Slik beskytter du celler mot redigering i Google Sheets

Beskyttelse av individuelle celler i Google Regneark er en fin måte å forhindre at data i regnearket endres – ved et uhell eller med vilje – av alle som ser på arket. Heldigvis gir Sheets et hendig verktøy for å hindre folk i å endre celler i dokumentet ditt.

Beskytte celler i Google Sheets

En av de beste funksjonene til Google Sheets (og alle de andre Google-appene) er muligheten for alle med redigeringstilgang til å samarbeide om dokumenter i skyen. Noen ganger vil du imidlertid ikke at personene du deler et dokument med skal redigere spesifikke celler i arket ditt uten å fullstendig oppheve deres evne til å redigere. Her er det nyttig å beskytte bestemte celler.

  Få varsler for TV-programmer, konserter, spill, regn og mer

Start nettleseren din, åpne et Google-ark som har celler du vil beskytte, og velg deretter cellene.

Med cellene valgt, åpne «Data»-menyen og klikk deretter «Beskytt ark og områder.»

Beskyttede ark og områder-ruten vises til høyre. Her kan du skrive inn en kort beskrivelse og deretter klikke «Angi tillatelser» for å tilpasse cellens beskyttelsestillatelser.

Som standard har alle som allerede har tillatelse til å redigere dokumentet lov til å redigere hver celle på siden. Klikk på rullegardinmenyen under «Begrens hvem som kan redigere dette området» og klikk deretter på «Tilpasset» for å angi hvem som har tillatelse til å redigere de valgte cellene.

  Hva er Minecraft Bedrock-versjonen?

Under listen over personer som kan redigere, er alle du har delt redigeringstillatelser med allerede valgt som standard. Fjern markeringen av alle du ikke vil at skal kunne redigere de valgte cellene, og klikk deretter «Ferdig.»

Nå, hver gang noen uten tillatelse til å redigere disse cellene prøver å gjøre endringer, kommer en melding med følgende melding i Regneark:

Hvordan vise en advarsel når du redigerer celler

Hvis du vil at folk fortsatt skal kunne redigere cellene, men i stedet ha en advarselsmelding til alle som prøver å redigere bestemte celler, kan du også gjøre det.

  Google Drive Update lar deg låse filene dine bak en 4-sifret passord

Gå tilbake til Data > Beskyttede ark og områder i verktøylinjen fra Sheets-dokumentet.

Deretter klikker du på tillatelsesregelen du vil endre.

Klikk «Angi tillatelser.»

Velg «Vis en advarsel når du redigerer dette området» og klikk deretter «Ferdig.»

Neste gang noen prøver å redigere noen av de beskyttede cellene, blir de bedt om denne meldingen i stedet:

Beskytte et helt ark i Google Sheets

Hvis du vil beskytte et helt ark slik at nei