tipsbilk.net

8 beste Business Intelligence-plattformer for analyse og datavisualisering [2022]

Det 21. århundres forretningsverden er omgitt av millioner og billioner av data på alle mulige sider.

Og data har kraftige funksjoner som kan forvandle bedriftens ansikt, spesielt når konkurransen er rundt.

I et slikt scenario kan beslutningene støttet av sterkere data bare stole på for å maksimere resultatene for virksomheten din.

Men her er spørsmålet: Hvordan forstår selskaper hvilke data som er effektive for dem for å gi positive resultater?

En måte å gå for det er å bruke et kraftig Business Intelligence (BI)-verktøy.

Det er riktig!

Det vil hjelpe deg med verdifull innsikt ut av dataene dine og lar deg visualisere dem nøye og forstå hver bit av den.

La oss finne ut om et BI-verktøy og hvordan det kan hjelpe deg.

Hva er et BI-verktøy?

BI-verktøy eller -plattformer er programvare som du kan bruke til å samle tidligere, fremtidige og nåværende data og deretter behandle og analysere dem. Det er gjort for å gi handlingskraftig innsikt, bygge interaktive rapporter, forenkle beslutningstaking for virksomheten din og mange flere funksjoner.

Disse plattformene kommer med nøkkelfunksjoner, inkludert datavisualisering, KPI-målekort, visuell analyse og interaktive instrumentbord. Bortsett fra dette lar disse verktøyene deg også utnytte automatisert rapportering sammen med prediktiv analyse for å forstå fremtidige trender.

Hvordan hjelper BI virksomheter med å forstå data?

Den menneskelige hjernen er koblet på en slik måte at den fanger opp visuelle triggere raskt for å bli fullstendig nedsenket i noe. Dette er hvordan vi behandler data generelt.

Enkelt sagt, når du ser på et bilde eller grafikk, blir det mye lettere for deg å forstå ting i stedet for å bla gjennom uendelige tekster eller regneark. BI-verktøy er bygget med tanke på dette aspektet av den menneskelige hjernen. Hovedmålet med BI-verktøy er å gjøre data lett å forstå for brukeren for å skape verdifull innsikt ut av dem.

Datavisualisering gjennom diagrammer, grafer, varmekart, bilder, videoer og infografikk innlemmet i visualisering hjelper deg å forstå data bedre.

Hvordan fungerer et BI-verktøy?

BI-verktøy fungerer i følgende trinn:

 • Tilgang og visning av data
 • Samhandle med dem
 • Analysere og oppdage meningsfull informasjon som er nyttig for virksomheten din
 • Dele denne informasjonen med teamet ditt for videre implementering
 • Fremme og styre innsiktsfulle data for å ta bedre forretningsbeslutninger, sammen med fremtidig planlegging.

Fordeler med BI-verktøy

 • Samler alle relevante data fra flere endepunkter som portaler, CRM, ERP, databaser, flate filer, APIer, etc.
 • Hjelp bedrifter med å lage selvbetjente analyser uten IT-støtte. Det er fordi disse verktøyene gjør alt klart og konsist som brukerne lett kan forstå. Deretter kan de enkelt generere rapporter som gir mening og utføre spørringer også.
 • Prediktiv analyse kan oppnås med disse verktøyene for å forme fremtidige beslutninger basert på trender. Hvis forholdene endres i en senere fase eller en anomali oppstår, kan du motta intelligente varsler som hjelper deg å reagere umiddelbart.
 • På grunn av automatisering med BI-verktøy kan du spare tid ved å bruke dra-og-slipp-redigering fra deres interaktive dashbord.
 • Sammen med tid sparer det bedriftens utgifter som ellers er bortkastet på unøyaktig planlegging.

Nå som du vet hva det gjør, la oss utforske noen av de beste business intelligence-verktøyene som er tilgjengelige på markedet.

Sisense

Få rask og handlekraftig innsikt fra Sisensesin robuste analyseprogramvare. Dette er en API-først, SaaS-basert plattform bygget for å gjøre det enklere for deg å samle inn data, lage vakre visualiseringer og bygge analytiske applikasjoner som du kan bygge inn hvor som helst.

Drive innovasjon og drev en virksomhet fra det 21. århundre ved å bruke selvbetjente analyser som bruker dataene dine uavhengig av hvor de befinner seg. Sisense tilbyr en banebrytende, skybasert data- og analyseplattform beriket med kunstig intelligens og maskinlæring for å bygge bedriftsklasse-apper til en lavere TCO.

  Komponent vs komposittkabler: Hva er forskjellen?

Noen av funksjonene til Sisense er:

 • Innebyggbar analyse med hvit merking og tilpasning for skalerbare og sikre BI-integrasjoner i ethvert produktutviklingsprosjekt
 • Kraftige AI- og ML-funksjoner for autonom kartlegging av koblinger mellom datasett, avviksdeteksjon for en utløst respons og spørringsgrensesnitt for naturlig språk via chat og stemme
 • Analyser data fra hele datalandskapet ditt for å konvertere det til handlingsdyktige appkomponenter og kraftige instrumentbord med interaktive visualiseringer
 • Kombiner live og bufrede datamodeller for å optimalisere ytelse og administrasjon av ressurser
 • Bruk innsamlet innsikt for å ta bedre forretningsbeslutninger og løse komplekse scenarier
 • Kontroller tilgangen til systemer, data, objekter, prosessnivåer som revisjonsspor og gjenoppretting

Sisense er en bedriftsklar løsning og tilbyr programvare som kan distribueres på stedet, eller du kan gå med en hybridmodell.

Power BI

Lever innsikt ved hjelp av Power BI sammen med de nye egenskapene til Azure Purview og Azure Synapse Analytics. Gjør det mulig for personer på forskjellige nivåer i organisasjonen å ta sikre forretningsbeslutninger med oppdaterte analyser.

Bruk selvbetjeningsanalyse i bedriftsskala for å redusere ekstra kostnader, sikkerhetsrisikoer og kompleksitet knyttet til flere løsninger. Den analytiske plattformen til Power BI skalerer fra hver enkelt til hele organisasjonen.

Finn meningsfull innsikt og del den med hundrevis av innebygde funksjoner for kunstig intelligens, datavisualiseringer, Excel-integrasjoner, tilpassede og forhåndsbygde datakoblinger. Få stor sensitivitetsklassifisering og forebyggingsevne for tap av data for å sikre dataene dine og opprettholde samsvar selv om du eksporterer dem.

Power BI integreres med Adobe Analytics Cloud for å levere omfattende datafunksjoner ved å hjelpe deg å forstå hvordan publikum engasjerer seg i innholdet ditt. Den gir en 360-graders publikumsvisning med verktøy for å bygge, administrere og levere en digital opplevelse.

Lag ende-til-ende og kraftige forretningsløsninger ved å koble denne BI-løsningen på tvers av Microsoft-plattformene, inkludert Office 365, Azure, Dynamics 365 og andre applikasjoner for å akselerere innovasjon. Det hjelper deg med å bygge applikasjoner på timer som enkelt kan koble til data, kjøre over iOS-, Android- og nettenheter og bruke Excel-lignende uttrykk.

Samle data fra flere kilder for å bygge oppslukende og interaktive instrumentbord og rapporter som gir innsikt og gir resultater. Inkluder robust arbeidsflytautomatisering direkte på appene dine uten å skrive en eneste linje med kode for å koble til populære tjenester og applikasjoner.

Du kan også lage chatbots uten problemer for å engasjere publikum.

Zoho Analytics

Analyser data, lag imponerende visualiseringer og oppdag skjult innsikt på noen få minutter ved hjelp av Zoho Analytics. Uansett hvor dataene dine ligger i nettfiler, flate filer, databaser, offline/online apper, skytjenester osv., kan du utføre dype analyser og rapportering.

Dessuten kan du planlegge data og synkronisere dem med jevne mellomrom eller automatisk, hva du vil. Last opp data fra MS Excel, HTML, CSV, XML, JSON, tekstfiler osv. I tillegg til nettbaserte lagringsløsninger som Zoho Docs, Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Box og nettadresser. Koble til relasjonsdatabaser som er vert i skyen eller internt for analyser bortsett fra kjente NoSQL-databaser.

Du kan også koble til bedriftsapper innen markedsføring, salg, helpdesk, økonomi, IT, HR, etc., gjennom ferdige koblinger. I tilfelle dataene dine er lagret i en app, kan du utnytte deres dataimport- og integrerings-API-er. Zoho Analytics lar deg blande data fra flere kilder og slå dem sammen for å lage omfattende forretningsrapporter som gir mening.

Den kan også automatisk blande data ut av populære forretningsapplikasjoner. Du får et intuitivt dra-og-slipp-grensesnitt som gjør prosessen enklere og visualiseringsalternativer med diagrammer, pivottabeller, tabellkomponenter og widgets bortsett fra bilder og formaterte tekster for å lage dashbord og rapporter og spore KPIer.

  Legg til Ok Google-deteksjon på alle skjermer på enheten din [No Root]

Bruk ulike interaksjonsalternativer som å se underliggende data, kontekstuelle filtre, drill-downs og mer for å utføre ad-hoc-analysen. Analyser geografiske data ved hjelp av kartkart for å måle og sammenligne viktige beregninger på tvers av land, stater, regioner, fylker, lengdegrader, breddegrader og til og med postnumre.

Zoho Analytics har et regnearklignende grensesnitt som er enkelt å jobbe med og har et bredt bibliotek med statistiske og matematiske funksjoner for å trekke ut forretningsberegninger. De introduserer deg for Zia – deres intelligente analytiske assistent som gir deg passende svar på dine skrevne spørsmål for å presentere i form av KPI-widgets og rapporter.

Zia bruker maskinlæring og naturlig språkbehandling (NLP) for å hjelpe deg med innsikt. Gjør deg klar for fremtidige hendelser med smart og nøyaktig prognose for trender basert på tidligere data. Hold deg oppdatert med varsler i tilfelle avvik, endringer eller økning i data.

Zoho Analytics lar deg samarbeide med teamet ditt ved å dele rapporter. Kontroller tilgangen til rapporter gjennom alternativer, inkludert skrivebeskyttet, rapportskriving, lese-skriving, eksport, drill-down og mer. Du kan legge til kontekstuelle kommentarer, kommentere bilder og se kommentarhistorikk når som helst.

Du kan publisere rapporter, bygge dem inn i blogger, nettsteder og apper for omfattende forbruk. Inkluder hvit merking og lag et rapporteringsnettsted eller -portal under merkevaren din. Du får kraftige HTTP-baserte API-er for dataintegrasjon og metadatakontroll. Ikke bekymre deg for sikkerheten, siden de dekker deg med redundans, konfidensialitet, sikkerhetskopier og personvern for å sikre dataene dine.

Qlik

Qlik er tenkt å gjøre verden til et datakyndig sted der folk kan utnytte informasjon og tilhørende analyser for å løse sine utfordrende problemer samtidig som de forbedrer beslutningstaking. Den tilbyr ende-til-ende dataintegrasjon i sanntid for å lukke større gap mellom innsikt, data og handling.

Qlik har allerede betjent 50 000+ kunder bosatt i 100+ land og bruker DataOps for å forbedre virksomheten din med pålitelige samarbeidsanalyser. Den produserer nøyaktig innsikt som er enkel å få tilgang til gjennom deres sky eller hvilken som helst annen sky du måtte ønske.

Flytt data umiddelbart i stor skala uten oppgavekilder for å levere data effektivt til skyen. Du kan automatisere den overordnede prosessen helt fra når dataene dine er rå til de er analyseklare. Få skalerbarhet og smidighet ved automatisering som eliminerer feil og kompleks skripting for å bygge tillit.

Qlik Sense er en teknologi som benchmarker den nye generasjonens dataanalyse og styrker brukere uavhengig av ferdighetssett gjennom en unik assosiativ motor med en kraftig AI. Denne motoren indekserer dataforhold mens AI øker datakompetansen og akselererer innovasjon samtidig som den viser innsikt i konteksten.

Dundas BI

Å få datadrevet innsikt i sanntid er forenklet med Dundas BI på grunn av sin eksepsjonelle ende-til-ende forretningsintelligens for å analysere og visualisere data.

Den hjelper programvareleverandører og bedrifter ved å konvertere rådata til intelligent, handlingskraftig innsikt gjennom rapporter, dashbord, visuelle analyser osv. I motsetning til andre BI-plattformer som er endimensjonale og restriktive, er Dundas BI omfattende og tilbyr sårt tiltrengt fleksibilitet og hastighet mens fjerning av veisperringer.

Du trenger ikke flere verktøy for hele prosessen; i motsetning til andre, kan bare ett produkt være tilstrekkelig for forberedelse, analyse og visualisering. Siden alt er under en enkelt plattform, resulterer det i forbedret effektivitet og større effektivitet.

Dundas BI kan tilpasse seg enhver brukertype som lar deg personliggjøre den i stor grad. Med denne selvbetjente analysetilnærmingen får utviklere og analytikere myndighet til å analysere data raskt med mening.

Å kjøre ad-hoc-spørringer, utføre visuelle analyser og lage relevant innhold er enkelt og raskt med minimal IT-hjelp. Dundas BI er laget med åpne APIer og HTML5 for å tillate bedre tilpasning og forbedre dashboards, interaksjoner, etiketter, målkort osv., som kan møte unike designbehov.

Realiser dataenes forretningsverdi med avansert prediksjon og on-the-go dataanalyse representert i et personlig tilpasset format. Administrer og distribuer analyseløsninger på en sikker måte basert på IT-standardene dine. Du kan koble den til relasjonsdatabaser, filbaserte data, nettbaserte data, OLAP osv. Dra nytte av flere lagringstyper i datakubelaget til Dundas BI, som lager og in-memory.

  Hva er filmskapermodus på en TV, og hvorfor vil du ha det?

GoodData

Allerede bemyndiget 100-vis av kunder, partnere og team med en kostnadseffektiv, lett kontrollerbar og fullt tilpassbar BI-plattform, GoodData er et flott alternativ for deg. Bygg inn analyser direkte i produktet/tjenesten, som hjelper deg med å ta beslutninger uten assistanse fra en IT- eller analyseekspert.

Du kan hjelpe e-handelspartnerne dine med å bruke plattformen din effektivt for å samle viktig innsikt umiddelbart. Med GoodData ved din side kan du transformere dine ansattes ferdigheter og gjøre dem til eksperter som kan ta bedre og pålitelige beslutninger, selv i kritiske forretningsøyeblikk.

Denne BI-analysen er i skyen, noe som reduserer IT-hodepine knyttet til installasjon, administrasjon osv. Du får raske og fleksible tjenester fra GoodData uansett om du bygger det selv eller går for en tjenestepakke.

Looker

Oppdag den sanne kraften til dataene dine ved hjelp av Looker å drive fornuftige resultater gjennom intelligente datadrevne opplevelser. Den kombineres med dataanalysen til Google Cloud for å tilby flere alternativer og øke leveransen din gjennom fersk og sterk innsikt.

Looker tilbyr et dashbord i sanntid for å få konsistent analyse og enkel tilgang til ekte data som gjør at teamene dine kan oppnå nøyaktige resultater og rapportering. Integrer verktøyene du elsker for å øke produktiviteten og ta databaserte beslutninger.

Akselerer arbeidsflytene dine ved å bruke enhetlige svar, og lag tilpassede applikasjoner for å levere unike dataopplevelser. Looker har innebygd analysetjenester fra helsetjenester til detaljhandel og mer for å betjene et bredere spekter av kunder.

Den støtter forskjellige datakilder og distribusjonsmetoder for å gi mer fleksibilitet, uten at det går på bekostning av sikkerhet, personvern og åpenhet. Looker kan sømløst koble til Snowflake, Redshift, BigQuery, etc., bortsett fra mer enn 50 SQL-dialekter.

Som et resultat av dette kan du lenke til ulike databaser, vedlikeholde multi-skymiljøer og forhindre databaselåsing. Ettersom Looker forstår at du forventer teknologistabelfrihet, støtter den offentlige skyvertstjenester som GCP og AWS i multisky- og hybridmiljøer.

IBMs Cognos Analytics

La Cognos Analytics bidra til å ta sikre beslutninger gjennom automatisert dataoppdagelse, forberedelse og visualisering. Du kan importere data fra regneark og CSV-filer, koble til lokale eller skykilder som Google BigQuery, SQL-database, Redshift, Amazon og mer.

Det sparer tid brukt på datarensing ved å inkludere AI-assistert forberedelse. Bortsett fra dette kan du slå sammen data, inkludere beregnede felt, lage tabeller osv. Lag overbevisende og interaktive dashboard raskt, dra-og-slipp data for å bygge automatisk genererte visualiseringer, ta med dype detaljer og dele dem via Slack eller e-post.

Du kan stille AI-assistenten deres visse spørsmål på et enkelt språk for å finne svar og forutsi trender med tidsseriemodellering. Oppdater interessentene dine automatisk, lag og del personlige, dynamiske og flersidige rapporter presentert i interessentens foretrukne format.

Få dyp innsikt selv uten bakgrunn i datavitenskap nødvendigvis. Du kan også validere informasjonen og identifisere ting som er nye for deg med nøyaktige mønstre og nøyaktige prognoser. Hold deg oppdatert med mobilapplikasjonen deres for å få tilgang til data samtidig som du får sanntidsvarsler direkte på telefonen din hele tiden.

Konklusjon

Data har en stor rolle i å forme dagens virksomheter. Så det avhenger av deg hvordan du bruker de tilgjengelige dataene rundt deg for å ta bedre beslutninger. Dette er grunnen til at bruk av et business intelligence-verktøy kan hjelpe deg med å drive virksomheten med bedre planlegging og utførelse ved hjelp av innsiktsfulle data.

Hvis du trenger noe lett, kan du alternativt utnytte Google Data Studio med disse kraftige datakoblingene for å visualisere dataene dine.

x