Slik tvinger du avslutning av apper på en iPhone eller iPad

Noen ganger setter en app seg fast på en skjerm eller slutter å svare. Hvis du tvinger å avslutte appen på iPhone eller iPad, «løsner» den alt. Vi viser deg hvordan!

Hva gjør tvungen slutte?

Når du lukker en app på iPhone eller iPad og går tilbake til startskjermen, avslutter du faktisk ikke appen; den kjører fortsatt i bakgrunnen. Du kan tenke på det som å «pause» appen.

Hvis en app krasjer, sitter fast eller generelt oppfører seg dårlig, er tvangsavslutning sannsynligvis det beste alternativet. Dette avslutter faktisk appen, og når du åpner den igjen, laster den opp friskt. Eventuelle midlertidige problemer du opplevde med den appen bør fikses.

  Lyrics Finder finner tekster og legger dem til MP3-filene dine

Slik tvinger du avslutning av apper på en iPhone

Prosessen med å åpne App Switcher og tvinge å avslutte en app på en iPhone er litt forskjellig avhengig av hvilken modell du har og hvilken versjon av iOS den bruker.

La oss først snakke om de nyere iPhone-ene (X, XS, XS Max, XR eller nyere) som har hakket øverst på skjermen og ikke har en Hjem-knapp.

På iPhone, hold deg i den plagsomme appen eller åpne den du vil tvinge avslutningen. Sveip opp fra bunnen (hjemmelinjen) på iPhone-skjermen.

Hold fingeren på skjermen når du nærmer deg midten av skjermen. Når du ser en forhåndsvisning av appen i kortstørrelse, løfter du fingeren for å åpne App Switcher.

Du kan nå bla horisontalt i dette grensesnittet for å se alle de tidligere åpnede appene. Når du ser appen du vil avslutte, sveip opp på forhåndsvisningen. Kortet skal forsvinne gjennom toppen av skjermen.

  Hvordan gi musikk, filmer og mer i gave fra iTunes Store

Hvis du bruker en iPhone X som kjører iOS 11, må du trykke og holde på forhåndsvisningen av appen, og deretter trykke på den røde «-» (minustegn)-knappen for å avslutte appen.

Hvis din iPhone har en fysisk Hjem-knapp, dobbelttrykker du bare på den for å åpne App Switcher, og sveiper deretter opp på appforhåndsvisningen for å avslutte den appen.

Hvordan tvinge bort apper på en iPad

Metoden for å tvinge avslutning av apper på en iPad ligner på den for iPhone, men grensesnittet er annerledes.

Hvis du har en nyere iPad Pro med Face ID (som kjører iOS 12, iPadOS 13 eller høyere), sveip opp fra bunnen av skjermen til midtområdet, hold i et sekund og slipp deretter for å avsløre App Switcher .

  Få betydningen av et hvilket som helst ord i undertekster ved å klikke på det

Du ser et rutenett med tidligere åpnede apper. Finn den du vil tvinge til å avslutte, og sveip opp på forhåndsvisningen for å avvise den.

Hvis iPad-en din har en fysisk Hjem-knapp, dobbeltklikker du på den for å åpne App Switcher. Hvis du kjører iOS 12 (eller iPadOS 13) på en eldre iPad med en Hjem-knapp, kan du fortsatt sveipe opp fra bunnen av skjermen for å få tilgang til App Switcher.

Etter at du har avsluttet appen, finn den på startskjermen (eller bruk Spotlight-søk for å finne den), og trykk deretter på den for å åpne den igjen. Appen skal nå fungere bra.

Hvis du fortsatt har problemer, prøv tipsene våre for å fikse en krasj-app. Hvis alt annet feiler, anbefaler vi at du starter iPhone eller iPad på nytt.