tipsbilk.net

9 beste serverløse databaser for moderne applikasjoner

På tide å velge det beste serverløse databasealternativet som passer best for din moderne applikasjon.

Serverless Database ble spesielt utviklet for å håndtere uforutsigbare arbeidsbelastninger som kan endres raskt. Som et resultat har mange organisasjoner omfavnet Serverless Architecture for å bygge moderne hendelsesdrevne arkitekturer. Dette har sett en økning i popularitet innenfor økosystemet av serverløse teknologier.

Introduksjon til serverløs database

Serverløs databehandling krever en serverløs database. Disse databasene er spesielt utviklet for å håndtere uforutsigbare arbeidsbelastninger som kan endres raskt. Hva mer?

Du kan kun betale for databaseressursene du bruker per sekund. I tillegg kan skydatabaser som Amazon Aurora, som er kompatible med MySQL og PostgreSQL, administreres fullt ut og skaleres opp til 64TB.

Denne databasen kan opprettes ved å velge forekomststørrelsen. Dette fungerer bra når det er en forutsigbar arbeidsmengde, forespørselsfrekvens og behandlingskrav.

Det kan være vanskelig å tilrettelegge riktig kapasitet i tilfeller der arbeidsmengden er uforutsigbar og det er et stort antall forespørsler i bare noen få minutter hver uke eller én dag. Imidlertid er det kanskje ikke det beste alternativet å betale for det fortløpende.

Det er her den serverløse databasen kommer inn i bildet.

Serverløse databasefunksjoner

Her er hovedfunksjonene til serverløse databaser:

 • Sanntidstilgang: Tilgang til dataene dine er tilgjengelig på et fint nivå. Den indekserer automatisk dataene og gjør dem umiddelbart tilgjengelige. Dette lar deg spørre, lese, oppdatere og legge til elementer til din serverløse database på en konstant måte. Hva mer? Du vil få tilgang til den umiddelbart via funksjoner.
 • Uendelig skalerbarhet: Du kan skalere opp eller ned serverløse databaser når som helst. De starter og stenger i henhold til applikasjonens behov. Den vil skalere dataenhetene (ACU-er for Aurora Serverless) for å håndtere spørsmålene dine, lese og skrive til samme klynge med data. Denne automatiseringen lar deg kjøre alle funksjonene dine samtidig og sikre at dataene dine forblir konsistente.
 • Høy sikkerhet: Moderne applikasjoner kan bli utsatt for ondsinnede og upålitelige målgrupper på global skala. Det sikrer at hver applikasjon som samhandler med den samme databasen passerer den samme tilgangskontrollprotokollen. Det reduserer angrepsoverflaten, som er en avgjørende risiko for virksomheter.
 • Tilgjengelighet: Den serverløse databasen gir deg muligheten til å redusere ventetiden. Denne tilnærmingen gjør at data fra hendelsesdrevne funksjoner kan leses rett av brukeren.
 • Schemaless: Schemaless lar deg håndtere alle datautganger fra funksjonene dine. Det er enkelt å integrere den serverløse databasen med funksjonene dine ved å bruke denne «håndter alt»-tilnærmingen. Dette er en unik funksjon i serverløse databaser.
  6 beste online sikkerhetsprogramvare for små til mellomstore bedrifter

La oss nå utforske noen beste serverløse databaser for moderne applikasjoner.

Fauna

Fauna er en distribuert, serverløs database. Fauna tilbyr ekstrem fleksibilitet. Du kan justere flere parametere for å møte behovene til prosjektet ditt. Fauna kan brukes som en nøkkelverdi-, graf-, dokumentbasert eller tradisjonell relasjonsdatabase. Du kan enten lage et skjema eller slippe dataene løs.

Den er ekstremt allsidig. Fauna kan kjøres i skyen, lokalt eller innebygd i applikasjonen vår. Den tilbyr også de mest populære distribusjonsalternativene som maskinbilder eller docker-bilder. Denne applikasjonen kan kjøre med svært høye hastigheter og fungerer godt med ACID-transaksjoner.

Amazonas Aurora

Amazon Aurora er en relasjonsdatalagringstjeneste som kan nås fra Amazon-skyen. Denne tjenesten er mye brukt for datalagring. Det gir mulighet for lav latens, verdibasert datalagring.

Bildekreditt: AWS

Amazon Aurora er en PostgreSQL og MySQL-kompatibel relasjonsdatabase som konsoliderer tilgjengeligheten og ytelsen til tradisjonelle databaser med påliteligheten og enkelheten til kommersielle databaser til 1/10 av kostnaden. Den bruker en gruppert tilnærming til datareplikering i AWS sin tilgjengelighetssone for effektiv datatilgjengelighet.

Amazon Aurora har mange høyytelses undersystemer. Den raskeste distribuerte lagringen brukes av MySQL- og PostgreSQL-motorer. Aurora øker gjennomstrømningen og MySQL-ytelsen med henholdsvis 5x og 3x sammenlignet med dagens system.

Databasen kan skaleres opp til 64 terabyte, og gir støtte for bedriftsimplementering. Amazon Aurora administreres fullt ut av Amazon Relational Database Service (RDS), som automatiserer administrative oppgaver som maskinvarelevering, dataarrangement, fiksing, forsterkninger og mer.

Bit.io

bit.io lar deg raskt og enkelt sette opp en PostgreSQL-database. Dra og slipp filer for å laste data inn i en PostgreSQL-database. Du kan også angi en URL for en fil, sende data fra R eller Python, eller bruke en hvilken som helst annen Postgres/HTTP-klient.

  Hva er Mirai Botnet, og hvordan kan jeg beskytte enhetene mine?

SQL-editoren i nettleseren lar deg jobbe med dataene ved å bruke hvilket som helst av dine favorittdataanalyseverktøy, inkludert SQL-klienter, R- og Python-notatbøker, kommandolinje og mange flere.

bit.io tilbyr en fullt utstyrt PostgreSQL-database. Den kan brukes raskt og praktisk talt uten konfigurasjon. Den integreres også med et økende antall dataverktøy. bit.io vil fungere med alle verktøy som støtter PostgreSQL.

Upstash

Upstash, en serverløs minneskydatabase laget av Upstash Inc (et California-basert selskap). Den kan brukes som et cachinglag eller som en database. Det krever ikke at du administrerer klynger eller databaseservere. Den er helt serverløs.

Det er derfor serverløse teknologier som Upstash er så nyttige. Upstash lader ikke noe hvis du ikke bruker det. Upstash kan brukes for Redis-populære brukstilfeller som:

 • Generell caching
 • Sesjonsbufring
 • Leaderboards
 • Køer
 • Bruksmåling (telling)
 • Filtrering av innhold

Funksjoner

 • Designet for serverløs
 • Betal mens du går
 • Lav ventetid
 • Oppbevaring som er holdbar og rask

Xata

Xata, en serverløs database, har kraftig søk og analyse innebygd. Xata bruker en relasjonsdatabasemodell med et strengt skjema (skjema) og støtter JSON-lignende objekter. Postene er organisert i tabeller som deretter grupperes i databaser.

Xata støtter rike kolonner, og relasjoner mellom tabeller kan representeres ved hjelp av lenkekolonner. Disse ligner på fremmednøkkelen.

Xata, en ny skytjenestetype, tilbyr et abstraksjonslag på toppen av flere datalagre for å forenkle applikasjonsutvikling og drift. Denne typen tjenester kalles en serverløs dataplattform. Dette dokumentet kan brukes til å hjelpe deg å replikere arkitekturen, noe som vil gi deg noen av fordelene ved å bruke Xata.

SurrealDB

SurrealDB, en NewSQL-skydatabase som er nyskapende, kan brukes for serverløse, jamstack-, enkeltside-, tradisjonelle og serverløse applikasjoner. Det tilbyr enestående fleksibilitet og økonomisk verdi. Det kan distribueres på stedet, innebygde eller kantdatamiljøer, i tillegg til å kunne distribueres på skyen.

Teamet ditt trenger ikke å være flytende i komplekse databasespråk. Avansert funksjonalitet er også enkel og grei, men likevel rask og ytende. Du kan glemme skalering av servere, databaser, lastbalansere og API-endepunkter.

SurrealDB fjerner kompleksiteten fra stabelen din og lar deg skalere opp med en distribuert, svært tilgjengelig plattform. SurrealDB Cloud lar deg distribuere hvor som helst.

  Slik bruker du skyggelegging på alternative rader i Excel

CosmosDB

Azure Cosmos DB, en JSON-basert global distribuert database, er tilgjengelig som en «Platform as a Service (PaaS) i Microsoft Azure. Den lar brukere automatisk bygge og distribuere applikasjoner på tvers av Azure-datasentre uten konfigurasjon.

Den er en del av Azure og er tilgjengelig i alle regioner. Den replikerer også data på tvers av flere datasentre i nettverket.

Det er mange grensesnitt tilgjengelig, med det mest interessante er SQL-basert. CosmosDB er den ideelle tjenesten for organisasjoner som behandler, spør etter og administrerer mange kortvarige, viktige opplysninger.

KakerlakkDB

CockroachDB, en distribuert SQL-database bygget på toppen av et konsistent nøkkelverdi- og transaksjonslager, kalles CockroachDB.

Den er skrevet i Go og er fullstendig åpen kildekode. Dens primære mål inkluderer støtte for ACID-transaksjoner, horisontal skalering og overlevelse. Den tar sikte på å tolerere alt, fra en enkelt diskfeil til en hel katastrofegjenopprettingsoperasjon, uten manuell intervensjon og med minimal latensavbrudd.

CockroachDB er et godt valg for applikasjoner som trenger pålitelige, nøyaktige og tilgjengelige data i alle skalaer. Du kan få tilgang til admin-grensesnittet, som kommer i en pakke med CockroachDB på http://localhost:8080 så snart klyngen er oppe og går.

Den gir informasjon om klynge- og databasekonfigurasjonen og hjelper oss med å optimalisere klyngeytelsen ved å overvåke beregninger som helse, kjøretidsmålinger, replikering og nodedetaljer.

PlanetScale

PlanetScale, en ny DBaaS-plattform, lar deg raskt spinne opp en database uten tilkoblingsadministrasjon. PlanetScale-databaser ble designet for utviklere og deres arbeidsflyter. Du kan distribuere en fullstendig administrert database som har påliteligheten og fleksibiliteten til MySQL. Deres databaser er bygget på MySQL 8.0.

PlanetScale tilbyr to typer databasegrener: produksjon og utvikling. Forgreningsfunksjonen lar deg behandle databasene dine som kode. Du kan opprette en gren fra produksjonsdatabaseskjemaet som skal brukes for isolerte utviklingsmiljøer.

Konklusjon

Så det handlet om de beste serverløse databasene for moderne applikasjoner. Serverløse databaser, og spesielt Amazon Aurora Serverless, er en lovende fremtid. For nå kan vi fokusere på det vesentlige av sanntidstilgang til data, skalerbarhet og sikkerhet med denne nye teknologien.

Du kan også være interessert i 7 måter Serverless Computing er en voksende teknologi.

x