Når opprettet jeg min Google-konto?

Jeg skal ikke skryte av hvordan jeg tenker på store kompliserte passord for e-postkontoen min, Facebook, Twitter og inngangen til mitt hemmelige laboratorium. Jeg er i stand til å huske dem lett, men det samme kan ikke sies for alle, og hver gang jeg endrer passordet mitt (som jeg gjør regelmessig på grunn av sikkerheten) sliter jeg med å huske det de første dagene. Men å huske passord er ikke lett for alle, og å gjenopprette passordet til en Google-konto innebærer et spørsmål som det er svært lite sannsynlig at man husker svaret på; når opprettet du Google-kontoen din? Jeg fant ut dette for noen uker siden da faren min, som eldes godt, men med dårlig hukommelse, glemte passordet til Gmail-kontoen sin. Jeg hadde hjulpet ham med å sette den opp, men Gmail ville ikke la meg gjenopprette den ved å bruke den sekundære e-postadressen. Hvis du har hatt den uheldige flaksen å glemme Gmail-passordet ditt og du trenger å vite når du opprettet kontoen din, her er to raske måter å finne det på.

  Hvordan pare og konfigurere Apple Pencil (2. generasjon)

Gmails velkomst-e-post

I det sekundet du oppretter den nye Google-kontoen din, sender Gmail deg tre e-poster for å ønske deg velkommen ombord, hjelpe deg i gang og mer. Jeg har aldri til dags dato lest disse e-postene og lurer ofte på hvorfor jeg bare ikke sletter dem. Slett dem aldri; disse e-postene ble sendt til deg innen minutter etter at du opprettet kontoen din, og er den enkleste måten å få opprettelsesdatoen på.

Nå lurer du kanskje på hvorfor dette hjelper, for hvis du har glemt passordet ditt, kan du ikke forvente å søke i e-posten din etter velkomstmeldingen, ikke sant? Dette trikset er nyttig hvis du har glemt passordet, men har Google-kontoen din lagt til en Android-telefon som blant annet synkroniserer e-post. Du kan åpne Gmail-appen på telefonen, søke etter e-posten og finne fødselsdatoen for kontoen din.

  Slik bruker du OG- og ELLER-funksjonene i Google Sheets

Google Takeaway

Vi besøkte Google Takeaway sist da Google Reader ble avsluttet (jeg savner det fortsatt, det gjør jeg virkelig), og vi la ikke så mye oppmerksomhet til noe annet på den tiden, bortsett fra at vår elskede Reader ikke ville være lenger. Gå over til Google Takeout og velg å eksportere data fra kretsene dine. Du vil bli bedt om å logge på for å bekrefte eksporten. Når du er logget på, vil du bli spurt hvor du vil flytte dataene til. På samme side vil du se følgende informasjonskort som har din kontoopprettelsesdato.

  Hvordan fikse DirecTV feilkode 775

Ulempen

Du trenger stort sett tilgang til Gmail for å kunne få denne informasjonen, så hvis du ikke allerede har det og du har glemt passordet ditt, eller enda verre, kontoen din har blitt kompromittert, må du stole på annen gjenoppretting metoder for å få det tilbake.

[via Digital Inspiration]