Slik søker du i alle PC-ens filer i Windows 10s startmeny

Windows 10s mai 2019-oppdatering legger endelig til muligheten til å søke i alle PC-ens filer direkte fra Start-menyen. Denne funksjonen er imidlertid deaktivert som standard. Slik aktiverer du det for raskere og enklere filsøk.

Her er problemet: Som standard, når du søker på Start-menyen, vil Windows kun søke i bibliotekene og skrivebordet. Biblioteker inkluderer mapper som dokumenter, bilder, musikk og videoer. Hvis du har filer andre steder, vil ikke Start-menyen finne dem.

For å gjøre Start-menyens filsøk mer pålitelig, kan du nå gå til Innstillinger > Søk > Søke i Windows. Eller, fra søkepanelet, klikk på «…»-menyknappen øverst til høyre i panelet og velg «Indekseringsalternativer.»

  [FIXED] Kernel Mode Heap Corruption Error på Windows 10

Hvis du ikke ser disse alternativene, har du ikke installert Windows 10s mai 2019-oppdatering (det er versjon 1903) ennå.

Herfra kan du kontrollere Windows-søkeindeksereren – bakgrunnsprosessen som lager listen over filer som Windows søker. Når du søker etter en fil, undersøker Windows søkeindeksen for å se hva som samsvarer med PC-en din. Dette gjør søkeprosessen rask, men det betyr at søkeindeksereren kontinuerlig må kjøre i bakgrunnen og se etter nye filer i mappene du velger å søke i.

For å få Windows til å søke etter alt på PC-en din, velg «Forbedret». Microsoft advarer om at dette kan redusere batterilevetiden og CPU-forbruket – indekseren må se etter flere filer. Etter å ha aktivert dette alternativet, må du være koblet til batteristrøm for at den første indeksen skal bygges. Du kan se statusen til indeksen under «Indekseringsstatus» her – «Venter»-listen er antallet elementer Windows må undersøke før indeksen er fullført.

  Slik installerer du Disney Plus+-appen for PC (Windows 10)

For å få Windows til å søke i flere mapper – men ikke alt – klikker du på «Tilpass søkeplasseringer her.» Du kan legge til andre mapper du vil søke i. For eksempel, hvis du har en mappe D:Files der du lagrer viktige filer, kan du legge den til her.

Du kan også rulle ned og legge til «ekskluderte mapper» som Windows-søkeindeksereren vil ignorere. Hvis du har mapper med mange filer som endres ofte – eller bare mange filer du ikke bryr deg om og ikke vil søke i – er det en god idé å legge dem til i listen over ekskluderte mapper. Dette vil spare litt batteristrøm og CPU-bruk mens du rydder opp i søkeresultatene.

  Hva er Windows 10X, og hvordan er det annerledes?

Før mai 2019-oppdateringen ignorerte Windows 10s Start-meny alltid søkeindeksereren av en eller annen merkelig grunn. Selv om du kontrollerer søkeindekseringsalternativer fra kontrollpanelet på en eldre versjon av Windows 10, vil det ikke påvirke resultatene som vises i Start-menyen. Det vil imidlertid påvirke resultatene som vises når du søker etter filer i filutforsker.