Steam

5 måter å stoppe Steam Web Helper fra å bruke all RAM-en din

Viktige takeaways

 • Steams flere komponenter, inkludert Steam Client WebHelper, kan bruke mye minne og påvirke CPU-ytelsen.
 • For å forbedre ytelsen kan du prøve å bruke frakoblet modus, deaktivere maskinvareakselerert gjengivelse og aktivere lavytelsesmodus.
 • Å starte Steams minispillliste eller lage en egendefinert batchfil kan redusere minnebruken ytterligere for en mer strømlinjeformet Steam-opplevelse.

Steam gjør mye, bortsett fra bare å lagre spillene dine. Noen ganger gjør den for mange ting, noe som får systemet til å bremse ned. Så, har du lagt merke til at dette skjer med datamaskinen din? Eller får du feil som sier at du går tom for minne når du bruker Steam?

Hvorfor bruker Steam så mye minne?

Steam består av flere komponenter. De mest populære komponentene er nedlastingsbehandleren og spilllisten, men den har flere andre funksjoner, og alle disse andre funksjonene kjører fra Steam Client WebHelper. Dette er egentlig en nettleser som Steam administrerer. Hver butikkside, venneliste og chattevindu oppretter en ny Steam Client WebHelper-forekomst.

I tillegg til å forbruke mye minne i det lange løp, kan for mange av disse tilfellene til og med påvirke CPU-ytelsen din. Heldigvis finnes det få løsninger for for mange WebHelper-forekomster som kjører.

  Steam nedlasting sakte? Her er hva du skal gjøre for bedre Steam-nedlastingshastighet

1. Bruk frakoblet modus

En måte å forhindre internett-tilkoblede nettlesere fra å starte er å kjøre Steam offline. Du kan gjøre dette ved å trykke på Steam fra hovedskjermen og trykke Gå frakoblet … fra rullegardinmenyen.

Vær oppmerksom på at dette har begrensninger, for eksempel å laste ned nye oppdateringer eller koble til online til visse spill.

2. Deaktiver maskinvareakselerert gjengivelse

Modern Steam bruker en Chrome-basert nettleser, men Chrome er kjent for å være ganske krevende for minnet ditt. Mange av problemene som presenteres av Google Chrome kan påvirke Steam når den kobles til nettet.

Det er én innstilling som kan legge til en stor mengde ytelsesoverhead hvis den er aktivert.

 • Velg Steam-knappen og åpne Innstillinger.
 • Rull til Grensesnitt. Du vil se en rekke alternativer for å veksle.
 • Finn Aktiver GPU-akselerert gjengivelse i nettvisninger og sørg for at den er slått av.
 • Start Steam på nytt etter å ha gjort denne endringen.
 • Dette vil lette belastningen som Steams nettsider har på ditt tilgjengelige minne.

  3. Aktiver lavytelsesmodus

  En annen enkel veksling for ytelsesforbedringer er i kategorien Bibliotek i innstillingsmenyen. Aktivering av lavytelsesmodus vil deaktivere visse animasjoner når du blar gjennom Steam-biblioteket.

  Dette vil ofre litt øyegodteri for ytelsens skyld, men totalt sett reduserer ikke minnebruken utover overfladiske nivåer. Hvis du har prøvd alle disse alternativene så langt og fortsatt synes systemet ditt sliter, kan det være på tide med mer drastiske tiltak.

    Hvordan laste ned Steam og installere spill

  4. Start Steam-minispilllisten

  Når du starter Steam, kobles den til internett på flere punkter. Appens mest minnekrevende prosesser skjer når den kobles til de siste nyhetene og utviklerbloggene.

  Heldigvis er det en vei rundt dette uten å måtte gå offline – det kalles Minispill-listen. Dette starter Steam, men i stedet for å åpne alle tjenester, viser det bare spillene på datamaskinen din i et lite vindu. Slik åpner du den:

 • Åpne Windows Kjør-dialogen.
 • Derfra skriver du inn følgende tekststreng:
  steam://open/minigameslist
 • Trykk enter. Dette vil endre størrelsen på Steam-vinduet ditt, og tvinge det inn i en vertikal skive i stedet for det mer funksjonsfulle rektangelet som Steam vanligvis bruker som standard.
 • Dette alene vil kutte ned på flere forekomster av Steam Client WebHelper. For å gå tilbake til standard Steam-utseende, velg et alternativ under Vis-menyen.

  5. Lag en egendefinert batchfil for minimalt med Steam

  Selv om de tidligere løsningene kan hjelpe med å gjenvinne litt minne, kan det hende du trenger noe mer omfattende hvis du sliter med å kjøre Steam på systemet ditt.

  Heldigvis finnes det en kombinasjon av kommandoer for å fjerne Steam fullstendig fra evnen til å lage Steam Client WebHelper-forekomster. Det er for mange kommandoer til å enkelt legge inn samtidig, så i stedet lager vi en batchfil for det.

    17 beste indiespill på Steam du ikke bør gå glipp av

  For å lage batchfilen vår, gå over til Steam-installasjonskatalogen. Dette er samme sted hvor steam.exe kan bli funnet. Når du er der, følg disse trinnene:

 • Opprett en ny .txt-fil i Steam-katalogen.
 • Lim inn følgende kommandoer i .txt-filen:
  start steam.exe -dev -console -nofriendsui -no-dwrite -nointro -nobigpicture -nofasthtml -nocrashmonitor -noshaders -no-shared-textures -disablehighdpi -cef-single-process -cef-in-process-gpu -single_core -cef-disable-d3d11 -cef-disable-sandbox -disable-winh264 -cef-force-32bit -no-cef-sandbox -vrdisable -cef-disable-breakpad
 • Gi nytt navn til .txt-filen. Endre filtypen .txt til .bat.
 • Sørg for at Steam er lukket, og åpne deretter denne .bat-filen. Steam skal starte, og ser veldig likt ut som Steam-minispilllisten fra tidligere. Denne versjonen av Steam er ekstremt bare bein. Du vil ikke kunne se venner, besøke butikken, organisere skjermbilder eller sjekke ut nyhetene, men du vil kunne kjøre Steam på i hovedsak hva som helst på denne måten.

  Steam kan krasje under visse omstendigheter ved å bruke denne konfigurasjonen. Hvis dette er et problem, fjern kommandoen -cef-disable-breakpad fra batchfilen.

  Gå Bare Bones Med Steam

  Steam har noen flotte funksjoner, men ikke alle trenger dem. Hvis alt du vil ha ut av Steam er en måte å se og administrere spillene dine på, og du ikke bryr deg om de sosiale funksjonene, så vurder noen av metodene ovenfor. Du kan bli overrasket over hvor lite Steam trenger for å fungere.

  x