Slik begrenser du data i Google Sheets med datavalidering

Hvis du bruker Google Regneark til å samarbeide med andre, kan du forhindre at folk skriver inn feil data i cellene i regnearket ditt. Datavalidering hindrer brukere i å sette inn noe annet enn riktig formaterte data innenfor bestemte områder. Slik bruker du den.

Slik bruker du datavalidering i Google Sheets

Start nettleseren din, gå til Google Sheets-hjemmesidenåpne et regneark og marker området du vil begrense.

Klikk «Data» og klikk deretter «Datavalidering.»

I datavalideringsvinduet som åpnes, klikk på rullegardinmenyen ved siden av «Kriterier». Her kan du angi en bestemt type input for å tillate de valgte cellene. For raden vi har valgt, skal vi sørge for at folk legger inn et firesifret tall for året en film ble utgitt, så velg alternativet «Nummer». Du kan også velge andre kriterier, for eksempel kun tekst, datoer, en forhåndsdefinert liste over alternativer, elementer fra det angitte området eller din egendefinerte valideringsformel.

  Hvor bekymret bør du være for helserisikoen ved 5G?

Klikk på rullegardinmenyen ved siden av

Hvert alternativ har sine egne verdier du må spesifisere for denne funksjonen nøyaktig for å validere dataene som er skrevet inn i hver celle. Siden vi bare vil ha året en film ble utgitt, kommer vi til å bruke «Between»-valideringen. Deretter konfigurerer vi en minimumsverdi på 1887 – den første filmen som ble opprettet – og et maksimum på 2500, som burde være tilstrekkelig for behovene til dette regnearket.

Deretter velger du om Regneark skal vise en advarsel eller fullstendig avvise alt som er skrevet og vise en feilmelding når dataene er ugyldige.

  Slik deler du et statisk øyeblikksbilde av Google-kalenderen din

Advarselsmeldingen varsler brukeren om at nummeret må være mellom et spesifikt område og beholder de ugyldige dataene i cellen med et rødt varsel.

Hvis du velger «Avvis inndata», ser brukeren et popup-vindu med en ubeskrivelig feilmelding etter at han har sendt inn de ugyldige dataene, og det han skrev blir også slettet.

Du kan også avvise alle ugyldige inndata, men gi folk tilbakemelding om hvilken type data som kreves. Klikk på «Avvis inndata», klikk på avmerkingsboksen for «Vis hjelpetekst for validering», og skriv deretter inn en nyttig advarsel. Klikk «Lagre» for å lukke valideringsverktøyet.

  Hvordan redigere innlegg i WeChat

Klikk

Nå, når noen prøver å legge inn ugyldige data, får hun en nyttig melding slik at hun kan fikse feilen i dataene.

Datavalidering er viktig når du samler inn informasjon fra folk og vil sikre at de skriver inn riktig informasjon i regnearkcellene dine. Det forhindrer noen i å sende inn feilaktige data og kan brukes som en oppsamlingsboks hvis du har satt opp formler eller automatiseringsoppgaver som er avhengige av disse dataene.