8 tegn på at du ikke er ment å være programmerer

Viktige takeaways

  • Mangel på eksperimentell kreativitet hemmer programmering; åpenhet og vilje til å prøve nye tilnærminger er avgjørende for suksess.
  • Uavhengighet og selvmotivasjon er også avgjørende; evnen til å løse problemer og kontinuerlig lære er nødvendig for å trives.
  • Logisk tenkning og lidenskap for å løse gåter er avgjørende. Uten disse egenskapene kan koding være frustrerende og lite givende.

Er programmering riktig for meg? Vil jeg like koding? Å stille deg selv disse spørsmålene og svare ærlig på dem kan få deg til å tenke to ganger. Realiteten: noen mennesker bare hater koding.

Hvis du er usikker på om du er ment å være en programmerer, her er noen tegn som kan indikere dårlig passform.

1. Du mangler eksperimentell kreativitet

Til tross for sitt grunnlag i logikk, er programmering i høy grad en kreativ kunst. Et nytt program er som et tomt lerret. Dine malerpensler og fargepalett er språk, rammer og biblioteker. Du trenger en visjon for din skapelse og kreativiteten for å bringe den visjonen til live.

Kodingpurister vil fortelle deg at det bare er én måte å skrive god kode på, noe som langt fra er tilfelle. Det er som å si at det bare er én måte å bygge et hus på, skrive en roman eller bake en kake. Det er mange måter å kode programvare på; du bør være villig til å eksperimentere.

Uten en naturlig følelse av nysgjerrighet vil du utvikle tunnelsyn. Du vil ha vanskelig for å komme opp med nye ideer. På det tidspunktet blir programmering hverdagslig arbeid og mister gnisten av spenning som sannsynligvis trakk deg til tech i utgangspunktet.

2. Du er ikke uavhengig drevet

Du vil ikke lykkes i noe med mindre du er utrolig drevet. Det er en universell sannhet, men det gjelder spesielt innen programmering.

En god programmerer er i stand til å motivere seg selv. Skrell tilbake alle de andre lagene; programmering, akkurat som enhver handel, er fundamentalt repeterende. Hvis du har problemer med å investere deg selv i den type arbeid som det å være utvikler krever, kommer du til å slite og vil sannsynligvis brenne ut.

  JavaScript Void 0 Forklart på bare 5 minutter

Du må kunne løse problemer med ditt initiativ. Mange nye problemer vil ligne problemene fra forrige uke. En rørlegger ber ikke om en ny type vask å fikse når han dukker opp hos en kunde. De løser bare problemet og forbereder seg på neste.

På grunn av dette vil du finne løsningene på noen problemer ved å jobbe med andre. Erfarne programmerere vil få et vell av kunnskap over tid. Du må være lidenskapelig i driften din for å finne disse gjentakelsene og mønstrene ved enhver anledning. I morgen blir ting lettere som et direkte resultat.

3. Du tåler ikke logiske problemer

Det er en vanlig misforståelse at du må være et matematisk geni for å forstå programmering. Du er ikke i en ulempe hvis du ikke var A+-elev på skolen. Du trenger imidlertid evnen til å løse problemer ved hjelp av logisk, algoritmisk tenkning.

Har du en naturlig fascinasjon for gåter? Er du nysgjerrig og ivrig etter å lære hvorfor vår digitale verden fungerer som den gjør? Hvis ikke, kommer du til å bli frustrert når du støter på disse pilarene i håndverket. De burde fascinere deg. Hvis de ikke gjør det, kan det være lurt å revurdere.

Mye av den intellektuelle gevinsten som programmering tilbyr kommer fra å løse et puslespill. Jo mer komplisert puslespillet er, jo mer givende føles det når du endelig knekker det. Hvis denne følelsen ikke tenner deg, vil programmering ikke være noe mer enn en endeløs parade av frustrasjon og skuffelse.

4. Du er ikke en fan av å forske

Uansett hvor mye du kan om koding, kommer du alltid til å løpe inn i ukjent territorium. Kanskje du jobber med en nettapp, og du kan ikke helt få et rammeverk for å samarbeide. Kanskje det siste prosjektet ditt bruker Python og du har brukt ti år på å mestre Java.

Hvordan overvinner du disse utfordringene? Det er ingen hovedhåndbok å åpne; svarene må søkes etter av egen vilje. Alt du har er kodedokumentasjon, Google og stasjonen for å stille de riktige spørsmålene.

  Hvorfor må USB være så komplisert?

Hvis du ikke er komfortabel med å komme ned i ugresset, vil du ikke trives i en karriere innen programmering. Det er ikke alltid de smarteste utviklerne som ender opp med å være de mest suksessrike. Det er de som forstår hvordan man bryter ned problemer og bygger opp brikkene til løsninger.

5. Du foretrekker normal arbeidstid

Programmeringsjobber er fleksible. Noen jobber innen teknologi vil få deg til å jobbe på stedet på et kontor. Noen lar deg jobbe eksternt. Du kan jobbe for en oppstart som frilanser for å bane veien din, eller du kan velge et FAANG-selskap for en mer tradisjonell bedriftskarriere.

I begge tilfeller må en vellykket programmerer være dedikert. Det er ikke uvanlig å høre historier om sene kvelder, lange kodeøkter og en redusert balanse mellom arbeid og privatliv i begge scenariene. Programvareutvikling er full av strenge tidsfrister; Det er ikke alltid mulig å overholde disse fristene hvis du har lyst til å komme deg på vei innen 17.00.

For å få alt nødvendig arbeid gjort, investerer utviklere ofte mye personlig tid i arbeidet sitt. Selv frilansere må slite seg gjennom lange timer for å ligge i forkant av konkurrentene.

Og når slipper du endelig klokken? Det kan være vanskelig å koble deg fra arbeidet ditt; du vil sannsynligvis møte lange netter når du legger deg til sengs, hjernen din rasler av syntaks og mulige løsninger. Koding er et kjærlighetsarbeid.

Hvordan vite om programmering er noe for deg: du nyter følelsen av denne konstante følgesvennen, selv når du skal sove. Så hvis du hater programmering, vil det være vanskelig å overleve den kontinuerlige grinden.

6. Du fokuserer først og fremst på lønn

Programmering kan gi et godt levebrød, det er ingen tvil om det. Kanskje du skummet jobbsider og ble overrasket over hva de beste selskapene i bransjen tilbyr utviklere på startnivå. Du er ikke den første, og vil ikke være den siste, som prøver deg på koding for å tjene din bit av kaken.

Etter hvert som markedet blir mettet, må du investere i deg selv kontinuerlig for å forbli konkurransedyktig nok til å skinne i en profesjonell setting. En fireårig grad er ofte (men ikke alltid) nødvendig, og mastergrader blir stadig mer vanlig i høyere stillinger.

Kan du tjene mye penger som programmerer? Absolutt. Men det vil ikke være en enkel vei – hvis du ønsker å bli rik raskt, kan du like gjerne spille i lotto.

  Strøm Kodi på Googles dongle

7. Du liker ikke konstant læring

Akkurat som med medisinske studier, krever koding et spesifikt, utviklende ferdighetssett som drar nytte av regelmessige oppgraderinger. Ettersom teknologien utvikler seg, gjør også utviklerens nødvendige kunnskapsbase det.

Til tross for at Python og Java konsekvent topper markedet når det gjelder populære språk, er det tilsynelatende et nytt språk eller rammeverk å lære hver dag. Nye løsninger, løsninger, arbeidsflyter, syntaks … listen fortsetter.

Hvis du ikke er noen som ønsker å fortsette å oppgradere ferdighetene sine, igjen og igjen, kan det hende at programmering ikke passer deg.

8. Du er ikke en fan av nettverk

Mens forskning og analyse er viktige aspekter ved koding, er det en nødvendig myk ferdighet som alle programmerere trenger: nettverk. Samfunnsstøtte er svært nyttig når det gjelder å krysse humper i veien.

Akkurat som writer’s block, trenger selv profesjonelle kodere litt hjelp for å få dem gjennom vanskelige situasjoner. I denne forbindelse er muligheten til å nå ut til eksperter som kan hjelpe deg uvurderlig.

Mens introverte ofte trekker mot en karriere innen programmering, vil du ha en bedre sjanse til å lykkes hvis du ikke er redd for å nettverke. Hvis du ikke er komfortabel med å gå ut av komfortsonen for å sikre deg en jobb eller få hjelp til det siste prosjektet ditt, kan det være lurt å tenke på en annen arbeidslinje.

Jeg liker ikke koding. Hva burde jeg gjøre?

Programmering er ikke for alle, men du bør ikke gi opp før du har gitt koding en ærlig innsats. Den beste måten å finne ut om koding er riktig for deg, er å hoppe rett inn og prøve det. Lær hvordan du skriver manus, lær et språk, lær fra programmeringsbøker. Alt som utvider din forståelse av håndverket vil hjelpe deg med å bestemme, og dette tar tid.

Den gode nyheten: det er mange nisjemuligheter innen teknologi hvis du er fast på å finne en karriere du liker. Hvis du allerede har graden, men oppdaget at koding ikke er noe for deg, ikke bekymre deg. Det er mange ikke-programmeringsjobber for informatikkutdannede som du kan vurdere.

Koding er ikke for alle

Selv om hvem som helst kan lære å skrive kode, er det ikke det samme som å nyte en lang karriere med noe du elsker. Det er fullt mulig å være en talentfull utvikler og fortsatt ikke finne en perfekt passform.

Hvis du har et hjerte for forretninger, men ønsker å forbli koblet til programvareindustrien, vil du alltid kunne finne et sted i teknologien for å lære og vokse. I vår travle verden er ledere som forstår den intrikate prosessen med programmering alltid etterspurt.