15 flotte Mac OS X-terminalkommandoer som du kanskje ikke kjenner

DOS-prompten er den siste resten av den opprinnelige æraen med databehandling, som eksisterer mest for nostalgiens skyld. Med mindre du har drevet med databehandling siden 90-tallet (eller tidligere) har du nesten ingen grunn til å forstå kommandoprompten, for hvorfor skulle noen det? Det er et trist skue. Jeg liker å begynne innleggene mine med litt Windows-bashing; det hjelper å illustrere hvordan OS Xs Terminal fortsatt er relevant og vokser i kraft for hver iterasjon. Vi har allerede diskutert hvordan du kan deaktivere dashbordet og varslingssenteret og hvordan du fjerner skygger fra skjermbilder, men det er bare toppen av det velkjente isfjellet. Hvis du lærer hvordan du bruker denne kraften, kan du låse opp evner du ikke visste eksisterte.

Vi må akseptere at moderne databehandling ikke har plass til å skrive instruksjoner. Det er en tafatt affære, for å hedre som vi bare vil nevne funksjoner du kan få tilgang til gjennom terminalen eksklusivt (og kanskje noen tredjepartsapper).

Få Mac-en til å snakke

say your-statement-here

Denne kommandoen er selvforklarende, du kan utløse den opprinnelige tekst-til-stemme-funksjonen ved å skrive et ord/setning etterfulgt av «si».

Spille spill

Som vi nesten alltid nevner, er OS X Unix-basert og har som sådan arvet en rekke Unix-arv som har overlevd migreringen til Mac. Emacs, en tekstredigerer, er en del av UNIX-systemet, som kommer med noen få påskeegg, som spill. Teknikken er enkel. Finn først Emacs-versjonsnummeret ditt.

cd /usr/share/emacs/; ls

Dette vil vise ditt versjonsnummer. Min er 22.1. Skriv inn følgende:

ls /usr/share/emacs/22.1/lisp/play

Erstatt 22.1 med det nummeret du oppnådde i det forrige trinnet. Du får en katalog over alle tilgjengelige spill. Lag et notat, eller ta et skjermbilde. Hvis du bruker Mavericks, er sjansen stor for at det vedlagte skjermbildet er det samme som det du har.

  Hvis du planlegger å installere massevis av Smarthome-enheter, hopp over Wi-Fi

Slå nå på Emacs ved å skrive det i terminalen.

emacs

For å få tilgang til spillene, trykk «Esc» og deretter «x» og skriv inn navnet på spillet du vil spille, bare navnet, ingen utvidelser nødvendig. Du kan bytte til neste spill når som helst ved å gjenta denne prosessen.

Se Star Wars i ASCII

Når vi snakker om nostalgi, kan du faktisk se Star Wars Episode IV – A New Hope på din mac avbildet gjennom ASCII-kunst. Hvis du bruker IPV6, vil du bli behandlet med en farget versjon med flere scener. Hvis du har SSH- og Telnet-tilgang samt en terminalapp på iOS, kan du se den der også. Pass på at du ikke endrer størrelsen på vinduet, ellers vil det forvanske ASCII-kunstens arrangement. Skriv inn kommandoen nedenfor i terminalen og nyt.

telnet towel.blinkenlights.nl

Sikkerhetskopier til Time Machine etter ønske

Hvis du jobber med Time Capsule eller en annen sikkerhetskopienhet, kan du endre hvor ofte systemet ditt sikkerhetskopieres. Bare skriv inn

 sudo defaults write /System/Library/Launch Daemons/com.apple.backupd-auto StartInterval -int 1800

Tallet på slutten av kommandoen ovenfor representerer sekunder, 1800=30 minutter. Du kan endre dette for å passe til hvilken frekvens du ønsker for sikkerhetskopiering til Time Machine.

Endre størrelse på forhåndsvisningsoppløsning

Hvis du bytter gjennom forskjellige forhåndsvisninger, vil du legge merke til at bildet endrer størrelsen hver gang for å tilpasse seg det nye bildet. Denne oppførselen er uhyggelig for noen, spesielt digitale tegneserieentusiaster, men kan fikses gjennom en enkel terminalkommando.

 defaults write com.feedface.ffview udn_dont_resize_img_ win 1

Start appen på nytt, og bildevinduene vil nå forbli en konstant størrelse. For å reversere dette til standard, skriv inn koden på nytt, og bytt ut «1» på slutten med «0».

defaults write com.feedface.ffview udn_dont_resize_img_ win 0

Røntgenbilder av mappene dine

Denne kommandoen fungerer bare med Mountain Lion eller tidligere versjon av OS X. Hurtig titt gjør det den sier; den gir deg en rask titt på hvilken som helst fil, gir deg total mappestørrelse, antall filer inne osv. Du kan få enda flere detaljer ved å ta et røntgenbilde av en mappe, bare skriv:

defaults write com.apple.finder QLEnableXRayFolders -boolean YES; killall Dock

For å deaktivere, skriv inn følgende

defaults write com.apple.finder QLEnableXRayFolders -boolean FALSE; killall Dock

Nylig brukte apper

Hvis du liker å ha rask tilgang til de nylig brukte programmene dine, må du bare kopiere og lime inn kommandoen nedenfor, så blir den en snarvei i Dock. For å fjerne snarveien, bare høyreklikk på den og «Fjern fra Dock».

defaults write com.apple.dock persistent-others -array-add '{ "tile-data" = { "list-type" = 1; }; "tile-type" = "recents-tile"; }'; killall Dock

Gi nytt navn til skjermbilder

Når du tar et skjermbilde på Mac, er standard navnekonvensjon «Skjermbilde – Dato -Tid», hvis du ønsker å endre det slik at du kan erstatte ordet «Skjermbilde» er det bare å bruke følgende kommando og erstatte «Alt du liker» med ditt foretrukne ord/uttrykk.

defaults write com.apple.screencapture name "Anything you like"; killall SystemUIServer

Hvis du vil gå tilbake til standard, bruk:

defaults write com.apple.screencapture name ""; killall SystemUIServer

Vis skjulte filer

Jada, det finnes programmer som lar deg se på OS X sine skjulte filer, men du trenger ikke lete andre steder for å få tilgang til disse filene, siden det er en veldig enkel kommando som vil gjøre jobben for deg:

defaults write com.apple.finder AppleShowAll Files TRUE; killall Finder

Slik deaktiverer du:

defaults write com.apple.finder AppleShowAll Files FALSE; killall Finder

Aktiver AirDrop på eldre Mac-er

AirDrop er en Mac-funksjon designet for å raskt og enkelt dele filer. De fungerer fra Mac til Mac, selvfølgelig kan de samme resultatene oppnås med noen skybaserte løsninger eller fildelingsapper, men du kan aktivere det for eldre Mac-er også, selv over Ethernet.

defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces -bool TRUE; killall Finder

For å gå tilbake til standard, skriv inn:

defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces -bool FALSE; killall Finder

Filsystembruk

Hvis du vil finne ut hvor filsystemet ditt brukes mest, er det bare å skrive

sudo fs_usage

Gi det et minutt til å fullføre og bla gjennom listen for å se hva som tar mesteparten av ressursene dine. Jeg oppdaget at Google chrome er den mest belastende appen av alle.

  Hvordan trekke ut og endre ikoner på en Mac

Undersøk filer

Hvis du kommer over en fil som ikke støttes, men vil vite hva som ligger i den, kan du bruke følgende kommando for å inspisere filens innhold, den vil åpne hver fil, selv om MP3-er og videoer vil se ut som tull. Dette er nyttig når du prøver å gjenopprette korrupte filer eller bare undersøke en fil for innhold. Bare skriv «katt» etterfulgt av banen som fører til filen. Hvis du ikke er kjent med hvordan du navigerer gjennom filstrukturene i OS X sin terminal, er det bare å høyreklikke på filen og «Få info», der vil du se filens bane. Nedenfor er et eksempel:

cat /Users/Adi/Desktop/age.md

Tekstvalg fra Hurtigvisning

Quick look er et alternativ i Mac som lar deg se på tekstdokumentene dine som en forhåndsvisning av bilder (trykk mellomromstasten på et hvilket som helst dokument for å se), de som bruker det vet at du ikke kan velge tekst fra quicklook og må åpne filen for å kopiere elementer fra den. Men med kommandoen nedenfor kan du gjøre akkurat det.

defaults write com.apple.finder QLEnableTextSelection -bool TRUE; killall Finder

Å gjøre om:

defaults write com.apple.finder QLEnableTextSelection -bool FALSE; killall Finder

Lag en tom fil i alle størrelser

Dette er viktigere for å teste andre apper, for det meste relevante for programmerere/utviklere. Denne kommandoen lar deg lage en tom fil av hvilken som helst størrelse du velger. Du kan også navngi det hva du velger. konvensjonen er mkfile [filesize] [filename].[file-extension] mkfile 1m filnavn.ext

  Reparer Dota 2-diskskrivefeil

Slå av og på Chromes navigering med to fingre

Chrome har denne vanen at hvis du sveiper i én retning med begge fingrene, vil du bli tatt til forrige eller neste side (avhengig av gesten), hvis du, som meg, er plaget av dette, kan den deaktiveres med en enkel kommando.

defaults write com.google.Chrome.plist AppleEnableSwipeNavigateWithScrolls -bool FALSE

Start Chrome på nytt, og det vil bli gjort. Hvis du vil ha funksjonen tilbake, skriv bare inn følgende

defaults write com.google.Chrome.plist AppleEnableSwipeNavigateWithScrolls -bool TRUE

Kjenner du til noen terminalkommandoer vi ikke kjenner? Del dem med oss ​​i kommentarene nedenfor.