Hvordan lage kalenderhendelser fra Mail på iPhone og iPad

Hvis du mottar en e-post som inneholder dato og klokkeslett, kan Mail-appen på iPhone eller iPad gjenkjenne det som en avtaleforespørsel. Slik oppretter du en kalenderhendelse fra en e-post.

Mail-appen på iPhone og iPad inkluderer Siri Intelligence-teknologi som automatisk kan analysere en melding på enheten din for å finne en avtale.

Denne funksjonen fungerer både med naturlig språk og den tradisjonelle dato- og tidsstrukturen. Hvis du for eksempel får en e-post som sier «La oss møtes til lunsj denne lørdagen kl. 13.00», gjenkjenner Mail-appen ukedagen, datoen og klokkeslettet.

  Slik legger du inn podcaster i PowerPoint

For å opprette en kalenderhendelse, åpne e-posten med avtaleforespørselen i Mail-appen på iPhone eller iPad. Du ser at dato og klokkeslett er understreket. Du kan også se et banner øverst i e-posten som sier «Siri fant 1 hendelse».

Trykk på «Legg til» i banneret eller trykk på den understrekede teksten.

Trykk på

Fra menyen, trykk på «Opprett hendelse.»

Trykk på

Skjermbildet for oppretting av hendelser glir opp i Mail-appen. Hvis du trykket på «Legg til», vil du se at Siri la til et emne og valgte klokkeslett og dato for deg. Hvis du trykket på den understrekede teksten, blir bare dataene fra den teksten lagt til hendelsen.

  Hvordan lagre et nettsted som PDF på iPhone og iPad

Du kan legge til et sted, endre varigheten, angi varsler, sende en invitasjon til arrangementet eller redigere informasjonen videre slik du vil.

Når du er fornøyd med arrangementsinformasjonen, trykker du på «Legg til». Dette oppretter hendelsen i kalenderen din, og du blir tatt tilbake til e-posten.

Rediger hendelsesdetaljene, og trykk deretter på

For å være sikker på at hendelsen er i kalenderen din, åpne Kalender-appen, velg ukevisningen og naviger deretter til dagen for hendelsen.

Hvis du bruker Mail-appen til å planlegge arbeid og/eller personlige arrangementer, kan dette lille trikset spare deg for mye tid.

Bare trykk på den understrekede teksten. Eller, enda bedre, la Siri analysere hele meldingen, og trykk deretter på «Legg til» for å opprette en hendelse fra informasjonen i e-posten.

  Uthev tekst og demp andre sideelementer for å lese bedre