Slik legger du til en Emoji Viewer til Mac-menylinjen

Det er enkelt å bruke emoji på telefonen, og det kan være like enkelt på Macen. Legg til en emoji-visning på Mac-menylinjen for enkel tilgang til emoji, symboler og mer med bare et par klikk.

Mac-er støtter emoji like godt som iPhone og iPad gjør. Du kan åpne et emoji-panel hvor som helst ved å trykke på Control+Command+Space, men denne større emoji-visningen gjør Macens komplette katalog med emojier mye mer søkbar.

Av alle de forskjellige måtene å sette inn emoji på, er denne den enkleste. Den legger emoji bare to klikk unna, og som en bonus gir den andre symboler for hånden også. Enten du vil sette inn ©-tegnet, Ω-symbolet eller bare en frekk ?, kan du gjøre alt på et blunk ved å følge denne veiledningen.

Legge til en Emoji Viewer til menylinjen

Dette alternativet vises ikke på Mac-menylinjen som standard, men du trenger bare å aktivere det én gang.

  Slik beregner du dager mellom datoer i Google Sheets

Klikk på Apple-logoen øverst på skjermen, og deretter på «Systemvalg»-knappen.

Klikk deretter på preferansepanelet «Tastatur».

Klikk på «Tastatur»-fanen, og merk av for «Vis tastatur- og emoji-visere i menylinjen».

Med dette alternativet aktivert vil en ny knapp vises på menylinjen, som vist nedenfor.

Bruke Emoji Viewer

Med en tekstboks åpen, klikk på menylinjen i emoji-visningen, og klikk deretter på «Vis emoji og symboler».

Emoji- og symbolvisningen vises, og du kan enten bla gjennom alle emojiene og symbolene eller søke etter den du vil bruke. Når du har den, dobbeltklikker du den for å sette den inn.

  Hva du skal gjøre før (og etter) at telefonen din blir stjålet

Med en emoji satt inn, kan du lukke emoji-visningen. Den vil fortsatt være i menylinjen når du trenger den igjen.

Du kan også legge til en emoji som favoritt ved å klikke på «Legg til i favoritter», og den vil alltid være tilgjengelig for rask tilgang. Selv om du ikke har favoritt-emoji, kan du finne de du bruker mest i delen Ofte brukt. Det er bekvemmelighet på sitt beste.

Hvordan organisere menylinjen

Macens menylinje kan raskt bli rotete, noe som gjør det vanskelig å finne ting når du trenger dem. Og du har nettopp lagt til et annet element til den.

  Slik tørker du en iPhone ren (slett iPhone) før du selger

Den gode nyheten er at du kan omorganisere hele menylinjen, slik at den passer perfekt til dine behov. Du kan flytte emoji-fremviseren – eller nesten hva som helst annet i menylinjen – dit du vil.