8 måter å fikse Instagram DM-er som ikke fungerer

Uansett om vi innrømmer det eller ikke, bruker mange av oss Instagram for en stor del av dagen vår. Fra å bla gjennom de nyeste Instagram-hjulene på gjentakelse til å sende meldinger til vennene våre, det er en app vi sitter fast ved. Men som alle apper, kan Instagram støte på noen få problemer, feil og feil. En vanlig feil blant brukere er at Instagram DM-funksjonen ikke fungerer for dem. Det gjør Instagram DM-er ubrukelig siden du ikke kan sende, motta eller se meldinger. Hvis du er noen hvis Instagram DM-er ikke fungerer, er det flere måter å løse problemet på. Jeg har satt sammen en liste over rettelser du kan implementere for å sikre at Instagram DM-ene dine begynner å fungere igjen. Så uten videre, la oss dykke inn!

Rett opp Instagram DM-er som ikke fungerer (2023)

Hva er årsaken til at Instagram DM-er ikke fungerer?

Hvis Instagram DM-ene dine ikke fungerer, kan det være en rekke årsaker til det. Men den nøyaktige årsaken kan være hva som helst og variere avhengig av Instagram-appen din, Internett-leverandøren din, Insta-serverstatus og mer. De vanligste årsakene til at en Instagram DM ikke fungerer er:

  • Serveravbrudd: Noen ganger er den vanligste årsaken til at Instagram DM-er ikke fungerer, serverforvekslinger eller driftsstans. Det kan ikke bare forårsake problemer med meldingene dine, men også med innlegg, hjul og generell bruk.
  • Internett-problemer: Hvis du har en Internett-leverandør med en historie med tilkoblingsproblemer, kan det hende du lider av dårlig internettforbindelse eller ustabil dekning. Dette vil ikke bare påvirke din bruk av Instagram, men generell internettbruk, noe som ikke er ønskelig. I tillegg kan en VPN-tjeneste som Express VPN også forstyrre internettforbindelsen din og forårsake bruksproblemer på Instagram.
  • Gammel konstruksjon av Instagram: Som alle andre apper, mottar Instagram mange oppdateringer med jevne mellomrom for å sikre stabilitet og ytelse. Hvis du har gått glipp av for mange oppdateringer, kan dette være et problem som er løst, men du har gått glipp av det.

Dette er bare noen av de mulige årsakene til at du ikke mottar Instagram DM-er, og listen er ikke uttømmende. Avhengig av problemet kan det være et eller annet. Fortsett likevel å lese mens vi snakker om reparasjoner for Instagram DM-er som ikke fungerer på Android- eller iOS-enheten din.

Topp måter å fikse Instagram DM-er som ikke fungerer

1. Sjekk Internett-tilkoblingen din

Dette kan virke som en dum feil, men er ganske vanlig. For at Instagram DM-ene dine skal fungere, må appen være koblet til internett. Hvis du oppdager at meldingene dine blir sendt, men ikke mottatt eller omvendt, kan det være på grunn av ustabil tilkobling. En måte å raskt teste om appen din er koblet til internett er å bruke andre deler av Instagram.

  Hvordan finne gamle bios på Instagram

Hvis du ikke har en aktiv internettforbindelse, sender Instagram opp meldingen Ingen Internett-tilkobling. Dette er din ledetråd for å slå på Wi-Fi eller mobildata for å sikre at appen og dens funksjoner kan fungere etter hensikten. Nå bør problemet med at Instagram DM-er ikke fungerer, løses.

2. Sjekk Instagram Outage

Når vi snakker om tilkobling, er det alltid en sjanse for at Instagrams servere selv kan være nede. Dette kan skyldes funksjonsfeil, serverbelastning eller totalt brudd. Heldigvis er det enkelt å sjekke om Instagram er nede for deg og alle. Bare besøk Instagram Down Detector og legg merke til om brukerne har problemer eller ikke. Du vil legge merke til en topp i utfallsgrafen på neddetektorsiden hvis brukere har lagt ut rapporter om avbrudd.

Hvis det oppstår problemer med Instagram-servere, er det ingenting for deg å gjøre annet enn å vente og ha tålmodighet. Heldigvis fikser sosiale medier-giganter som Instagrams overordnede Meta serverproblemer raskt for å unngå nedetid. Når serverne er sikkerhetskopiert, prøv å bruke Instagram DM-funksjonen, og det skal fungere helt fint.

3. Oppdater Instagramen din

Tidligere nevnte vi at det er en sjanse for at du kanskje bruker en gammel versjon av Instagram, noe som får DM-ene til å krasje og slutte å fungere. Det kan være tilfellet for de som har slått av automatiske oppdateringer og nekter å oppdatere appen selv. Det samme skjer også hvis du bruker en betaversjon av appen.

Mens etter en viss gammel konstruksjon kan Instagram slutte å fungere, kan selv en iterasjon eldre utgjøre en alvorlig trussel mot telefonen din. I tillegg til feil som kan dukke opp, kan det være sikkerhetsrettinger du ikke har. Av disse grunnene og mer anbefaler jeg å oppdatere Instagramen din til den nyeste versjonen ASAP. Du kan gjøre det ved å besøke henholdsvis Google Play Store eller iOS App Store og oppdatere appen. Alternativt kan du laste ned den nyeste versjonen av Instagram for Android og iOS fra lenkene her.

4. Logg ut og logg på igjen

Dette er en metode som har fungert for noen brukere når Instagram DM-ene deres ikke fungerte. Så det du trenger å gjøre neste er å logge ut og logge på Instagram igjen. Lukk imidlertid appen helt (fjern den fra multitasking-skuffen) og start den på nytt før du logger på igjen. Vi vil raskt vise deg hvordan du kan logge ut på iOS, men trinnene forblir de samme for Android. Slik logger du ut av Instagram:

1. Med Instagram-appen din åpen, trykk på «Profil»-ikonet nederst til høyre.

  Slik slår du av likerklikk på Instagram

2. Trykk på hamburgermenyen øverst til høyre og trykk deretter på Innstillinger.

3. Rull helt ned på Innstillinger-skjermen og trykk på Logg ut (brukernavn). Og det er det. Bare lukk appen én gang, og logg deretter på igjen. Når du er ferdig, bør Instagram DM-ene dine begynne å fungere som vanlig.

5. Tøm Instagram-bufferen

Som andre apper beholder Instagram en liten mengde data om appbruken din i form av cache på enheten din. Den akkumuleres i telefonens lagring og inkluderer data som appinnstillinger og mediebuffer. Imidlertid, som alle typer app-cache, kan Instagram-cachen bli ødelagt på grunn av en feil. Dette kan føre til at Instagram DM-er ikke fungerer som de skal.

Uansett om du har brukt Instagram en stund eller nettopp har lastet ned appen, vil den ha lagret noe cache på enheten. Nå er det enkelt å tømme Instagram-bufferen på Android- og iOS-telefonen din. Følg trinnene nedenfor avhengig av plattformen din:

Tøm Instagram-bufferen på Android

1. Åpne Innstillinger-appen og bla ned til «Apper»-delen.

2. Trykk på «App Management» og søk etter Instagram her.

Merk: Trinnene for å komme til applisten under innstillinger kan variere litt på telefonen din, avhengig av Android-skallet du bruker. Vi bruker OxygenOS 13 på OnePlus 10R for denne opplæringen.

3. På appinfosiden trykker du på Lagringsbruk.

4. Trykk deretter på «Tøm data» og «Tøm buffer» for å slette alle data relatert til Instagram som er lagret på enheten din. Du må kanskje bekrefte handlingen i popup-bokser som vises på skjermen.

Og du er ferdig! Avhengig av din Android-versjon og hud, kan trinnene som er involvert variere litt, men vil stort sett forbli de samme. Så tøm Instagram-bufferen din, og DM-ene bør begynne å fungere nå.

Tøm Instagram-bufferen på iOS:

Dessverre er det ingen måte å tømme Instagram-appbufferen på iOS. Du må fjerne selve appen, slik at alle dataene blir slettet fra enheten din. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det:

1. Åpne først Innstillinger-appen og rull ned for å få tilgang til «Generelt»-delen. Trykk deretter på «iPhone Storage».

2. Scroll nå ned og finn Instagram eller søk etter appen ved hjelp av forstørrelsesglasset øverst til høyre.

4. Trykk på Instagram for å åpne appinfosiden. Deretter trykker du på «Slett app» og trykker på bekreftelsesmeldingen som vises.

Instagram er nå fjernet fra din iPhone. Du kan nå installere appen og logge på igjen. Instagram DM-problemet skal nå være løst, og du kan begynne å sende meldinger til venner og følgere.

6. Avinstaller og installer appen på nytt

Hvis rengjøring av Instagrams cache ikke fungerte for deg, er en ny installasjon veien å gå. Dette vil ikke bare fjerne eventuelle gjenværende cache, men også slette appen og eventuelle ødelagte data. Det er enkelt å fjerne appen, og du kan enkelt installere den tilbake fra Google Play Store på Android eller iOS App Store.

Vi har vist deg trinnene for å fjerne appen fra iOS i metoden ovenfor, men den er ganske lang. Så la meg ta deg gjennom de korte trinnene her. På Android og iOS holder du nede Instagram-ikonet og velger «Avinstaller» fra popup-vinduet som vises. Når du er ferdig, kan du installere appen tilbake, og du er i gang. Dette bør hjelpe brukere hvis Instagram DM ikke fungerer.

  Hvordan legge ut lengre videoer på Instagram

7. Bruk Instagram Web

Selv om bruk av Instagram på PC-en din ikke vil gi deg den samme opplevelsen, vil jeg si at det er bedre enn at Instagram-meldingene dine ikke fungerer i det hele tatt. Det er tider når selv uten strømbrudd eller feil, kan den offisielle Instagram-klienten forårsake problemer. I disse tider er det bedre å bruke Instagram Web på PC-en til problemet er løst. Du kan til og med bruke Instagram-nettappen til å laste opp bilder og se historier.

Heldigvis trenger du ikke en separat nedlasting eller installasjon for å bruke Instagram på PC-en. Bare gå til Instagrams nettsted og logg på med legitimasjonen din. Du kan deretter bruke nettklienten til å sende og motta Instagram DM-er enkelt.

8. Kontakt Instagram Support

Vanligvis er alt man trenger å gjøre å utføre trinnene ovenfor og få Instagram-DM-ene deres til å fungere. Men hvis rettelsene ovenfor ikke har fungert for deg, er dette veien å gå. Selv om det er det siste mulige alternativet, bør det å kontakte Instagram-støtte gi deg løsningen du trenger for å få DM-ene til å fungere igjen. Hvis det er veien du vil gå, har Instagram gjort det enkelt å kontakte supportteamet.

Mens du er på DM-skjermen, rist telefonen din, og du vil se feilrapporteringsskjermen. Trykk her på «Rapporter et problem»-knappen og følg prosessen for å beskrive problemet ditt. Ikke bekymre deg for medievedlegg, siden Instagram automatisk inkluderer skjermbilder av problemet. Men hvis du ønsker å feilsøke problemet før du rapporterer, gå over til Instagram Support (besøk) og bla gjennom ressursene deres.

Beste rettelser hvis du ikke mottar Instagram DM-er

Vi håper metodene ovenfor hjelper deg med å få Instagram-meldingene dine til å fungere igjen. En enkelt løsning fungerer kanskje ikke for alle, så sørg for å gå gjennom listen, så ser du kanskje resultatene. Så hvilken løsning hjalp med å fikse Instagram DM-problemet for deg? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor. Og mens du er her, ikke glem å sjekke ut hvordan du kan unngå å bli shadowbanned på Instagram og hvordan du bruker Instagrams kronologiske feed.

x