Slik bruker du Chromes innebygde oppgavebehandling

De fleste operativsystemer har en innebygd oppgavebehandling eller ressursmonitor som lar deg se alle aktive prosesser og programmer som kjører på datamaskinen din. Chrome-nettleseren har også en som hjelper deg med å avslutte plagsomme faner og utvidelser.

Åpne Chromes Task Manager

For å åpne Chromes Oppgavebehandling, klikk på «Mer»-knappen (tre prikker), hold musepekeren over «Flere verktøy» og klikk deretter på «Oppgavebehandling». Alternativt kan du trykke på Shift+Esc på Windows eller Søk+Esc på Chrome OS for å åpne Oppgavebehandling.

  Sortd gir deg et listebasert grensesnitt for å organisere e-poster [Chrome]

Klikk på de tre prikkene, hold musepekeren over

Med Chromes Task Manager nå åpen, kan du se en liste over alle faner, utvidelser og prosesser som kjører i nettleseren.

Avslutt plagsomme prosesser

Du kan avslutte alle prosessene fra denne menyen, noe som kan være nyttig når en utvidelse eller fane slutter å svare. For å gjøre dette, klikk på prosessen og velg «Avslutt prosess».

Klikk på en prosess, og klikk deretter

Du kan drepe mer enn én prosess om gangen ved å holde nede Shift- eller Ctrl-tasten (Kommando på Mac), markere flere elementer fra listen, og deretter trykke på «Avslutt prosess»-knappen.

Se hvilke ressurser oppgavene bruker

Men hvis du er her for å bruke Oppgavebehandling for å se hvilke ressurser hver oppgave bruker, har Chrome over 20 statistikkkategorier du kan legge til som nye kolonner. Høyreklikk på en oppgave, og en kontekstmeny vises med en fullstendig liste over tilgjengelig statistikk å velge mellom.

  Slik holder du Chromebooken på når du lukker lokket

Klikk på eventuelle tilleggskategorier for å legge dem til i Oppgavebehandling. Kategorier som har et hakemerke ved siden av seg, vises allerede. Hvis du vil fjerne en bestemt statistikk, klikker du på kategorien og kontrollerer at haken er fjernet.

Du kan sortere spesifikke kolonner ved å klikke på en overskrift. For eksempel, når du klikker på Memory Footprint-kolonnen, vil prosessen som samler opp mest minne sorteres til toppen av listen.

Klikk på den igjen for å sette prosessen med minst mulig minne øverst på listen.

Profftips: Når du dobbeltklikker på en fane, utvidelse eller underramme i Task Manager, sender Chrome deg direkte til fanen. Hvis du klikket på en utvidelse, sender Chrome deg til innstillingssiden for den utvidelsen i chrome://extensions.

  Slik caster du innhold fra Chrome til Google Home