Hvordan lage skrivebordssnarveier på Windows 10 på den enkle måten

Windows 10 lar deg fortsatt lage skrivebordssnarveier til programmer, filer, mapper og til og med nettsteder. Skrivebordsikoner er kanskje litt ute av moten, men de er fortsatt nyttige som en del av et pent organisert skrivebord.

Hvordan lage en snarvei til en applikasjon

For å gjøre dette på den enkle måten, åpne Windows 10s Start-meny. Se etter applikasjonen du vil bruke ved å bla gjennom applisten på venstre side av menyen. Hvis det er i flislisten til høyre i menyen, kan du også dra det derfra.

  Fiks 0xC00D36D5 Ingen kameraer er vedlagt i Windows 10

Når du har funnet den, drar og slipper du programmets snarvei fra Start-menyen til skrivebordet. Du vil se ordet «Link» vises når du holder musepekeren over skrivebordet. Slipp museknappen for å opprette en lenke til programmet, også kjent som en snarvei på skrivebordet.

Merk at du ikke kan søke etter applikasjonen etter navn i Start-menyen. Windows 10 lar deg ikke dra og slippe noe fra søkeresultatene. Det burde det, men det gjør det ikke.

Hvordan lage en snarvei til en fil eller mappe

For å lage en skrivebordssnarvei til en fil, finn først filen et sted i Filutforsker. Hold nede Alt-tasten på tastaturet og dra og slipp filen eller mappen til skrivebordet. Ordene «Create Link in Desktop» vises. Slipp museknappen for å opprette koblingen.

  Hvordan stoppe Microsoft Teams fra å starte automatisk på Windows 10

Hold nede Alt er nødvendig. Hvis du ikke holder nede Alt, vil Windows vise ordene «Flytt til skrivebordet», og det vil flytte mappen eller filen til skrivebordet i stedet for bare å lage en kobling.

Hvordan lage en snarvei til et nettsted

I Google Chrome eller Mozilla Firefox kan du raskt lage skrivebordssnarveier til nettsteder. Med en nettside åpen, dra og slipp ikonet til venstre for adressefeltet – det er vanligvis en hengelås eller en «i» i en sirkel – til skrivebordet.

Dette fungerer ikke i Microsoft Edge av en eller annen grunn. Edge lar deg ikke lage skrivebordssnarveier direkte. Du kan imidlertid opprette dem i Chrome eller Firefox, og de åpnes automatisk i standardnettleseren din – selv om det er Microsoft Edge.

  Hvordan fikse Desktop Window Manager høy minnebruk i Windows 10

Arbeid med snarveiene dine

Uansett hvilken type snarvei du lager, kan du høyreklikke på den etterpå, velge «Gi nytt navn» og endre navnet til det du vil.

Du kan bruke alle metodene ovenfor for å lage snarveier i andre mapper også. Vil du lage en snarvei til et nettsted eller et program i nedlastingsmappen? Gå rett frem! Bare dra og slipp den til ønsket plassering i stedet for skrivebordet.

Hvis du ikke ser noen snarveier på skrivebordet, kan de være skjult. Høyreklikk på skrivebordet og velg Vis > Vis skrivebordsikoner for å vise dem.

Du kan også velge størrelsen på skrivebordsikonene dine herfra – store, middels eller små. For flere størrelsesalternativer, plasser musepekeren over skrivebordet, hold nede Ctrl-tasten og bla opp og ned med musehjulet.