Importer iTunes-spillelister til Modern UI Music App i Windows 8

Apple kommer ikke til å gi ut en Modern UI-app for Window 8, det er skrivebordsversjonen eller ingenting. Hvis du bruker en iPhone, eller hvis du har byttet fra en iPhone til en annen smarttelefon, eller fra en Mac til en Windows 8-datamaskin, ble musikken din sannsynligvis møysommelig flyttet til Modern UI Music App fra iTunes. Dessverre er det ingen måte å gjøre overgangen enkel. Forutsatt at du har flyttet musikken din til den nye appen, vil du kanskje også importere spillelistene du opprettet i iTunes, og takk fullt og helt, det er en smertefri prosess.

  Hvorfor blokkerer Windows Defender-brannmuren enkelte appfunksjoner?

Importer fra samme datamaskin

Denne metoden fungerer under forutsetning av at du har iTunes installert på datamaskinen og bytter fra iTunes til Modern UI Music App. Start Musikk-appen og se på venstre navigasjonslinje under alternativet for å legge til en ny spilleliste er alternativet for å importere spillelister.

Når du klikker, vil appen be om bekreftelse for å søke etter spillelister i musikkbiblioteket ditt og importere dem. Klikk på «Importer spillelister».

Det er alt som skal til; appen vil skanne musikkbiblioteket og alle spillelister vil bli importert og listet opp under spillelister i musikkappen.

  Slik aktiverer du alle CPU-kjerner (Windows 10)

Et par ting du bør vite før du begynner å importere spillelister; en, appen ser på musikkbiblioteket ditt, så uansett hvilket program du importerer spillelister fra, bør spillelistene lagres i musikkbiblioteket.

Importer fra en datamaskin til en annen

Denne metoden fungerer under forutsetningen at du importerer iTunes-spillelisten fra en Mac eller fra en gammel datamaskin (muligens en som kjører Windows 7 eller Vista) til en datamaskin som kjører Windows 8.

Hvis du importerer fra Mac, gå til

/Users/username/Music/iTunes/iTunes Library.xml

og kopier XML-filen.

Hvis du importerer fra Windows 7 eller Vista, gå til

UsersusernameMusiciTunesiTunes Library.xml

og kopier XML-filen.

  Alle de ubrukelige Windows 10-funksjonene som Microsoft bør fjerne

På datamaskinen som kjører Windows 8, åpner du musikkbiblioteket, oppretter en iTunes-mappe og limer inn denne filen der. Du kan nå importere spillelister ved å bruke samme metode som beskrevet ovenfor. Spillelisten vil vises i navigasjonskolonnen i dens respektive seksjon.