7 verktøy (gratis + betalt) for å overvåke helsen til Active Directory

Uten riktige Active Directory-administrasjonsverktøy finner systemadministratorer det vanskelig å profesjonelt administrere komplekse Microsoft AD-miljøer.

Behovet for å implementere sikkerhetspolicyer og oppfylle overholdelse øker utfordringen.

Hva er en Active Directory (AD)?

Bildekreditt: eginnovations.com

Omtrent 72 prosent av bedrifter over hele verden bruker Microsoft Windows-serveroperativsystem (OS), og hver server bruker Active Directory til å lagre brukerrelaterte data og nettverksressurser i domeneskoger.

Active Directory (AD) er en viktig del av ethvert nettverk med et Windows-domene. Den er designet og utviklet av Microsoft for serveroperativsystemer. Serveren der AD kjører kalles AD DS (Active Directory Domain Services).

Active Directory lagrer data i form av objekter som inkluderer brukere, grupper, applikasjoner og enheter, og disse objektene er kategorisert etter navn og attributter.

Den primære rollen til AD er å sikre at autentiserte brukere og datamaskiner kan bli med i domener eller koble til nettverksressurser. Den bruker gruppepolicy for å sikre at passende sikkerhetspolicyer brukes på alle nettverksressurser, inkludert datamaskiner, brukere og andre objekter.

Bildekreditt: activedirectoryfaq.com

Serveren som er vert for AD DS er kjent som en domenekontroller (DC). Domenekontrollere kan også brukes til å autentisere til andre MS-produkter som Exchange Server, SharePoint Server, SQL Server, File Server og mer.

Et rammeverk av Active Directory (AD)

Hver gang AD er installert på en server, opprettes et unikt rammeverk på Active Directory-domeneserveren, som organiserer objekter i en hierarkisk struktur, bestående av:

 • Domene: Består av objekter som brukere, grupper og enheter,
 • Tre: Dette er ett eller flere domener gruppert sammen
 • Skog: Dette er den øverste strukturen i AD og inneholder en gruppe trær.
 • Organisasjonsenheter: For å organisere brukere, grupper og datamaskiner

Bildekreditt: morgantechspace.com

Det skaper også et rammeverk for levering av andre relaterte tjenester, inkludert:

 • Active Directory Certification Service (AD CS): Brukes til å opprette og administrere krypterte sertifikater av sikkerhetsgrunner
 • Active Directory Federation Service (ADFS): Gir en enkelt påloggingsløsning (SSO) for flere påloggingsløsninger for tilgang til flere applikasjoner
 • Lightweight Directory Service (AD LDS): Dette er en undergruppe av AD og er nyttig for frittstående servere som ikke krever full AD-distribusjon.
 • Rights Management Service (AD RMS): Støtter sikkerhetsadministrasjon som kryptering, sertifisering og autentisering som hjelper organisasjoner med å beskytte dataene sine.

Hvorfor er det viktig å overvåke Active Directory?

Overvåking er det første trinnet i å identifisere flaskehalser og feil i Active Directory-databasen, slik at administratorer kan fikse dem før et større driftsavbrudd, krasj eller forretningskonsekvenser.

Når et selskap ønsker å opprettholde en Microsoft-domenekontroller, -domene eller et fysisk nettsted uavhengig av markedsverdi, oppreist, stabilt og uten forsinkelse, er overvåking av AD en daglig aktivitet.

Fordi Active Directory er kjernen i Windows-servernettverket, må det være beskyttet og kjøre uten manipulering til enhver tid. Manuell overvåking og vedlikehold, spesielt hvis nettverket ditt er geografisk spredt, er vanskelig og utsatt for menneskelige feil.

  WinTrezur lar deg kryptere bilder og angi et bilde som passord

Noen av de manuelle oppgavene for å administrere Active Directory er domenekontrollerreplikering, helsesjekker, DNS-innstillinger, domenesynkronisering, hendelsesloggovervåking, SYSVOL-replikering, sikkerhetsoppdateringer, arkivering, overvåking og sporing av flaskehalser og mye mer.

Hvis du ønsker å overvinne manuelle aktiviteter og redusere feil i den aktive katalogen og domenekontrolleren, anbefales det sterkt å bruke verktøy og programvare for å vedlikeholde og administrere den aktive katalogen og domenekontrolleren.

Nå skal vi se på den beste programvaren eller verktøyene som kan brukes til å overvåke Active Directory-helsen.

Paessler PRTG

Paessler PRTG Network Monitor tilbyr kontinuerlig Active Directory-overvåking i sanntid. Programvaren oppdager umiddelbart en replikeringsfeil, og brukeren avslutter og sender et varsel. Hovedbyggesteinene er sensorer; sensorer overvåker beregninger på nettverket eller Active Directory. Den gir et sentralisert dashbord for å se hele Active Directory-skjemaet.

En av hovedfunksjonene til AD er replikering og synkronisering av domenekontrollere over hele skogen. Programvaren bruker åtte sensorer for å overvåke og varsle om avvik i denne prosessen.

En annen utfordring i AD er å opprettholde brukerdata som utloggede brukere, funksjonshemmede brukere, registrering av domeneadministratorer osv. Alle disse grunnleggende indikatorene overvåkes med denne programvaren, og signaler er konfigurert til å bli informert.

Funksjoner

 • Forhindre katalogreplikeringsfeil mellom domenekontrollere
 • Overvåk Active Directory-porter med portdekningssensor
 • Viktige AD-revisjonshendelser kan filtreres og overvåkes
 • Overvåk endringer i gruppemedlemskap i Active Directory

Hvis du ser etter komplett AD-overvåkings- og varslingsprogramvare, vil Paessler PRTG dekke dine behov. Denne programvaren er pålitelig av 5 Lakh-brukere over hele verden, og er tilgjengelig gratis i 30 dager og starter på $1 750 for en serverlisens. Programvaren er også tilgjengelig som et månedlig abonnement.

Administrer Engine ADAudit

Administrer Engine ADAudit gir fullstendig innsyn i alt som er en del av AD, inkludert brukere, datamaskiner, grupper, OUer, GPOer, skjemaer og nettsteder.

Den overvåker alle endringer som skjer i AD og dens attributter, gruppepolicyer, misbruk av tillatelser og andre beregninger som indikerer sikkerhetstrusler. En av dens unike er at den oppfyller ulike samsvarskrav som HIPAA, PCI DSS, FISMA og andre.

Ved hjelp av denne programvaren kan organisasjoner beskytte IT-miljøet ved å spore flere skyapplikasjoner, inkludert Office 365, BYOD gjennom overvåking når nye brukere legges til eller fjernes fra enheten.

Den kraftige motoren slår av infiserte enheter og varsler deg umiddelbart via e-post eller SMS. Rapporter kan skreddersys til bedriftens behov, eller forhåndsdefinerte rapporter kan benyttes.

Funksjoner

 • Spor endringer i sanntid som brukeradministrasjonshandlinger, sikkerhetsgrupper, gruppepolicyinnstillinger og endringer i FSMO-roller
 • Observerer Azure-skymiljøet
 • Indikerer urettmessige endringer i gruppepolicyinnstillinger for å forhindre angrep
 • Overvåk proaktivt brukeratferdsanalyse (UBA) for å identifisere skjulte trusler

Verdenskjente selskaper som Cisco, Symantec, IBM, Disney, Toshiba og mange andre stoler på denne programvaren. Organisasjoner som ser etter ende-til-ende-sporing og overvåking av AD, Azure, gruppepolicy, filservere, Windows-servere, domenenavntjenester, arbeidsstasjoner, og viktigst av alt, overholdelse kan velge denne programvaren. Prisen er tilgjengelig på tilbudsforespørselen.

SolarWinds

De SolarWinds Application Monitor og serverprogramvare brukes til å overvåke, optimalisere og feilsøke AD- og Azure AD-plattformer.

Den gir en sentralisert konsoll for visning av katalogreplikeringsstatus mellom domenekontrollere (DC). Detaljene som hver DC kan avgrenses for å avsløre detaljer om DNS-konfigurasjon, skjema og innstillinger som hjelper til med å analysere Active Directory-helsen.

  IBM WebSphere Application Server nybegynnerveiledning

Plattformen inkluderer innebygd feildeteksjon for feilsøking, og programvaren sender proaktivt feildeteksjonsvarsler på forhånd for å unngå store forstyrrelser i fremtiden.

Programvaren hjelper også med å lokalisere problemer eksternt ved å finne lenkenavn til nettsteder, undernett og IP-områder. AppInsight-verktøyet hjelper til med å identifisere problemer i både fysiske og virtuelle AD-miljøer. Den overvåker også ytelsestelleren for Windows hendelseslogg.

Funksjoner

 • Oppdager utløpte passord og overvåker andre beregninger knyttet til brukerkontoer
 • Identifiserer hvilken domenekontroller som har replikeringsproblemer med Active Directory-replikeringsmonitor
 • Evne til å planlegge og generere tilpassede resultatrapporter
 • Overvåk Active Directory for mislykkede påloggingshendelser, opprettede brukere, forsøk på å tilbakestille passord, slette kontoer og mer

Det er en omfattende programvare for AD-overvåking, sporing og feilsøking. Det starter på $1622. Lisensmodeller er tilgjengelige i abonnements- og evigvarende lisensalternativer. Du kan prøve den gratis i 30 dager før du kjøper den.

Quest aktiv administrator

Quest AD tilbyr en komplett AD-administrasjonsløsning som hjelper til med å fylle hull og oppfylle revisjons- og sikkerhetskrav. Med denne AD-programvaren kan du enkelt se gjennom og spore AD og relaterte hendelser i én sentral konsoll. GPO i AD kan evalueres uten behov for laboratorieoppsett.

Viktige oppgaver som å delegere tillatelser kan gjøres med bare noen få klikk. Sikkerhetskopiering og gjenoppretting av AD-skjemaer hjelper deg med å håndtere sikkerhetstrusler eller nedetid.

Grunnleggende feilsøkingsaktiviteter kan utføres fra en enkelt konsoll som overvåking av alle DC-er, replikering, omstart, tilkobling av ekstern DC og mange flere.

Funksjoner

 • Overvåk og rapporter endringer raskt basert på autentiseringshendelser, brukere og aktivitet.
 • Planlegg at AD-detaljer skal sikkerhetskopieres og gjenopprettes automatisk
 • Test gruppepolicymål (GPOer) offline før du distribuerer dem i et levende miljø
 • Domenenavntjeneste overvåking og administrasjon

Quest AD-programvaren gir AD-administrasjon, autorisasjonsadministrasjon og delegering for enkel betjening av domenekontrollere. Disse funksjonene er avgjørende for å opprettholde forretningskontinuitet og minimere sikkerhetsrisikoer. Denne programvaren kan testes gratis i 30 dager. Prisene for evigvarende lisenser starter på $22.

Semperis DSP

De Semperis Directory Service Protector tilbyr prisvinnende programvare. Den har vunnet mange priserinkludert Deloitte Award for Fastest Enterprise, Cisco Identity Management Award og Dun Award for beste oppstart.

Semperis DSP er en velkjent trusseldeteksjons- og responsplattform for Active Directory og Azure Active Directory.

De fleste AD-verktøy er avhengige av domenekontrollerlogger og sikkerhetsagenter for overvåking og sporing. I motsetning til dette overvåker en DSP AD-replikeringsflyter og andre og videresender mistenkelige endringer til SIEM-systemet ditt (Security and Event Management Information).

Semperis DSP forhindrer ukjent tilgang til Active Directory og Azure Active Directory, og oppdager endringer som omgår sikkerhetsprotokoller, og fremhever dem som ondsinnede endringer.

Funksjoner

 • Registrer endringer relatert til AD og Azure AD som omgår agentbasert eller loggbasert deteksjon
 • Reparer automatisk ondsinnede endringer og rulle tilbake mistenkelige endringer som er for risikable.
 • Raskere gjenoppretting av uønskede endringer i AD-objekter og attributter fra DSP-databasen
 • Egendefinerte rapporter kan genereres basert på LDAP- og DSP-databaser for nøyaktig operasjonell innsikt.

2000+ globale bedrifter og offentlige organisasjoner har brukt Semperis DSP for å beskytte AD-infrastrukturen deres mot cyberangrep. Hvis du er ute etter kontinuerlig overvåking av Active Directory og relaterte endringer på objekt- og attributtnivå og ønsker å hindre hovedserveren og nettverket fra cybertrusler, er DSP nok for dine behov.

  10 beste vertsleverandører for rustservere i 2022 [Updated]

Whatsupgold

Whatsupgold tilbyr en gratis plattform. Programvaren er enkel å installere og kan umiddelbart begynne å overvåke AD-serverytelsen og oppdage feil før brukere blir berørt.

Den prisbelønte programvaren Whatsupgold’s award tilbyr også andre gratisverktøy, inkludert Server Exchange Monitor, Network Bandwidth Management, SQL Server og IIS Server Monitor, Virtual Machine Manager og mer.

Små organisasjoner som leter etter grunnleggende AD-overvåking kan velge dette gratisverktøyet.

eG Enterprise

eG Enterprise er et omfattende verktøy som sporer ytelse, replikeringsproblemer, tjenesteavbrudd, Kerberos-problemer, DNS-feil og mer.

Det proaktive varslingssystemet hjelper til med å feilsøke ytelsesproblemer før de påvirker systemet og applikasjonene.

Programvaren gir dyp innsikt i DC-replikeringstilstand og tidssynkroniseringsproblemer før noen forretningsmessig innvirkning.

Den gir kritiske oppdateringer om AD-tilgjengelighet og responstider, LDAP-tilkoblingstider, FSMO-nettverksforsinkelser, ATQ-forsinkelser og -forsinkelser og mer.

Funksjoner

 • Oppdag brukerautentiseringsproblemer som langsom pålogging, lockout osv.
 • Oppdag og fiks kritiske AD-problemer eksternt med innebygde verktøy
 • Overvåk og spor DNS og oppdage DNS-problemer proaktivt
 • Motta advarsler om sikkerhetsbrudd ved gjentatte påloggingsfeil

AD Monitor er en del av eG Enterprises programvare for overvåking av IT-infrastruktur og datasenteradministrasjon.

Perfekt for lokale, sky- og til og med hybride skyoppsett. Denne programvaren kan implementeres i komplekse IT-implementeringer. Dette er en fordel for IT-teamet for å sikre smidig drift av AD uten forretningsavbrudd og for å redusere billettflyten til supportavdelingen.

Denne programvaren er tilgjengelig gratis i 30 dager. Prisstrukturen er basert på implementeringsmetoden, og prisene starter på $100/måned.

Hvordan velge det beste Active Directory-verktøyet eller -programvaren?

Med dagens komplekse konfigurasjoner av nettverks- eller domenekontrollere, står IT-administratorer eller systemadministratorer overfor reelle utfordringer med å vedlikeholde servere, nettverk og Active Directory.

Så se etter verktøy eller programvare som vil gjøre det enklere for administratorer å få ting gjort, for eksempel automatisere repeterende oppgaver, enkelt spore AD-aktivitet og hjelp med feilsøking.

Programvaren skal vise sentrale dashbord, grafer, rapporter og visualiseringer, inkludert relatert statistikk.

Hovedformålet med å distribuere tredjeparts AD-programvare er å sikre ytelsesoptimalisering, oppdagelse av unormal atferd, uautorisert tilgang og umiddelbare varslingsmekanismer.

Siden hver organisasjon har forskjellige behov, anbefales det sterkt å prøve hele evalueringsprogramvaren før du kjøper.

Konklusjon 👨‍💻

AD-programvaren gir klar synlighet av alle endringer i AD-databasen, dens objekter og attributter, gruppepolicyer og relaterte tjenester.

AD-verktøy hjelper til med å identifisere og svare på trusler, feilstyring og andre indikatorer som hjelper til med å identifisere sikkerhetssårbarheter i AD-miljøet.

Når det gjelder kompleks infrastruktur på tvers av nettsteder, anbefales velprøvde og profesjonelle verktøy som Paessler, Solarwinds og Manageengine. Hvis du ser etter en sikrere administrert AD-infrastruktur, foretrekker du kanskje Semperis DSP.

Du kan også være interessert i å vite om skybaserte serverovervåkingsverktøy.

x