Hva er kritiske varsler på iPhone og iPad, og hvordan aktiverer jeg dem?

Kritiske varsler er varsler som vises selv når iPhone eller iPad er i Ikke forstyrr-modus eller lydløs. Disse inkluderer varsler med viktig informasjon om værsituasjoner eller viktige helsevarsler fra tilkoblede enheter.

Hvordan fungerer kritiske varsler?

Apples iOS 12 introduserte kritiske varsler sammen med flere andre varslingsforbedringer. De kan ikke dempes fordi de inneholder viktig informasjon du må være klar over. Vær-, helse- og sikkerhetsapper kan for eksempel generere et kritisk varsel. I likhet med standardvarsler, må du velge å motta dem.

Ikke alle apper har lov til å sende kritiske varsler. Før en app kan sende kritiske varsler, må utvikleren gjøre det søke om en rettighet fra Apple. Apple kontrollerer apper manuelt for å sikre at informasjonen er kritisk.

  Hvordan fikse DirecTV feilkode 775

Kritiske varsler er forskjellige fra standardvarsler. De vil fungere selv om du ikke tillater andre varsler fra appen. Du har kanskje ikke noen apper som kan sende kritiske varsler, men hvis du gjør det, er det et par måter å aktivere disse varslene på.

Slik slår du på kritiske varsler for en app

Mange apper med kritiske varsler vil be deg om å aktivere dem første gang du åpner appen. Du vil se en melding som sier at appen «vil sende deg kritiske varsler.» Trykk på «Tillat» for å aktivere kritiske varsler fra den appen. Du kan kanskje tilpasse hva appen varsler deg om fra selve appen.

  Hvordan gjøre Word-dokumenter utfyllbare, men ikke redigerbare

Hvis du ikke aktiverer kritiske varsler når appen først startes (eller bare trenger å endre innstillingen), kan du justere den i Innstillinger > Varsler.

Trykk på appen du vil justere innstillingene for kritiske varsler for, og veksle deretter på «Tillat kritiske varsler»-bryteren.

Det er det! Hvis du har aktivert funksjonen, vil kritiske varsler ringe gjennom på iPhone eller iPad selv om Ikke forstyrr er på.

Hvorfor du bør aktivere kritiske varsler

Ikke alle apper inkluderer kritiske varsler. Du finner denne funksjonen i apper som er utviklet for å holde deg trygg, inkludert helse-, vær- og sikkerhetsapper.

  Hvordan aktivere (eller deaktivere) og bruke berøringsmodus i Word

Det er tider du ønsker å koble fra eller minimere avbruddene dine. Men når det er en tornado i ditt område, har du ikke råd til å bli koblet fra. Det er det kritiske varsler er for – varselet som bryter deg ut av frakoblingen din kan bare redde livet ditt.

Apple vil ikke at apper skal misbruke denne kraftige funksjonen, og derfor må apputviklere søke og argumentere for Apple før de inkluderer denne funksjonen. Apple vet at det er viktig å koble fra noen ganger, men du vil kanskje fortsatt motta varsler som beskytter deg mot fare. Når det er sagt, er kritiske varsler en opt-in-tjeneste. Du trenger ikke å få dem, men hvis en app du bruker tilbyr dem, er det sannsynligvis lurt å godta.