Hvor du skal plassere ruteren for de beste Wi-Fi-hastighetene

Hvis hjemmet ditt Wi-Fi virker tregt i enkelte rom, kan det hende at ruteren ikke er på den beste plasseringen. Wi-Fi reiser ikke langt – spesielt gjennom metall og betong. Så det er viktig å finne det beste stedet for ruteren din.

Ja, ruterplassering er viktig

Det er fristende å feste Wi-Fi-ruteren din uansett hvor du har plass, uten å tenke mye over det, men det er en feil. Et Wi-Fi-signal går bare så langt, og jo flere vegger, bokhyller eller andre materialer det møter, jo kortere blir avstanden. Hvis internett virker tregt eller ustabilt på telefonen eller nettbrettet, sjekk Wi-Fi-signalstyrken og se etter kanalforstyrrelser.

Hvis du finner ut at du ikke har et stabilt signal i visse områder av hjemmet ditt – selv på klare kanaler – er det på tide å vurdere å flytte Wi-Fi-ruteren. Det er kanskje ikke det beste stedet for å nå alle hjørnene av hjemmet ditt.

Plasser ruteren i en sentral posisjon (eller ikke)

Vi vet at det ser ut som et stygt romskip, men det er bedre å holde ruteren i det fri.

  Importer din MS Office-ordbok til en annen PC eller ny installasjon

Du har kanskje hørt eller lest at midten av hjemmet ditt er det beste stedet å plassere Wi-Fi-ruteren, men det rådet er ikke nøyaktig for alle hjem. For eksempel, hvis en stue, kjøkken og garasje utgjør det meste av første etasje, kan det å stikke ruteren i midten av gulvet gi mer dekning i garasjen i stedet for områdene du bruker mest.

Hvis det nærmeste rommet til midten av hjemmet ditt er kjøkkenet, kan det også være skadelig å følge rådene om «hjemmets sentrum», siden noen apparater (som mikrobølgeovner) kan forstyrre Wi-Fi-signaler.

Det er nyttig å vurdere ikke bare hva du pleier å gjøre i et gitt rom, men også enhetene som bor der. Mens Wi-Fi i garasjen kanskje ikke er nødvendig for noen mennesker, hvis du har en smart bro til garasjeporten, er en stabil forbindelse noe du trenger. En Wi-Fi-garasjeportåpner trenger kanskje ikke den høyeste hastigheten, men å vite at en Wi-Fi-enhet trenger et stabilt signal kan påvirke ruterens posisjonering.

Til syvende og sist må ruteren din gå inn i eller nær sentrum av det viktigste området i hjemmet ditt. Uansett hvor du vil ha de høyeste hastighetene, sikt mot midten av stedet.

Vurder gulv eller tak i et flernivåhjem

Hvis du har en bolig med flere etasjer, vil du også vurdere hvilke etasjer du frekventerer mest. Hvis du ser for deg Wi-Fi-dekningen din som en kule (som jord), så er ruteren kjernen. Hvis du plasserer ruteren på bakken i kjelleren, synker halve sfæren av Wi-Fi-dekningen ned i fundamentet ditt.

  Hvordan laste ned filer ved hjelp av Safari på iPhone eller iPad

Hvis du har to nivåer du bruker mest, er den beste plasseringen for å dekke begge etasjene enten taket i underetasjen eller bakken i den høyere etasjen.

Viktigst av alt, ikke gjem Wi-Fi-ruteren bak bøker eller i en skuff. Wi-Fi-signalet ditt må allerede jobbe hardt nok til å trenge gjennom veggene og gulvene i hjemmet ditt uten å legge til flere barrierer. Den beste plasseringen i rommet er ute i det fri.

Skille ruteren fra modemet

Ruteren din trenger ikke å være knyttet til modemet. Selv om du har en kombinert ruter og modemenhet, kan du bruke en egen Wi-Fi-ruter i stedet. Hvis Internett-leverandøren din installerte modemet (og Wi-Fi-ruteren) på et upraktisk sted (som kjelleren), er det desto større grunn til å bruke en dedikert Wi-Fi-ruter. Du kan kjøre en lang Ethernet-kabel fra modemet til den beste plasseringen i hjemmet og koble til Wi-Fi-ruteren der.

Hvis din ISP-leverte Wi-Fi-ruter/modem kun sender på 2,4 GHz-spekteret, bør du oppgradere til en nyere ruter som også tilbyr 5 GHz. Selv om 5 GHz ikke sender så langt, vil du få færre forstyrrelser fra naboene dine. Du trenger ikke nødvendigvis å bruke mye. Mens Netgears $160 ruter tilbyr mange ekstra funksjoner og god dekning, du kan sannsynligvis klare deg med TP-Link’s $60 ruter hvis hjemmet ditt ikke er stort.

  Slik kobler du en PS4- eller Xbox-kontroller til iPhone eller iPad

Hvis hjemmet ditt er usedvanlig stort, og du trenger dekning overalt, bør du vurdere enten Wi-Fi-rekkeviddeforlengere eller, for en mer sømløs opplevelse, et Mesh Wi-Fi-system. De fleste hjem trenger sannsynligvis ikke Mesh, men det kommer med fordeler, som automatiske oppdateringer og automatisert overlevering.

Med et mesh-system flytter Wi-Fi-kilden din automatisk fra en ruter til en annen når du beveger deg gjennom hjemmet ditt. Rekkeviddeforlengere takler ofte ikke overgangen like elegant.

Sjekk Wi-Fi-signalstyrken

Hender som holder og trykker på en telefon med

Etter (eller til og med før) du har gått gjennom disse tipsene, sjekk Wi-Fi-signalstyrken for å se hvor godt du gjorde det (eller hva du må gjøre). Gå rundt i hjemmet ditt og hold øye med det for å se hvor sterkt signalet er i forskjellige rom.

Hvis du ønsker å få enda bedre dekning, prøv å bygge et varmekart. Når du i gjennomsnitt vet hvor langt din nåværende ruter kan kringkaste et signal, vil du hjelpe deg med å finne ut hvor du skal plassere det fordi du vil ha en bedre følelse av grensene.