Lydredigering er en essensiell del av alle prosjekter, det være seg film, radio, podkast eller annet. I dagens sosiale medielandskap er det mange musikere og innholdsskapere som trenger en brukervennlig lydredigerer for å presentere talentet og kreativiteten sin på best mulig måte. Hvis du er på utkikk etter en praktisk lydredigeringsapp for telefonen din, gir vi deg her en oversikt over noen av de beste gratis lydredigeringsappene for Android som kan hjelpe deg med arbeidet ditt. Før vi går inn på selve applisten, la oss se litt nærmere på hvordan disse gratis lydredigeringsappene fungerer.
De Beste Gratis Lydredigeringsappene for Android
Digitale lydarbeidsstasjoner (DAW) er de viktigste konkurrentene når man vurderer lydredigeringsapplikasjoner. De fleste tilbyr et bredt spekter av verktøy for lyd- og annen redigering. Du kan bruke effekter som equalizere, forsinkelse, sakte film og romklang, blant mange andre. De grunnleggende frekvensjusteringene er alle små biter som utgjør redigeringsjobben i store DAW-er. Disse justeringene gjøres på mikronivå og krever ulike metoder og teknikker før man kommer til den endelige versjonen. Selv om det finnes mange apper på nettet som følger ulike fremgangsmåter, er de grunnleggende trinnene som bidrar til prosessen som følger:
-
Valg: Det første trinnet i redigeringsprosessen er å identifisere den delen av lyden som skal endres eller forbedres. Dette kan gjøres manuelt eller med spesifikke verktøy i appen.
-
Redigering: Du kan endre den valgte lyden ved å gjøre diverse justeringer. Det finnes igjen mange ulike tilnærminger, og den spesifikke strategien vil avhenge av appen du bruker.
-
Behandling: I den tredje fasen behandles den redigerte lyden ved å legge til effekter eller andre justeringer. Dette gjøres ved hjelp av ulike plugins eller programvarepakker. De fleste lydbehandlingsprogrammer gir mange alternativer som hjelper deg å oppnå den ønskede lyden. EQ, komprimering, limiting, reverb og delay er noen eksempler. Det er avgjørende å finne en applikasjon som tilbyr de nødvendige verktøyene for jobben din, ettersom det finnes mange måter å behandle lyd på.
-
Utdata: Det siste trinnet er utdata, der den redigerte lydfilen lagres. WAV og MP3 er de mest brukte lydformatene, selv om det finnes mange flere. Ukomprimerte WAV-filer er større og krever mer lagringsplass enn MP3-filer. De fungerer best i programmer som musikkredigering og DVD-produksjon, der lydkvaliteten er svært viktig. MP3-filer er mindre sammenlignet med WAV-filer fordi de er komprimerte. De er perfekte for bruksområder der filstørrelsen er viktig, som ved strømming av musikk eller bruk på bærbare enheter.
Nå som vi har en forståelse av hvordan lydredigeringsapper fungerer, kan vi gå videre til listen over applikasjoner.
1. Dolby On
Først på listen over beste gratis lydredigeringsapper for Android er Dolby On, som redigerer innspilt lyd fra en mikrofon.
- Appen har avanserte etterbehandlingsmuligheter sammenlignet med de fleste andre lydopptakere.
- Sammen med en EQ for å finjustere lyden, tilbyr programmet flere lydfunksjoner, som støyreduksjon.
- Den passer best for nybegynnere, da appen ikke inneholder altfor tekniske spesifikasjoner.
- Du kan eksportere den redigerte lyden til Soundcloud eller sosiale medieplattformer som Instagram, Facebook, TikTok og Twitter.
2. MP3 Cutter og Ringtone Maker
MP3-kutter og ringetonemaker er en populær gratis lydredigeringsapp for Android, med over 5 millioner nedlastinger.
- Den kan redigere, velge, kopiere og lime inn MP3-musikk, som kan lagres som en alarmtone eller varslingslyd.
- Andre bemerkelsesverdige funksjoner er finjusteringsknapper, et brukervennlig berøringsgrensesnitt og mulighet for å navngi klipp.
- Den støtter alle vanlige lydformater, inkludert MP3, WAV, AAC og AMR.
3. MP3 Cutter
Denne appen må ikke forveksles med den forrige. Dette er appen MP3-kutter. Du kan redigere musikkfiler med dette enkle lydredigeringsprogrammet.
- Appen lar deg kombinere lydfiler, trimme, skjøte, klippe og bruke andre musikkredigeringsfunksjoner.
- I appen kan du lagre, trekke ut og til og med angi filene dine som ringetoner.
- Den eneste ulempen med denne appen er at den inneholder irriterende reklame. Hvis du bruker appen ofte, kan det være lurt å kjøpe den for 1,99 dollar for å fjerne annonsene.
- Du kan også justere volumet, legge til fade eller stillhet, og endre eksportkvaliteten og filstørrelsen.
4. Adobe Premiere Rush
Neste på listen over beste gratis lydredigeringsapper for Android er Adobe Premiere Rush, en gratisversjon av Adobe Premiere.
- Med appen kan brukerne inkludere lydfiler, bakgrunnsmusikk, lydeffekter og forhåndsinnspilt fortellerstemme i videoproduksjon.
- Appen gjør det enkelt å ta opp fortellerstemmer og redigere lydklipp uten å bruke et annet program.
- I tillegg kan brukeren redigere lydklippene direkte på tidslinjen.
- Verktøyet Adobe Sensei AI tilbyr i tillegg avanserte verktøy for lydbalansering og automatisk ducking.
- Den komplette versjonen av Adobe Premiere Rush kan kjøpes for mellom 4,99 og 34,99 dollar.
5. FL Studio Mobile
En av de mest brukte og beste lydredigeringsapplikasjonene for Android er FL Studio Mobile.
- Den tilbyr et omfattende redigeringsoppsett og mange ulike effekter for effektiv redigering. Den har også støtte for Chromebook.
- Andre bemerkelsesverdige funksjoner i FL Studio Mobile er MIDI-maskinvarekompatibilitet, lagring av data i ulike filtyper og tilgjengelige trommepads.
- Du kan bruke disse trommepadene til å skape rytmer.
- Appen tilbyr kjøp i appen for flere plugins.
- Du kan kjøpe den komplette versjonen og kjøp i appen til en pris på 14,99 dollar, noe som er verdt det.
6. AndroSound Audio Editor (ZeoRing)
ZeoRing eller AndroSound Audio Editor er et av de beste lydredigeringsverktøyene for Android hvis du vil redigere og lage MP3-ringetoner.
- Appen kan brukes på tre måter: et grunnleggende redigeringsverktøy, et lydkonverteringsverktøy og et MP3-ekstraksjonsverktøy.
- Du kan redigere, trimme, fade inn/ut, kryssfades, justere volum, legge til ekko, legge til lydsløyfe og endre lydtempo (raskere/saktere).
- Du kan konvertere filer til ulike lydformater ved hjelp av den innebygde omformeren, og et MP3-uttrekksverktøy kan brukes til å hente ut MP3-er fra videoer.
- Lyden kan eksporteres i flere filformater, inkludert MP3, AAC, FLAC og WAV.
7. WavePad Audio Editor
WavePad Audio Editor forenkler flere grunnleggende funksjoner, inkludert klipping, trimming, kutting, sammenslåing og mye mer. I tillegg kan du bruke flere effekter for å endre lydfilene dine. Du kan også ta opp direkte i appen og redigere etter behov.
- De andre bemerkelsesverdige funksjonene er redigering av flere lydformater (MP3, WAV [PCM] WAV [GSM] og AIFF), forsterkning, normalisering og ekko, equalizer, envelope, reverb og reversering.
- Appen inneholder et lydbibliotek med hundrevis av ikke-opphavsrettsbeskyttede lydeffekter og musikklipp.
- I tillegg støtter den lydsamplingsfrekvenser fra 6 til 192 kHz, stereo eller mono, og 8, 16, 24 eller 32 bits.
8. Lexis Audio Editor
Lexis Audio Editor er unik og skiller seg ut fra sine dyrere konkurrenter.
- Brukergrensesnittet er enkelt å bruke og kan overføre lyd til ulike formater, som MP3 (320 kb/s), WAV (16 bit PCM), FLAC, M4A, AAC og WMA.
- De andre funksjonene i denne appen er en 10-bånds equalizer, støyreduksjon og mulighet for å endre tempo, hastighet og tonehøyde.
- Du kan også slette, sette inn stillhet, trimme, fade inn og fade ut for å lage lyd i studiokvalitet.
- Den er spesielt godt egnet for TikTok-memelyder.
- Appen er tilgjengelig i gratis og premium-versjoner (6,49 dollar).
9. BandLab
En annen av de beste gratis lydredigeringsappene på listen er BandLab. Den passer best for nybegynnere og er enkel å bruke.
- Appen tilbyr en 16-spors redigerer, en unik lydprodusent og et verktøy for å lage beat loops.
- I tillegg tilbyr den 180 effekter, en looper, en videoklippredigerer og 300 virtuelle MIDI-instrumenter.
- Den er helt gratis og inkluderer funksjoner som mastering, videomikser, tuner og metronom, i tillegg til remiksspor.
10. Media Converter
Listen over beste gratis lydredigeringsapper for Android fortsetter med Media Converter. I tillegg til å være et verktøy for konvertering, har den mange utmerkede funksjoner:
- Den inneholder funksjoner som trimming og klipping av lydfiler, muligheten til å angi endrede spor som ringetoner og justere lydbitrate og samplingsfrekvens.
- I tillegg tilbyr den også alternativer for å beskjære og rotere video, angi videobitrate, oppløsning og bildefrekvens.
- Lydfilene kan eksporteres i ulike formater, inkludert MP3, MP4, OGG, AVI, MPEG, FLV og mange flere.
11. Music Maker Jam
Neste på listen er Music Maker Jam, som er en app for Windows 8 som ikke krever noen tidligere erfaring med lydredigering. Den er svært brukervennlig og kan enkelt brukes av nybegynnere.
- Appen tilbyr ulike musikksjangere, som dubstep, tech house, trap, EDM, rap, hip-hop, garage, pop og rock.
- Hver stil har en 8-kanals mikser med en rekke lyder eller instrumenter.
- I tillegg kan du bruke en sequencer for å styre sangens harmoniske, legge til effekter umiddelbart og raskt lage sanger.
- En ulempe med appen er at den tilbyr svært få lyder og samples.
- Du kan dele sangen din på alle plattformer, som YouTube, SoundCloud, Facebook, TikTok og andre sosiale medier.
12. Audio Evolution Mobile Studio
Audio Evolution Mobile Studio er en av de mest etterspurte lydredigeringsappene på Android. Det er en av de beste gratis lydredigeringsappene for Android.
- Den tilbyr ulike redigeringsverktøy, som flere samples og trommeredigerere, MIDI-opptak og flersporslyd.
- Den har også en metronomfunksjon for å ta opp lyd i appen.
- Du kan overføre verkene dine til iOS-enheter via Google Disk-sikkerhetskopi.
- Noen av effektene og plugin-modulene er tilgjengelige for kjøp i appen for 9,99 dollar.
- Appen støtter filformater som WAV, MP3, AIFF, FLAC, OGG og MIDI.
13. MixPad Multitrack Mixer
Neste app på denne listen er MixPad Multitrack Mixer, som også er en brukervennlig og gratis lydredigeringsapp.
- Du kan bruke MixPad til å generere profesjonelle lydfiler raskt, for eksempel album, musikk og podkaster.
- Den støtter samplingsfrekvenser fra 6 kHz til 96 kHz.
- Ved å bruke denne appen kan du dele, trimme og kopiere spor.
- Den tilbyr et bibliotek med hundrevis av ikke-opphavsrettsbeskyttede lydeffekter, musikk og klipp.
14. Caustic 3
Caustic 3 er en rackmontert sampler/synthesizer med et effektstativ som støtter to effekter per maskin. Her er noen funksjoner i denne gratis lydredigeringsappen.
- Den tilbyr et mikserbord med globale delay-/reverb-effekter, en parametrisk EQ og limiter i masterdelen, og en sangsequencer.
- Den gir automatiseringskurver og tillater automatisering på de fleste kontrollere.
- I tillegg støtter Caustic 3 alle samplingsfrekvenser og alle ukomprimerte WAV-filer (8-16-24-32 bit).
- Du kan lage stativer ved å legge til 14 maskiner som er listet opp nedenfor:
- Subsynth
- PCMSynth
- BassLine
- BeatBox
- PadSynth
- 8BitSynth
- Modular
- Organ
- Vocoder
- FMSynth
- KSSynth
- SawSynth
15. N-Track Studio
N-Track Studio er en annen gratis lydredigeringsapp. Den tilbyr effekter, romklang og andre grunnleggende funksjoner i tillegg til et ubegrenset antall lyd-, MIDI- og trommespor. Brukergrensesnittet er enkelt og lett å bruke.
- Appen tilbyr en innebygd metronom for å ta opp musikken din.
- Andre funksjoner inkluderer en 2D- og 3D-spektrumanalysator, en loop-leser, en prøvepakke, muligheten til å ta opp 4+ spor samtidig, plugins for gitar og bassforsterker, og muligheten til å publisere opptakene dine på nettet.
- Du kan eksportere 16, 24 eller 32-biters lydfiler og angi samplingsfrekvensen opptil 192 kHz.
16. KORG Kaossilator
Det samme gjelder for KORG Kaossilator som for Caustic 3: begge faller ikke inn under DAW-kategorien, men er fortsatt nyttige i den minimale lydarbeidsprosessen.
- Du kan lage ulike lyd- og lydklipp.
- Den lar deg til og med fremføre hele sanger hvis du er en ekspert.
- Noen av de viktige funksjonene er en loop-sequencer, skala-/toneartsfunksjon (eliminerer feil toner) og andre kule funksjoner.
- Den kan produsere 150 lyder i ulike musikksjangere, som EDM, hip-hop, house, techno, dubstep, nu-disco og elektro.
- Du kan skrive litt musikk, ta den opp og deretter fullføre melodien ved å importere den til en faktisk DAW.
- Du kan velge en skala fra 35 ulike tilgjengelige skalaer, inkludert kromatiske, dur-, moll- og bluesskalaer.
- Selv om den koster 19,99 dollar, er det av og til salg der prisen er redusert.
17. SunVox
Når det gjelder lyddesign, er SunVox på nivå med Kaossilator og Caustic 3, som er en modulær synthesizer med flere modifikasjonsmuligheter. Herfra kan den importeres til en annen app og redigeres etter behov.
- Kjøp i appen er rimelig (5,99 dollar).
- Den støtter 16/24/32-biters WAV-, AIFF- og XI-samplinger.
- Den er også kompatibel med Windows-, Linux-, macOS- og iOS-enheter.
- Grensesnittet er modulært og enkelt å bruke.
18. Voice PRO HQ
Sist, men ikke minst på listen over gratis lydredigeringsapper, er Voice PRO HQ Audio Editor.
- Appen lar deg ta opp alle lydfragmenter med høy kvalitet og nøyaktighet, og redigere dem.
- Appen tilbyr funksjoner for å fjerne bakgrunnsstøy, slå sammen, redigere og legge til ulike effekter. Den er enkel å bruke.
- I tillegg tilbyr appen en rekke banebrytende stemmeopptaksfunksjoner.
- For å bruke den fullstendige versjonen av appen, må du kjøpe den for 13,19 dollar fra Google Play Store.
- Du kan ta opp og redigere lyd i mer enn 100 formater, inkludert MP3, WAV, FLAC og OGG.
- Du kan sikkerhetskopiere og gjenopprette filer fra Google Disk, Evernote og e-post.
- Du kan også kryptere eller dekryptere lydfiler med et passord på 128 tegn.
***
Lyd er den viktigste delen av et prosjekt, enten det er en reklame, film, radioprogram, podkast osv. Derfor utføres redigeringen alltid med ekstra forsiktighet, akkurat som alle andre medieelementer. Sørg for å bruke den riktige appen fra de som er nevnt ovenfor, de beste gratis lydredigeringsappene for Android-enheter, for å få en god opplevelse og få mest mulig ut av innholdet ditt. Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg med å finne den beste gratis lydredigeringsappen. Del gjerne tilbakemeldingen din i kommentarfeltet nedenfor og nevn eventuelle andre apper som du mener burde vært inkludert her. Fortsett å lese og støtte oss, så sees vi i neste artikkel.