5 gratis dikteringsverktøy å bruke på Windows eller macOS

Diktering er en nyttig funksjon som lar oss bruke stemmene våre i stedet for hendene til å skrive. Det er mange dikteringsverktøy der ute med forskjellige funksjoner og kostnader. Vanligvis er de beste på den dyre siden. Likevel trenger du ikke bruke penger for å nyte en anstendig dikteringsopplevelse.

Du kan bruke flere gratis dikteringsverktøy på datamaskinen din for å få en håndfri skriveopplevelse. Les videre for å se hvilke de er.

Før du bestemmer deg for et dikteringsverktøy, er det flere ting du bør vurdere. Du vil ha noe som passer best for dine behov, for eksempel et grunnleggende dikteringsverktøy eller en mer avansert dikteringsprogramvare med ekstra funksjoner. Nedenfor er faktorer du bør vurdere når du velger dikteringsprogramvare:

1. Nøyaktighet

Nøyaktighet er nøkkelen når det gjelder dikteringsprogramvare. Du vil ikke bli frustrert mens du dikterer fordi programvaren transkriberer ordene dine feil selv etter at du har gjentatt ordet flere ganger. Så hvis du velger dikteringsprogramvare, velg en med høy nøyaktighet.

2. Kompatibilitet

Ikke all dikteringsprogramvare vil være tilgjengelig på alle enheter. Det sier seg selv at du vil velge programvare som er kompatibel med enheten din. Men hvis du ønsker å bruke dikteringsprogramvare på flere enheter, kan det være lurt å vurdere en som er kompatibel med flere enheter, slik at du ikke trenger å lære hvordan du bruker forskjellig programvare på hver enhet.

3. Brukervennlighet

Brukeropplevelsen er en av faktorene som avgjør suksessen til enhver programvare, og den er ikke annerledes for dikteringsprogramvare. Du vil ha brukervennlig dikteringsprogramvare, slik at du ikke bruker for mye tid på å finne ut hvordan du navigerer i den.

  Slik fester du Windows ved hjelp av hurtigtaster i Windows 10

4. Vurderinger og anmeldelser

Vurderinger og anmeldelser forteller deg mye om et produkt. Før du velger dikteringsprogramvare, se på anmeldelser og vurderinger for å forstå ytelsen. De vil hjelpe deg med å bestemme om du skal velge det eller se etter noe annet.

5. Personvern

Det er viktig å beskytte personvernet ditt når du bruker programvare. Hvis du har personvernproblemer når du bruker dikteringsprogramvare, sjekk personvernreglene på utviklerens nettsted. Hvis det står tydelig informasjon, er det et godt tegn.

6. Funksjoner

Noen dikteringsverktøy har mange funksjoner, som språkstøtte, integrasjon med Google og muligheten til å diktere rettelser, mens andre er mer minimalistiske. Avhengig av dine behov, vil du enten ha dikteringsprogramvare med en rekke funksjoner eller en spesifikk funksjon.

7. Pris

Dikteringsprogramvare kommer til forskjellige priser, fra rimeligere til kostbare. Jo flere funksjoner en dikteringsprogramvare har, jo mer koster den. Dikteringsprogramvare som er innebygd i enheten din koster ingenting, men har ofte ikke mange funksjoner. Velg programvare som passer ditt budsjett og dine behov.

1. Eplediktasjon

Når du ser etter gratis dikteringsprogramvare for Mac-en din, bør du først vurdere Apple Dictation, den gratis, innebygde dikteringsprogramvaren som er tilgjengelig på alle Apple-enheter. Det beste er at det er ganske enkelt å bruke diktering på Mac-en. Når du har aktivert det, kan du bruke det i hvilken som helst programvare som støtter skriving, bortsett fra Google Dokumenter.

Den mangler funksjoner, men ikke la det avskrekke deg. Den støtter over tretti språk og har høy nøyaktighet, så du bør ikke bekymre deg for for mange feil så lenge du snakker tydelig. Du kan også bruke iPhone til å skrive inn tekst, takket være Apples kontinuitetsfunksjon.

Hvis du ikke har råd til betalt dikteringsprogramvare for Mac-en din, er Apple Dictation et anstendig nok verktøy for dine dikteringsbehov.

  Hvordan fikse Windows Defender er deaktivert av gruppepolicy

2. Windows Stemmeskriving

Windows har et innebygd stemmeskrivingsverktøy som du kan diktere til datamaskinen din, og det er helt gratis og enkelt å sette opp og bruke. Hvis du bruker taleskriving på Windows 11, er det støtte for over 30 språk, noe som er et pluss.

Den gjør en tilstrekkelig jobb med å transkribere teksten din til tale, men pass på disse feilene. Det kan gå glipp av tegnsetting og feilstave noen ord, så du bør lese korrektur etterpå for å være sikker.

En ulempe med Windows-taleskriving er at det krever en internettforbindelse, noe som kan være et problem hvis du ikke har internettilgang. Alt i alt, hvis du er en Windows-bruker som leter etter et dikteringsverktøy, kan du prøve Windows-taleskriving.

3. Google Docs stemmeskriving

google Dokumenter« stemmeskriving er et annet fantastisk gratis dikteringsverktøy for datamaskinen din. Som navnet tilsier, er det et innebygd Google Docs-verktøy, slik at du kan nyte en håndfri skriveopplevelse mens du bruker programvaren. Det er gunstig når du tenker på at Google Docs ikke støtter Apple Dictation.

En ulempe med Google Docs» stemmeskriving er at den bare er tilgjengelig på Google Chrome. Det er også tregt og ikke det beste når du dikterer tegnsetting.

Men som gratis programvare med støtte for over hundre språk og rimelig nøyaktighet, er Google Docs» stemmeskriving bra for å diktere innhold i lang form. Bare sørg for å snakke tydelig og sakte, slik at det kan fange opp ordene dine.

For å bruke taleskriving fra Google Dokumenter, klikk på Verktøy og velg Stemmeskriving. Klikk på mikrofonikonet som vises til venstre for å begynne å diktere. Klikk på ikonet igjen for å slutte å diktere. Besøk Hjelp for Google Docs Editors side for den komplette listen over talekommandoer.

  Rett opp Windows Update-feil 0x80071160

Dictation.io er et enkelt, gratis online dikteringsverktøy som ser ut som en notatbokside. Du kan imidlertid bare bruke den på Google Chrome, så du må installere nettleseren hvis du ikke allerede har den. Det er mindre nøyaktig enn Apple Dictation eller Google Docs stemmeskriving. I likhet med sistnevnte støtter den imidlertid ikke Apple Dictation.

Den støtter tretti språk, inkludert engelsk, fransk, hindi og spansk. Du kan sette inn smilefjes, spesialtegn og skilletegn ved å bruke spesifikke kommandoer. For en liste over alle kommandoene du kan bruke mens du dikterer med Dictation.io, besøk dens Talekommandoer side.

Speechnotes fungerer bare på Google Chrome, støtter ikke Apple Dictation og har et enkelt brukergrensesnitt. Det er et flott verktøy hvis du leter etter gratis dikteringsprogramvare med en god del nøyaktighet.

Det er mange dialekter å velge mellom og en nyttig liste over kommandoer til høyre du kan referere til mens du dikterer. Men kommandoene virker av og til ikke. For eksempel, flere ganger når vi prøvde å sette inn et komma, skrev Speechnotes det som karma.

Det er litt etterslep mellom når du dikterer ord og når de vises på skjermen din, men det er en liten pris å betale for et ellers anstendig dikteringsverktøy. Det er gratis å diktere med Speechnotes, selv om du kan betale $1,9 per måned for tilgang til premiumfunksjoner.

Gratis dikteringsprogramvare er et anstendig alternativ

Dikteringsprogramvare med tonnevis av funksjoner er flott, men de fleste koster penger, og ikke alle har råd til å betale for dem. Noen mennesker trenger heller ikke den typen dikteringsprogramvare, og foretrekker enkle verktøy de har lett tilgang til. Det er derfor gratis dikteringsprogramvare eksisterer som et alternativ.

Verktøyene har kanskje ikke alle funksjonene eller er like nøyaktige som betalte versjoner, men de gjør jobben. Forsikre deg om at du gjør alt du kan for å forbedre dikteringsnøyaktigheten også.