8 beste verktøy og programvare for datakvalitet [2022]

Datakvalitetsverktøy kan inspisere og analysere forretningsdata for å finne ut om dataene er nyttige nok til å brukes til å ta forretningsbeslutninger.

Når det er sagt, er datakvalitetsstyring avgjørende i datasentre siden skykompleksiteten øker.

Du trenger en måte å effektivt skrubbe, administrere og analysere data fra ulike kilder, inkludert sosiale medier, logger, IoT, e-post og databaser.

Det er her det er fornuftig å bruke datakvalitetsverktøy.

Disse verktøyene kan korrigere data i tilfelle formateringsfeil, skrivefeil osv., og eliminere unødvendige data. Disse kan også implementere regler, fjerne kostbare datainkonsekvenser og automatisere prosesser for å forbedre bedriftens inntekter og produktivitet.

La oss forstå hva datakvalitet betyr, utforske formålet og fellestrekkene, og se på noen av de beste datakvalitetsverktøyene du kan bruke.

Hva mener du med datakvalitet?

Datakvalitet måler hvor verdifull et gitt datastykke er basert på faktorer, inkludert fullstendighet, pålitelighet, konsistens og nøyaktighet. Måling av datakvalitet er avgjørende for bedrifter for å identifisere feil, fjerne inkonsekvenser og muliggjøre betydelige kostnadsbesparelser.

Datakvalitetsprosessene inkluderer datainntak, dataprofilering, dataparsing, datarensing, standardisering, datamatching, datakjøring, datadeduplisering, datasammenslåing og til slutt dataeksport.

Hvorfor er datakvalitetsverktøy essensielle?

En av suksessfaktorene for mange organisasjoner er kvaliteten på dataene de bruker. Kvalitetsdata gir innsikt du kan stole på og utnytte i dine forretningsprosesser og beslutninger samtidig som du reduserer ressurssløsing. Dette bidrar til å forbedre organisasjonens effektivitet og lønnsomhet.

Men hva skjer når du ikke bruker kvalitetsdata?

Vel, hvis du bruker dårlige eller dårlige data, kan det føre til alvorlige konsekvenser for virksomheten din. Du kan ende opp med å ta dårlige forretningsbeslutninger, strategier og analyser med unøyaktige, ufullstendige og upålitelige data.

Det er mange eksempler på at unøyaktige data kan forårsake, for eksempel feil kundeadresser, ufullstendig kunderegistrering, tapt salg, feilaktig finansiell rapportering og mer. Som et resultat kan bedriften din lide enormt når det gjelder penger, berømmelse og hva som helst.

Dette er grunnen til at bruk av kvalitetsdata er en klok beslutning for enhver bedrift, og datakvalitetsverktøy tilbyr deg akkurat det.

Det vil hjelpe deg å opprettholde data av høy kvalitet som kan gjøre deg i stand til å møte ulike internasjonale og lokale regulatoriske krav. Totalt sett vil du forbedre virksomhetens smidighet og effektivitet med nøyaktige og pålitelige data ved å bruke programvare av god datakvalitet.

Vanlige funksjoner i programvare for datakvalitet

Datakvalitetsløsningene gir prosedyrer og prosesser for å generere kvalitetsdata slik at virksomheter kan bruke verdifulle data når det er nødvendig. Dette bidrar til å forbedre produktivitet, pålitelighet og stabilitet.

Her er noen av de vanlige funksjonene du kan forvente i datakvalitetsverktøy:

 • Legitimitet og gyldighet
 • Høy presisjon
 • Relevans med riktig aktualitet
 • Konsistens og pålitelighet
 • Helhet og fullstendighet
 • Unikhet og granularitet
 • Tilgjengelighet og tilgjengelighet
 • Datastandardisering og deduplisering
 • Dataprofilering og oppdagelse
 • Rensing og integrering

Hvordan velge det beste verktøyet for datakvalitet?

Å velge riktig datakvalitetsløsning er viktig for at bedrifter skal ta bedre beslutninger. Siden mange datakvalitetsverktøy er tilgjengelige på markedet, kan det være forvirrende å bestemme hva som er best. Så husk disse punktene når du velger et datakvalitetsverktøy:

 • Identifiser datautfordringer i virksomheten din
 • Forstå hvilke datakvalitetsverktøy som kan være fordelaktige for organisasjonen din som kan løse disse utfordringene
 • Kjenn styrkene og svakhetene til flere datarenseverktøy for å forme beslutningen din
 • Sjekk prisplanene og velg den innenfor budsjettet ditt. Du kan også få en gratis prøveperiode før du betaler for verktøyet.

La oss nå utforske noen av de beste datakvalitetsverktøyene med funksjoner og fordeler.

  Slik sikkerhetskopierer du Kindle-høydepunkter og -notater

Talent

Få den beste datakvalitetsløsningen for din bedrift med Talend. Den lar deg raskt identifisere kvalitetsproblemer, oppdage mønstre og oppdage anomalier ved hjelp av grafiske og statistiske representasjoner.

Dette verktøyet hjelper deg enkelt å rengjøre, standardisere og profilere data på tvers av systemene dine. Talend kan også løse problemer med datakvalitet ettersom dataene dine flyter gjennom prosedyrene. Den har et selvbetjent grensesnitt som er praktisk for forretningsbrukere og tekniske brukere.

Talend sikrer at pålitelige data alltid vil være tilgjengelige under integrasjon, noe som effektivt forbedrer salgsytelsen og reduserer kostnadene. Den innebygde Talend Trust Score tilbyr umiddelbare, handlingsbare og forklarbare konfidensevalueringer for å skille rensede datasett fra dataene som trenger rensing.

Talend renser innkommende data automatisk med maskinlæringsaktivert validering, standardisering og deduplisering. Verktøyet beriker dataene dine ved å slå dem sammen med eksterne kilders detaljer, for eksempel bedriftsidentifikasjon eller postvalideringskoder.

Du kan selektivt samarbeide og dele data med pålitelige brukere uten å utsette personlig informasjon for uautoriserte brukere. Talend beskytter sensitive data med maskering og sikrer overholdelse av eksterne og interne personvern- og beskyttelsesbestemmelser.

Få din gratis prøveversjon i dag.

OpenRefine

Tidligere kjent som Google Refine, er OpenRefine et robust verktøy som brukes til å jobbe med rotete data, rense dem og transformere dem fra ett format til et annet. Du kan til og med utvide dataene dine med eksterne data og webtjenester.

OpenRefine holder dataene private på systemet ditt til du ønsker å samarbeide eller dele. Den er tilgjengelig på over 15 språk og er en del av Code for Science and Society. Du vil raskt få utforske store sett med data med OpenRefine.

Utvid og koble datasettet ditt enkelt med flere nettjenester ved hjelp av OpenRefine. Noen nettjenester lar OpenRefine laste opp de rensede dataene til en database, for eksempel Wikidata. Det hjelper deg også med å rense og transformere dataene.

Du kan bruke avanserte celletransformasjoner mens du importerer data i forskjellige formater. Her inneholder cellene ulike verdier som du må forholde deg til. Du kan også filtrere dataene dine og partisjonere dem med regulære uttrykk. I tillegg kan du automatisk identifisere emner ved å bruke navn-enhetsuttrekking i fulltekstfeltene.

ZoomInfo OperationsOS

Få de beste B2B høyytende kommersielle dataene levert på dine vilkår. ZoomInfo OperationsOS tilbyr fleksible, førsteklasses og tilgjengelige data som hjelper deg å akselerere virksomheten din. Dens beste fyllingsnøyaktighet, samsvarshastigheter og fyllgrad gir den beste datapålitelighet.

Sett inn MAP, skydatavarehus og CRM og identifiser kundene dine på tvers av kanalene for å registrere de mest mulige og nøyaktige dataene. Du kan benytte deg av den globale databasen med forskjellige selskaper, fra små til globale virksomheter som dekker hierarkier, teknologi og firmografi.

ZoomInfo OperationsOS tilbyr en enkelt plattform for streaming av intensjoner, beste kontaktdata og scoops slik at du kan gå utover bare data til hele bildet. Du kan enkelt integrere B2B-data i hvilken som helst arbeidsflyt eller system etter eget valg ved hjelp av APIer, orkestreringsapper, flate filer eller datadeling.

Du kan bruke abonnement og berike APIer og omfattende søk for å integrere med ZoomInfo-intelligens og data i sanntid. Du vil også få automatisert dataorkestrering for bedre engasjementsklare data.

I tillegg hjelper ZoomInfo OperationsOS deg med å forbedre bedriftens produktivitet ved å integrere innovativ teknologi og omfattende data med plattformene dine.

Få fleksible pakker på datadrevne løsninger og applikasjoner. Ta en gratis prøveversjon eller planlegg en demo for å finne ut hvordan det fungerer.

Ataccama

Forstå tilstanden til dataene, forbedre dem og forhindre at dårlige data kommer inn i systemene dine med Ataccamas selvdrevne plattform for datakvalitetsstyring. Det vil hjelpe deg å kontinuerlig overvåke datakvaliteten din med minimal innsats.

  VMware Workstation 16 nedlasting og oppsett [Guide]

Ataccama One automatiserer datakvalitetsstyringen din ved å koble den til kilden din. Du kan utnytte AI for raske resultater, noe som betyr bedre datakvalitet uten ekstra innsats. Det gir et vennlig grensesnitt for brukere å nyte smartere og raskere datakvalitetsstyring.

Oppdag potensielle problemer umiddelbart i dataene dine mens du er på farten. Ataccamas selvlærende motor identifiserer forretningsvilkår og datadomener og tildeler regler til datakvalitet fra et bibliotek. Den forbedrer også den generelle kvaliteten over tid og oppdager endringer automatisk for å iverksette tiltak umiddelbart om nødvendig.

Fra dataavstamning til MDM og forretningsdomener, datakvalitet er nødvendig overalt; Derfor tilbyr Ataccama med suksess datakvalitetsverktøy for virksomheten din. Du kan enkelt tilpasse reglene i et brukervennlig grensesnitt ved hjelp av rikt uttrykksspråk eller setningslignende forhold.

Videre behandle enhver mengde data raskere med Ataccama. Den er bygget for tekniske datateam, høyt regulerte styringsteam, raske analytiske team og andre team. Du kan også basere dine beslutninger på omfattende og nøyaktige rapporter.

Dataedo

Øk tilliten og forbedre kvaliteten på dataene dine med Dataedos datakvalitetsverktøy. Det hjelper deg å forstå hvor dataene dine kommer fra og validere kvaliteten ved å nå toppverdier og samle uvurderlig tilbakemelding.

Dataedo lar deg identifisere, forstå og korrigere feil i dataene dine for å støtte forretningsprosesser og effektiv beslutningstaking. Det sikrer datakvalitet på ulike nivåer:

 • Du kan identifisere datakilden og hvordan den transformeres av datalinje for å evaluere dataenes pålitelighet.
 • Du kan bruke eksempeldata for å forstå hvilke data som er lagret på datamidlene og sikre at de er av god kvalitet.
 • Samle tilbakemeldinger om kvalitet fra brukere i fellesskapet.

Dataedo lar deg aldri ta noen dårlige beslutninger fra dataene dine som kan koste bedriften millioner av dollar. Det gir kontekst på tvers av dataene med datalinjediagrammer, datadokumentasjon og tilbakemelding gjennom en datakatalog.

Du kan gi dine ansatte tilgang til datakatalogen slik at de kan forstå dataene på en bedre måte og redusere feil.

Bruk dessuten en nettdatakatalog som lar databrukere legge inn tilbakemeldinger. Du kan også legge til advarsler til dataressurser slik at andre medlemmer kan se nærmere på det. Øk også tilliten til dataene dine og støtte datastyring, ettersom datakvalitet er avgjørende. Dataedo tilbyr mange funksjoner, inkludert:

 • Dataprofilering
 • Datalinje for å kartlegge datakilder
 • Forretningsordliste
 • Oppdag og dokumenter relasjoner og hvert dataelement
 • Samfunnsdrevet kvalitetssikring

Start din 14-dagers gratis prøveperiode i dag og slutt å ta dårlige avgjørelser.

Datastige

Få en ende-til-ende datamatching og kvalitetsmotor med Data Ladder og forbedre nøyaktigheten og påliteligheten til bedriftens datamiljø uten friksjon. Verktøyet kan intelligent koble, forberede og integrere data fra alle kilder.

Data Ladders DataMatch Enterprise (DME) er et programvareverktøysett for kodefri profilering, matching, deduplisering og rensing. Det hjelper med å identifisere potensielle problemer i dataene dine. Du vil få et ut-av-boksen profileringsverktøy som gir metadata for å bygge en overbevisende profilanalyse på tvers av alle datasett.

Standardiser organisasjonsdataene dine og gjør dem konsistente, unike og nøyaktige ved å bruke innebygde biblioteker, sofistikerte mønstergjenkjenningsfunksjoner og proprietære samsvarsfunksjoner. Data Ladders intuitive grensesnitt reduserer antall klikk som kreves for å fullføre datarensing.

DME bruker sanntids og kraftige datamatchingsalgoritmer som fungerer på dataenes natur. Den inneholder fonetiske, domenespesifikke, numeriske og uklare samsvarsalgoritmer. I tillegg kan du justere vektvariabler og nivået på disse algoritmene for å sikre maksimal nøyaktighet.

Videre hjelper Data Ladder deg med å sjekke gyldigheten til de fysiske postadressene i kontaktens databaser. Den robuste adresseverifiseringsmodulen retter automatisk adresser, legger til informasjon og sammenligner en liste over gyldige adresser. Alle datarensingsfunksjonene og funksjonene gjøres gjennom Data Ladders standardiserte og RESTful API.

Dessuten vil du få intelligent profilering og søking av store datasett, casing-navn, deling av adresser, transformering av dataverdier, annonse mer. DME tilbyr også høy ytelse, robust matchingsteknologi, sømløs integrasjon, sanntidssynkronisering, et intuitivt grensesnitt og raske implementeringsfunksjoner.

  Fiks Vizio Remote Fungerer ikke

Opplev den enkle løsningen for alle dine dataproblemer. Last ned prøveversjonen din i dag.

Insycle

I stedet for å bruke mer tid på rotete dataarbeid, bruk Insycle til å nyte en moderne måte å rense, oppdatere og organisere kundedata på ett enkelt sted. Det vil tillate teamet ditt å utføre oppgaver effektivt med CRM-dataene.

Identifiser dupliserte selskaper, avtaler, kontakter, etc., etter alle felt og slå sammen i bulk ved hjelp av fleksible regler, forhåndsvisningsmodus, automatisering og CSV-rapport. Verktøyet vil forbedre personaliseringen ved å standardisere adresse, bransje, stillingsbetegnelser og andre tekstfelt. Du kan også enkelt opprette og segmentere målrettede kampanjer ved å bruke konsistente data.

Importer data fra CSV-filer ved hjelp av fleksible oppdateringskontroller og maler for å unngå overskriving og duplisering av viktige data. Rens før import og identifiser feil og ufullstendig formaterte data og fiks det. Du kan også raskt fjerne falske kontakt-e-poster, telefonnumre, data osv.

Oppdater feltannonseposter i bulk ved å bruke funksjoner som egennavn, fjern mellomrom og mer. Du vil få en enkel ETL og muligheten til å sammenligne CSV-poster med eksisterende for å matche radene og identifisere de manglende.

Du kan enkelt velge masseoppdateringsposter og felt med et klikk uten å kaste bort tid på å eksportere til CSV og bryte med IDer, SQL og VLOOKUP.

Utforsk bedriftens database for å vite hvilke felt som brukes og hvor mange verdier hvert felt har. I tillegg kan du definere dataarbeidsflytene dine for at oppgavene skal kjøre automatisk og automatisk, fikse data og vedlikeholde en presis database. Du kan også dele oppdaterte datavisninger med teamene dine for å jobbe sammen om de samme postene.

Prøv Insycle gratis i 7 dager og opplev den beste kvalitetsstyringen.

Store forventninger

Forstå hva du kan forvente av organisasjonens data med Great Expectations. Det hjelper team med å eliminere rørledningsgjeld gjennom datadokumentasjon, testing og profilering. Den støtter en rekke brukstilfeller relatert til datavalideringsproblemer.

Great Expectations-rammeverket spiller en essensiell rolle i datateknologiverktøy ved å respektere navneområdene dine i postene dine og er spesialdesignet for utvidbarhet. Det vil også tillate deg å legge til en produksjonsklar validering til rørledningen daglig og vedlikeholde data i ren og lesbar dokumentasjon.

Videre kjører Great Expectations sine dataprofiler automatisk for å generere datadokumentasjon. Den lager også andre typer dokumentasjon, for eksempel dataordbøker, tilpassede notatbøker, slake varsler og mer.

I tillegg gir verktøyet raske data og fanger opp innsikt for fremtidig testing og dokumentasjon. Hver komponent er designet for å hjelpe deg med å opprettholde bedre datakvalitet.

Installer Great Expectations ved hjelp av pip og se det i aksjon på bedriftens data.

Konklusjon

Uansett hvor dyktige datakvalitetsteamene dine er, kan datakvalitetsproblemer fortsatt oppstå med mindre de har de riktige verktøyene. Et selvbetjent og alt-i-ett datakvalitetsverktøy, det kan profilere data, utføre datarensing, eliminere duplikater og bringe nøyaktige, fullstendige og pålitelige data for å forbedre forretningsstrategier og beslutninger.

Velg derfor det beste datakvalitetsverktøyet basert på dine nødvendige funksjoner og budsjett. Sjekk om den har en gratis prøveversjon for å forstå hvordan den fungerer før du kjøper den.

Du kan også utforske de beste datakrangelverktøyene for å formatere dataene dine for analyser.

x