Hvordan sette opp et smart soverom

Du tilbringer kanskje mesteparten av tiden på soverommet ditt og sover, men det kan fortsatt dra nytte av smarthome-teknologi. Et smartere soverom kan hjelpe deg med å sove og våkne om morgenen.

Hvorfor et smart soverom?

Soverom er et unikt rom i oppholdsrommet ditt, du tilbringer mye tid i det, men det meste går vanligvis til å sove. Å legge til smarthome-teknologi kan forbedre et soverom, så lenge du tenker gjennom valgene dine. Med noen få enheter kan du gjøre soverommet ditt mer behagelig for å sove og slappe av. En smart skjerm, lys, smarte solskjermer og smarte plugger kan hjelpe deg med å legge deg og våkne uthvilt.

Legg til Smart Lights for å starte og avslutte dagen

Noen ganger liker du å slappe av på soverommet før du vil sove. Så du kan lese eller se på TV i sengen. Problemet er at når du er klar til å legge deg, kan lysbryterne være utenfor rekkevidde. Eller lysene kan være for sterke for din ektefelle eller partner.

Smarte lys er flotte for kontroll fra komforten av sengen din. Du kan lage tidtakere, slå dem av og på med stemmen eller telefonen, og hvis du bruker smartpærer, kan du dimme eller endre farger til noe mindre hardt for kvelden. Og med noen få rutiner kan du skape en soloppgangseffekt uten å måtte kjøpe en dyr klokke.

Og hvis du har en stor sengegavl, kan du legge til omgivelseslys ved å kjøre LED-striper rundt baksiden av den. Du kan gjøre det samme med en TV på soverommet.

For smarte pærer og LED-lister anbefaler vi Philips Hue av noen få grunner. De renner av Zigbee, så det er mindre sannsynlig at de forstyrrer Wi-Fi-enhetene dine. Philips Hue er kompatibel med både Alexa og Google Assistant. Hue-appen har en innebygd vekkerutine som tar seg av soloppgangsfunksjonen uten behov for å sette opp flere rutiner. Og du kan pare Hue-lysene dine med en Lutron Aurora lysbryter, som glir over dine vanlige lysbrytere.

  Slik sikkerhetskopierer du Mac-bildebiblioteket til en ekstern stasjon

Hovedproblemet med Philips Hue er kostnadene. Et startsett med to hvite pærer og en hub vil sette deg tilbake $70. For prisen får du en bedre klasse pære, vanligvis lysere og mer levende hvis du kjøper fargepærer. Hue-pærer bruker også Zigbee, noe som betyr at de fungerer selv når internett er nede. Andre smarte pærer kan stole på Bluetooth eller Wi-Fi, og kan derfor komme med rekkeviddeproblemer eller miste intelligensen når internett går ned. Men vil du spare penger, har vi også samlet billigere alternativer kan det være lurt å vurdere.

Smarte nyanser kan kutte lysene ned

Når du har tatt vare på lysene dine, kan det være lurt å vurdere å ta den andre lyskilden på soverommet: vinduene dine. Smarte nyanser ligner på smarte lys: du kan leve uten dem, og de gir ikke en avgjørende funksjon. Men når du først har dem, vil du kanskje ikke leve uten dem igjen.

Du kan ikke bare heve og senke nyanser med stemmen eller telefonen, men du kan lage tidtakere og rutiner som tar vare på dem for deg. Rutinen din kan heve fargene når det er på tide å stå opp eller senke dem som en del av en «god natt»-protokoll. Det er kraften til smarthomes; én kommando kan ta seg av mange ting.

Lutron sin Serena Shades fungerer bra og er kompatible med Alexa, Google Assistant og til og med Apple Watches. Men de er dyre og koster ofte hundrevis av dollar.

Hvis du vil bruke mindre, kan det være lurt å holde øye med Ikea sine Fyrtur nyanser . Selv om selskapet ikke vil gi dem ut før i oktober, vil prisen variere mellom $129 og $179 avhengig av størrelse, langt billigere enn de fleste konkurrerende produkter. Og de vil være kompatible med både Alexa og Google Assistant.

Vurder en stemmeassistent med skjerm

Soverom har vanligvis vekkerklokke, men du kan oppgradere til noe bedre. En smartskjerm kan kontrollere de andre smarte produktene dine i hele huset, og gi informasjon som vær og kalenderavtaler.

Du kan bruke en stemmeassistent uten skjerm, men du går glipp av en klokke du kan lese, og annen visuell informasjon. Noen ganger er det bare raskere å lese kalenderavtalene dine enn å lytte til dem én etter én, for eksempel.

  Hvordan sjekke et Microsoft Word-dokument for plagiat

Amazon tilbyr både Ekkoshow og Få øye på, og av de to er Spot bedre egnet til soverom. Den er mindre og designet for å etterligne en vekkerklokke, noe som hjelper den å passe inn på soverommet ditt.

Men vi foretrekker Googles Nest Hub. I motsetning til Echo-enhetene Nest Hub mangler et kamera, noe som gir en følelse av privatliv på soverommet ditt. Og den fungerer også som en digital fotoramme, en funksjon vi elsker. Home Hub gjør også en bedre jobb med å dimme skjermen enn Spot, en funksjon du kanskje setter pris på hvis du foretrekker et mørkt rom når du sover.

Hvis du heller vil ha Google Assistant, men i et klokkelignende format, som Amazons Spot, kaller vår søsterside Review Geek Lenovo Clock nesten perfekt. Til $80 er det nesten halvparten av prisen på Nest-huben, mindre, og igjen forlater kameraet for mer privatliv på soverommet.

Hvis du er helt med på det ene eller det andre økosystemet, bør det til syvende og sist veilede din beslutning om hvilken enhet du skal kjøpe.

Bruk smarte plugger til alle dumme ting

Soverommet ditt har sannsynligvis en myriade av elektronikk, enten det er ladere, vifter, varmeovner, luftfuktere eller TV-er. Smartplugger er en fin måte å gi disse enhetene intelligens uten å måtte kjøpe en ny TV eller koble om en stikkontakt.

Smarte plugger er også enkle å sette opp; bare koble en til en stikkontakt og deretter koble noe til den. Du må konfigurere den med en app og deretter koble den til Google Assistant eller Alexa, men når du først gjør det, har du telefon- og stemmekontroll.

De er også et flott alternativ hvis du liker å legge deg med en vifte eller varmeovn i gang, men ikke vil at de skal gå hele natten. Og brukt riktig kan smarte plugger potensielt spare deg penger. Hvis du har for vane å la en luftfukter gå hele dagen, kan en enkel timer ta seg av det problemet.

  Slik fikser du feil SIM-kort ikke tildelt MM#2

Med smarte plugger trenger du ikke alltid kjøpe en helt ny enhet for å gi det du har intelligens og stemmekontroll. Vi har dekket flere rimelige alternativer tidligere kan det være billigere enn å kjøpe en ny varmeovn, for eksempel. Før du kjøper en smartplugg, bør du slå på enhetene, koble dem fra og deretter koble dem inn igjen. Hvis de ikke slår seg på og begynner å fungere automatisk, er de ikke egnet for en smartplugg.

Avrunding av soverommet

Det er ekstremt praktisk å ha en trådløs lader som er flush med nattbordet.

Noen smarthjem-teknologier er kanskje ikke fysisk til stede på soverommet. Selv om en smart termostat kanskje ikke sparer deg penger, er det praktiske ved å endre den innstilte temperaturen fra komforten av sengen din noe du vil sette pris på klokken tre om morgenen. Både Rede og Økobi tilby temperatursensorer, og det kan hjelpe å plassere en på soverommet. Avhengig av hvilken modell termostat du velger, og hvor mange sensorer du vil bruke, vil du bruke et sted mellom $180 og $350 på å utstyre huset ditt.

Og det kan være lurt å vurdere å legge til bekvemmeligheter på soverommet ditt som ikke faller akkurat inn i smarthome-kategorien. Trådløse ladere er gode når lysene er svake, og det er vanskelig å finne ladeporten på telefonen. Vi liker ladeputer som synker ned i et nattbord, som reduserer både lednings- og overflaterot. Alt du trenger er en hullsag og en bor, og et nattbord som lar deg føre ledningen til et uttak fra under overflaten. Trådløse ladere er også relativt rimelige, vanligvis rundt $20-merket. Du må kanskje sørge for din egen veggadapter.

Den ettromsspesifikke smartenheten vi ikke foreslår er Zigbee-fans. For tiden er mest kjente fans er designet for å fungere med Wink, en smart hub vi ikke anbefaler lenger. Selv om du er komfortabel med å ta den risikoen, gir Alexa-integrasjonen deg kun stemmekontroll over det innebygde lyset. Du må kontrollere alle vifteoperasjoner fra den medfølgende fjernkontrollen eller Wink-appen. Du kan like gjerne spare penger og kjøpe en vifte med fjernkontroll.

Ikke alle forslag er perfekte for hvert soverom. Ta en oversikt over situasjonen din og hold deg til bare smarthome-teknologien som fungerer bra for soverommet ditt. Husk at målet er å legge til bekvemmelighet, ikke problemer og frustrasjon.