tipsbilk.net

6 viktige ting å huske før du installerer apper

Apper er avgjørende for hvordan vi samhandler med enhetene våre, det være seg for kommunikasjon, shopping, spill, forskning eller nesten alt annet. Apper er nå så populære at de ofte brukes av nettkriminelle for å målrette mot intetanende ofre.

MAKEUSE AV DAGENS VIDEO

Det er viktig å utvise forsiktighet før du installerer en app på enhetene dine for å sikre at du ikke får problemer etter å ha installert den. Så hva bør du alltid vurdere før du laster ned en app?

1. Sjekk anmeldelser og vurderinger av apper

En av de beste måtene å vite om appens kvalitet er ved å sjekke anmeldelser og vurderinger. Hvis du besøker appbutikker, kan du enkelt sjekke hva folk sier om appen du vil laste ned. Hvis flertallet av folk ikke liker appen, er sjansen stor for at du ikke liker den heller.

  Topp 50 beste gratis iPhone-apper

Hvis appene ikke er tilgjengelige i populære appbutikker eller ikke er kjente, må du søke på internett for å finne ut hvor pålitelige de er. Sjekk kanskje andre anmeldelsessider eller diskusjonsforum for å se om den aktuelle appen kan stole på.

2. Pass på hvilken informasjon appen ber om

Ettersom flere mennesker kommer på nettet, fortsetter personverntruslene å vokse. Før du laster ned appen, bør du være grundig med hvilke tillatelser den søker for å fungere skikkelig. Hvis du laster ned appen fra appbutikker, får du en klar idé om hvilke tillatelser en app krever.

Hvis du ikke er komfortabel med å dele tillatelser appen krever, kan det være bedre at du ikke laster ned appen. Men selv om du får et positivt syn på appen, prøv å installere den på en testenhet og se hvordan appen oppfører seg før du begynner å bruke den på hovedenheten din. Hvis det krever et premium-abonnement, prøv den gratis prøveversjonen og sjekk om den ber om for mye informasjon før du kjøper et abonnement.

3. Sjekk appens oppdateringsfrekvens og støtte

Hvor ofte apper får oppdateringer er en viktig beregning for å forutsi hvordan de vil prestere i det lange løp. Like viktig å vite er hvor godt apputviklerteamet svarer på forespørsler og hvor raskt deres støtteteam kommer tilbake til deg i tilfelle noe er galt.

  Kan du trenge Xbox Live for å spille Warzone?

Å sende oppdateringer til apper er en avgjørende øvelse for apputviklere for å sikre at de fungerer godt og får nye funksjoner og feilrettinger. Når du installerer appen, prøv å se etter når appen sist ble oppdatert. Hvis det var lenge siden, er sjansen stor for at du ikke får den opplevelsen du leter etter.

Du bør være på vakt om en app har blitt installert på enheten din uten ditt samtykke. Det er fordi å ikke gjøre det kan sette personvernet ditt og enhetens sikkerhet i betydelig fare.

Hvis du finner en på datamaskinene eller mobile enhetene dine, avinstaller den umiddelbart etter at du har oppdaget den og endre passordene til nettkontoene dine. Du bør også kjøre sikkerhetssjekker for å undersøke om enheten din er infisert med skadelig programvare. I tillegg, hvis du tror at appen ble installert fra en appbutikk uten ditt samtykke, kan du rapportere hendelsen til den opprinnelige appbutikken din.

5. Sammenlign appen med alternativer

Det finnes en mengde apper som utfører de samme oppgavene, og noen gjør det bedre enn andre. Før du installerer appen på enheten din, prøv å se etter alternativer og sammenligne ytelsen deres. Du bør også sjekke personvernreglene deres for å avgjøre hvilken som passer deg best.

  Hvordan lage et moodboard?

Når du er grundig med hva alternativene tilbyr, analyser hvilken app som har en balanse mellom ytelse og personvern. Og den riktige balansen vil avhenge av dine spesifikke behov og preferanser.

6. Sikkerhetskopier enheten

Sikkerhetskopiering av enheter er alltid en god praksis, selv når du skal installere en app. Ved å gjøre det beskytter du alle viktige data fra å gå tapt for alltid når noe galt skjer.

Å installere en app kan noen ganger føre til uventede problemer, spesielt hvis du får den fra en mindre pålitelig kilde. Det kan ødelegge dataene dine, skade enheten din og så videre. Du kan unngå å bli påvirket av alle disse ved å gjenopprette dataene dine fra sikkerhetskopien. Så ikke glem å sikkerhetskopiere enheten din, spesielt når du skal installere en større programvareoppdatering eller installere en app.

Du er nå klar over faktorer du bør vurdere før du installerer apper

Enten det er en smarttelefon, nettbrett eller datamaskin, bør du aldri installere apper på enhetene dine uten nøye vurdering. Du kan ikke gå galt med disse tipsene, siden de vil hjelpe deg med å beskytte deg mot skadelig programvare og mange andre trusler som spres gjennom apper.

x