7 grunner til at mobilspill faktisk suger

Det er mye snakk i teknologibransjen om hvordan mobilspilling er fremtiden. Og likevel hjelper ikke spillene som kommer på topplistene i appbutikker til å skape mye tillit i fremtiden. I beste fall får vi spill som er gode nok til å spille i et par minutter, men aldri til å fordype oss dypt i historien eller spillingen.

Men hvorfor er det det? Hvorfor føles mobilspill fortsatt så underveldende? Gitt all denne nyskapende innovasjonen innen smarttelefonmaskinvare og -programvare, forventer du at mobilspilling vil ta igjen, ikke sant? Vel, problemet er dessverre mye mer nyansert enn som så. Her er syv problemer med mobilspilling vi ennå ikke har løst.

En stor forskjell mellom konsollspilling og mobilspilling er deres forretningsmodell. Mens førstnevnte kommer med en forhåndskostnad, dominerer freemium-modellen sistnevnte.

I følge a Statistikk rapport, bare rundt tre prosent av alle mobilspill i Google Play-butikken har en avgift. Tilsvarende er tilfellet med Apple App Store.

Folk liker bare ikke å betale for mobilspill, og de sjeldne som faktisk gjør det, betaler for det meste via kjøp i appen og mikrotransaksjoner. Så det tvinger spillutviklere til å enten tilpasse seg den modellen eller holde seg til konsollspilling.

Nå sier vi ikke at freemium-modellen ikke er lønnsom. Faktisk ifølge Business InsiderPUBG Mobile tjente nesten 254 millioner dollar i spillerutgifter bare i november 2021.

Men problemet med freemium-modellen er at den ikke er egnet for å lage spill på konsollnivå med store budsjetter. Det er for risikabelt for utviklere å investere så mye tid og penger i å lage et avansert mobilspill, i det forgjeves håp om at folk kan betale for det senere … etter å ha spilt det gratis.

  Gjør ditt JavaScript-nettsted SEO-vennlig med disse løsningene

2. App Store-algoritmer favoriserer kun topplister

Vi kan legge en del av skylden for at mobilspilling er så mangelfull på hvordan appbutikker organiserer katalogene sine. For å gi deg litt perspektiv, ifølge en annen Statistikk rapport det er omtrent 2,6 millioner apper i Google Play Store og nesten 2 millioner apper i Apple App Store.

En videre Statistikk rapport oppgir at mellom 11-13,5 % av disse appene er spill, med Google Play Store alene med 477 877 aktive spilltitler i desember 2021.

Dette betyr at hvis du er en spillutvikler – spesielt en ny – er sjansen for at spillet ditt lykkes svært lav. Glem å skille deg ut fra havet av apper. Det er et mirakel hvis du i det hele tatt blir oppdaget. Og appbutikker gjør lite for å hjelpe nye utviklere med å bli sett.

Når de søker etter en app, velger de fleste bare en fra elementene øverst på listen. Og på grunn av dette fortsetter vinnere å vinne og tapere fortsetter å tape.

Det er ikke noe reelt insentiv for appbutikker til å støtte andre utviklere enn de som tjener dem mest. Dette fraråder nye utviklere å ta risikoen med å lage bedre mobilspill.

3. Lave forbrukerforventninger

På et eller annet nivå er vi brukere også ansvarlige for at mobilspill har et dårlig image. Med mindre du aldri har vært på Reddit, vet du at folk ofte kritiserer mobilspilling for ikke å være «ekte spill» på grunn av årsaker som er for åpenbare til å ignorere.

Spillere forventer ikke engang at mobilspill er bra, så det overrasker dem ikke når spillene viser seg å være dårlige.

Mobilspill blir sett på som en forbrukbar kilde til underholdning – noe du enkelt kan bytte bort med noe annet. Så naturlig nok gidder ikke brukere å klage når et mobilspill er dårlig. Det er med andre ord ingen reell tilbakemeldingsmekanisme.

  5 måter for enkel konvertering

De fleste avinstallerer ganske enkelt en app hvis de ikke liker den og installerer en annen, i håp om at det ikke vil være like mye av en skuffelse. Dette er ikke tilfelle med PC- eller konsollspilling.

Spillfellesskapet er veldig følsomme for hobbyen og søker aktivt etter forbedringer og feilrettinger, og gjør sine forslag hørt slik at utviklere kan lage bedre spill.

Så grusomme som noen negative anmeldelser kan være, er de nyttige for å oppdage feil. For mobilspill eksisterer rett og slett ikke det nivået av lidenskap og engasjement.

4. Dårlig berøringsskjermkontroll

Med mindre du kjøper en dedikert spilltelefon med skulderknapper (som Black Shark 4 vi har anmeldt), kan vanlige smarttelefoner rett og slett ikke konkurrere med slike som en konsollkontroller. Alle kontrollene til et mobilspill må være stappet inne i den svært begrensede skjermen til enheten.

Gitt denne begrensningen, ender disse kontrollene ofte opp med å være smertefullt små eller så store at de avbryter spillingen – noe som fører til en dårlig spillopplevelse. For å motvirke dette, må utviklerne bruke ekstra ressurser på å finne nye måter å få kontrollene til å føles sømløse.

5. Mangel på lagringsplass å dedikere til spill

I motsetning til konsoller, lagrer smarttelefoner ikke bare spill, men også bilder, videoer, sanger, filmer, dokumenter, apper og mer. Så naturlig nok er lagringsplass ofte et problem. Nå, for å være rettferdig, har vi allerede sett smarttelefoner med 1 TB lagringsplass, så dette er ikke et like stort problem som problemene ovenfor.

Men fordi høyere lagringsplass også betyr en høyere pris, er de eneste telefonene som kan dra nytte av dette flaggskipene. Og siden de fleste smarttelefonsalg ikke er flaggskip, men budsjett- og mellomtelefoner, blir fordelen med høyere lagringsplass overflødig.

  Hvordan finne en bruker-ID i Telegram

6. Mangel på standardiserte plattformer

I motsetning til standardiserte konsoller som PlayStation og Xbox, kommer smarttelefoner i alle former, størrelser og konfigurasjoner. Dette gjelder enda mer for Android-telefoner enn iPhones.

Siden det finnes færre varianter av iPhones i verden, er de mer standardiserte og lettere å utvikle apper for. Det er derfor utviklere ofte slipper apper og oppdateringer på iOS først.

Siden smarttelefoner er så forskjellige fra hverandre (takket være så mange konkurrenter), er det en for stor oppgave å la utviklere optimalisere spillene sine i henhold til hver enhet.

Så dette gir dem bare to alternativer; enten lage dårlige spill som alle kan laste ned eller lage gode spill som bare noen få kan laste ned. Det ser ut til at førstnevnte får overtaket i styremøter.

7. Hyppige annonser i spillet

Bortsett fra mikrotransaksjoner, er mobilspillutviklere også avhengige av annonser i spillet for å tjene penger. Dette lar dem holde spillet i gang og introdusere nye funksjoner som kart, våpen, antrekk og andre lignende elementer i spillet.

Men som en spiller er det virkelig trist å måtte se en annonse hver eneste gang etter å ha fullført et løp, fullført en kamp eller åpnet en loot box. På toppen av det kan disse annonsene noen ganger være irrelevante og upassende, og det er ingen måte å justere dem på heller.

Riktignok er det å se annonser i spillet en god måte å støtte mobilspillutviklere på uten å kjøpe gjenstander i spillet, men frekvensen deres betyr mye, spesielt hvis du planlegger å spille det spillet over lang tid.

Mobilspilling kan være så mye mer

Mobilspill har så mye potensial, og likevel utnytter vi så lite av det. Sammenlignet med alle andre fremskritt i teknologiverdenen, er det overraskende hvor langt bak mobilspilling fortsatt er når det settes side ved side med konsollspilling.

Av alle selskaper har Apple mest å vinne hvis mobilspill boomer gitt sin åpenbare fordel fremfor Android. Og likevel dominerer spill med lav fordypning som Candy Crush og Temple Run appbutikkene. Mange behandler fortsatt mobilspill som bare en måte å fordrive tiden på, ikke som en anerkjent hobby eller yrke.