Google Disk og bilder deler seg: Hva du trenger å vite

Google har annonsert at Google Disk og Google Foto vil skilles i juli. Google sier, «forbindelsen mellom disse tjenestene er forvirrende,» så den gjør noen endringer for å «forenkle opplevelsen.» Her er hva det betyr for deg.

Hvordan ble Google Disk og Bilder koblet sammen?

For øyeblikket er Google Disk og Google Photos koblet sammen. Fra Google Disk kan du velge en «Google Photos»-mappe for å bla gjennom alle bildene og videoene dine. Google Backup and Sync-verktøyet for Windows og Mac kan synkronisere disse bildene til datamaskinen din, akkurat som det kan synkronisere de andre Google Disk-filene dine.

Og fra Google Foto vil du også se bilder du lagrer i andre mapper i Google Disk.

Disse grensesnittene er koblet sammen. Hvis du sletter et bilde fra Google Disk, forsvinner det også fra Google Foto. Hvis du sletter et bilde fra Google Foto, vil det også bli fjernet fra Google Disk.

  Slik merker du e-postene dine for maksimal søkbarhet

Google sier at de har hørt tilbakemeldinger om at denne forbindelsen er forvirrende, så den gjør noen endringer.

Hva er i endring?

Fra og med juli 2019 blir denne forbindelsen fjernet. Nye bilder (og videoer) lagt til i Google Foto vil ikke vises i Google Foto-mappen i Google Disk. I følge Googles kunngjøring vil eventuelle eksisterende bilder og videoer du har i Google Foto-mappen din fortsette å forbli der i Google Disk – men ingen nye blir automatisk lagt til.

Nye bilder og videoer som er lagret i Google Disk, vises heller ikke automatisk i Google Foto.

Hvis du sletter bilder eller videoer fra Google Disk eller Google Foto, blir de ikke automatisk fjernet fra den andre tjenesten. Google sier, «denne endringen er utformet for å forhindre utilsiktet sletting av varer på tvers av produkter.»

Med andre ord fjernes den automatiske koblingen mellom de to tjenestene. Bilder og videoer finnes kun på ett sted. Google viser allerede et varsel om at «Google Foto-mappen endres».

Hva skjer med bildene og videoene mine?

Ingenting endres for eksisterende bilder og videoer. Hvis du for øyeblikket har bilder på Google Disk, vil disse bildene fortsatt vises i Google Foto i fremtiden. Hvis du for øyeblikket har bilder i Google Foto, vil de fortsatt vises i Google Disk-mappen i fremtiden.

  Hvordan redigere videoer

Nye bilder som er lastet opp til Google Foto, vises imidlertid ikke i Google Disk, og nye bilder som lastes opp til Google Disk, vises ikke i Google Foto.

Hvordan kan jeg flytte bilder fra stasjon til bilder?

Google legger til en «Last opp fra Disk»-funksjon til Google Foto. Når du går til Google Photos-nettstedet, kan du velge «Last opp fra Disk» for å laste opp bilder og videoer fra Google Disk-kontoen din til Google Photos.

Etter at de er lastet opp, vil ikke disse bildene og videoene bli koblet sammen – med andre ord, hvis du laster opp et bilde fra Disk til Bilder og deretter sletter det på en tjeneste, vil det ikke bli fjernet fra den andre.

Dette betyr også at hvis du laster opp en 50 MB video fra Disk til Bilder og lar den stå på begge steder, vil den ta 100 MB av Google-kontoens lagringskvote.

Kan jeg fortsatt synkronisere Google Foto til min PC eller Mac?

For øyeblikket betyr denne integrasjonen at du automatisk kan laste ned (synkronisere) alle bilder og videoer som er lagt til Google Photos til din PC eller Mac. Det hele skjer via det normale Google Backup and Sync-applikasjon som synkroniserer Google Disk-filer – bare velg Google Photos og alt synkroniseres.

  Slik løser du problemer med Slack-lyd

Forsvinner denne funksjonen? Det ser ut som det kan. Googles uttalelse sier at «Du vil fortsatt kunne bruke Sikkerhetskopiering og synkronisering på Windows eller macOS for å laste opp til begge tjenestene i høy kvalitet eller original kvalitet.»

Med andre ord, Google sier at du fortsatt vil kunne laste opp bilder og videoer fra PC-en automatisk – men nevner ikke nedlasting av bilder og videoer til PC-en. Vi må se nøyaktig hva Google gjør i juli, men det ser ut til at denne funksjonen forsvinner.

Hvis du trenger å synkronisere bilder til PC-en din, kan det være bedre å bytte til Dropbox eller OneDrive på telefonen din. Disse tjenestene kan automatisk laste opp bilder du tar, og deretter kan du synkronisere dem til PC-en din som enhver annen mappe.

Kan jeg laste opp bilder automatisk til Google Disk?

Google Foto-applikasjonen for Android og iPhone vil fortsatt automatisk laste opp bilder, hvis du vil – men bare til Google Foto. Du kan ikke lenger laste dem opp automatisk og få dem plassert i Google Disk – i hvert fall med Googles egne applikasjoner.

Som Android politi notater, Android-appen Autosync for Google Disk kan hjelpe å fylle hullet. Den lar deg automatisk synkronisere filer og mapper (inkludert bilder) med Google Disk-mappen din. De vil deretter synkroniseres til PC-en din. Det er også toveissynkronisering, hvis du vil – du kan slette bilder eller andre filer i den synkroniserte Google Disk-mappen, og Autosync vil slette dem på deres opprinnelige plassering på Android-telefonen din.