Hvordan laste ned Android-apper på Chromebook

En av de beste tingene å komme til Chromebook var introduksjonen av Google Play Store for å få tilgang til millioner av Android-apper på støttede Chrome OS-enheter. Slik installerer du Android-apper på Chromebooken din.

Hvilke enheter støtter Play Store?

Selv om de fleste nye Chromebook-enheter leveres med Google Play Butikk ut av esken, har enkelte enheter fortsatt ikke støtte for Play Butikk. Sjekk ut Chromium-prosjekter-siden for å se en fullstendig liste over enheter som støtter Android-apper og de som er planlagt. Google fortsetter å evaluere flere enheter for kompatibilitet og oppdaterer listen etter hvert som nye enheter legges til.

  Hvordan lagre en nettside i Chrome

Hvis du fortsatt ikke ser Play Butikk-appen i startprogrammet, kan det hende at Chromebooken din trenger en programvareoppdatering. Sørg for at Chrome OS kjører den nyeste versjonen, og prøv å oppdatere Chromebooken til den nyeste versjonen.

Hvordan installere Android-apper

For å komme i gang må du først åpne Play-butikken. Klikk på Launcher-ikonet, rull ned til du ser Play Butikk-ikonet, og klikk deretter på det.

Etter at Play-butikken åpnes, skriv inn et appnavn i søkefeltet øverst og trykk på Enter-tasten.

Fra listen over søkeresultater klikker du på «Installer» under appen du vil starte nedlastingen.

Etter at appen er installert, klikker du på «Åpne».

Hvis du heller vil åpne den senere, kan du gjøre det fra appskuffen. Klikk på skuffikonet, rull til du ser programmets ikon, og velg det.

  Nye funksjoner i Firefox 31 for skrivebord og Android

Hvordan organisere nedlastede apper

Etter at du har lastet ned en haug med apper, vil du kanskje legge merke til at appskuffen blir litt rotete. Selv om det ikke er en måte å automatisk sortere appene i skuffen, kan du legge dem til mapper og manuelt omorganisere rekkefølgen i skuffen.

Hvordan legge til apper i mapper

For å organisere dem i forskjellige kategorier for enkel tilgang, kan du samle dem i en mappe i appskuffen.

Åpne appskuffen, trykk lenge og dra en app oppå en annen app, og slipp den.

En navngitt mappe blir opprettet med appene. For å gi nytt navn til mappen til noe litt mer beskrivende, klikk på mappen, velg «Unavngitt» og skriv deretter inn et nytt navn.

Klikk på mappen, klikk

Hvordan omorganisere apper

Nå som du har apper organisert i mapper, vil du kanskje omorganisere dem i appskuffen. Du kan plassere de mest brukte appene/mappene helt øverst og skyve de du sjelden bruker til bunnen av skuffen.

  Søk nå lar deg søke på enheten din eller på Internett fra hvor som helst [Android]

Akkurat som du gjorde før, trykk lenge og dra en app/mappe til en hvilken som helst posisjon i appskuffen, og slipp deretter.

Slik avinstallerer du Android-apper

Installering av flere Android-apper på Chromebooken din vil garantert bruke opp en stor del av lagringsplassen. Heldigvis kan du enkelt avinstallere alle programmer du ikke har brukt på en stund som tar opp den sårt tiltrengte plassen.

Åpne appskuffen, høyreklikk på programmet du vil avinstallere, og klikk deretter på «Avinstaller».

Klikk på Launcher-ikonet, høyreklikk appen, og klikk deretter

Det vises en melding som ber deg bekrefte at du vil avinstallere appen. Klikk «Avinstaller.»

Klikk

Etter at applikasjonen er avinstallert, kan du gå videre og installere eventuelle ekstra apper med den frigjorte plassen du får ved å fjerne apper du ikke lenger trenger.