8 engelsk til morsekode og omvendt oversettere du kan bruke

Morsekode er en kommunikasjonsmetode som bruker prikker og bindestreker i syntaksen.

Den koder for tekst som en sekvens med forskjellig varighet av signalet. Prikkene og strekene som brukes i koden følger et spesifikt mønster, der hvert mønster representerer en bokstav. Den brukes som kommunikasjonsmetode i telekommunikasjonssystemer.

Morsekode ble introdusert av Samuel Morse med hans assistent Alfred Vail på 1840-tallet. Hensikten med denne koden var å bruke andre oppfinnelser som den elektriske telegrafen. Internasjonal morsekode er den mest brukte koden.

Konseptet bak morsekoden

Samuel Morse utviklet sammen med fysikeren Joseph Henry All-Alfred Well et system tidlig i 1836. Systemet kunne sende elektriske signaler fra den ene enden til den andre via kabler. Dette systemet kan styres ved hjelp av elektromagnetikk.

Dette systemet kunne sende bare pipelyden, men det var vanskelig å kommunisere med en pipelyd. Derfor utviklet Samuel Morse en kode som hjalp til med å kommunisere kun via pipelyd. Denne koden ble kalt morsekode.

Ved hjelp av morsekode kunne meldinger enkelt sendes til enhver fjern person, og det også i sanntid. Den elektriske enheten som ble brukt til å sende morsekode var et telegrafsystem.

Telegrafsystemet består av to telegrafer ved både sender- og mottakerenden. Disse systemene kobles sammen ved hjelp av en elektronisk strøm. Lyden av et pip produseres når den ene enden mottar en elektronisk strøm fra den andre.

  Hvordan stoppe spammere fra å angripe Google-kalenderen din

Bruk av morsekode

  • Morsekode brukes i telekommunikasjon for overføring av nødtekster. Dette er kjent som SOS.
  • I luftfartsindustrien brukes morsekode for radionavigasjon.
  • Morsekode er ideell for funksjonshemmede som kommunikasjonsmiddel.

Det er vanskelig å forstå morsekode hvis du ikke er dyktig. Takket være de forskjellige morsekodeoversetterne som er tilgjengelige på nettet. Disse kan hjelpe deg med å umiddelbart konvertere ren tekst til morsekode eller morsekode til ren tekst.

Så la oss utforske slike verktøy.

MorseCode.World

MorseCode.World er en fantastisk morsekodeoversetter som lar deg konvertere engelsk tekst til morsekode eller omvendt. Den lar deg også dele morsekodemeldingen med vennen din på ulike sosiale medieplattformer.

Denne oversetteren har også knapper som spill av, pause, gjenta og stopp. Du kan enkelt kontrollere avspillingen. Du kan enten velge å se et blinkende lys, eller høre en lyd, eller mer.

Morse-dekoder

Morse Decoder er et brukervennlig oversetterverktøy for morsekode som hjelper deg å gjøre oversettelser enkelt. Den kan også spille av lyden av Morse Code.

Oversettelsesgrensesnittet består av en tekstboks og en morsekodeboks. Du må lime inn teksten eller morsekoden i de respektive alfabetene. Den har også muligheter for å dele teksten eller koden på Facebook eller Twitter. Den gir også visse retningslinjer for å skrive noen av de vanlige setningene.

  Hvordan vurdere og analysere et godt bilde

Boxentriq

Boxentriq tilbyr en online morsekodeoversetter som du kan bruke til å oversette tekst til morsekode eller omvendt.

Det følger med en tekstboks der du må lime inn teksten du vil oversette. Det er to moduser du må velge i henhold til dine oversettelsesbehov.

Hvis du konverterer morsekode til tekst, velg morsekode til tekstmodus. Ved oversettelser av tekst til morsekode, velg modusen Tekst til morsekode.

Du kan også sjekke den internasjonale morsekodetabellen på denne plattformen for å forstå ulike symboler.

Grammica

Kod eller dekod meldingen din med en morsekode ved hjelp av Grammica.

Du må skrive inn teksten i den angitte tekstboksen. Klikk på Encode eller Decode-knappen for å konvertere den angitte informasjonen til ønsket utgang. Utgangen vil vises i en egen utdataboks.

Bruk stor bokstav i tittelen min

Hvis du vil ha en morsekodeoversetter som kan fungere på flere språk, er Kapitalisering av min tittel det ideelle alternativet. I tillegg til engelsk, støtter den spansk, tysk og mange flere språk.

Den kan oversette morsekode til ren tekst og omvendt. Du må skrive inn ønsket tekst i inntastingsboksen. Du kan raskt se oversettelsen i utdataboksen.

D-kode

Dcode er en annen flott Morse Code-oversetter som lar deg utføre oversettelser i begge retninger.

Den kommer også i form av mobilapper for Android og iPhone. Du kan laste ned appen og utføre oversettelser sømløst.

Cryptii

Cryptii er en nettbasert app som er ideell for deg hvis du leter etter en morsekodeoversetter. Med dette kan du glede deg over modulære konverterings- og krypteringstjenester.

  Slik selger du den bærbare datamaskinen, telefonen eller nettbrettet for topp dollar

Bare lim inn teksten i den angitte plassen, og den vil vise deg oversettelsen umiddelbart.

OnlineWebToolKit

Prøv morsekodeoversetter av OnlineWebToolKit, som kan hjelpe deg med å konvertere teksten din til morsekode og omvendt på nettet.

Den lar deg enten skrive inn teksten i den angitte tekstboksen eller laste opp filen som inneholder teksten. Den vil vise deg utdataene i en egen utdataboks. Du kan laste ned den oversatte filen raskt og lagre den på enheten din.

Siste ord

Hvis du synes det er vanskelig å lese eller forstå morsekoden eller ønsker å kryptere en tekstmelding ved å konvertere den til morsekode, prøv en av disse oversetterne. Disse gir deg den raskeste måten å gjøre dette på uten å laste ned eller installere problemer.

Det kan også være lurt å utforske hvordan du lager en morsekode-oversetter ved hjelp av Python.

x