Deaktiver Facebook-e-posten din og hold spam ute







For omtrent to år siden introduserte Facebook Facebook-e-post (boo), men beholdt det bare til å velge. Den bestemte senere at Facebook-e-postadressen du aldri gjorde krav på, ville være standard-e-postadressen for alle brukere, og den ville vises på alles tidslinje. E-postadressen var også lett å gjette, din [email protected] (boo igjen) og vi måtte finne en måte å skjule det på. Det betydde selvfølgelig ikke at e-posten ikke eksisterte eller at ingen kunne gjette det. Facebook innså til slutt at ingen ville ha en Facebook-e-post, og selv om den ikke akkurat drepte den, lar den deg deaktivere den og veldig enkelt. Dette er hvordan.

  Facebook-steder hjelper deg med å finne noe å gjøre i enhver by

Logg inn på Facebook og gå over til sikkerhetsinnstillingene. Du får tilgang til dem fra hengelåsknappen øverst til høyre. I Generelt-delen bla ned til e-postdelen der du vil se delen for å legge til en annen e-post. Fjern merket for «Bruk Facebook-e-posten din» og lagre.

Med mindre du planlegger å bruke denne e-postadressen aktivt, vil det være klokere å deaktivere den. Vi har tidligere uttalt at disse e-postene er utrolig forutsigbare fra profilens URL. Dessuten er de autentiske e-post-ID-er som folk kan misbruke for å registrere deg for spam, eller de kan bare bruke den til å registrere seg for tjenester som de ikke ønsker å gi sine egne e-poster for (det er et grovt ord der ute). Meldinger sendt til Facebook-e-posten din havner i innboksen din. Du har kanskje ikke lagt merke til det fordi meldingene går til «Annet»-boksen i stedet for hovedinnboksen.

  Facebook-videoer spilles ikke av i Chrome, Firefox, Safari (LØST)

Spørsmålet er, hva om du bruker Facebook-e-posten din og vil fortsette å gjøre det? Lever du bare med risikoen for at folk bruker en e-postadresse knyttet til din personlige Facebook-konto? Svaret på det er dessverre ja. Jeg har personlig erfart at hvis du har et tett og tett sammensveiset nettverk, får du svært lite spam, men for folk som liker å være en del av et større nettverk, ser det ut til at det ikke er noen annen løsning enn å deaktivere det.

[via Forbes]