6 grunner til å droppe Medium – og finne bedre alternativer!

Medium fremstår som en kostnadsfri publiseringsplattform hvor brukere kan dele sine tanker, kunnskaper og interesser med et bredt publikum, samtidig som de knytter kontakter med andre skribenter. Plattformen er anerkjent som en av de mest populære arenaene for både profesjonelle og amatørforfattere.

DAGENS MUO-VIDEO

RULL NED FOR Å FORTSETTE LESINGEN

Til tross for Mediums positive aspekter, som brukervennlighet og et partnerprogram som gir skribenter mulighet til å tjene penger på sine arbeider, er plattformen ikke uten sine ulemper. La oss se nærmere på noen grunner til at du kanskje bør revurdere bruken av Medium.

1. Utfordrende å bli synlig

Du har valgt å ta i bruk Medium, klar til å markere deg og skape en følgerskare gjennom velskrevne og engasjerende innlegg. Men hvor vanskelig kan det egentlig være? Sannheten er at det er en krevende oppgave.

Det er ikke nødvendigvis et spørsmål om manglende skriveferdigheter. Selv om du konsekvent produserer kvalitetsinnhold, kan du likevel ha problemer med å oppnå popularitet på Medium. Dette skyldes at du, i motsetning til en personlig blogg, er en av mange skribenter på samme plattform.

Du konkurrerer med andre skribenter som er like dyktige, og i mange tilfeller mer etablerte. Dette betyr imidlertid ikke at suksess er umulig, men at det krever hardt arbeid, konsekvens og tålmodighet over tid for å skille seg ut fra mengden på Medium.

2. Betydelig innhold bak betalingsmur

Medium opererer med en medlemsordning der brukere betaler et månedlig abonnement på $5 for å oppnå fordeler som ubegrenset tilgang til historier, annonsefri lesing og offline tilgang.

Denne funksjonen er positiv da den gir en måte å støtte forfattere, men ulempen er at flertallet av innholdet på plattformen de siste årene har blitt reservert for medlemmer. Uten medlemskap har du tilgang til et minimum av tre historier gratis hver måned.

Med tanke på at mange av de beste historiene på Medium er utilgjengelige uten medlemskap, kan opplevelsen av plattformen uten abonnement være begrenset. Mens noen har råd til å betale, vil andre gå glipp av mye kvalitetsinnhold.

3. Vanskelig å rangere på søkemotorer

Medium har et høyt domeneautoritetsnivå, noe som teoretisk sett gir gode forutsetninger for at historier på plattformen skal rangere høyt i søkemotorer. Imidlertid er det ikke enkelt å oppnå høy synlighet, spesielt for nybegynnere.

Medium støtter ikke bruk av plugins, noe som begrenser muligheten til å forbedre SEO på nettstedet. Dette gjør bloggplattformer som tillater plugins mer fordelaktige for de som ønsker å oppnå høy rangering i søkeresultatene.

WordPress, for eksempel, tilbyr flere effektive SEO-plugins, som Yoast SEO, som forenkler optimaliseringen av en bloggs SEO-rangering.

4. Begrenset tilpasning

En av de mindre attraktive aspektene ved Medium er de begrensede tilpasningsmulighetene. På den ene siden er dette fordelaktig, da det lar forfattere fokusere på skriving uten å måtte bekymre seg for valg av tema.

Men hva om du ønsker å tilpasse Medium-bloggen for å reflektere din egen merkevare? Dessverre er dette ikke mulig. Det finnes ingen temaer eller plugins, og du kan ikke endre deler av bloggen via nettstedredigering. Du kan gjøre noen grunnleggende endringer i Medium-profilen din, for eksempel å endre overskriften, men det er omtrent det.

5. Maksimalt fem emner per Medium-innlegg

Av uforklarlige årsaker begrenser Medium antallet emner du kan tilordne til en historie til maksimalt fem. Disse emnene fungerer som en form for tagger, som forteller leserne hva historien din handler om og gjør innholdet mer søkbart.

Dersom du velger «Gaming» som et av emnene for en artikkel om spill, vil lesere som søker etter «Gaming» kunne finne artikkelen din.

Mediums grense på fem emner kan være frustrerende, da den begrenser antall kategorier historiene dine kan falle inn under. Selv om en historie kan dekke flere områder, tvinger emnegrensen deg til å velge et begrenset antall kategorier.

6. Manglende kontroll over Medium

Du er til syvende og sist avhengig av Mediums disposisjoner. Tenk på det som en markedsplass der du selger produktene dine. Du kan sette opp en bod, men du eier ikke selve stedet.

Du har ikke samme kontroll over Medium som du ville hatt med en personlig blogg. Når Medium endrer sine retningslinjer, er det lite du kan gjøre. Hvis du for eksempel misliker eller ikke får tilgang til Mediums medlemskaps- eller partnerprogram, er det lite du kan endre på.

Dersom Medium skulle stenge ned, ville du miste publikumet ditt, mange års historier og de fellesskapene du er en del av. For å unngå å være avhengig av Medium og for å ha kontroll over innholdsstyringssystemet ditt, kan det være lurt å vurdere et alternativ som WordPress eller Blogger.

Vurder et alternativ til Medium

Medium er en enkel og brukervennlig bloggplattform. Men med tanke på begrensninger når det gjelder tilpasning og mangelen på kontroll over plattformen, kan det være mer fornuftig å velge en plattform som ikke har disse problemene, som for eksempel WordPress, Blogger, Wix eller Squarespace.