Slik viser du HTML-kilden i Google Chrome

Enten du er en nettdesigner som feilsøker nettstedets kildekode eller bare er nysgjerrig på hvordan nettstedets kode ser ut, kan du se HTML-kilden direkte i Google Chrome. Det er to måter å se HTML-kilden på: Vis kilde og Inspiser ved hjelp av utviklerverktøy.

Vis kilde ved å bruke Vis sidekilde

Start Chrome og gå til nettsiden du vil vise HTML-kildekoden. Høyreklikk på siden og klikk på «Vis sidekilde», eller trykk Ctrl + U for å se sidens kilde i en ny fane.

En ny fane åpnes sammen med all HTML for nettsiden, fullstendig utvidet og uformatert.

  Hvordan lagre en nettside i Chrome

Hvis du leter etter et spesifikt element eller en del i HTML-kilden, er det kjedelig og tungvint å bruke View Source, spesielt hvis siden bruker mye JavaScript og CSS.

Inspiser kilden ved hjelp av utviklerverktøy

Denne metoden bruker utviklerverktøypanelet i Chrome og er en mye renere tilnærming for å se kildekoden. HTML er lettere å lese her takket være den ekstra formateringen og muligheten til å skjule elementer du ikke er interessert i å se.

Åpne Chrome og gå til siden du vil inspisere; trykk deretter Ctrl + Shift + i. En forankret rute åpnes ved siden av nettsiden du ser på.

  3 subtile endringer Google gjorde i Chrome i nylige oppdateringer

Klikk på den lille grå pilen ved siden av et element for å utvide det ytterligere.

Hvis du ikke vil se hele sidens kode som standard, men i stedet inspisere et spesifikt element i HTML-en, høyreklikker du på den plassen på siden og klikker på «Inspiser.»

Når ruten åpnes denne gangen, går den direkte til delen av koden som inneholder det elementet du klikket på.

Hvis du vil endre dokkeposisjonen, kan du flytte den til bunnen, venstre, høyre eller til og med koble den fra i et eget vindu. Klikk på menyikonet (tre prikker), og velg deretter enten koble til et eget vindu, dokke til venstre, dokke til bunnen eller dokke til høyre.

  Slik bruker du Chromes innebygde oppgavebehandling

Det er alt som skal til. Når du er ferdig med å se på koden, lukker du enten Vis kilde-fanen eller klikker på «X» i utviklerverktøy-ruten for å gå tilbake til nettsiden din.