4 beste eksterne SSD-er for Linux-brukere å velge i 2021

Er du på utkikk etter en ny ekstern SSD-harddisk du kan bruke på Linux? Finner du ikke ut hva du skal bruke til lagringsbehovene dine? Vi kan hjelpe! Her er vår liste over de 4 beste eksterne SSD-ene å bruke på Linux!

SSD-er på Linux

Før du kjøper en SSD for å bruke på Linux, må du forstå at du må bruke et Linux-filsystemformat for å få mest mulig ut av det. Selv om de er utmerket og kompatible med Linux, er alle enhetene på denne listen formatert i NTFS, et Microsoft Windows-format.

For å få mest mulig ut av din eksterne SSD på Linux, vennligst sjekk ut vår guide for optimalisering av SSD. Sørg også for å lese vår guide om de beste Linux-filsystemene for SSDS.

Beste eksterne SSD-er for Linux-brukere (Våre valg)

Det er så mange eksterne SSD-er der ute med Linux-støtte. Når det er sagt, er det mange middelmådige eksterne SSD-er, og den gjennomsnittlige brukeren vet kanskje ikke hvordan de skal skille det gode fra det dårlige. Det er derfor vi har laget denne listen. Her er våre toppvalg for de beste eksterne SSD-ene å bruke på Linux.

1. SAMSUNG T7 Bærbar SSD 1TB

SAMSUNG T7 bærbar SSD.

Hvorfor? For det første er T7 en superrask SSD med god lagringsplass, som starter på 1 TB i plass og går opp til 2 TB. For det andre støtter enheten både standard USB-tilkobling og USB-C med medfølgende kabler, og stasjonen kan valgfritt krypteres ved hjelp av Samsungs programvare.

Fordeler

Superrask SSD med god lagringsplass, starter på 1 TB plass og går opp til 2 TB.
Samsung inkluderer sine egne SSD-er i produktet, som er de raskeste, mest pålitelige stasjonene på markedet.
Til tross for den omfattende datalagringsstørrelsen, er prisen ekstremt rimelig.
Stasjonen støtter dataoverføringshastigheter på opptil 1050 MBs per sekund, 4,9 ganger raskere enn eksterne harddisker.
Stasjonen kan valgfritt krypteres ved hjelp av Samsungs programvare (som er kompatibel med Linux).
Enheten støtter både standard USB-tilkobling samt USB-C med medfølgende kabler.

Ulemper

Filsystemet er formatert i NTFS, som er kompatibelt med Linux, men ikke bra for de som bare planlegger å bruke Linux.

2. SanDisk Extreme Portable SSD

Hvis Samsung ikke er stilen din, er SanDisk Extreme et annet utmerket valg for en bærbar Linux SSD. Den er svært mobil, og den har til og med en innebygd karabinkrok for enkel transport. Den kommer også i et bredt utvalg av oppbevaringsalternativer, noe som sikrer at du har nok plass til å oppbevare alle tingene dine.

Sandisk Extreme er utmerket og superrask, også med hastigheter på opptil 1050 MB per sekund, støtte for USB-C, samt en støtsikker design som beskytter dataene dine mot å miste den ved et uhell.

Fordeler

Designet har en innebygd karabinkrok for enkel transport.
Den eksterne harddisken støtter både standard USB-tilkobling samt USB-C med medfølgende kabler.
Den kommer i en rekke lagringsalternativer, som starter på 250 GB og slutter på enorme 4 TB.
Den har en lynrask overføringshastighet på opptil 1050 MB per sekund (USB-C).
Støtsikker design beskytter dataene dine mot utilsiktet fall.

Ulemper

Stasjonen er ment å være en USB-C-enhet og inkluderer en USB-adapter i stedet for to separate kabler. Dette er en bummer for de som ikke vil bruke USB-C og ønsker en kabel av god kvalitet.
Stasjonen leveres formatert i NTFS, Windows-filsystemformatet. Linux kan lese den, men Linux-brukere må kanskje omformatere den for å få mest mulig ut av den manuelt.

3. WD 1TB My Passport ekstern bærbar Solid State-stasjon

Bortsett fra Samsung, er denne WD 1TB eksterne SSD-en ikke annerledes. Utmerket kvalitet og fungerer perfekt på alle Linux-systemer.

Linux-brukere som leter etter en flott ekstern bør legge merke til My Passport, siden den er ganske imponerende, fra dens superraske lese- og skrivehastigheter (1050 Mbps lese og 1000 Mbps skriving) til støtte for 256-bit kryptering og USB-tilkobling . Hvis du trenger en utmerket ekstern SSD på Linux, ta en titt på dette WD 1 TB My Passport!

Fordeler

Skapet kommer i et bredt utvalg av farger, og kundene kan velge den saken som passer best til deres personlighet.
Stasjonen på innsiden er en superrask NVMe-brikkebasert SSD som leverer utrolige hastigheter på 1050 Mbps lesing og 1000 Mbps skriving.
Den støtter passord 256-bit krypteringsteknologi.
SSD-kabinettet er støtsikkert, og dataene dine er beskyttet mot utilsiktet fall.
Den støtter tradisjonell USB-tilkobling så vel som USB-C. Begge kablene er inkludert, så det er ikke nødvendig å kjøpe ekstra tilbehør.

Ulemper

Det kommer formatert i NTFS, som fungerer på Linux, men er ikke et flott filsystem for å lagre data på et Linux-system. Brukere må kanskje formatere stasjonen manuelt før de får mest mulig ut av den.
Uklart om krypteringsfunksjonen støttes på Linux.

4. Seagate Expansion SSD 500GB Solid State Drive

Har du et budsjett? Kan du ikke få noe som vil bryte banken, men trenger en pålitelig, rask ekstern SSD for bruk på Linux? I så fall, ta en titt på Seagate Expansion SSD. Den er på 500 GB, og selv om den er tregere enn Samsung eller Sandisk, eller WD, tilbyr den utmerket ytelse og pålitelighet.

Seagate Expansion SSD er ganske imponerende. Den kommer med en superrask USB 3.0-kabel som gir anstendige lese- og skrivehastigheter over hvilken som helst datamaskin (kommer inn på 400 Mbps). Den kommer også i en tøff, robust støtsikker veske som garantert beskytter dataene dine.

Fordeler

Superrask USB 3.0-kabel gir en respektabel lesehastighet på 400 Mbps og en god skrivehastighet også.
500 GB-modellen er utrolig rimelig. De som vil ha en ekstern harddisk av høy kvalitet fra et pålitelig merke som Seagate kan få en uten å tømme banken.
Stasjonen kan fungere på USB-C-enheter, og Seagate har en adapter tilgjengelig for de som trenger det.
Det tøffe, robuste støtbestandige etuiet betyr at dataene dine er beskyttet under reiser.

Ulemper

USB-C-kabeladapteren er ikke inkludert, og brukere må kjøpe den separat.
Selv om SSD-en er rask og rimeligere, er den en tradisjonell SATA SSD og leverer mye langsommere hastigheter enn NVMe-bærbare fra andre merker.

Konklusjon

I denne listen gikk vi over 4 utmerkede SSD-er å bruke med Linux. Imidlertid er det mer enn 4 eksterne SSD-er der ute på markedet. Så hva er din favoritt eksterne SSD-harddisk å bruke på Linux? Fortell oss i kommentarene nedenfor!