19 Cloud Computing-intervjuspørsmål og svar

Cloud computing er vitne til eksponentiell vekst og adopsjon de siste par årene.

Fra nystartede bedrifter og små bedrifter til bedrifter, alle bruker cloud computing i sin virksomhet. Og selskaper som Amazon, Google og Microsoft utvikler førsteklasses skybaserte tjenester for å lette livet til andre virksomheter og sluttbrukere samtidig som de leder bransjen.

Unødvendig å si at denne massive veksten av cloud computing skyldes all godheten den tilbyr brukerne. Det kan være den høye skalerbarheten og fleksibiliteten til å justere servere og ressurser, reduserte IT-kostnader med pay-as-you-go-modellen uten å investere i dyr maskinvare, bedre ytelse og hastighet og mange andre fordeler.

Ikke rart cloud computing hadde generert rundt 400 milliarder USD i omsetning i 2021. Denne veksten er også drevet av Covid-19 da arbeid hjemmefra kun var mulig via nettbaserte midler og ved å bruke ulike skybaserte tjenester og teknologier.

Etterspørsel etter cloud computing-fagfolk

Som et resultat av cloud computings popularitet og økte bruk, er det også stor etterspørsel etter cloud computing-fagfolk. Cloud computing-jobber blomstrer for å møte de økte utviklings- og vedlikeholdskravene for skyinfrastruktur.

Enten du er en erfaren skyingeniør eller en ferskere, er rekrutterere alltid på jakt etter nye talenter fra forskjellige lokasjoner, spesialister og stillingsbetegnelser. Hvis du ønsker å bygge en karriere i skyen og bestå intervjuer med glans, her er noen spørsmål om nettsky-intervjuer for ferskere og erfarne.

Sjekk dem ut for å være forberedt på cloud computing-jobber.

Hvilke er de forskjellige lagene som definerer skyarkitektur?

Svar: Å grave dypere inn i cloud computing hjelper deg med å forbedre kunnskapen din. Cloud Architecture består av fire lag. La oss sjekke ut en etter en:

 • Fysisk lag: Dette laget inneholder nettverk, fysiske servere, etc.
 • Infrastrukturlag: Det består av nettverk, lagringsressurser, virtuelle servere osv. Det er der tjenestene som nettverk og servere leveres til forbrukere, og tilgang til skalerbar lagring, datakraft og on-demand-ressurser gis.
 • Plattformlag: Dette laget har tjenester eller komponenter, for eksempel Google Application Engine og Windows Azure. Den tilbyr tjenester som tilbyr komplette verktøy for å distribuere og utvikle applikasjoner.
 • Programvarelag: Sluttbrukere er direkte forbundet med dette laget. Det er der programvare som Dropbox, Salesforce, Gmail osv. eksisterer som en forbruker kan få tilgang til over internett. Den har to nøkkelfunksjoner – konfigurerbarhet og skalerbarhet.

Hva er on-demand-funksjonalitet? Hvordan er det koblet til cloud computing?

Svar: On-demand-funksjonalitet er alternativet som lar brukere oppgradere ressurser raskt i sanntid for å møte deres behov. On-demand-funksjonalitet tilbyr ressursene umiddelbart når det trengs, inkludert hastighet, servere, nettverk, programvare og lagringsplass. Bortsett fra skyressurser, er tjenester som podcaster og mobilt internett også tilgjengelig på forespørsel for forbrukere.

De fleste tjenesteleverandørene tilbyr et kontrollpanel hvor du kan gjøre endringene og se statusen til serveren din. Du kan forbedre eller skalere ressursene når du trenger dem. Her er alle ressursene plassert i et enkelt sentralt system kjent som en pool hvor brukere raskt kan legge til ressursene.

Sikkerhetsfordeler med cloud computing?

Svar: Noen av sikkerhetsfordelene med cloud computing er:

 • Høyere tilgjengelighet: De innebygde redundansene gjør skyapplikasjoner tilgjengelige hele tiden, slik at du kan overvåke dem for sikkerhet og fikse problemer i sanntid.
 • Datasikkerhet: Data er avgjørende for enhver virksomhet, og skybaserte sikkerhetsløsninger kan beskytte sensitive data og beskytte dem mot inntrengere.
 • DDoS-beskyttelse: Sikkerhetsløsningene med DDoS-beskyttelse kan spore trafikkvolumer for å stoppe uønskede risikoer forbundet med distribuert denial of service (DDoS). Løsningene kan forhindre at angripere oversvømmer nettstedet eller appene dine med en overveldende mengde trafikk som kan gjøre at de ikke reagerer.
 • Synlighet 24 x 7: Overvåking av applikasjoner 24 x 7 er nødvendig for å ha kontinuerlig synlighet i applikasjonene dine for å måle risikoene og ta forretningsbeslutninger i sanntid.
 • Trusseldeteksjon: Med endepunktsskanning er det å oppdage cybertrusler en betydelig fordel i skydatabehandling. Dette bidrar til å minimere risikoen for organisasjonens eiendeler.
 • Regulatorisk overholdelse: Skybaserte sikkerhetsløsninger kan hjelpe organisasjoner som offentlige organer eller selskaper å opprettholde overholdelse ved å oppfylle regulatoriske krav og beskytte deres personlige og økonomiske data.
  Hvordan fikse Microsoft Teams som sitter fast ved lasting

Hva er skylagringsnivåer?

Svar: Skylagring er modellen som legger din digitale informasjon som bilder, videoer, dokumenter osv. over virtuelle servere. Den lar deg få tilgang til dataene dine når og hvor du vil. Det er fire nivåer av skylagring:

 • Privat skylagring: Dette er en sikker, dyr og skalerbar skylagringstype og passer for store organisasjoner. I dette tilfellet er alle data lagret på bedriftens intranett og beskyttet av egen brannmur. Brukeren vil ha full kontroll over dataene.
 • Offentlig skylagring: Dette er en rimelig, pålitelig og lett skalerbar skylagringstype. Den trenger ikke vedlikehold og passer for mellomstore bedrifter så vel som individuelle brukere. Alle med brukerautoritet kan få tilgang til dataene i den offentlige skyen – eksempler: Google Cloud, Microsft Azure, IBM Cloud, etc.
 • Hybrid skylagring: Dette er en sikker, skalerbar og rimelig type skylagring. Den gir enkel tilpasning større kontroll og passer for mellomstore så vel som små bedrifter. Hybrid skylagring er kombinasjonen av offentlig og privat skylagring. Brukere kan få tilgang til både sikkerhetsfunksjonene i verdensklasse til den private skyen og personaliseringsfunksjonen til den offentlige skyen.
 • Community Cloud Storage: Dette er en rimelig, skalerbar og sikker skylagring. Den passer for helse-, finans- og juridiske selskaper og tilbyr skyløsninger til spesifikke selskaper med strenge overholdelsespolicyer.

Bortsett fra dem kan skylagring også være av tre typer:

 • Objektlagring: Objektlagring har enorme metadataegenskaper og skalerbarhet. Objektlagringstjenester og løsninger som Amazon S3 er egnet for å bygge avanserte, moderne apper fra bunnen av som trenger fleksibilitet og skala.
 • Fillagring: Det er som et filsystem for å gjøre det mulig for enkelte apper å få tilgang til delte dokumenter. Fillagring støttes vanligvis ved hjelp av en Network Attached Storage (NAS)-server. Løsninger som Amazon EFS er mer egnet for større innholdslagre, mediebutikker, hjemmekataloger, utviklingsmiljøer, etc.
 • Block Storage: Enterprise-apper som ERP-systemer og databaser kan trenge dedikert lagring med lav ventetid for hver vert. Det er her blokklagring hjelper. Disse systemene, for eksempel Amazon EBS, har en virtuell server for hver vert og gir ultralav ventetid for høyytelsesarbeidsbelastninger.

Forklare forskjellige åpen kildekode-databaser for cloud computing-plattformer?

Svar: Open-source cloud computing-plattformdatabaser er:

 • MongoDB: Det er en åpen kildekode-database basert på et NoSQL-dokument der den lagrer data og registrerer dem i tabellrader. Dokumenter i ulike kategorier er gruppert for å holde alle data på et enkelt dokument. Den er skrevet på C++ språk.
 • CouchDB: Det er en Apache-serverbasert database som lar deg få tilgang til alle data via Couch Replication-protokollen. Den snakker JSON og støtter binære data for lagringsbehov.
 • LucidDB: LucidDB er skrevet i C++ og Java. Det er et åpen kildekode relasjonsdatabasestyringssystem som brukes til forretningsintelligens og datavarehus. Dessuten gir det bedre ytelse med én Windows- eller Linux-server.

Forskjellen mellom elastisitet og skalerbarhet i cloud computing

Svar:

Elastisitet i Cloud Computing: Det er muligheten til å tilpasse seg automatisk for å matche ressursene i sanntid, for eksempel ved å legge til virtuelle maskiner så nært som mulig. Med andre ord kan du si at den forblir responsiv når det er en rask økning i belastninger.

Skalerbarhet i Cloud Computing: Det er evnen til å håndtere behovene som endres over tid uten å påvirke ytelsen. Den forblir responsiv mens belastningen øker gradvis over tid. Skalerbarhet bidrar til lengre og stabil vekst på en planlagt måte.

Hva er de forskjellige komponentene som kreves i cloud computing?

Svar: Listen over komponenter som kreves i cloud computing er:

 • Klientinfrastruktur: Dette er den delen av grensesnittet som tilbyr et utmerket grensesnitt til brukerne for enkelt å samhandle med skyen.
 • Applikasjon: Dette er plattformen (programvare eller app) der klienter kan få tilgang til skyen.
 • Tjeneste: Det finnes forskjellige skytjenestemodeller som en klient kan trenge i henhold til deres krav.
 • SaaS (Software-as-a-Service)
 • PaaS (plattform-som-en-tjeneste)
 • IaaS (Infrastructure-as-a-Service)
  • Runtime Cloud: Den gir kjøretids- og utførelsesmiljøet til virtuelle maskiner.
  • Lagring: Denne komponenten tilbyr lagring for lagring av data i skyen og administrasjon av dem ved behov. Den kan nås av ulike klienter samtidig.
  • Infrastruktur: Den inkluderer maskinvarekomponenter, programvarekomponenter og andre lagringsressurser. Du kan få tjenester på applikasjons-, nettverks- og vertsnivå.
  • Administrasjon: Den administrerer komponenter som applikasjoner, lagringstjenester, runtime-sky og mer.
  • Sikkerhet: Den inkluderer et sett med teknologier, retningslinjer, kontroller og applikasjoner. Den brukes til å beskytte data, infrastruktur, IP-er, applikasjoner osv.
  • Internett: Dette er mediet som brukes til å kommunisere mellom backend- og frontendkomponenter. Det gir en enkel måte å samhandle med hverandre på.
    Er TextNow anonym?

  Hva er de forskjellige typene skyer?

  Svar: Listen over ulike typer skyer:

  • Public Cloud: Den tilbyr skytjenester til kunder og gir enkle løsninger for små organisasjoner å starte med en liten investering. Den betjener flere brukere om gangen, for eksempel IBM Cloud, Microsoft Azure, Google Cloud, Amazon Web Services og Alibaba Cloud.
  • Private Cloud: Den er dedikert til en enkelt bruker eller gruppe. Den kjører bak gruppens eller brukerens brannmur. Fordelene med å ha en privat sky er beskyttelse av kundeinformasjon, SLAer og overholdelse.
  • Hybrid Cloud: Den dannes ved å kombinere funksjoner i offentlig og privat sky.
  • Fellesskapssky: Dette er designet for å adressere spesifikke samfunn i henhold til deres behov, for eksempel en bransje eller en bedrift.

  Hva er ressursreplikering i cloud computing?

  Svar: Ressursreplikering i cloud computing betyr opprettelse av ulike forekomster fra samme ressurs. Når du trenger å forbedre ytelsen og tilgjengeligheten til ressursene, vil ressursreplikering komme inn i bildet. Virtualiseringsoperasjon utføres for å replikere IT-ressurser ved å bruke en replikeringsmekanisme.

  Hva er de forskjellige plattformene for skyarkitektur?

  Svar: Det er mange skyarkitekturplattformer over hele verden med unike funksjoner.

  • AWS (Amazon Web Services): Det er en sikker plattform som tilbyr innholdslevering, databaselagring og andre funksjoner. I tillegg hjelper det bedrifter med å vokse og skalere mer på en enkel måte.
  • Microsoft Azure: Denne plattformen brukes til å teste, bygge, administrere og distribuere tjenester og applikasjoner. Det brede spekteret av tjenester hjelper bedrifter med å oppfylle deres behov.
  • Google Cloud Platform: Den tilbyr infrastrukturtjenester og verktøy. Du kan benytte deg av tjenester, som nettverk, Big Data, IoT, dataoverføring, databehandling, lagring, database og mer.
  • IBM Cloud: Den tilbyr både Infrastructure as a Service (IaaS) og Platform as a Service (PaaS). Bedrifter kan få tilgang til IT-ressurser, inkludert nettverk, lagring, datakraft, etc.
  • Alibaba Cloud: Den gir banebrytende teknologier på tvers av database, sikkerhet, lagring, databehandling, nettverk og mer.
  • Huawei Cloud: Den gir sikre, bærekraftige, pålitelige og stabile skytjenester som hjelper bedrifter å vokse enkelt.
  • Oracle Cloud: Den har administrerte datasentre som tilbyr servere, nettverk, applikasjoner, tjenester og lagring over internett.

  Forklar «EUCALYPTUS» i cloud computing.

  Svar: Eucalyptus er åpen kildekode-programvare som gir S3-kompatibel skylagring og EC-2-kompatibel dataplattform. Den introduserer effektive og skalerbare private og hybride skyer i en IT-infrastruktur. Den støtter også høyytelses cloud computing og kan distribueres på Linux OS-distribusjoner, som RHEL/CentOS, Debian, OpenSUSE og Ubuntu.

  Funksjoner:

  • Den er kompatibel med AWS (EBS, S3 og EC2).
  • Den støtter elastisk IP-administrasjon.
  • Det gir et nettbasert grensesnitt for konfigurasjonen.
  • Det gir også retningslinjer og SLAer.
  • Den støtter hypervisor-teknologier.

  Forklar forskjellen mellom Hybrid Cloud og Hybrid IT.

  Svar: Forskjellen mellom Hybrid IT og Hybrid Cloud er som følger:

  Hybrid Cloud: Den kombinerer funksjonaliteten til både private og offentlige skyer. Den legger til muligheten for lokal sikkerhet for privat sky og fordelene med offentlig sky. Dermed gir den fleksibilitet til å være vert for ressurser der bedrifter kan kjøre klassifiserte applikasjoner eller arbeidsbelastninger og samtidig få tilgang til ressurser som IaaS og SaaS når de trenger det.

  Hybrid IT: Den bestemmer levering og distribusjon av applikasjoner, informasjon og digitale tjenester. Målet er å lage skybaserte leveringsmodeller som hjelper brukere når de trenger verktøy. Dessuten oppnår den muligheten til samme tjeneste for hele infrastrukturen, enten det er et datasenter eller en skytjeneste.

  Forklar Edge Computing og vis frem forbindelsen med skyen.

  Svar: Edge computing er den distribuerte og moderne IT-arkitekturen som behandler klientdata og beregninger på den nærmeste nettverkskilden som er mulig. Dette vil øke responstiden og spare båndbredde. I stedet for å behandle rådata og overføre dem til hoveddatasenteret for analyse, flytter den enkelte deler av dataressurser og lagring ut av datasenteret.

  Edge computing er knyttet til skyen da det involverer noen prosesser som kjører i skyen. Den flytter noen databehandlingsprosesser til edge-enhetene, inkludert edge-servere, IoT-enheter, osv. I mange tilfeller fører bruk av begge databehandlinger samtidig til bedre ytelsesresultater.

  Med andre ord kan bedrifter bruke både databehandling for å dra nytte av skymiljøer og ytelse som skydatasentre ikke alltid støtter på grunn av problemer med ventetid.

  Hva er en AMI?

  Svar: Et Amazon Machine Image (AMI) er en virtuell maskin som gir den nødvendige informasjonen for å starte instans(er). Du kan starte mange forekomster med samme konfigurasjon samtidig fra en enkelt AMI. Det inkluderer Amazon EBS, øyeblikksbilder, lanseringstillatelse og enhetskartlegging.

    Det er enkelt å administrere restaurant med disse 14 løsningene

  Med enkle ord er AMI kopien av en disk som er koblet til forekomsten som kan inneholde flere diskbilder. Hovedkomponenten er det skrivebeskyttede bildet som inkluderer Unix-, Linux- eller Windows-operativsystem og tilleggsprogramvare for å levere en del av en tjeneste.

  Hva er bruken av APIer i skytjenester?

  Svar: API-en gir autorisasjon og autentisering for å få tilgang til skytjenester, for eksempel lagring, overvåking eller datainfrastruktur. API har mulige funksjoner for applikasjonen eller tjenestene som du må utføre mens du bruker den. Her kan du bygge applikasjoner eller integrere forretningsverktøyene dine for å gjøre ledelsesarbeidet mer håndterlig.

  Enkelt sagt tilbyr API-er et grensesnitt eller en gateway til en organisasjon for å samhandle direkte med skytjenester i henhold til deres vilkår.

  Nevn nøkkelkomponentene i AWS.

  Svar: Nøkkelkomponentene i AWS er:

  • Amazon Cluster: Bedrifter eller organisasjoner bruker AWS sin datatjeneste ELB og EC2 for å redusere eller øke i henhold til behovene.
  • Lagring: Amazon tilbyr enkle lagringsenheter eller S3, CloudFront og Elastic Block Storage eller EBS. Du kan lagre ulike data mulig i henhold til dine behov.
  • Databaser: Brukere kan bruke EBS og EC2 til å administrere databasene sine. AWS har to databaser – Amazon Redshift og Relational Database Service eller RDS. RDS brukes til å utvide og administrere Oracle, MySQL, PostgreSQL eller SQLServer. Rødforskyvning brukes til å lagre data i kolonner i stedet for rader.
  • Administrasjon og sikkerhet: Katalogen kobler AWS-skyen direkte med lokale lokasjoner. Den har CloudWatch som kontrollerer ressursene.
  • Nettverk: Den gir bedre nettverksytelse, noe som betyr at den har en privat sky og integrert sikkerhet.
  • Analytics: AWS tilbyr analysetjenester innen områder som orkestrering, dataoverføring, sanntidslagring og Hadoop.
  • Applikasjonstjenester: Amazon Simple Queue Service eller SQS lagrer informasjon som meldinger for å automatisere arbeidsflyten.
  • Implementering og administrasjon: Helsefiler kan enkelt overvåkes. Elastic Beanstalk bruker .NET, Node.js, Ruby, Python, PHP og Java for å måle og implementere nettapplikasjoner.
  • Mobiltjenester: AWS tilbyr to mobiltjenester – Mobile Analytics og Amazon Cognito.

  Forklar offentlige, statiske og ugyldige klasser.

  Svar:

  Offentlig klasse: Det refererer til en metode som er synlig fra andre objekter og kan kalles fra andre typer. Enhver klasse kan få tilgang til emnet.

  Statisk klasse: Den er assosiert med en klasse som ikke er et spesifikt klasseobjekt. Her kan du kalle den statiske metoden uten å lage noen klasseforekomst.

  Void Class: Dette betyr at metoden ikke har noen returverdi.

  Hva er hypervisor i Cloud Computing?

  Svar: Hypervisor er programvaren som brukes i skyhosting for å allokere ulike ressurser etter å ha delt dem inn i ulike deler av maskinvare. Den brukes som en nøkkel som muliggjør virtualisering. Med enkle ord er det programvaren, fastvaren eller begge deler som er installert på enkelt maskinvare for å være vert for virtuelle maskiner.

  Den gjør det mulig for en enkelt server å kjøre ulike VM-er uavhengig med separate operativsystemer. På grunn av dette påvirker ikke krasj i én VM andre VM-er, applikasjoner eller operativsystemer.

  Forklar lastbalansering i cloud computing.

  Svar: Lastbalansering er måten å dele opp eller dele opp arbeidsbelastninger og andre egenskaper i cloud computing. På grunn av belastningsbalansering i cloud computing, kan bedrifter enkelt administrere arbeidsbelastningskrav og applikasjonskrav. Det inkluderer krav som er tilgjengelig over internett og holder arbeidsbelastningstrafikken.

  Lastbalansering er viktig blant tjenestene, slik som SMTP, FTP, POP/IMAP, DNS og HTTP. Dermed oppnår mange bedrifter mer tilgjengelighet og skalerbarhet gjennom belastningsbalansering. Den er delt inn i to kategorier – programvarebasert og maskinvarebasert belastningsbalansering.

  Konklusjon

  Cloud computing vokser raskt og viser knapt noen tegn til retardasjon. Med økt skybruk og krav, er det fordelaktig å bygge en karriere innen skydatabehandling. Og hvis du er en ambisiøs kandidat, vil intervjuspørsmålene ovenfor for nettbaserte databehandlinger for ferskere og erfarne fagfolk forberede deg på utfordringer.

  Du kan også være interessert i læringsressurser for GCP-sertifisering.

  Lykke til!

  x