker tjenester fra en pakkevertsrepo. Noen få viktige fordeler er:

  • Å administrere forskjellige programvareversjoner blir enkelt og automatisk siden kodereposer kommer med et verktøy for lagringshåndtering.
  • Du kan gruppere applikasjonene dine i spesifikke bunter og finne dem enkelt, spesielt når du administrerer flere DevOps-prosjekter.
  • Å lage en sikkerhetskopi av utviklingsprosjektene blir enklere siden alle kildekodene og artefaktene er tilgjengelige på ett sentralt sted.
  • Streng versjonskontroll og footprint-sporing hjelper deg med å identifisere om noen har tuklet med koden eller ikke.
  • Utviklere kan enkelt samarbeide om én app uten å lage flere kopier. Dermed trenger du et depot for eksternt samarbeid på DevOps-prosjekter.
  • Lagre fungerer som et gjenopprettingspunkt for programvarekoden din. Hvis noen endringer i koden utvikler flere feil, kan du ganske enkelt gjenopprette programmet til en tidligere stabil versjon.
  • Levering av programvarepakker er enkelt og sikkert med repositories siden tredjeparter ikke kan få tilgang til eller se dataene som sendes til klienten.

Fordelene med en pakkerepo er mange, og følgende er noen av de populære plattformene du kan prøve ut:

JFrog

JFrog er en robust kode repo-tjenesteleverandør med ulike dedikerte tjenester gjennom sine produkter som JFrog Container Registry, Artifactory, Pipeline, Distribution, Xray og Connect. Det tilbyr ulike depottjenester som npm-repo, Python-depot og Maven-depot.

Dermed fungerer plattformen som start til slutt-løsning for programvareutvikling fra utvikling til produksjon. Det tilbyr sine tjenester gjennom selvhostede og skyløsninger.

Hvis du trenger tjenester for et DevOps-prosjekt på bedriftsnivå, kan du velge hosting på stedet. Tvert imot, hvis du er en liten bedrift eller oppstart, kan du få skytjenestene i liten skala og oppgradere etter hvert som brukervolumet øker.

Packagecloud

Packagecloud er en annen kode-repo som du kan bruke for pålitelig, sikker og rask programvareutvikling. Den lar deg også levere programvaredistribusjonspakker til enhver infrastruktur via dedikert REST API og CLI.

Den tilbyr unike produkter for ulike utviklingsspråk og plattformer. Dets betydelige tilbud er NPM-register, Debian-pakker, Maven-depot, RPM-pakker, RubyGem-pakker og Python-repository.

Den tilbyr abonnementsplaner for hele programvareutviklingsfellesskapet gjennom fleksible alternativer som Free Plan, Pro Plan og Enterprise Plan. Gratisplanen passer for deg hvis du er en soloutvikler som lærer om den smidige programvareutviklingsprosessen eller DevOps.

  14 beste verktøy for å fjerne bakgrunn fra bilde

Sonatype

Du kan tenke deg Sonatype hvis du trenger et effektivt verktøy for administrasjon av programvarelager. Produktene som Nexus Repository OSS er et gratis verktøy du kan få hvis du vil administrere koderepo på egen hånd.

På den annen side kommer Nexus Repository Pro med dedikert støtte. Begge produktene hjelper deg med å administrere artefakter og binærfiler universelt. Plattformene støtter også ulike DevOps-aktiviteter for programvareutvikling. For eksempel kan du lagre og distribuere npm-repo- og Maven-depotkomponenter.

Den støtter populære programvareutviklingsverktøy som IntelliJ, Eclipse, Jenkins, Hudson, Docker og mange flere.

CloudRepo

Hvis du leter etter en spesialistkode-repo for Python- og Maven-prosjekter, prøv ut CloudRepo. For Python-depotet eller Maven-depotet ditt tilbyr det en sikker, privat og enkel plattform for deling, administrasjon og distribusjon av binærfiler.

Det tilbyr ulike pakkevertsrepoer for DevOps-prosjekter som offentlige depoter, proxy-lagre, private depoter, utgivelsesdepoter, øyeblikksbilder, webhooks, etc.

CloudRepo er bra for deg hvis du er en programvareutgiver, oppstart, apputviklingsteam eller en gruppe programvareutviklere.

JitPack

JitPack er et brukervennlig pakkelager for DevOps-prosjekter som bruker Git for kildekodebehandling. Den tilbyr ulike programvareutviklingsfunksjoner som publisering av appdokumentasjon, datastatistikk, øyeblikksbilder, private arkiver og tilpassede domener.

Det er et CDN-drevet pakkelager. Derfor kan du levere DevOps-artefakter til utviklingsteamet ditt hvor som helst i verden gjennom et innholdsleveringsnettverk (CDN) med høye nedlastingshastigheter.

npm Pro

Nth permutation matematikk, populært kjent som npm Pro er et av de største programvarelagrene med global aksept. Plattformen støtter både offentlige og private DevOps-prosjekter.

For eksempel vil du se dataapplikasjonsutviklere fra hele verden bruke denne skyplattformen for å låne eller dele programvarepakker. Også bedrifter og oppstartsbedrifter bruker npm Pro til å administrere sine DevOps-artefakter i et privat depot på skyen.

npm-lageret lar deg tilpasse pakker, kjøre pakker, dele kildekode, kontrollere programvarepakketilgang og så videre.

GitHub-pakker

GitHub er et populært programvareutviklingsverktøy for ethvert DevOps-prosjekt. GitHub tilbyr deg også kode repo-tjenester gjennom GitHub-pakker. Hvis du allerede jobber med Github-plattformen og trenger et pålitelig programvarelager, kan du prøve GitHub-depotet.

Den lar deg konsumere programvarepakker i organisasjonen eller teamet ditt på en sikker måte. Du kan også enkelt samarbeide med et eksternt utviklingsteam på GitHub-pakker.

GitHub-pakker tilbyr fire enkle abonnementsplaner. Disse er Free, Pro, Team og Enterprise. Hvis du er en programvareutvikler på nybegynnernivå, prøver du plattformen ved å bruke det gratis abonnementet.

Skysmed

Skysmed er et annet pålitelig verktøy for utvikling, distribusjon og distribusjon av programvarepakker. Derfor, for behovet for npm-repo, Python-depot eller Maven-depot, kan du sjekke ut dette verktøyet.

Plattformen er svært effektiv for pakkehåndtering av store bedrifter, oppstarter og bedrifter. Du trenger ikke bruke forskjellige verktøy for forskjellige apper siden det tilbyr universell kompatibilitet for alle programvarepakker. Den lar deg også utnytte kraften til den digitale skyen og høyteknologisk kildekodesikkerhet.

Helix-artefakter

Helix-artefakter bør være på din foretrukne liste hvis du spesifikt leter etter en privat pakkerepo. Offentlige eller tredjeparts arkiver ødelegger ofte programvarebyggingen din ved å skyte inn skadelige artefakter, ødelegge kildekoden eller avskjære krypterte data.

Dermed kan du lete etter et sikkert sted hvor utviklerne dine kan bygge og levere den perfekte appen for kundene dine. Du får fullstendig kommando over hvem som kan få tilgang til, distribuere, redigere eller bruke artefaktene du lagrer.

  Slik skjuler du telefonnummeret ditt i Telegram

AWS CodeArtifact

Hvis du ønsker å få profesjonelt administrerte programvarerepo-tjenester, kan du prøve ut AWS CodeArtifact. Du kan lagre, dele og publisere applikasjonspakker gjennom dette verktøyet.

Du kan også konfigurere dette verktøyet til å hente pakker og avhengigheter fra åpen kildekode og offentlig koderepos. Dermed har programvareutviklerne alltid den nødvendige kildekoden de trenger.

Enten du bruker Maven-depotet, npm-repoen eller Python-depotet, støtter AWS CodeArtifact dem alle.

Pulp

Du kan administrere programvarepakker ved hjelp av Pulp. Den lar deg distribuere applikasjonene dine til en stor forbrukerbase sikkert og enkelt. Plattformen kan også speile kodereposen din helt eller delvis.

Du kan alternativt bruke Pulp som en koderepo, og den fungerer som Maven-depot, npm-depot eller Python-depot. Siden plattformen støtter ulike utviklingsmetoder, kan du administrere ulike programmeringsspråkbaserte kildekoder på ett pålitelig sted.

MyGet

MyGet er også en populær universalpakkebehandler med robust sikkerhet. Du kan kontinuerlig og enkelt overvåke hele den programvarepakkerelaterte livssyklusen til DevOps-prosjektet ditt på denne plattformen.

Derfor, når du trenger en effektiv pakkebehandler for npm-repo, Maven-depot, RubyGems-depot, PHP-depot eller Python-depot, kan du sjekke ut MyGet. Den tilbyr sporing av programvarelisenser i sanntid slik at utviklerteamet ditt bare bruker godkjente pakker.

ProGet

ProGet tilbyr ulike depottjenester slik at du kan holde alle DevOps-prosjektpakkene på én sikker server. Hvis du jobber med containerisert programvare, kan du enkelt distribuere komponenter og applikasjoner, Helm-diagrammer og Docker-bilder via universelle pakker.

Verktøyet lar deg også samarbeide om utviklerbiblioteker. Ditt DevOps-team kan internt eller eksternt dele forhåndstestede og forhåndsbygde koder.

Gemfury

Du kan bruke eller installere programvareprogrammeringskodene hvor som helst ved å bruke Gemfury. En forhåndsdefinert liste over DevOps-prosjektledere eller -utviklere kan trygt få tilgang til pakker eksternt, da det er en skybasert pakkerepo.

Gemfury repo-sky er egnet for både offentlige og private DevOps-prosjekter. Du kan minimere kostnadene for programvareutvikling ved å bruke repotjenester fra denne plattformen og kutte ned kostnadene ved å vedlikeholde et internt kildekodelager.

Konklusjon

Du kan komme i gang med programvareutviklingsprosjekter ved å velge en av de ovennevnte pakkevertstjenestene for apper av enten Linux, Windows eller macOS.

Når du velger en effektiv og sikker programmeringskode-repos nevnt ovenfor, forbedrer du den generelle kvaliteten og samsvaret med programvareutviklingsprosjektet.

Du kan også sjekke ut den ultimate listen over DevOps-verktøy for å finne ut de populære verktøyene du må inkludere i din programvareutviklingsteknologistabel.

x