Hvordan lage TV-visningskunst (eller familiebilder)

Samsungs Frame TV er vakker og dyr. Når den ikke er i bruk, viser den kunstverk. Men hvis du allerede har smart-TV, kan du oppnå noe lignende med en app eller Chromecast. Dette er hvordan.

Selvfølgelig vil TV-en din bruke mer strøm hvis den viser bilder i stedet for slått av. Det er også poenget med Samsungs Frame TV: I stedet for å vise en tom svart skjerm eller en glorete startskjerm, kan du vise kunst eller bilder i stedet. Enten det er en Roku, Chromecast eller Fire TV, kan du anslå Frame TV-opplevelsen.

Velge bildene dine

Dette bildet fungerer bra på TV-er, takket være det brede sideforholdet.

Før du fortsetter, tenk på hva du vil vise på TV-en. Noen av løsningene nedenfor tilbyr innebygde kunstgallerimoduser som automatisk gir deg vakker kunst, slik at du ikke trenger å mase over bilder.

Hvis du bruker dine egne bilder, husk at selfies, bilder du har tatt i portrettretning og gamle filmbilder du digitaliserte med en skanner sannsynligvis ikke ville se bra ut når du blåser opp til din 40+ tommers horisontale TV.

Men hvis du er sikker på at du har mange horisontalt orienterte bilder tatt med høy oppløsning, bør du gå gjennom dem og velge det beste fra gjengen. Hvis du bruker en Chromecast, laster du inn bildene dine til Google Foto. For FireTV-er laster du opp til Amazon Photos. Roku TV-er kan bruke enten bilder fra telefonen eller Google Photos. Og Apple TV-er bruker iCloud-lagring for sine skjermsparere. Uansett plattform anbefaler vi å lage et dedikert album kalt «TV slideshow» slik at du enkelt kan huske og finne det.

  Hva er ICMP? Forstå Internet Control Message Protocol

Bare husk eventuelle lagringsgrenser du kan møte når du laster høyoppløselige bilder til Google Foto, iCloud-bilderog Amazon-bilder. Google Photos tilbyr ubegrenset lagringsplass for bilder hvis du lar den redusere størrelsen på bildet. Hvis du vil ha full oppløsning, har du bare 16 GB gratis. Amazon Photos gir Prime-abonnenter ubegrenset lagringsplass, og alle andre 5 GB plass. iCloud tilbyr fem GB ledig plass og tar USD 1 i måneden for 50 GB plass.

Hvis du leter etter inspirasjon, sjekk ut Art Institution of Chicagosom er vert for høyoppløselige bilder av kjente kunstverk, eller du kan bruke bilder fra NASA. Familiebilder som passer alle i rammen vil mest sannsynlig også fungere bra.

Hvordan vise bilder med Roku

Vi tror Roku er en av dine de beste alternativene for en Smart TV. Hvis du har en, kan du enkelt vise Google Foto-album på TV-en din, og til og med sette opp en skjermsparereffekt for å starte albumlysbildefremvisningen etter en periode med aktivitet.

Du har to alternativer med de fleste Roku TV-er: Velg bilder fra telefonen, eller installer Photo View-kanalen.

Hvis du vil bruke bilder på telefonen, åpner du Roku iOS eller Android app, og trykk på alternativet Bilder+ nederst på skjermen.

Velg skjermspareralternativet, og deretter albumet du opprettet med bildene du vil vise. Når du har valgt bildene du vil at skjermspareren skal vise, bør du begynne å se dem vises på skjermen med en gang. Ulempen er at du må oppdatere denne gruppen bilder manuelt med Roku-appen når du vil gjøre endringer.

Alternativt kan du bruke Google Foto til å drive Roku-skjermspareren. Fordelen er at du kan endre hvilke bilder som vises fra hvilken som helst datamaskin, nettbrett eller telefon. Alt du trenger å gjøre er å legge til eller fjerne bilder fra det tilkoblede albumet.

For å vise en Google Fotoalbum-skjermsparer, må du installere Photo View-kanal. Åpne den, og følg instruksjonene for å logge på med Google-kontoen din (via Logg på med Google-funksjonen).

  Hvordan fikse DirecTV feilkode 775

Når du har installert Photo View, kan du velge et album å hente bilder fra, angi Photo View som Rokus skjermsparer, og til og med justere tiden før skjermspareren starter, alt fra Rokus innstillinger. Gå til Innstillinger > Skjermsparer > Endre skjermsparer. Velg deretter PhotoView-alternativet. Innstillinger > Skjermsparer > Endre ventetid lar deg endre tiden før en skjermsparer starter, dobbeltsjekk at den ikke er deaktivert.

Vi anbefaler at du oppretter et dedikert album i Google Foto, og laster enten bilder av kunstverk du liker eller noen av NASAs fantastiske stillbilder av verdensrommet. Uansett bør du lage et album spesielt for TV-en din. Portrettorienterte bilder, selfies og så videre vil sannsynligvis ikke vises veldig pent på en stor TV. Familiebilder kan derimot fungere bra forutsatt at de er horisontalt orientert.

Hvordan vise bilder med FireTV

Amazons FireTV har ikke tilgang til Google Photos, dessverre. Men den har sine egne brukervennlige alternativer. Hvis du liker ideen om naturbilder som vises på TV-en din, har Amazon allerede alt du trenger på plass. Alt du trenger å gjøre er å slå på skjermspareralternativet og godta alle standardinnstillinger.

Men hvis du vil ha mer kontroll, og heller vil lage ditt eget tilpassede album med kunstverk eller familiebilder, trenger du bare å laste ned Amazon Photos iOS eller Android app. Eller logge inn på nettet. Amazon Photos tilbyr ubegrenset lagringsplass for Prime-brukere eller 5 GB plass til alle andre.

Når du har logget på, last opp bildene du foretrekker og lag en mappe for dem. På FireTV-en din, gå til skjermsparerinnstillinger og endre kilden til albumet ditt. Tilpass eventuelle andre innstillinger du ønsker, for eksempel timing, og du er klar til å nyte kunst på TV-en din.

Slik viser du bilder med Chromecast

Chromecast kan være det enkleste alternativet hvis du vil vise kunst – og det er relativt enkelt å tilpasse med bilder også. Chromecasts skjermsparerfunksjon fungerer akkurat som omgivelsesskjermen til Google Nest Hub (tidligere kjent som Google Home Hub) og bruker de samme kontrollene.

  12 ting ut av esken Mac-er kan gjøre som PC-er ikke kan

For å vise kunst, åpne Google Home-appen og finn Chromecast-enheten din. Trykk på den, trykk på Ambient mode, trykk på Art Gallery, og så er du ferdig.

Hvis du heller vil vise familiebilder eller bilder du har tatt, bør du laste dem inn i et spesifikt galleri i Google Foto. Velg deretter Google Photos Album i Ambient-innstillingene.

Uavhengig av metoden du bruker, vil visning av kunst eller bilder på TV-en bare se bra ut hvis TV-en din klarer oppgaven og bildene du velger ser flotte ut i store formater. Så lenge du har dekket disse to aspektene, bør enhver metode du velger føre til gode resultater.

Slik viser du bilder med Apple TV

Hvis du har en Apple TV, har du lykke til ettersom enheten støtter skjermsparere opprettet fra iCloud-bildene dine.

Når bildene dine er i iCloud, vil du slå på iCloud-integrering i Apple TV-innstillingene. Når du slår på iCloud, vil den spørre om du vil slå på Photo Stream og bruke den som skjermsparer. Du kan velge ja, men hvis du har laget et spesifikt album som vi foreslo ovenfor, vil du velge å ikke bruke Photo Stream som skjermsparer.

I stedet går du til skjermspareralternativene i Apple TVs innstillingsdialog, velger Bilder og deretter iCloud. Her kan du velge hvilket album du vil bruke.

Bruker USB eller Plex

Mange smart-TV-plattformer har USB-porter eller Plex-apper du kan bruke til å vise skjermsparere med. Du må laste opp bildene dine til enten en USB-stasjon eller til Plex-serveren din, og deretter legge dem til som et alternativ for en skjermsparer.

Hvis hovedgrensesnittet ditt er Plex-serveren, bør du sette opp et personlig album som skjermsparer. Men avhengig av smart-TV, må du kanskje gå inn i TV-ens skjermsparerinnstillinger og finne et alternativ for å bruke enten USB eller Plex som kilde til bildene.