Slik finner du serienummeret til Android-enheten din

Enhetens serienummer er en unik kode som produsenten gir telefonen. Ingen to serienumre er like. Skulle du trenge å finne telefonen din, er det noen steder du kan lete.

Et serienummer er vanligvis en kombinasjon av bokstaver og tall. Det er ingen fast lengde – produsenten bestemmer det. Serienummeret vil vanligvis være angitt med en «S/N:» på boksen, som du vil se nedenfor. Som med alt Android, kan banen til serienummeret ditt ha forskjellige ruter, men denne veiledningen bør gi deg en generell idé om hvor du skal lete.

Alternativ 1: På enhetens detaljemballasje

Ofte vil esken enheten din kom i bære serienummeret. Det er vanligvis plassert på utsiden av esken på et klistremerke som også inneholder flere strekkoder, enhetens IMEI-nummer osv. Det vil enten være på baksiden eller siden av esken.

  Indekser alle interne lagringsfiler, OS inkludert [Android]

Alternativ to: Under enhetens batteri

I disse dager kommer de fleste Android-enheter med ikke-uttakbare batterier. Men hvis du har en enhet med et uttakbart batteri, vil du ofte kunne finne serienummeret trykt under.

Alternativ tre: I enhetens systeminnstillinger

For å finne enhetens serienummer i programvaren, gå til Innstillinger > System.

Trykk på

Gå deretter til Om telefon > Status.

Enhetens serienummer vil vanligvis være plassert nederst på denne skjermen.

Hvis du ikke ser enhetens serienummer her, kan det hende du må lete litt mer i delen Om telefon – det kan være på et litt annet sted avhengig av produsenten. Må elske Android.

  CALCU er en kraftig Android-kalkulator-app med bevegelser og temaer

Hva brukes serienummeret til og bør det forbli privat?

Serienummeret ditt brukes vanligvis av produsenten for å spore enhetsbeholdning – hovedsakelig for ting som reparasjoner og garantikrav. Siden det vanligvis er trykt på utsiden av esken, kan du antyde at det ikke er så veldig viktig at det forblir helt privat. Det er imidlertid visse situasjoner der deling av et serienummer kan føre til sorg på veien. For eksempel, hvis du deler serienummeret ditt og noen bruker det til å sende inn en falsk garantireparasjon på en enhet, kan du plutselig finne deg selv med en telefon som er utenfor garantien.

  ShortPaste forkorter alle nettadresser fra utklippstavlen når du limer dem inn [Android]

OEM-er anbefaler generelt mot å offentliggjøre enhetens serienummer – det er tross alt unikt for enheten din, og det er ingen grunn til å dele det. Så ingen tweeting, takk.