3 ting du kan gjøre med Cortana i Windows 10

Personlig assistanse-apper som kom til skrivebordet var bare et spørsmål om tid, og Windows 10-forhåndsvisningen som ble utgitt for noen dager siden gir oss en titt på hvordan Cortana vil fungere på skrivebordet ditt. Integrert med søkefunksjonen som debuterte med Window 10, er det mer enn bare en måte å presse folk til å bruke Bing. Vi tok det en tur, og her er tre ting du gjør med Cortana, og en gjetning på hva annet du vil kunne gjøre med det når funksjonen rulles ut i den endelige versjonen.

  Reparer Windows 10 Netwtw04.sys Blue Screen Error

1. Slå opp været

Dette er et seriøst gammelt triks for personlig assistent-apper/funksjoner. Siri kan gjøre det, Cortana kan gjøre det på Windows Phone, Google Nå gjør det, du kan be Chrome om å se opp været for deg og med Windows 10, alt du trenger å gjøre er å si «Hei Cortana» og spørre hva været er.

2. Legg til en påminnelse

Cortana kommer med en ryddig påminnelsesfunksjon, og du kan bruke enkle talekommandoer som «Legg til en påminnelse» for å legge til en. Påminnelsen kan stilles inn for et sted eller for et bestemt tidspunkt. Ikke bare kan du diktere hva påminnelsen er for, men også si hvor eller når du vil bli påminnet. Påminnelser kan settes til å gjenta. For at steder skal fungere som en utløser for påminnelsene, må du først legge dem til.

  Slik reparerer du ødelagt katalog på Windows 10

3. Søk på nettet med Bing

Denne funksjonen er ganske standard med de fleste apper for personlig assistanse, og utførelsen er egentlig det som gjør noen forskjell. Med Cortana vil alt du sier som den ikke forstår som en kommando bli sendt til et nettsøk med Bing. Den vil bruke standardnettleseren din og ikke tvinge deg til å bruke Internet Explorer.

Disse tre funksjonene er for øyeblikket oppe og kjører på Windows 10-bygget som ble utgitt for noen dager tilbake, men det er noen få kommandoer som gir oss meldingen i skjermbildet nedenfor, hvorav den ene var å spørre Cortana om å finne et sted å spise. Cortana kommer med en Places-funksjon, så kanskje i fremtidige oppdateringer, eller når vi fortsetter å fylle ut favorittstedene våre, kan funksjonen fungere.

  Hvordan endre og tilpasse et tema på Windows 11