tipsbilk.net

9 beste lydprogramvare for å spille inn, redigere, mikse og mer

Uansett om du er en voiceover-artist eller en videograf, er det å ha god lydprogramvare av høyeste prioritet.

Selv om du er interessert i å synge, vil du lete etter noe som kan ta opp, redigere og til og med mikse lyd for å lage best mulig spor for publikum. Lydprogramvare er veldig viktig for musikkprodusenter også fordi alt arbeidet deres dreier seg om å lage god musikk og deres hovedmål er å levere skarp lydkvalitet.

Det er tider selv om dine omgivelser ikke er så bråkete; du vil fortsatt oppleve at lyden din er litt forstyrrende med unødvendig skravling eller trafikkstøy, mest fordi mikrofonen din ikke gjør det beste av jobben sin.

I alle disse tilfellene bør du se på å finne den mest passende lydprogramvaren for dine behov for å få stykket ditt til å skille seg ut utrolig. Heldigvis har jeg gjort all forskningen for deg ved å kompilere denne praktiske listen.

La oss gå rett inn i dem for å finne ut hvilken som passer for deg.

Audacity

En veteran til å begynne med, Audacity har eksistert siden 2000 og er fortsatt en av de mest populære lydredigeringsprogramvarene der ute. Det er en gratis, åpen kildekode og tverrplattformprogramvare som er superenkel å bruke for alle uten å ha noen tidligere ekspertise innen lydredigering.

Her er noen av de mange tingene du kan gjøre med den:

 • Ta opp lyd
 • Digitaliser opptak fra andre medier
 • Rediger og legg til effekter til lyden din, som romklang, autoinnstilling, forvrengning og ekko
 • Aktiver hurtigtaster for raskere arbeidsflyt
 • Se lyd i spektrogrammodus for å velge og visualisere den i frekvenser
 • Legg til plugins som LV2 og VST for å forbedre lyden ytterligere.
 • Importer/eksporter 16-bit, 24-bit og 32-bit lyd for god lydkvalitet

Audacity støtter en håndfull operativsystemer, inkludert Windows, macOS og Linux.

Adobe Audition

Alt som kommer fra Adobe er garantert bra, og det er ikke annerledes for Adobe Audition. Du kan redigere og polere grov lyd til upåklagelig lyd ved å mikse, rense og bokstavelig talt finjustere den, alt mens du har en jevn arbeidsflyt.

Deres spektrale display og viktige lydpanel hjelper deg med å gjenopprette lyd og oppnå profesjonelt nivå, selv om du ikke er en profesjonell på det du gjør. For ikke å nevne, du kan også lage lydremikser ved å omorganisere sporene for å passe til hvilken som helst varighet.

  En guide til konfigurasjonsdrift og hvordan du kan forhindre det

Hvis den eksisterende lyden din har problemer, kan du fikse den og deres innebygde verktøy som diagnosepanel, lydreduksjon, DeClipper og DeHummer.

Adobe Audition er laget for ulike lydbruksformål, inkludert podcaster, som i seg selv krever svært skarp lyd i dag. Så du kan tydelig visualisere hvor bra de redigerte lydene dine vil være med denne programvaren.

WavePad

WavePad er en annen fenomenal lydredigerer som har massevis av grunnleggende og avanserte funksjoner. Du kan bruke den til alle dine lydredigeringsformål, inkludert musikkproduksjon og vanlige opptak.

Den støtter alle store lydformater og lar deg klippe, kopiere, trimme, dele, forsterke, utjevne og normalisere lydsporene dine i løpet av få sekunder. Det finnes også alternativer for å redusere støy og få tilgang til avanserte verktøy som spektralanalyse, FFT og TFFT for å bedre forstå lydfrekvensen din.

Hvis du er en som produserer mange lydspor eller annen lyd og ønsker å spare tid i prosessen med å redigere den, kan du bruke batchbehandlingsfunksjonen deres til å redigere dem alle samtidig. Det er veldig nyttig for folk som har det travelt og vil ha noe raskt.

WavePad kan lastes ned gratis på Windows, Mac, IOS, Android og Chromebook med begrensede funksjoner. For å låse opp denne programvarens fulle potensial, må du velge den betalte versjonen deres, som er absolutt verdt etter min mening.

TwistedWave

Med muligheten til å ta opp, mestre, konvertere og batchbehandle lyden din, TwistedWave var nødt til å komme til denne listen.

Det er en alt-i-ett-løsning for alt relatert til lyd, og det fine er at det er superenkelt å bruke for alle.

Bortsett fra de vanlige funksjonene, her er noen unike ting du kan gjøre med denne programvaren:

 • Oppdag automatisk stillhetspunkter i lydsporet for enkel splitting
 • Korriger tonehøyden eller øke hastigheten uavhengig
 • Lag iPhone-ringetoner enkelt og eksporter i et støttet format.
 • Arbeid med de nåværende lydsporene mens de store filene dine lastes inn i bakgrunnen.
 • Last inn et hvilket som helst antall lydeffekter i stabelen din for å bruke dem i stedet for å måtte legge til hver fra bunnen av

TwistedWave støttes på Mac og IOS, eller du kan bruke den på nettet også hvis du ikke ønsker å laste ned noe.

AVS Audio Editor

Laget eksklusivt for Windows, AVS Audio Editor støtter alle store lydformater og gjør det enkelt for deg å komme opp med strålende spor. Du kan klippe, trimme, dele, slå sammen og manipulere lydene dine i stor grad, inkludert muligheten til å blande forskjellige spor sammen.

  Hvordan installere tredjepartsmoduler på Webmin

Det er også et bibliotek med effekter, som romklang, refreng, flanger og ekko, som umiddelbart kan brukes på de ønskede punktene på sporet. I tillegg kan du:

 • Ta opp lyd fra flere innganger som mikrofon- og vinylplater
 • Trekk ut lyd fra videofiler
 • Fjern unødvendige bakgrunnsstøy.
 • Endre lydbithastigheten til et hvilket som helst nivå.
 • Gjør om skrevet tekst til en naturlig stemme, alt takket være tekst-til-tale-funksjonen.

Siden denne programvaren kun er tilgjengelig for Windows, kan du laste den ned på Vista, 2003, XP, 7, 8, 8.1 og 10 versjoner.

Logic Pro

Logic Pro av Apple lar deg implementere noen av de mest hardcore lydproduksjons- og redigeringsmetodene. Du kan bruke funksjonene deres Step Sequencer, Sampler og Quick Sampler til å bygge trommeslag, melodiske mønstre og forvandle lyder til instrumenter, alt i en håndvending.

Å lage og improvisere musikken din har også en helt ny betydning med denne programvaren fordi den har Live Loops, som i utgangspunktet lar deg spille med forskjellige sett med musikalske arrangementer på et rutenett av celler for å identifisere hvilken som høres best ut, uten å måtte legge den til til tidslinjen din på forhånd.

I tillegg kan du legge til DJ-effekter, spille på et hvilket som helst instrument (gitar, trommer, keyboard, etc.), ta opp skarp lyd, legge til ny musikk til det eksisterende sporet uten å forstyrre det nåværende tempoet og utføre tonehøydekorreksjon.

Hvis du bruker iPhone eller iPad, kan du bruke Logic Remote-funksjonen til å kontrollere visse funksjoner som Live Loops og Remix FX rett fra enheten din med multi-touch-bevegelser.

Veldig kult, men det er så mye mer, og du kan prøve alt ved å bruke den gratis prøveversjonen som er tilgjengelig. På den måten vil du enkelt kunne pakke ut hver funksjon og se om denne programvaren passer for deg eller ikke, selv om den definitivt er det. 🙂

Pro Tools

Med en av de reneste lydarbeidsflytene blant alle alternativene i denne listen, Pro Tools vil føles som hjemme for deg fordi den inneholder alle funksjonene du trenger for å komme opp med flotte låter. Den kommer i 3 forskjellige planer – Pro Tools First (gratis), Pro Tools (betalt) og Pro Tools Ultimate (betalt med avanserte funksjoner).

Det faktum at de har en gratis plan gjør virkelig ting lettere for deg å bestemme om denne programvaren passer for dine behov eller ikke. Det er mange funksjoner å pakke ut i dette verktøyet, men for å nevne noen, har det:

 • Kraftige og kjekke sporfrysings- og commit-alternativer
 • 64-bits opptak og miksing
 • Robuste retningslinjer for maskinvare og støtte
 • Dolby Atmos, Ambisonics og andre 3D-lydkvaliteter
 • Mulighet for å streame og selge musikken du har laget hvor som helst uten å bekymre deg for lisenser
 • Enestående fabrikk- og Plugsound lydpakker
  8 beste statiske webhotell for bedrifter og personlig bruk

Pro Tools er laget for alle der ute, uavhengig av ekspertisenivået ditt. Og det er så mange flere strålende funksjoner som vil forvirre deg. Sørg for å komme i gang med gratisplanen og ta den videre derfra hvis den imponerer deg.

SKØTTER

Veldig rimelig, men likevel kraftig, SKØTTER er en lydproduksjonsprogramvare som kan utvides, modifiseres og skriptes omfattende. Den støtter ulike plugins, maskinvare og digitale formater for å oppnå lydproduksjonsmålene dine uten å være begrenset.

Du kan ta opp, redigere og gjengi lyd i 64-bit, spille virtuelle instrumenter, bruke ulike lydeffekter og utforske mange flere funksjoner. Det beste med denne programvaren er at den ruller ut oppdateringer med noen få ukers mellomrom for å holde seg relevant i det du lager med REAPER.

Prisplaner starter fra bare $60, men det er en sjenerøs 60-dagers gratis prøveperiode som venter på deg før du slipper ut penger.

Cubase

Rediger, miks og mestr lydene dine til spor med profesjonell lyd Cubase. Det hjelper deg å heve ditt kreative potensial uavhengig av om du er nybegynner eller en stor komponist/produsent. Denne programvaren er rask, fleksibel, intuitiv og passer bokstavelig talt alle sjangere.

Du kan bruke produktspor fra start til slutt uten egentlig å svette, siden Cubase er ganske intuitiv og vet hva en vanlig person bak skjermen ønsker å oppnå.

Den har blitt rost av noen av de mest innflytelsesrike personene i musikkrommet, som Zedd, Tyler Smyth og Kurt Oldman.

Du kan velge fra forskjellige versjoner av programvaren som passer til dine krav og budsjett. Men først kan du bruke den gratis prøveversjonen som er tilgjengelig for å vite hva som er i vente for deg.

Konklusjon

Lydredigering er en viktig del av et flott musikkspor, video eller bare et opptak. Ved hjelp av de ovennevnte verktøyene vil du være i stand til å forvandle den vanlige lyden din til profesjonelt nivå, uavhengig av hvilken du går for.

Har du problemer med Spotify Web Player? Slik fikser du det.

x