9 Internett-søkemotorer du sannsynligvis ikke har hørt om

Jeg er sikker på at de fleste der ute bruker Google for søk, men det er ikke den eneste søkemotoren vi har.

Det er mange av dem som tilbyr et bredt spekter av interessante funksjoner, hvorav de fleste er unike. De jeg har listet opp i denne artikkelen legger en seriøs vekt på personvern og generell sikkerhet, så hvis det er hovedområdet ditt, må du lese dette til slutten.

La oss hoppe rett inn i det.

DuckDuckGo

DuckDuckGo ble lansert i 2008 med mål om ekte personvern. Denne søkemotoren går noen ekstra mil for å beskytte personvernet ditt, for eksempel:

 • Blokkerer sporere
 • Krypterer tilkoblinger
 • Samler ikke inn eller deler personopplysninger
 • Samler ikke søkehistorikk
 • Retargeter ikke for annonser

Du kan legge til DuckDuckGo i Google Chrome.

Sveitser

Fullpakket med en rekke interessante funksjoner, Sveitser er sannsynligvis den søkemotoren du ikke visste du trengte. Den lar deg:

 • Søk etter hva som helst
 • Velg å vise kun regionspesifikke resultater
 • Oversett tekst fra ett språk til et annet
 • Slå umiddelbart opp betydningen av ord og setninger med Digest

Det viktigste av alt? Den samler ikke inn eller sporer dataene dine. Personvernet ditt er høyt respektert og av gode grunner. Dessuten kan du også være sikker på at søkeresultatene aldri vil vise noe upassende innhold. Alt er familievennlig.

  Hvordan endre språket på Netflix [All Devices]

Ecosia

En søkemotor med en god sak, Ecosia planter trær i de mest knappe områdene rundt om i verden når du søker gjennom tjenesten deres. For hver 45 søk du gjør, planter de ett tre for miljøet.

Og det er ikke alt for historien. Denne søkemotoren beskytter personvernet ditt, bruker naturlig energi til å kjøre systemet og viser til slutt hvor inntektene deres fra søkene dine går. De er helt gjennomsiktige.

Du kan søke på forespørsel fra nettstedet deres eller legge til utvidelsen i Google Chrome-nettleseren din.

Qwant

En personvernorientert søkemotor uten sporing, Qwant er et annet glimrende alternativ til listen. Du kan søke direkte fra nettstedet deres eller installere det på systemet ditt for enkel tilgang. På selve hjemmesiden vil du se de siste hotte trendene, og holde deg oppdatert.

Hvis du liker å bruke den, kan du fortsette å gjøre den til din standard søkemotor.

Startside

Trygg og privat, Startside lar deg søke etter ting sømløst uten å berøre noen av dine personlige opplysninger. Det er en av de mest foretrukne søkemotorene på markedet og har blitt rost av slike som The New York Times og The Daily Bot.

  En introduksjon til AppleScript

Å bruke StartPage betyr:

 • Ingen data samles inn eller brukes
 • Evne til å se anonymt
 • Få dypere resultater for hvert søk, uten informasjonskapsler

Du kan gjøre dette til din standard søkemotor hvis du har lyst.

Baidu

Grunnlagt i 2000, Baidu er den mest brukte søkemotoren i Kina. Den mottar over en milliard søk hver måned, noe som tydelig viser populariteten. Du kan søke etter nettsteder, lyd, bilder, nyheter og mye mer.

Det er populært kjent som «Google» i Kina fordi det har nesten alle funksjonene til Google. På samme måte kan du skrive inn en spørring på hjemmesiden og få tonnevis av resultater umiddelbart.

Spørre

En unik søkemotor, Spørre er en slags spørsmål/svar-plattform hvor hvert spørsmål sannsynligvis har et svar som allerede er lagt ut av andre brukere. Merk deg, den har også det tradisjonelle søkealternativet, slik at du får det beste fra begge verdener.

På hjemmesiden kan du også oppdage en rekke interessante lesninger om forskjellige kategorier, noe som er ganske kult.

Lukol

Lukol lar deg søke etter ting mens du er helt anonym. Som jeg sa i begynnelsen, legger disse søkemotorene mye tid når det gjelder å beskytte personvernet ditt, og dette er et godt eksempel på det.

  Slik kaster du Popcorn Time til Smart TV

Lukol er drevet av Google tilpasset søk, noe som betyr at du får alle funksjonene til Google, men nyter fordelen av å være anonym for å beskytte personvernet ditt.

Yandex

Offisielt den femte mest populære søkemotoren i verden, Yandex er mye brukt i Russland og har en markedsandel på 60 % der. Det er mye identisk med Google og gir en rekke søkealternativer som:

 • Nettsteder
 • Bilder
 • Videoer
 • Post
 • Nyheter
 • Kart

Du kan også se gjennom kart, oversette innhold eller bruke deres raske nettleser. Grensesnittet er mye renere enn andre søkemotorer, og hjelper deg å nyte en hyggelig søkeopplevelse.

Konklusjon

Nå som du kjenner de forskjellige søkemotorene vi har, er det på tide å utnytte det og begynne å bruke det. Mange av disse søkemotorene gir muligens en mye bedre brukeropplevelse og personvern sammenlignet med Google.

x