Slik rapporterer du mistenkelige Android-apper

Alt som trengs er en mistenkelig eller ondsinnet Android-app installert på enheten din for å sette dataene dine og sikkerheten i fare. Hvis du har funnet en mistenkelig app og du vil rapportere den til Google, gjør du det slik.

Før du begynner, husk at det meste av skadelig programvare for Android ikke kommer med et advarselsbanner. Å vite hvordan du unngår skadelig programvare på Android i utgangspunktet er din beste form for forsvar. Du kan starte med å bare installere apper fra Google Play-butikken.

Hvis du trenger å installere apper utenfor Play-butikken, bør du være helt sikker på at du stoler på kilden før du sidelaster dem på enheten din. Tredjeparts appbutikker som Amazon Appstore kan vise seg å være bedre å bruke enn nettsteder som tilbyr deg APK-filnedlastinger direkte.

Ikke ta for gitt at hver app i Google Play-butikken er trygg å bruke. Mistenkelige apper vil falle gjennom sprekkene fra tid til annen. Heldigvis tilbyr Google brukere en måte å rapportere apper som du føler er mistenkelige for vurdering.

  Prism er en appfokusert lansering rettet mot enkelhet [Android]

Rapporter mistenkelige Android-apper fra enheten din

Den enkleste metoden for å rapportere en app som mistenkelig er å rapportere den gjennom Google Play Store på enheten din. Åpne Play Butikk-appen og søk etter den mistenkelige appen.

Øverst til høyre i appoppføringen ser du menyknappen med tre prikker. Trykk på dette og klikk «Flagg som upassende.»

Du vil ha en liste over syv kategorier for klagen din, fra seksuelt innhold til etterligning. Velg årsaken som passer best for din klage. Hvis du for eksempel rapporterer en app for skadelig programvare, velger du «Skadelig for enhet eller data».

Hvis alternativet for «Skadelig for enhet eller data» ikke er tilgjengelig, eller det ikke passer ditt valg, velger du en annen årsak. Hvis ingen av årsakene stemmer overens, velg «Annen innvending» nederst på listen.

Når du er ferdig, velger du «Send».

Du kan ikke legge til noen kommentarer til klagen din hvis du rapporterer den via Google Play-butikken. Hvis du ønsker å gå inn i flere detaljer eller legge til støttende bevis, er det best å sende inn klagen på nettet.

  Slik kobler du Android-enheten til en projektor

Bruk nettstedet for brukerstøtte for Google Play Butikk

Google har en spesifikt rapportskjema for brukere å rapportere apper på nettet, tilgjengelig via Nettstedet for brukerstøtte for Google Play Butikk. Denne metoden er nyttig hvis du ikke har enheten for hånden, eller hvis du, som tidligere nevnt, trenger å gå i detalj om klagen din.

Åpne Nettstedet for hjelpesenteretrull til «Hjelp etter produkttype» og klikk på «Google Play Butikk».

Under «Fiks et problem», klikk på «Rapporter innholdsproblemer eller brudd».

På denne siden blar du til «Datamaskin» og under «Rapportér apper, spill eller musikk som upassende» klikker du på koblingen for «Rapporter upassende apper-skjemaet.»

Skjemaet er ganske enkelt, med alternativer for å rapportere apper av grunner, inkludert seksuelt eller grafisk innhold, spam, ulovlige aktiviteter og mer. Som du ville gjort hvis du rapporterte direkte gjennom Google Play Store, må du velge årsaken til å rapportere appen.

  Slik viser du lagrede passord i Chrome for Android

Hvis du tror appen din har skadelig programvare, velger du alternativet «Skadelig for enhet eller data». Du kan også velge å velge «Annen innvending» hvis du føler at de andre kategoriene er for snevre for klagen din.

Der skjemaet ber om det, gi en kort forklaring på hvorfor du rapporterer appen, og oppgi så mange detaljer som mulig. Hvis appen fortsatt er tilgjengelig for nedlasting, finn nettadressen til den på Google Play Store-nettstedet og gi det.

Bekreft navn og e-postadresse og klikk «Send» for å fullføre.

Enten du velger å rapportere en app gjennom Google Play-butikken på enheten din eller gjennom brukerstøtten, vil rapporten sendes til Google for gjennomgang og analyse.

Når den gjennomgangen har funnet sted, hvis Google mener at klagen din er berettiget, blir appen fjernet fra Google Play-butikken.