8 beste skjermopptakere for Linux

Hvis du søker etter hvordan du tar opp skjermen i Ubuntu, har vi allerede forklart bruken av den innebygde skjermopptakeren og tredjepartsapper. For de som bruker andre Linux-distroer, har vi imidlertid samlet en liste over de beste skjermopptakerne for Linux-brukere. Vi er klar over at brukere har ulike brukstilfeller. Mens noen ønsker å fange skjermen med et webkamera for å ta opp opplæringsprogrammer, vil andre ganske enkelt lage en kort GIF med skjermopptaket. Med disse punktene i bakhodet, her er de 8 beste skjermopptaksprogramvarene for Linux du bør teste ut. Fra grunnleggende til avanserte verktøy, vi har lagt til alle de populære skjermopptakerne til denne listen. Så la oss dykke rett inn.

Beste skjermopptaksapper for Linux (2022)

I denne listen har vi inkludert både grunnleggende og avanserte skjermopptakere for Linux PC-brukere. Bortsett fra det, vil du finne de beste Ubuntu-skjermopptakerne på denne listen, da jeg testet de fleste av dem på Ubuntu.

Merk: De fleste av skjermopptakerne jeg testet spiller ikke bra med Wayland, til tross for deres offisielle støtte. Så det anbefales å bytte til Xorg hvis du har tenkt å ta opp skjermen uten problemer.

1. Gnome-skjermopptaker

Hvis din Linux-distro (for det meste Debian-basert) bruker Gnome Desktop Shell, trenger du ikke å laste ned en tredjeparts skjermopptaker. Gnome Desktop Shell kommer med en innebygd skjermopptaker som fungerer som en sjarm, både på Wayland og Xorg. Siden utgivelsen har den opprinnelige skjermopptakeren blitt betydelig forbedret, og den støtter nå skjermopptak for Wayland-skjermserveren. Så hvis du leter etter en pålitelig Ubuntu-skjermopptaker, vil den innebygde Gnome-skjermopptakeren dekke alle dine behov.

Du kan ta opp skjermen i tre moduser: fullskjerm, vindu og delvis utvalgsområde. Du må trykke på Ubuntu-snarveien «Ctrl + Alt + Shift + R» for at verktøyet skal vises på skjermen. Deretter kan du ta opp skjermen med en gang. Når det er sagt, har Gnome-skjermopptakeren en stor mangel. Den kan ikke ta opp mikrofonlyden eller intern lyd. Bortsett fra det støtter den for øyeblikket bare WEBM-medieformatet. Til tross for det er denne innebygde skjermopptakeren et av de mest enkle verktøyene for å ta opp skjermen på Linux, og jeg anbefaler den på det sterkeste for sin tilgjengelighet.

Tastatursnarvei: Ctrl + Alt + Shift + R

Fordeler Enkel å brukeIngen lyd/mikrofonopptak Støtter WaylandOnly WEBM-støtteTilbyr tre opptaksmoduser

2. SimpleScreenRecorder

SimpleScreenRecorder er en av de beste skjermopptakerne for Linux som er kjent for å tilby solid stabilitet og funksjoner pakket til randen. Med dette verktøyet kan du tilpasse bildefrekvensen, legge til nye lydkilder (både intern og ekstern mikrofon), endre bithastigheten, spille inn markøren og mye mer. Faktisk støtter den til og med eksport av den innspilte videoen i ulike medieformater, inkludert MP4, MKV, WEBM, etc. Du kan også velge det foretrukne området for skjermopptak – hele skjermen eller et fast rektangel.

  Slik bruker du Linux lsof-kommandoen

Det eneste problemet med SimpleScreenRecorder er at den ikke er kompatibel med Linux-systemer som bruker Wayland-skjermserveren. I min testing på Ubuntu 22.04.1 viste appen en tom skjerm, som appen for å være rettferdig advarte meg om på forhånd. Likevel, hvis du bruker den eldre og populære Xorg-skjermserveren, vil denne appen fungere utmerket for skjermopptak på hvilken som helst Linux-distro.

  • Slik installerer du: Åpne terminalen og kjør kommandoen nedenfor for å installere.
sudo apt install simplescreenrecorder

ProsConsReliableStøtter ikke Wayland display server Avansert tilpasning fra bildefrekvens til bitrateEksport i flere medieformater

3. Kazam

Kazam er et av favorittverktøyene mine for å ta opp skjermen på Linux. I motsetning til andre grunnleggende og avanserte skjermopptakere, sitter denne programvaren i midten med alle nødvendige funksjoner i et polert og minimalt brukergrensesnitt. Du åpner ganske enkelt skjermopptakeren og kan umiddelbart velge opptaksmodus – fullskjerm, vindu eller et tilpasset område. Bortsett fra det kan du velge å fange opp musepekeren, lyd fra høyttalere og lyd fra mikrofonen.

En Kazam-funksjon som jeg virkelig liker er at den støtter forsinket fangst. Du kan definere hvor lang tid det skal vente før programvaren begynner å ta opp skjermen, noe som er en kjekk funksjon. Til slutt støtter den MP4-, AVI- og WEBM-formatene, og du kan også velge destinasjonen for å lagre opptaket. For ikke å nevne, det er også mulig å velge framerate fra preferansesiden. Totalt sett er Kazam et lettvektsverktøy som lar deg ta opp skjermen på Linux-datamaskiner. Jeg ville ha elsket det enda mer hvis verktøyet hadde støtte for hurtigtaster.

  • Slik installerer du: Åpne terminalen og kjør kommandoen nedenfor.
sudo apt install kazam

ProsConsLett og minimal UID fungerer ikke på Wayland-skjermserverAlle nødvendige funksjoner Eksporter i MP4 og AVI

4. Kikk

Hvis du leter etter en Ubuntu-skjermopptaker for å lage GIF-er, vil jeg sterkt anbefale Peek. Det er et av de beste skjermopptaksverktøyene som lar deg ta opp skjermen i GIF-format, sammen med MP4, WEBM og APNG. Bare åpne programmet, dra rammen for å justere skjermområdet du ønsker å fange, og klikk «Record». Og det er det.

Du kan til og med ta opp lyden mens du tar opp i MP4- eller WEBM-formater, men du må aktivere det fra Preferansesiden. Under innstillingene kan du også velge foretrukket bildehastighet, forsinkelsestidtaker, muligheten til å følge musepekeren og mer. Totalt sett er Peek en av de beste skjermopptakerne for Linux, spesielt for å lage GIF-er. Hvis dette samsvarer med brukstilfellet ditt, installer Peek på Linux-PCen din med en gang.

  • Slik installerer du: Åpne terminalen og kjør kommandoen nedenfor. Finn mer informasjon her.
sudo add-apt-repository ppa:peek-developers/stable
sudo apt update
sudo apt install peek

ProsConsBeste verktøy for å lage GIF-er på LinuxIngen som sådanKan også ta opp lyd Eksporter i MP4- eller WEBM-format

5. Kooha

Kooha er en av de beste Ubuntu-skjermopptakerne med et intuitivt brukergrensesnitt. Uten mye rot tilbyr den enkle vekslinger for å aktivere eller deaktivere en funksjon og ta opp skjermen med en gang. Du trenger ikke å rote med en mengde alternativer. Velg vinduet eller tilpasset område, eller du kan deaktivere begge for å starte et fullskjermsopptak. Det er også et alternativ for å aktivere lydopptak fra høyttaleren, mikrofonen (eller begge sammen), og fange markøren i opptaket. Igjen kan du eksportere opptakene i MP4-, WEBM-, MKV- og GIF-formater, noe som er fantastisk.

  Slik spiller du Stick Fight: The Game på Linux

Det jeg spesielt elsker med denne appen er at den lar deg velge visningskilden din, noe som betyr at du også kan velge å ta opp skjermen fra en annen skjerm. Til slutt kan du tilpasse lagringsdestinasjonen og bildefrekvensen, og til og med legge til en opptaksforsinkelse fra innstillingene. Alt i alt er Kooha en av de beste skjermopptakerne for Linux, og du kan absolutt prøve den.

  • Slik installerer du: Åpne terminalen og kjør kommandoen nedenfor. Merk at du først må sette opp Flatpak for å kunne installere Kooha på din Linux distro.
flatpak install flathub io.github.seadve.Kooha

ProsConsMinimal og intuitiv brukergrensesnitt Fungerer ikke på Wayland. Velg skjermkilde fra en annen skjerm Velg bildefrekvens; legg til en forsinkelsestidtaker

6. Blå opptaker

Husker du Green Recorder? Det var en av de beste skjermopptakerne for Linux, men har nå blitt avviklet. Vel, en av utviklerne har gitt Green Recorder for å bygge Blue Recorder. Den er basert på Green Recorder, har et lignende brukergrensesnitt, og har fikset mange feil relatert til det nye Screencast-rammeverket, Wayland og FFmpeg. I min korte testing fungerte verktøyet bra på Xorg, men jeg møtte problemer på Wayland.

Når det gjelder funksjonene, kan du velge eksportfiltypen fra forskjellige medieformater, inkludert MP4, AVI, MKV, WMV, NUT og GIF. Du leste riktig, du kan til og med konvertere skjermopptaket til GIF automatisk med Blue Recorder. Bortsett fra det kan du velge et vindu, et valgt område eller velge et fullskjermsopptak. Det er også et alternativ for å ta opp lyd, følge musen, velge bildefrekvens og stille inn en forsinket tidtaker. Enkelt sagt, Blue Recorder er en av de beste skjermopptakerne for Linux, og du må teste den før du velger en.

  • Slik installerer du: Åpne terminalen og kjør kommandoen nedenfor. På Ubuntu-PCer vil den automatisk sette opp Snap etter at du har kjørt kommandoen.
sudo snap install blue-recorder

ProsConsFork of Green RecorderLittle buggy for tiden Rett frem UISstøtter MP4, AVI, MKV, WMV, NUT og GIF

7. OBS Studio

OBS Studio er rangert blant de beste skjermopptakerne for alle plattformer. Det er et program av profesjonell kvalitet, ikke bare for videoopptak, men også for streaming. Og du kan bruke OBS på Linux til å ta opp skjermen, legge til et webkameraoverlegg, mikse en lydkilde fra mikrofonen eller andre kilder, fange et vindu og gjøre mye mer. Du kan også justere bithastigheten og lydnivået ved å dykke inn i de avanserte alternativene.

  Hvordan spille spill med Itch.io på Linux

Som standard lagrer den opptakene i MKV-formatet, men du kan endre utdataformatet til MP4, MOV, FLV, TS eller M3U8. Enkelt sagt, hvis du leter etter en avansert skjermopptaker på Ubuntu eller andre Linux-distros, er OBS Studio et av de beste verktøyene der ute. Husk at OBS Studio fryser på Wayland-serveren, så det anbefales å bytte til Xorg før du tar opp skjermen.

  • Slik installerer du: Åpne terminalen og kjør kommandoen nedenfor for å installere OBS Studio på Linux.
sudo add-apt-repository ppa:obsproject/obs-studio
sudo apt update
sudo apt install obs-studio

FordelerKraftig skjermopptaker Ikke for nybegynnereAvansert tilpasning Støtter Waylands, men det er feil

8. vokoscreenNG

vokoscreenNG er en annen avansert skjermopptaker for Linux med støtte for webkameraoverlegg. Hvis du er noen som ønsker å lage opplæringsprogrammer med voiceover og webkameravisning, er vokoscreenNG et utmerket program. For det første kan du ta opp hele skjermen, et vindu eller et tilpasset område. Det er også støtte for forstørrelsesglass, som du kan bruke mens du forklarer fra en PDF-fil eller et dokument for å lede brukerens oppmerksomhet mot teksten. Deretter kan du legge til en lyd- eller mikrofonkilde, velge bildefrekvens, velge en kodek etter eget valg og mer.

Bortsett fra det kan du eksportere videoer i MKV-, MP4-, MOV-, AVI- og WEBM-formater, så det er flott. I tilfelle du vil legge til en forsinkelsestidtaker eller planlegge en betinget opptaksøkt, kan du også gjøre det. Til slutt kan du også tilpasse hurtigtaster for separate funksjoner. For å oppsummere er vokoscreenNG en flott skjermopptaker for lærere, og hvis du er en, bør du ikke gå glipp av denne appen.

  • Slik installerer du: Åpne terminalen og kjør kommandoen nedenfor. Du kan også laste ned den nyeste versjonen fra her.
sudo apt install vokoscreen-ng

Fordeler Best for å lage veiledninger og opplæringsmateriell Ingen som sådan Legg til en webkameravisning Støtte for forstørrelsesglass

Topp Ubuntu Linux-skjermopptakere for deg

Så dette er de 8 beste skjermopptakerne for Linux som du kan bruke basert på dine behov. Jeg har lagt til både grunnleggende og avanserte verktøy, så fortsett og velg et verktøy som passer for dine behov. Men hvis du vil ta opp skjermen på Windows 11, gå til vår detaljerte guide. Og for å finne en liste over nyttige Ubuntu-tastatursnarveier, gå gjennom den koblede artikkelen. Til slutt, hvis du har spørsmål, fortell oss i kommentarfeltet.

x