Hvordan sette opp et smarthjem uten skyen

Den enkleste smarthome-teknologien bruker skyen til å gjøre tunge løft. Men det betyr at du gir opp privatlivet ditt. Og hvis selskapet legger ned, gjør smarthjemmet ditt det også. Slik omgår du skyen i smarthome-oppsettet ditt.

Hvorfor et lokalt kontrollert smarthjem?

Skydrevne smarthomes er funksjonsrike og inkluderer noen finesser, men de har ulemper.

Først må du gi opp en del personvern. Google, Amazon, Apple og til og med Microsofts stemmeassistenter pleide å spille inn alt du sa til dem og sendte ofte disse opptakene til mennesker for gjennomgang. Mens Google, Amazon og Apple har tatt skritt for å lindre disse bekymringene, har Microsoft fortsatt ikke endret noe. Noen skydrevne enheter registrerer også aktivitetene dine. Produsenter bruker informasjonen til å forbedre systemene, men i noen tilfeller selger de anonymiserte data.

For det andre, hvis selskapets sky som driver smarthome-teknologien din stenger butikken eller forlater smarthome-kategorien, vil ikke enhetene dine lenger fungere.

Akkurat dette skjedde med Lowes Iris og Revolv nav. På samme måte kunngjorde Best Buy nylig det slår av Insignia smarthome-linjen. Så Insignia smartplugger, kameraer og lysbrytere slutter å fungere. Og hvis du har en Insignia Smart Wi-Fi-fryser, vil den snart være det bare en fryser.

Hvis du bygger et lokalt kontrollert smarthjem, omgår du alle disse problemene. Dataene dine forlater ikke hjemmet ditt, og selv om en produsent slutter, fortsetter enhetene å fungere.

  Slik installerer du Gnome Shell-utvidelser på den enkle måten med Extension Manager

Men husk at å lage et lokalt kontrollert smarthjem ikke er for sarte sjeler. Men her er hva du må gjøre for å sparke skyen til fortauskanten.

Start med en lokalt kontrollert hub

Hvert smarthjem trenger en hjerne for å drive det. Dessverre, mesteparten av tiden involverer disse «hjernene» skyen. For eksempel tilbyr både Wink og SmartThings huber med en viss grad av lokal kontroll, men de når fortsatt ut til internett for noen funksjoner.

Heldigvis har du andre alternativer, for eksempel Hubitat, et helt lokalt kontrollert knutepunkt. Enhver kommando du sender til den eller automatisering du setter opp kjører på lokalt nivå. En annen fordel med Hubitat er at det er et forhåndsbygd system. Ulempen er at prosessen med å sette den opp skaper automatiseringer som ligner på kompliserte rutergrensesnitt.

Hjemmeassistent er en bygg-din-egen hub-løsning. Med dette alternativet får du akkurat det smarthjemmet du ønsker, med alle funksjonene du ønsker. Du må imidlertid gjøre alt selv, inkludert å bygge huben fra en Raspberry Pi.

Av disse to alternativene er Home Assistants grensesnitt mer polert, men Hubitats oppsettsprosess er mer brukervennlig.

Andre alternativer, som OpenHab, tilbyr lignende funksjoner. I alle tilfeller bør du imidlertid forvente å gjøre mer oppsett enn du ville gjort med en skyvennlig hub som Wink.

Vær også forsiktig med hvilke alternativer du aktiverer – hvis du kobler til en skytjeneste, kan og vil alle smarthjemdataene dine gå til skyen.

Bytt til Z-Wave eller ZigBee-enheter

Nå som du har en lokal hub, trenger du enheter for å drive smarthjemmet ditt. Alle Wi-Fi-baserte plugger, pærer, låser eller brytere må gå. De fleste Wi-Fi-smartenheter kobles til en skytjeneste for å fungere, selv når du bruker dem med en hub.

  Skjul/Vis skrivebordsikoner på OS X med terminalkommando

Bruk i stedet enten Z-Wave- eller ZigBee-enheter. Hvilken du velger er opp til deg, men de er mer like enn forskjellige.

Z-Wave-enheter har en tendens til å kringkaste på lengre rekkevidde, slik at du kan plassere enheter lenger fra hverandre. ZigBee-enheter lager større mesh-nettverk, så hvis du har mange av dem, er ikke avstand et problem. Uansett, velg én protokoll og hold deg til den så mye som mulig.

Du kan kjøpe Z-wave eller ZigBee pærer, brytere, plugger, låserog mer.

Ditch stemmeassistenter

Et ekko, Cortana-høyttaler og Google Home med

Taleassistenter er en av de mest praktiske måtene å kontrollere smarthjemmet ditt på. Men enten du bruker Google Home eller Amazon Echo, involverer du skyen. Det du sier kan havne på bedriftens servere, selv om Google lar deg velge bort.

Selv med opt-out-alternativet, bruker du fortsatt skyen, og stemmen din går alltid til selskapets servere. Hvis målet er å droppe skyen, er ikke det godt nok. Dessverre kan vi ikke anbefale en levedyktig lokal stemmeassistent, da alle bruker skyen, i det minste til en viss grad.

Å gi opp bekvemmeligheten med stemmestyring kan virke vanskelig, men du har et annet alternativ: automatisering.

Automatiser alt

Uten en stemmeassistent trenger du en annen måte å kontrollere smarthjemmet ditt på. Takket være huben din kan du kontrollere alt i en enkelt app. Men det er ikke alltid praktisk – spesielt hvis du har yngre familiemedlemmer som ikke har smarte enheter.

Men det er greit. Når du bruker et lokalt kontrollert Z-Wave- eller Zigbee-hub, kan du aktivere smarthjemmets superkraft – automatisering. Du kan bruke automatisering til å slå lys på eller av når du går inn eller ut av et rom. Du kan slå på oppvarmet teppe når du går inn på soverommet en kald natt. Og smarthjemmet ditt kan stenge seg selv når ingen er hjemme.

  7 ting å gjøre etter installasjon av Pop!_OS

Den dyreste og mest utfordrende delen av denne satsingen er å sette opp automatiseringen. Først trenger du en rekke bevegelse, temperatur, kontaktog vann sensorer. Forvent å bruke et sted i området fra $30 til $60 per sensor. Og siden du sannsynligvis vil automatisere hele hjemmet ditt, trenger du mer enn én av hver sensor.

Når du har huset ditt pyntet med sensorer, er neste trinn å lære den valgte navets automasjonsmotor. Den grunnleggende forutsetningen er vanligvis «hvis dette, så det» forhold. Hvis baderomssensoren oppdager bevegelse, slå på lyset. Hvis stuen er tom i mer enn 10 minutter, skru av smartpluggene.

Når du mestrer reglene, kan noen huber (som Hubitat) utføre mer kompliserte scenarier. Du kan for eksempel kombinere forhold, som tid på døgnet og om noen er i rommet før navet slår på gulvviften.

Det endelige målet er et smarthjem som forutser dine behov og proaktivt fungerer, i motsetning til et som reagerer på talekommandoer.

Det krever litt innsats å sette sammen et helt lokalt kontrollert smarthjem. Du må kanskje også kjøpe nye komponenter, lære nye regler og gi opp talekommandoer. Men du vil ha total kontroll over dataene dine og et smarthjem som fungerer akkurat slik du vil ha det. Prosessen er kostbar, men kan være verdt det i det lange løp.