3 VPN-løsninger for å sikre AWS Cloud Network

Det er vanlig å tro at noen selskaper på grunn av størrelsen går ubemerket hen i øynene til nettkriminelle, men dette er en feil.

SMB-er kan bli sett på av hackere som «en frukt til fingerspissene» på grunn av det lave beskyttelsesnivået. Derfor krever SMB-er et beskyttelsesnivå som er like effektivt som et stort selskap.

I dette kaotiske miljøet får VPN-løsninger en fremtredende plass på grunn av de lave kostnadene ved implementeringen som er lagt til dagens markedsbehov. I dette innlegget vil vi se hva en VPN er, hvorfor skal SMB-er bruke en VPN, og de beste VPN-løsningene for SMB.

Hva er en VPN?

Konseptet med et VPN (Virtual Private Network) er å skape en sikker virtuell tunnel som tillater kommunikasjon mellom to fjerne punkter, ved å bruke offentlig og upålitelig nettverksinfrastruktur.

Sikkerheten i kommunikasjonen av data som går gjennom denne tunnelen utføres gjennom kryptering mellom opprinnelsen og destinasjonen, og eliminerer dermed risikoen for en eventuell avlytting av informasjon under overføringen.

En VPN oppretter en sikker, kryptert tilkobling på et mindre sikkert nettverk, for eksempel det offentlige internett. En VPN-tilkobling fungerer ved hjelp av delt offentlig infrastruktur samtidig som personvernet opprettholdes gjennom sikkerhetsprosedyrer og tunneleringsprotokoller.

Hvorfor bør SMB-er bruke VPN?

For det første er det viktig å huske på at det ikke er bedriftens størrelse som avgjør om det trenger en VPN-tilkobling eller ikke. Dette avhenger av hvor dataene dine befinner seg, bedriftens fysiske struktur og arbeidsprosessene dine. Enhver virksomhet kan passe til denne profilen.

  Hvordan få NordVPN-konto gratis

For å gjøre det enklere, la oss fremheve noen få elementer som kan indikere behovet for en VPN-tilkobling i din bedrift. Følg:

 • Systemer og sensitive data som hostes eksternt;
 • Hvis et selskap har en SaaS-applikasjon distribuert på en cloud computing-plattform som AWS;
 • Ansatte som reiser ofte og trenger ekstern tilgang til organisasjonens data/systemer;
 • Sensitiv informasjon som må utveksles med kunder, forretningspartnere og leverandører;
 • Eksistensen av to eller flere filialer, i tillegg til selskapets hovedkvarter, som trenger å utveksle data konstant;
 • Behov for overvåking av tilgang til data og systemer.

Allikevel kan bruken av løsningen utvides til å omfatte utveksling av informasjon via e-post og bedriftens direktemeldingsverktøy, backup-enheter, sensitivt utstyr (f.eks. roboter), blant annet. Kort sagt, det spiller ingen rolle om du er en SMB eller en stor bedrift. Hvis selskapet krever et høyt nivå av datautveksling utenfor de fire veggene på kontoret, bør det stole på en VPN-tilkobling.

Fordeler med VPN for SMB

Tilkoblingene som gjøres gjennom VPN gjør at distribusjonskonfigurasjonene enkelt kan utføres ved hjelp av trinnvise installasjonsveivisere. Tilgangene som utføres av brukere gjøres så enkle som mulig ved å oppgi brukernavn og passord i nettleseren.

De gir også mulighet for enkel administrasjon og overvåking av løsningens administratorer, selv uten avansert kunnskap om nettverk. Til slutt gir de mulighet for kostnadsreduksjon med forenklede lisensiering og støtteplaner for å møte kravene til SMB. VPN-tilkoblinger har visse tekniske egenskaper som gagner SMB. Blant de mest relevante er:

 • Beskyttelse mot hacking av ekstern tilgang til data, systemer og nettsteder, som også har løsningen i den andre enden;
 • Trafikk av konfidensiell informasjon over internett uten risiko for spionasje eller datatyveri;
 • Identifikasjon av personer som får tilgang til systemene og informasjonen;
 • Sentralisert administrasjon av tilgangsrettigheter til informasjon og systemer (med passende VPN-nøkkeladministrasjonsplattform);
 • Beskytte de mest sensitive serverne/datamaskinene på ditt interne nettverk mot ondsinnede ansatte/tredjepartsangrep (ved å ta i bruk en krypteringsløsning);
 • Beskyttelse av produksjonssykluser for automatiserte maskiner og sensorer i et industrielt miljø (også med bruk av en krypteringsløsning).
  Beste VPN-er å kjøpe med Bitcoin og andre kryptovalutaer

I et marked der innovasjon er en verdi for merkevarer, garanterer høye nivåer av tilkobling og mobilitet kombinert med datasikkerhetsstrategier konkurranseevne. Trusler mot informasjonssikkerheten må også reduseres, noe en VPN-tilkobling er ganske vellykket på å tilby.

Hva er risikoen ved å ta i bruk en VPN-tilkobling for SMB?

I dagens verden må man være på vakt mot enhver løsning som hevder å være perfekt når det gjelder datasikkerhet. Ingen digitale systemer er 100 % fri for nettangrep. Risikoen er liten og generelt forårsaket av feil gjort av brukerne og ikke av selve verktøyet. Likevel tilbyr VPN-tilkoblingen et svært tilfredsstillende beskyttelsesnivå.

Vi kan fremheve muligheten for en invasjon hvis hackeren klarer å få tilgang til et av utstyret i endene av forbindelsen (kilde eller destinasjon). En annen form for risiko vil være den mulige eksistensen av et sikkerhetsbrudd i krypteringsprotokollen, noe som er ganske sjeldent.

For å unngå disse scenariene må prosessen med å distribuere og administrere krypteringsnøkler være veldig sikker, og Zero Trust Security gjør akkurat det.

Zero Trust Application Access bruker flere lag med enhets- og brukertillit-policyvalidering for å autorisere ansatte før de gir dem rask tilgang til applikasjoner i en fullstendig revidert økt og kan logges og overvåkes. Løsningen beskytter nettverket, ansatte og applikasjoner ved å bruke Zero Trust-retningslinjer og isolerer applikasjoner fra nettverket til enhver tid.

Følgende er de beste VPN-løsningene for å sikre et AWS-nettverk:

Amazon AWS VPN

AWS VPN er en sky VPN-løsning som følger med AWS – Amazon cloud computing-plattform. Den tilbyr en sky VPN-klient for eksterne brukere for å få tilgang til ressurser på AWS, noe som betyr at du ikke trenger å installere den manuelt. Det hjelper til med å bygge en sikker forbindelse mellom AWS og kontoret ditt gjennom sin site-to-site VPN. Amazon VPN tilbyr et gratis nivå og priser på forespørsel etter det.

  7 Pålitelig VPN for små til mellomstore bedrifter

Omkrets 81

Omkrets 81 er en ledende bedrifts-VPN som gjør migrering til AWS enkel. Den oppretter sikre tilkoblinger gjennom en Site-to-Site IPSec-tilkobling og gir 24/7 sanntids sikkerhetsovervåking og loggrapporteringstjeneste.

Perimeter 81 tilbyr også Zero Trust Secure Networks, noe som gjør det til en markedsleder i å tilby VPN-tjenester til SMBer. Perimeter 81 tilbyr en on-demand-demo, og premiumplanen deres koster $12/bruker.

OpenVPN Cloud

OpenVPN Cloud tilbyr dedikerte tjenester gjennom rask full-mesh-tilkobling for cloud computing-plattformer som AWS og Azure.

Den gir trafikkkryptering og ulike regionale forbindelser gjennom sin skytjeneste for flere leietakere. Det gir 3 gratis tilkoblinger og on-demand-priser deretter.

Siste ord

Hvordan et selskaps teknologiske ressurser brukes, påvirker forretningsverdien direkte. Å sikre sikkerheten til små og mellomstore bedrifter i det digitale miljøet har blitt avgjørende for å holde økonomisk helse på sitt beste. Derfor er det viktig å bruke VPN for små og mellomstore bedrifter, som kan gi utallige fordeler til en minimal kostnad.

Du kan også være interessert i VPN-alternativer for små og mellomstore bedrifter.

x