6 enkle måter å fikse «HTTP-feil 422» på få minutter

HTTP-feil 422 er en del av HTTP-statuskodefamilien, men den ligner ikke på 401- eller 406-feil. Denne feilen oppstår når serveren forstår forespørselen, men ikke kan behandle den på grunn av semantiske feil inkludert i det forespurte innholdet.

Å diagnostisere denne feilen kan være litt utfordrende siden den mangler nok informasjon om de utløsende faktorene.

Men hvis du står overfor HTTP-feil 422 Mens du går inn på et nettsted, kan du oppleve ulike implikasjoner.

Primært hemmer det nettleseropplevelsen ved å føre til problemer som inndata og validering. Dermed kan ikke brukere fortsette med aktiviteter på et nettsted som å sende inn skjemaer og oppdatere ressurser.

Riktig utforskning og løsning av enhver statusfeil er avgjørende for å sikre en fantastisk nettleseropplevelse. I denne artikkelen vil vi forklare noen av årsakene bak 422-feilen og måter å fikse den på i løpet av minutter.

Vanlige årsaker bak HTTP-feil 422

For å identifisere den underliggende årsaken til 422-problemet, er det nødvendig å undersøke mange feilsøkingsteknikker.

Flertallet av WordPress-brukere får dette problemet enten som et resultat av semantisk feil kode eller en skadet database. Følgende er imidlertid noen typiske årsaker til denne feilen:

Valideringsfeil

Når dataene oppgitt av brukeren inneholder en feil, kan HTTP 422-feilen oppstå. Dette er en av de hyppigste årsakene til denne feilen.

Feilen eller feilen kan være ufullstendige felt, feil dataformater eller data som ikke overholder serverens fastsatte krav. For eksempel, når en bruker sender inn et skjema med unøyaktige data i, vil serveren avslå forespørselen og returnere en 422 feilkode.

Upassende API-bruk

Når det gjelder RESTful APIer, bruker utviklere HTTP 422-feil for å beskrive det faktum at informasjonen som er oppgitt i forespørselskroppen ikke følger det gamle formatet.

Dessuten overholder den API-ens valideringsretningslinjer. For eksempel kan det å gi data i et annet format resultere i en 422-feil hvis et API-endepunkt trenger spesifikke argumenter i en bestemt struktur.

Brudd på forretningslogikk

Når en forespørsel ikke overholder den nødvendige strukturen og protokollene som serveren trenger, sies det å være feil. Dette kan være et resultat av ufullstendige overskrifter, utilstrekkelig strukturerte data eller dårlig skrevne URL-parametere.

Så HTTP 422-feilen kommer opp når serveren får en forespørsel formatert feil. Dermed er ikke serveren i stand til å bestemme klientens formål.

  Slik sletter du bilder fra Shutterfly

API-kompatibilitet og versjonskontroll

Siden API-er utvikler seg med tiden, er versjonering ofte inkludert av utviklere for å garantere bakoverkompatibilitet. Serveren vil ikke kunne håndtere forespørselen på riktig måte hvis klienten bruker en gammel eller inkompatibel versjon av API. Som et resultat oppstår 422-feilen.

Autentisering og autorisasjon

Når en klients forespørsel krever autentisering og autorisasjon, kan feil i disse prosedyrene resultere i HTTP 422-statuskode. Dermed kan brukere som oppgir feil legitimasjon mens de logger på, møte feilmeldingen. Siden de ikke har nok tillatelse til å få tilgang til en bestemt ressurs.

Inndatastørrelsesbegrensninger

Noen servere har begrensninger på mengden data som kan legges inn i en enkelt forespørsel. Så når en klient legger inn data som er større enn disse grensene, vises 422-feilen og informerer om at forespørselen må endres.

La oss nå fokusere på noen enkle måter å raskt løse HTTP-feilen 422 ved å bruke følgende prosesser.

Reparer databasen manuelt

Du kan få tilgang til databasen ved å bruke cPanel og reparere databasen for å forhindre 422-feilen. Denne manuelle tilnærmingen er ideell når du ikke får tilgang til WordPress-dashbordet. Her er trinn-for-trinn-prosessen du kan følge:

 • Logg inn på cPanel ved hjelp av legitimasjonen din og rull ned litt til du ser Databaser-delen.
 • Under databasedelen klikker du på phpMyAdmin og venter noen sekunder.

 • Du vil nå bli omdirigert til phpMyAdmin-området, hvor du kan se nettstedets databaser. Se på venstre side av skjermen, finn databasen din og klikk på den.

 • Siden du får tilgang til databasen din fra cPanel, trenger du ikke oppgi databaselegitimasjonen. Etter å ha kommet inn i databasen din, kan du se alle tabellene den inkluderer på høyre side.
 • Rull litt ned, merk av for Sjekk alle-knappen og klikk på rullegardinmenyen ved siden av den og velg alternativet Reparer tabell og klikk på Gå-knappen.

Oppdater nettstedet ditt for å sjekke om 422-feilen er løst eller ikke. Men hvis feilen vedvarer, fortsett å lese for å lære flere måter å unngå feilkoden på.

Reparer databasen ved hjelp av plugin

Hvis du ønsker å minimere innsatsen og ikke er villig til å gå med den manuelle prosessen, så er det noe for deg. Som eier av WordPress-nettstedet kan du ganske enkelt installere en plugin og løse 422-feilen ved å fikse de ødelagte databasetabellene.

Dette er trinnene du kan følge for å enkelt reparere databasen din ved hjelp av en plugin:

 • Logg på og få tilgang til WordPress-dashbordet ditt og klikk Plugin > Legg til nytt. Finn så WP-DBManager fra søkefeltet, installer og aktiver plugin på nettstedet ditt.
  Hva er latens, TTFB, båndbredde og gjennomstrømning?

 • Gå nå tilbake til dashbordet og klikk på Database > Reparer DB-alternativet. Velg databasetabellene som du allerede vet er skadet, og klikk på Reparer-knappen nederst i databasetabellene.

 • Vent noen sekunder til reparasjonsprosessen for databasetabellen er ferdig. Gå nå til nettstedet eller siden som viste 422-feilen for å sjekke om feilen fortsatt vises.

Bruk WordPress-feilloggen

Det er på tide å bekrefte eventuelle feil i de underliggende filene hvis du fortsatt får HTTP 422-feilen på nettstedet ditt. Siden det er mange filer på et WordPress-nettsted, er det ikke realistisk å inspisere hver fil. Derfor må du aktivere feilloggene ved å bruke følgende trinn:

 • Etter å ha logget på cPanel, gå til Filer-delen og klikk på Filbehandling.

 • Rull litt ned i filbehandling og klikk på public_html-filen.

 • Klikk nå filen wp-config.php og høyreklikk på den og velg redigeringsalternativet.

 • Sett inn følgende kodelinjer rett før linjen som sier /* Det er alt, slutt å redigere! Lykke til med blogging. */:
define( 'WP_DEBUG', true );

define( 'WP_DEBUG_LOG', true );
 • If the line define( «WP_DEBUG», true ); allerede finnes i filen, sørg for at den leser sant. I dette tilfellet trenger du bare å legge til den andre linjen med kode define( «WP_DEBUG_LOG», true ); for å aktivere feillogging.

 • Når du er ferdig med å legge til koden, lagre endringer i wp-config.php-filen og last inn siden som viste 422-feilen på nytt. Etterfulgt av å navigere til wp-content-mappen inne i cPanel.

 • Finn filen debug.log i wp-content-mappen. Denne filen inneholder de loggede feilene. Åpne deub.log-filen for å utforske innholdet.

En nyopprettet debug.log-fil vil ikke inneholde mange linjer. Filen vil imidlertid inneholde linjer som indikerer en presis feil som førte til HTTP 422-svarkoden. I tillegg skal filnavnet og linjenummeret der de semantiske feilene også inkluderes i feilmeldingen.

Tørk nettleserbuffer og informasjonskapsler

Nettleserbuffer og informasjonskapsler kan avbryte forespørselsbehandlingen med serveren som fører til en 422-feil. Dermed kan tømme nettleserbufferen og informasjonskapsler fikse feilen ved å sikre at de nyeste dataene blir servert. Her er prosessen med å slette nettleserdataene dine:

 • Gå til Google Chrome-nettleseren din og klikk på trepunktsmenyen og klikk deretter på Innstillinger.

 • Klikk nå på Personvern og sikkerhet > Slett nettleserdata og merk av for informasjonskapslene og andre nettstedsdata og også bildene. Velg tidsintervallet som Hele tiden fra rullegardinmenyen. Klikk deretter på Fjern data-knappen.
  Hva er PII i Cyber ​​Security?

 • Du kan også skrive inn chrome://settings/privacy i nettleseren din, som vil lede deg til personverninnstillingene. Derfra kan du slette nettleserdataene etter de forrige prosessene.

Last opp fersk skriptkode

Serverfeilen som forårsaker HTTP 422-feilen kan oppstå når et skript lastes opp. Derfor kan opplasting av et nytt skript løse problemet hvis det nåværende skriptet som brukes til å laste opp, er årsaken til feilen.

Sørg for at det nye skriptet er godt testet og samsvarer med serverens spesifikasjoner, inkludert eventuelle nødvendige avhengigheter og støttede programmeringsspråk. Dessuten kan 422-feilen unngås ved å implementere omfattende feilhåndteringsteknikker inne i skriptet.

Du må implementere grundig testing i et oppsamlingsmiljø før du distribuerer den nye filen til produksjonsserveren din for å finne og fikse eventuelle feil.

Videre, sett opp overvåkingsverktøy for å holde oversikt over ytelsen og raskt håndtere eventuelle fremtidige 422-feil. En strømlinjeformet og pålitelig opplastingsprosedyre kan oppnås ved å opprettholde versjonskontroll og planlegge hyppige oppgraderinger og vedlikehold.

Hvis du fortsatt står overfor HTTP 422-feilen, er det på tide å søke hjelp fra tjenesteleverandøren din. Supportteamet deres vil helt sikkert hjelpe deg med å løse problemet ganske raskt. Du kan også kontakte en ekspertutvikler som har erfaring med å håndtere ulike typer feil.

Uansett er de i stand til å gi spesialistrådgivning, utføre dybdeanalyser og gi skreddersydde løsninger for å løse problemet. Husk at hvis tjenesteleverandøren eller vertsselskapet ikke er i stand til å gi deg noen løsning, bør du bytte til en annen.

Konklusjon

Å møte en 422-feil kan være urovekkende, men å finne årsaken bak det og løse problemet er ikke så komplisert. Vi har nevnt de enkleste prosessene for å minimere innsatsen for å håndtere feilen. I tillegg er her noen tips for å unngå å få feilen i fremtiden:

 • Utfør datavalidering på alle brukerinndata for å eliminere muligheten for at serveren mottar unøyaktig eller uegnet informasjon.
 • Gi nyttige feilmeldinger hver gang en bruker sender inn data som ikke tilfredsstiller det nødvendige formatet eller begrensningene.
 • Sørg for at API-spørringene bruker de riktige HTTP-metodene. For eksempel bør POST-metoden brukes når du genererer ressurser, PUT-metoden når du oppdaterer eksisterende ressurser, og DELETE-metoden når du sletter ressurser.
 • Oppretthold konsistens i datamodellene som brukes både på klientsiden og serversiden.
 • Bruk riktige plugins og temaer som følger WordPress-kodestandarder for å unngå kompatibilitetsproblemer.
 • Hold WordPress-kjerne, temaer og plugins oppdatert for å korrigere potensielle feil som kan utløse 422-feilen.
 • Sørg for at serveren svarer med de riktige HTTP-statuskodene for forskjellige scenarier.
 • Hold øye med serverloggene dine og hold oversikt over feil.

Du kan også utforske flere beste måter å fikse «406 Not Acceptable»-feilen på WordPress-nettstedet ditt.